Προς το περιεχόμενο

Spitzenklasse

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    207
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Spitzenklasse

  • Ημερομηνία γέννησης 22/03/1973

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας
  • Ενδιαφέροντα
    Εμ..για να γράφω στο Insomnia;;;;
  • Απασχόληση
    Καθηγητής Γερμανικών

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Spitzenklasse's Achievements

  1. Ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση αυτού που είχα και γω στο μυαλό. Τελικά, παρήγγειλα χθες το βράδυ από το γερμανικό Amazon το μοντέλο Wacom One Medium 2017 (https://www.amazon.de/Wacom-CTL-672-S-One-Medium-2017-Schwarz/dp/B076H8RVXR/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=wacom&nav_sdd=aps&pd_rd_r=4abef9a7-fb67-4c8d-be3b-9510761ee0a2&pd_rd_w=G6uAH&pd_rd_wg=H8WK9&pf_rd_p=6163549d-f81b-446c-9a71-b5e6f9ffd795&pf_rd_r=D9WPK1XTSSXQND3QB8KZ&qid=1598089316&refinements=p_36%3A428372031&s=computers&sr=1-4). Δεν με πειράζει το "2017" γιατί έχει αυτά που ήθελα και είναι ικανοποιητικό και σαν τιμή αφού βγήκε κοντά στα 80 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Καλά και τα σχόλια από χρήστες που το αγόρασαν.
  2. Όχι, φίλε μου, δε μιλάω για διαδραστικό πίνακα, που έτσι κι αλλιώς έχουμε στο φροντιστήριο και τα οφέλη του είναι εξαιρετικά αλλά μόνο για το μάθημα στην τάξη. Απλώς ψάχνω να αγοράσω αυτό που είπες στο τέλος: "γραφίδα τύπου Wacom". Θα τη χρειαστώ για τα διαδικτυακά μαθήματα που μάλλον θα αναγκαστούμε να κάνουμε και τη φετινή χρονιά. Η μάρκα αυτή γνωρίζω ότι είναι κορυφαία και μου φαίνεται ότι εκεί θα καταλήξω αλλά απλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να προσέξω.
  3. Φϊλοι συμforumίτες, καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας πριν προβώ στην αγορά μιας γραφίδας που είναι βέβαιο ότι θα μου χρειαστεί - εκπαιδευτικός γαρ - στα μαθήματα εξ αποστάσεως, αν και όποτε χρειαστεί να γίνουν και τη φετινή χρονιά. Εκείνο που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το μέγεθος της επιφάνειας "γραφής". Επειδή είμαι καθηγητής γερμανικών, θα χρειαστεί να αντικαταστήσω / υποκαταταστήσω τον παραδοσιακό πίνακα του φροντιστηρίου με τη γραφίδα, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό και για το λόγο αυτό θα ήθελα να θέσω ως προτεραιότητα το μέγεθος γιατί είμαι μαθημένος (αναγκασμένος, συνηθισμένος, πέστε το όπως θέλετε) να γράφω πολλά πράγματα και να κάνω διαγράμματα και επεξηγηματικά σχήματα. Πέραν όμως αυτού είναι λογικό ότι θα υπάρχουν και άλλες παράμετροι, τις οποίες κάποιος πρέπει να λάβει υπόψη πριν από μία τέτοια αγορά. Αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα κόστος που πιστεύω ότι "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις", υπάρχει κάτι άλλο καθοριστικό που μου ξεφεύγει, πχ. η ταχύτητα αποκρίσεως ή το βάρος της γραφίδας; Μπορεί αυτά που ανέφερα να είναι υπερβολικά για κάποιους αλλά θα με βοηθούσε αφάνταστα αν μπορούσατε να προτείνατε και κάποια μοντέλα που είτε γνωρίζετε είτε έχετε ήδη αγοράσει για δική σας χρήση. Χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τον χρόνο που θα αφιερώσετε για την απάντησή σας.
  4. Δοκίμασε να κατεβάσεις το CCEnhancer. Είναι ένα είδος πρόσθετου προγράμματος για το CCleaner, το οποίο δεν απαιτεί εγκατάσταση αλλά προσθέτει υποστήριξη για ένα σωρό επιπλέον προγράμματα και ρυθμίσεις των Windows που το "κλασσικό" CCleaner δεν έχει εξ αρχής. https://singularlabs.com/software/ccenhancer/download-ccenhancer/
  5. Αν κοιτάξεις στα πλάγια της κάρτας -αριστερά ή δεξιά δε θυμάμαι ακριβώς - υπάρχει ένας πολύ μικρός συρταρωτός διακόπτης, τον οποίο πρέπει να μετακινήσεις από την υπάρχουσα θέση - που στις πιο πολλές κάρτες λέγεται "lock" - στην άλλη δυνατή. Συνήθως τον μετακινείς προς τα πάνω με ένα μολυβάκι ή με μία λεπτή μύτη. Δε φαίνεται να είναι κάτι άλλο.
  6. Καλή ως πρώτη λύση είναι το να κατεβάσεις το CPU-Z (από αυτήν τη σελίδα: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html). Όταν το τρέξεις, μέσα στις καρτέλες του προγράμματος θα βρεις και μία που αναφέρεται αποκλειστικά στο είδος μνήμης που "φοράει" το σύστημά σου. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες θα βρίσκονται εκεί. Εναλλακτικά μπορείς να επισκεφτείς τα sites των μεγάλων εταιρειών κατασκευής μνημών και θα βρεις ένα μικρό utility, το οποίο τρέχει μέσα στον browser σου, διαβάζει σε λίγα δευτερόλεπτα το σύστημά σου και σου προτείνει κατάλληλες μνήμες. Ενδεικτικά, στο site της Crucial (http://eu.crucial.com/eur/en) υπάρχει ήδη στην αρχική σελίδα αυτό που σου λέω. Ασφαλώς η κάθε εταιρεία προτείνει τα δικά της προϊόντα αλλά είναι κι αυτό μια βοήθεια.
  7. Φίλε μου, δεν ξέρω αν θα σε πείσω αλλά η προσωπική μου εμπειρία με τα HomePlug είναι το λιγότερο θετική. Αν και κατέληξα στη λύση αυτή για πρακτικούς λόγους, σαν αυτούς που εσύ αναφέρεις, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι συνδυάζει τη σταθερότητα, την ταχύτητα και την απίστευτη απλότητα εγκατάστασης. Και σου το λέω ως χρήστης ενός ζεύγους TP-LINK, εταιρείας, η οποία δεν είναι και στην κορυφή των προτιμήσεων των εδώ χρηστών και πολύ -κατά τα λεγόμενα- υποδεέστερη από τα "θηρία" του χώρου (πχ. Devolo). Εδώ και δύο περίπου χρόνια, από τη στιγμή που απλά και μόνο τα έβαλα στην πρίζα, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Δούλεψαν αμέσως, δε χρειάστηκε καμία απολύτως εγκατάσταση ή οδηγοί (σε Windows 8.1 64 bit) και δεν είχα ποτέ θέμα αποσύνδεσης ή καθυστέρησης στο "κατέβασμα" ή στο σερφάρισμα. Αν πας, μάλιστα, και στη μεγάλη κατηγορία τιμής, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πιο καλά -αλλά πόσο καλύτερα πια;! Ελπίζω να βοήθησα. ΥΓ. Το συγκεκριμένο σετ που αναφέρεις το δουλεύω εδώ και ένα περίπου μήνα. ΑΨΟΓΟ!
  8. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αν και μάλλον απογοήτευση μου προκαλεί το ότι είμαι αναγκασμένος να ελέγξω λέξη προς λέξη αυτό το τεράστιο έγγραφο. Είναι όμως απόλυτα λογικό αυτό που αναφέρεις ότι είναι δύσκολο το πρόγραμμα να μπει στο μυαλό μου και να εννοήσει σε κάθε περίπτωση ...τι θέλει να πει ο ποιητής! Και πάλι ευχαριστώ!
  9. Φίλοι, χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει, αν είναι δυνατόν να γίνει αυτόματη διόρθωση της ορθογραφίας ενός ολόκληρου εγγράφου στο Word (έκδοση 2010) χωρίς τη διαρκή παρέμβαση του χρήστη. Εννοώ, αν υπάρχει κάποιος τρόπος, έστω και ως ξεχωριστό add-on, ώστε να ελέγχεται αυτόματα η ορθογραφία του εγγράφου, χωρίς να ερωτάται διαρκώς ο χρήστης αν εγκρίνει την κάθε αλλαγή, όπως συμβαίνει με την επιλογή που υπάρχει στον Ορθογραφικό & Γραμματικό έλεγχο. Έχω ένα τεράστιο έγγραφο 400 σελίδων και είναι αδύνατον, στον περιορισμένο χρόνο που έχω, να ερωτώμαι διαρκώς για το αν θέλω τη διόρθωση του κάθε λάθους χωριστά. Είναι εκνευριστικό για τόσο μεγάλο όγκο σελίδων. Θα ευχαριστούσα ιδιαιτέρως για την οποιαδήποτε υπόδειξη!
  10. Spitzenklasse

    Xperia X10 mini (E10i)

    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να βρεις αυτό που θες στα ελληνικά. Ακόμα και σε ελληνικά fora να ψάξεις, οι παραπομπές αναφέρονται σε links αγγλικών -ως επί το πλείστον- sites, οπότε... Άσε που το συγκεκριμένο κινητό πρέπει πρώτα να γίνει root και γι' αυτό πρέπει πρώτα να ελέγξεις αν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον boot loader. Αν σου είναι εύκολο, ρώτησε καλύτερα κάποιον φίλο σου που να έχει κάποια εμπειρία. Δεν είναι τόσο απλό για έναν αρχάριο. Και φυσικά μην περιμένεις να του βάλεις Jelly Bean (4.2) μέσα από το επίσημο πρόγραμμα της Sony! Θέλει ψάξιμο.
  11. Η παρατήρησή μου γίνεται εντελώς καλοπροαίρετα: θα ήταν καλό, πριν ανεβάζουμε οποιοδήποτε άρθρο, όπως αυτό το πολύ ενδιαφέρον, να ελέγχουμε με κάποιο τρόπο την ορθογραφία. Είναι κρίμα σε κείμενο σχεδόν δύο σχετικά μικρών παραγράφων να παρουσιάζονται τρία -και δυστυχώς- βασικά ορθογραφικά λάθη. Για την ορθότητα του γραφομένου τα επισημαίνω: α) "Όλοι σας θα γνωρίζεται": ο συντάκτης απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού (εσείς), άρα η κατάληξη θα πρέπει να είναι "-ε- και όχι "-αι", το οποίο ανήκει στο γ' πρόσωπο ενικού. β) "της εν λόγο εταιρίας": η ορθογραφία προστάζει "εν λόγω", δηλαδή χρήση της -παλιάς- δοτικής, που ναι μεν δεν υπάρχει στη νεοελληνική γραμματική, έχει ξεμείνει όμως σε κάποιες εκφράσεις (πχ. δόξα τω Θεώ). γ) "πως τα πηγαίνει ο δίσκος": εδώ έχουμε να κάνουμε με πλάγια ερωτηματική πρόταση, οπότε ο σύνδεσμος θα πρέπει να τονιστεί για να διακριθεί από τον ειδικό σύνδεσμο "πως" (με την έννοια του "ότι"). Ίσως όλα αυτά να φαίνονται λίγο "διαστημικά" και εντελώς άσχετα με το θέμα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε σε κάποια θέματα να δίνουμε λίγο περισσότερη προσοχή, ιδίως δε όσον αφορά σε κείμενα που παρουσιάζονται σε κοινό. Επαναλαμβάνω, η διάθεσή μου δεν είναι επιθετική αλλά μάλλον συμβουλευτική - εκπαιδευτικός γαρ και ο ίδιος!
  12. Ρε παιδιά, στις σελίδες του θέματος αναφέρονται κάποια πολύ ενδιαφέροντα sites με κινέζικα κινητά και αρχίζει το όλο θέμα να γίνεται δελεαστικό. Θέλω μόνο να σας ρωτήσω, γιατί φαίνεται ότι πολλοί από σας έχετε ασχοληθεί με αυτές τις μάρκες, ποιες νομίζετε ότι είναι σχετικά αξιοπρεπείς από πλευράς ποιότητας κατασκευής. Από λίγο ψάξιμο που έκανα, είδα ότι πολλά κινητά από αυτά τα sites έχουν απίστευτα χαρακτηριστικά αλλά όταν βλέπω μάρκα "HDC" ή "NOKIAN", κάπου αγριεύω! Υπάρχουν κι εκεί κάποιες μάρκες που είναι ένα σκαλί παραπάνω; Ευχαριστώ και συγνώμη, αν κούρασα!
  13. Μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες από την παρακάτω σελίδα, στην οποία νομίζω ότι όλα τα links λειτουργούν κανονικά. Είναι, βέβαια, στα αγγλικά και ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με αυτό, μιας και είναι τρομερά αναλυτικός ο οδηγός. http://android.modaco.com/topic/327684-28mar-guide-update-to-unlock-256mb-devices-to-512mb-gen1/
  14. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό υπάρχει γενικά τρελή καθυστέρηση με τις παραγγελίες από το Amazon. Δεν θα πω κάτι συνταρακτικό αλλά δύο διαφορετικές παραγγελίες μου αρχές Μαρτίου δεν έχουν φτάσει ακόμα. Επικοινώνησα και με τα δύο καταστήματα -επρόκειτο για συνεργαζόμενους μεταπωλητές και όχι απευθείας το Amazon- και από τους δύο η απάντηση ήταν παρόμοια: ότι τα προϊόντα έφυγαν σχεδόν αμέσως μετά την αποστολή και την πληρωμή της παραγγελίας αλλά το πρόβλημα εστιάζεται στην υπηρεσία μεταφορών, η οποία και στις δύο περιπτώσεις είναι τα Royal Mail. Μάλλον, λοιπόν, τα βρετανικά ταχυδρομεία έχουν το πρόβλημα και όχι τόσο το ίδιο το Amazon ή τα συνεργαζόμενα καταστήματα.
  15. Spitzenklasse

    DVDFAB error=400

    Ξέχασα να αναφέρω ότι αφ' ότου αφαιρέθηκε η παλιά έκδοση με το Revo Uninstaller, έγινε επανεκκίνηση του υπολογιστή και μετά άρχισε η εγκατάσταση της καινούργιας έκδοσης. Για δοκίμασε το παραπάνω! Μπορεί να μένουν λάθος καταχωρήσεις στη registry, ποιος ξέρει; Ήδη πάντως είμαστε στην έκδοση 6.0.3.6, έστω και σε beta έκδοση.
  • Δημιουργία νέου...