Προς το περιεχόμενο

Kostas75

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.393
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Kostas75's Achievements

  1. Kostas75

    SHG3060 WiFi 6 - Vodafone Station

    Καλημέρα. Ερώτηση: Όταν θέλω να κάνω MAC address filtering (block σε μια συσκευή του σπιτιού για πρόσβαση στον Internet) στο ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ (LAN) δίκτυο δεν βρίσκω να υπάρχει δυνατότητα!! Υπάρχει επιλογή "Φίλτρο MAC" ΜΟΝΟ στο Wi-Fi section, αλλά φαίνεται να ΜΗΝ υπάρχει για το ενσύρματο/LAN δίκτυο. Θα προσπαθήσω να το αναφέρω και στην Vodafone το συγκεκριμένο περιορισμό, μήπως και το ενεργοποιήσουν σε μελλοντικό firmware (και ελπίζοντας σύντομα).
  2. Τελικά βρήκα άκρη και την καλύτερη λύση με το TightVNC, με λίγη βοήθεια βέβαια από ένα πολύ καλό και πρόθυμο παιδί σε ένα άλλο forum. @micos000 Πάνω κάτω έκανα αυτά που αναφέρεις και εσύ παραπάνω για το VNC, μόνο που επειδή δεν έχω πολύ γνώση στο αντικείμενο με βοήθησε αρκετά αυτό το παιδί λέγοντάς μου τι να κάνω ακριβώς. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντησή σου εδώ, που ήταν άλλωστε και η μοναδική απάντηση που πήρα στο ερώτημά μου στο insomnia.
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! To Ammy Admin δεν βγάζει κανένα notification στο απέναντι μηχάνημα;; Αλλιώς να κοιτάξω και το 2ο που μου προτείνεις.
  4. Καλημέρα. Ψάχνω για ένα πρόγραμμα εντελώς silent remote desktop+control που να έχω εγκατεστημένο στον δικό μου και σε έναν άλλο υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο στο σπίτι μου και να μπορώ να μπω από τον δικό μου υπολογιστή ΑΘΟΡΥΒΑ στον άλλο υπολογιστή, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν notifications στον άλλο υπολογιστή, και να βλέπω κανονικά τι γίνεται στο desktop και επιπλέον αν θελήσω να μπορώ να κάνω και οποιεσδήποτε ενέργειες και στο desktop και εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις και γενικά τα πάντα. Κάτι δηλαδή σαν ένα εντελώς "silent" Teamviewer. Υπάρχει κάποιο τέτοιο software, freeware ή και με κάποια πληρωμή;; Ευχαριστώ.
  5. Kostas75

    SHG3060 WiFi 6 - Vodafone Station

    Ξέρεις κανείς το root pass για το συγκεκριμένο modem? Αν ναι, please σε προσωπικό μήνυμα. Thanx!
  6. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί εμπλέκονται οι providers, όποιοι και αν είναι, με το θέμα του bonding. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post μου, είχα καταφέρει και έκανa bonding με software στα Windows 10, συνδυάζοντας ADSL σύνδεση (Vodafone, όχι VDSL τελικά, θυμήθηκα ότι ήταν ADSL ακόμη τότε) με ADSL 2η σύνδεση που έπαιρνα με Wireless Client (AP) από άλλο όροφο (Forthnet), χωρίς να ξέρω ΤΙΠΟΤΑ ιδιαίτερο για το θέμα bonding, και με πολύ καλό αποτέλεσμα που μου έδινε download speed αισθητά παραπάνω από την ADSL σύνδεσή μου και σχεδόν κοντά στο σύνολο των δύο ταχυτήτων (12 MBps + 12 MBps, οπότε κατέβαζα με περίπου 2.4 MB/sec, αντί για 1.2 με 1.4 MB/sec).
  7. Μήπως δεν έχετε καταλάβει τι θέλω να κάνω; Γιατί δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο provider που λέτε με τον συνδυασμό των συνδέσεων που θέλω να κάνω. Αν έχω ένα VDSL modem (με οποιονδήποτε VDSL πάροχο σταθερής/Internet), το οποίο το συνδέω με ένα Ethernet καλώδιο σε 1 είσοδο του Mikrotik και ένα άλλο 4G modem (με έναν άλλο οποιονδήποτε πάροχο κινητής και χρησιμοποιώ τα Data της 4G σύνδεσης), το οποίο το συνδέω με ένα άλλο Ethernet καλώδιο σε μία 2η είσοδο του Mikrotik, και θέλω τo Mikrotik να δίνει στην έξοδο με ένα 3ο καλώδιο Ethernet στο LAN port του PC το "σύνολο" της σύνδεσης, είτε π.χ. το VDSL δίνει 100 ΜΒps, είτε 50, είτε τίποτα και είτε το 4G δίνει 150 ΜBps, 40 MBps, είτε τίποτα, κάνοντας το λεγόμενο "bonding", τι σχέση έχει ο provider??? Εγώ θέλω το αποτέλεσμα των των 2 αυτών συνδέσεων μαζί να με εξυπηρετεί στο PC μου, χωρίς να με ενδιαφέρει ποιος δίνει πόσο bandwidth. DNS δίνουν και οι Google, Cloudflare, κτλ., μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε. Το θεωρώ κάτι απλό να γίνει γιατί το είχα κάνει πριν πολύ καιρό χωρίς να γνωρίζω σχεδόν τίποτα με ένα απλό software (δεν θυμάμαι ποιο ήταν, το είχα βρει ψάχνοντας λίγο στο Internet), συνδέοντας VDSL και 4G στα 2 LAN ports του PC και το software έκανε το bonding και είχε λειτουργήσει μια χαρά, δίνοντας όντως συχνά ταχύτητες παραπάνω από την ταχύτητα που ήξερα ότι είχα τότε με το VDSL, οπότε όντως έκανε ένα bonding, καθώς φαίνεται, που ήταν αρκετά αποτελεσματικό. Τελοσπάντων, αυτό που επιθυμώ είναι να έχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από τις 2 συνδέσεις και πιστεύω ότι ακόμη και όταν έχω disconnections στο (προβληματικό) VDSL μου, εκείνες τις στιγμές θα συνεχίσει να μου δίνει απρόσκοπτα Internet μόνο του το 4G modem, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα της VDSL σύνδεσης και να γίνεται πάλι bonding με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ελπίζω να είμαι πιο κατανοητός, σε high-level, τι θέλω. Τώρα αν αυτό που θέλω ΟΝΤΩΣ γίνεται με τον εξοπλισμό που έχω, συν Mikrotik ή Ubiquiti Edgerouter, και για να το πετύχω όμως πρέπει να γίνει κάποιο δύσκολο ή πολύ εξειδικευμένο setup στο Mikrotik (ή στο Ubiquiti Edgerouter), δεν το γνωρίζω, θα πρέπει να το μελετήσω και αν γνωρίζετε να με καθοδηγήσετε και εσείς, όσοι γνωρίζετε, αν χρειαστεί.
  8. Δεν αμφιβάλλω, αν και ούτε για αυτά που αναφέρεις έχω ιδέα τι είναι και πως πρέπει να σεταριστούν και θα χρειαζόταν να έψαχνα. Είναι όντως τόσο δύσκολο;; Επειδή είχα ασχοληθεί και πριν μερικά χρόνια με το θέμα, κάποιος μου είχε πει ότι με το mikrotik είναι πολύ εύκολο και το σετάρεις εύκολα. Μήπως κατάλαβα λάθος, τι να πω..... Δυστυχώς ή ευτυχώς, λόγω χώρου (δεν έχω rack, αλλά είναι όλα σε ένα γραφείο που είναι γεμάτο με διάφορα χρήσιμα πράγματα) με βολεύει απίστευτα ένα mikrotik ή ένα ubiquiti edgerouter.
  9. Αν βάλεις π.χ. το DSL modem/router και το 4G modem/router και τα δύο πάνω σε π.χ. ένα Mikrotik, δεν μπορείς να κάνεις ακόμη και bonding, εκτός από load balancing/failover, δίνοντας το σύνολο της ταχύτητας στην έξοδο; Για ποιο Fritz μοντέλο μιλάς; Εδώ σε έχασα, δεν έχω ιδέα για τι μιλάς, δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ. 😕 Το 1 δεν το ξέρω, θα το ψάξω. Με το 2 δεν θέλω να πάω, δεν έχω και χώρο για κάτι τέτοιο. Το 3 προφανώς είναι αυτά που πρότεινα, σωστά; Ευχαριστώ! Update: Έψαξα το 1 (Fortigate) και δεν χρειάζομαι κάτι τόσο πλήρες και εξεζητημένο, για το σπίτι μου είναι. Οπότε μένουμε με την λύση 3 και αν μπορείς, please απάντησέ μου και τα υπόλοιπα παραπάνω. Ευχαριστώ!!
  10. Καλημέρα σε όλους! Θέλω να ενοποιήσω (bonding) 2 δίκτυα , ένα VDSL που έχω από τον ISP μου και ένα 4G, που έχω με ένα 4G router και με απεριόριστα Data. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δυστυχώς έχω μάλλον προβληματικό VDSL λόγω κάποιας άγνωστης μέχρι στιγμής αδυναμίας στην γραμμή που παρατηρείται όταν βρέχει πολύ (το ψάχνω με την βοήθεια του ISP, αλλά υπάρχει μάλλον θέμα που πρέπει να πειστεί ο ΟΤΕ να δώσει άλλο ζεύγος, καθώς το πρόβλημα είναι στην εισαγωγή). Οπότε θέλω, κυρίως, να έχω πάντα διαθέσιμο Internet και λιγότερο με ενδιαφέρει να συνδυάσω τις ταχύτητες αν και όταν υπάρχει η δυνατότητα. Το FTTH, που θα έδινε λύση στα πάντα, δυστυχώς φαίνεται θα αργήσει πολύ στην Πετρούπολη που μένω, κανείς πάροχος δεν φαίνεται να έχει πλάνο να ξεκινήσει εργασίες για παροχή FTTH εδώ σύντομα. Έχω ψάξει λοιπόν λίγο το θέμα με το bonding και έχω καταλήξει σε κάποιες συσκευές που πιθανόν να είναι κατάλληλες για να γίνει, τις ακόλουθες: https://www.skroutz.gr/s/2420353/MikroTik-RB2011iL-IN-Router-με-10-Θύρες-Ethernet.html?from=comparison_table https://www.skroutz.gr/s/6732810/Ubiquiti-EdgeRouter-X-SFP-Router-με-5-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/19943037/Ubiquiti-EdgeRouter-10x-Router-με-10-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html?from=catspan#description Ποια μου προτείνετε από τις παραπάνω; Αν όχι αυτές, τότε κάποια άλλη; Ευχαριστώ.
  11. Υπάρχει μήπως και κάποιος τρόπος ή πρόγραμμα για extraction VOIP (SIP) password και από το ZTE 267A ?? Ευχαριστώ.
  12. Γνωρίζεις ποιο setting είναι αυτό; Μήπως το δω στις ρυθμίσεις του superuser του H300s ή στο root του ZTE 267A. Αλλιώς κάποιο προγραμματάκι για να κάνουμε extract ακόμη και το VOIP (μάλλον SIP) password που δεν φαίνεται;
  13. Σκέφτομαι για αγορά δικού μου modem, μάλιστα ένα αρκετά καλό, το οποίο να έχει και VOIP telephony support, ώστε να έχω όσο γίνεται περισσότερο έλεγχο στις ρυθμίσεις για την γραμμή, τουλάχιστον αυτές που εξαρτώνται από εμένα (modem). Συγκεκριμένα, τo AVM Fritzbox 7590 AX (Wifi 6) σκέφτομαι, που είναι αρκετά ακριβό αλλά φαίνεται να είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζει VOIP telephony, θα κατεβάσω το manual μήπως καταλάβω από εκεί. Όσο για το profile, πρέπει όντως να αλλάζει μόνο από τον πάροχο και απ'ότι μου λένε φίλοι μου πρέπει να δίνεται 35b μόνο σε πάνω από 100 Mbps συνδέσεις, οπότε στις 200-άρες. Θα αναβαθμίσω σε 200-άρα πιθανόν, οπότε θα δούμε τότε. Μόνο που αν στην VF είναι μονόδρομος το H300s για 200-άρα, τότε ακόμη περισσότερο πιστεύω πρέπει να πάρω δικό μου modem. Εντωμεταξύ σε κάποια φάση που έκανα reboot το modem, είδα ότι πήγε σε Fast/Interleaved (Up/Down) και όντως είδα μια μικρή βελτίωση στο Download speed, αλλά μόνο γύρω στο 7-8 Mbps, όχι παραπάνω.
  14. Update: H σύνδεση είναι άψογη, δεν φέρνει καθόλου errors ή ελάχιστα μετά από μέρες. Αλλά η ταχύτητα κολλημένη. Βρήκα root password στο modem και άφησα ενεργοποιημένη την επιλογή μόνο για profile 35b, απενεργοποιώντας τα υπόλοιπα, μαζί και το 17a, αλλά μετά είδα δεν μπορούσε να πάρει DSL σύνδεση το modem!! Οπότε μάλλον είναι θέμα setup από τον πάροχο. Θα δω αν μπορώ να το ζητήσω, ίσως να προσπαθήσω και αναβάθμιση της γραμμής μου σε 200 MBps, λέει ότι υποστηρίζεται στην διεύθυνσή μου, με εγγυημένο 186 MBps, οπότε θα πρέπει να μου το δώσουν.
  15. Έβαλα πάνω το H300s, για να δούμε αν θα βελτιωθεί η ταχύτητα.... Γνωρίζετε αν μπορώ κάπως εγώ να αλλάξω το profile της σύνδεσης από 17a σε 35b, ή αν εξαρτάται μόνο από τον πάροχο; Σε περίπτωση που πρέπει να το αλλάξει ο πάροχος, μπορώ να το ζητήσω; Ευχαριστώ.
  • Δημιουργία νέου...