Προς το περιεχόμενο

freestyler

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    54
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

freestyler's Achievements

  1. freestyler

    sound bar

    Νόμιζα οτι ήμουν καλυμμένος με τα ηχεία της τηλεόρασης και ήμουν οριακά στο αν αξίζει να πάρω soundbar. Ήθελα να βελτιώσω 2 πράγματα. Πιο καθαρό διάλογο και περισσότερο μπάσο. Από τις πρώτες εντυπώσεις φαίνεται να πέτυχα και τα 2. Σύνδεση με οπτική, αναγκαστικά αφού δεν έχει hdmi, αλλά σε οθόνες LG συνδέεται και με bluetooth. (σε συνδυασμό με το subwoofer, είναι πραγματικά wireless setup!) Το subwoofer κάτω από το κρεβάτι με το καλώδιο τροφοδοσίας του μόνο. Έκανε pair μόνο του χωρίς καμία κίνηση από την μεριά μου. Ανοίγει και κλείνει μαζί με την τηλεόραση. H ένταση του αλλάζει και από το control της τηλεόρασης και από το δικό του control και από τα hardware κουμπιά που έχει από πίσω, αλλά και από το παρακάτω app που είναι αρκετά καλό για android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.media.lgbluetoothremote2015&hl=en (στο iOS έχει πολύ κακή βαθμολογία για κάποιο λόγο) Τα ηχεία της τηλεόρασης πρέπει να απενεργοποιηθούν, γιατί η ανεπαίσθητη καθυστέρηση στον ήχο της soundbar, προκαλεί ηχώ. Για τον λόγο αυτό όταν αλλάζει η ένταση από το controller της τηλεόρασης, θα εμφανίζει ένα μήνυμα οτι είναι απενεργοποιημένα τα ηχεία. Η ένταση του subwoofer ανεβαίνει μαζί με αυτή της μπάρας, αλλά έχει ξεχωριστή ρύθμιση για την ένταση της σε σχέση με την μπάρα. Δεν θα σταθώ στα watt που κάθε εταιρία τα υπολογίζει με δικό της τρόπο, αλλά για τον δικό μου χώρο (ένα μικρό υπνοδωμάτιο), η ένταση είναι υπερ επαρκές. Έχει διάφορα modes αλλά και ένα basic equalizer για bass & treble. ASC (adaptive sound control), που προσπαθεί να εντοπίσει ομιλία και να την κάνει πιο καθαρή χαμηλώνοντας το μπάσο πχ. Standard, που είναι... εχμ... standard! Cinema, που όντως κάνει πιο κινηματογραφικό τον ήχο. Φανερή έμφαση στα μπάσα. Είναι σίγουρα το mode που θα βάζετε για να επιδείξετε την μπάρα σε άλλους. Sleep, που ρίχνει τα πάντα (μπάσα, πρίμα, δυναμικότητα κτλ), ώστε να διατηρήσει την ενόχληση σε άτομα που πιθανώς κοιμούνται, διαβάζουν, δουλεύουν κτλ στο ελάχιστο. Τέλος, από την εφαρμογή έχει κι άλλη μία ρύθμιση, DRC (dynamic range control) που λειτουργεί μόνο σε Dolby Digital και TrueHD, αλλά όχι σε DTS ή DTS Master Audio. Ο σκοπός της είναι να εξισορροπήσει την δυναμικότητα (loudness war anyone?) ώστε τα υψηλά περάσματα (δράση) να μην απέχουν πολύ από τα χαμηλά σε μια ταινία (και να είναι κάποιος σε επιφυλακή με το control της έντασης). Σε σχέση με τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης, είναι προφανώς μια καλύτερη εμπειρία, αλλά μην ξεχνάμε οτι είναι ένα 2.1 set. Σε κάτι dolby atmos test videos, νιώθω οτι τα ενσωματωμένα είναι λίγο πιο ψαρωτικά σε θέματα separation / surround, αλλά προφανώς δεν θα γύρναγα πίσω. TLDR για τα λεφτά της (111 ευρώ @ black friday) ίσως και να μην έχει αντίπαλο. (μεγάλο βγήκε το review. Μάλλον θα το μεταφέρω και στο skroutz :P)
  2. freestyler

    sound bar

    Έχω την ίδια τηλεόραση. Γι' αυτήν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και έχει και rgb φωτάκια για να συνοδεύσει το κάτω μέρος της οθόνης που δεν έχει ambilight. https://www.skroutz.gr/s/11772604/Creative-Sound-BlasterX-Katana.html Εγώ πήρα αυτή λόγω προσφοράς / τιμής που λογικά θα είναι χειρότερη. https://www.skroutz.gr/s/19509532/LG-SK4D.html (Εντυπώσεις το βράδυ :P) Και οι 2 έχουν ασύρματο subwoofer για να μην μπλέκεις με καλώδια, ενώ καμία δεν συνδέεται me hdmi (arc), οπότε πάνε για οπτική.
  3. To RandR xorg extension (XRR* calls) είναι νεότερο και παίζει καλύτερα με multiple monitors σε αντίθεση με το XFree86-VidModeExtension, οπότε "στείλε" το xgamma. Αν θες να πάρεις ένα closure όμως: Κοιτάζοντας το "ltrace xrandr" φαίνεται οτι κάνει μόνο Get operations για να μαζέψει πληροφορίες από τον X server. Ανοίγοντας όμως τον κώδικα (http://cgit.freedesktop.org/xorg/app/xrandr/tree/xrandr.c#n1032), φαίνεται πως κάνει update τις gamma/brightness τιμές στην δομή του display output ανεξαρτήτως αν δώθηκαν σαν option. Οπότε πειράζοντας αυτές τις τιμές, "στρώνει" και το xgamma.
  4. Ααα, αλλάζει το θέμα τότε. Το backlight είναι διαφορετικό, ναι. Είναι για control σε hardware level της οθόνης σε laptop που συνήθως αλλάζει με Fn+F6 κτλ. Ακόμα και όταν κάνω disable το XFree86-VidModeExtension που ανήκει στο extmod xorg module με: Section "Extensions" Option "XFree86-VidModeExtension" "Disable" EndSubSection To xgamma σταματάει όντως να δουλεύει αλλά ανοίγοντας τον smplayer και πάλι δεν φτιάχνει. Αντί για το xgamma που χρησιμοποιεί το XF86VidModeSetGamma() call, σου προτείνω να usareis το xrandr που καλεί την XRRSetCrtcGamma() για gamma & brightness options. Φαίνεται καλύτερος τρόπος. Παραδείγματα (το effect του brightness είναι λίγο διαφορετικό): xrandr --output DVI-D-1 --gamma 0.5:0.5:0.5 xrandr --output DVI-D-1 --gamma 1:1:1 xrandr --output DVI-D-1 --brightness 0.5 xrandr --output DVI-D-1 --brightness 1
  5. 14.9.0.6690Δεν την έχουν κάνει update ακόμα στο Arch ενώ είναι marked as outdated. (εγώ είμαι σε Gentoo)
  6. Απο την latest έκδοση πλεον, ναι. Έφαγε σουτ ο mplayer σε μένα. (όχι οτι είχα κάποιο πρόβλημα) Δεν μπορώ να βρω κάτι σε userspace από smplayer & libraries που έχει την δυνατότητα να κάνει populate το /sys/class/backlight. Μόνο το ACPI video interface έχει αυτήν την δυνατότητα και η μόνη σχετική ρύθμιση που θα μπορούσε να έχει κάποιο effect (use_native_backlight) την έχεις δοκιμάσει ήδη. https://github.com/torvalds/linux/blob/v3.19/drivers/acpi/video.c#L86 Εκτός από το generic video module υπάρχουν και πιο specialized για διάφορες μάρκες laptop https://github.com/torvalds/linux/tree/v3.19/drivers/platform/x86 Μήπως σου φορτώνει και κάποιο από αυτά και "χαλάει" το backlight interface; Αν δεν φορτώνει κάποιο, ίσως να δοκιμάσεις να βάλεις εσύ το αντίστοιχο για το laptop σου. Το dmesg βγάζει τίποτα όταν ανοίγεις τον smplayer και φτιάχνει; Δοκίμασε κι αυτό το udev rule αμα δεν βαριέσαι αλλα δεν νομίζω να κάνει τίποτα, γιατί εσένα δεν είναι καν populated το backlight ACPI interface. https://wiki.archlinux.org/index.php/Backlight#Udev_rule Τέλος, θυμάμαι οτι έχεις βάλει τα αντίστοιχα του xset -dpms && xset s off σε xorg config. Δοκίμασε να τα βγάλεις μήπως κόβουν αυτά το functionality και μετά το ανοίγει ο smplayer.
  7. Μόνο ανοίγοντας τον smplayer δεν επιχειρεί να ανοίξει τον backened player (mplayer, mplayer2, mpv), οπότε γλιτώσαμε αρκετό codebase. Τρέξε μία την παρακάτω εντολή και αμέσως μετά κλείσε τον smplayer. Επιβεβαίωσε οτι άρχισε να δουλεύει το brightness και ανέβασε το smplayer.txt κάπου μπας και βγάλουμε καμιά ακρη. Θα ρίξω και στο source code καμιά ματιά. strace -f -o smplayer.txt -s 1024 smplayer
  8. Πολύ περίεργο οτι δεν φορτώνει κανένα νέο module (πχ video), ίσως κάποιο ACPI event; Έχεις δοκιμάσει αυτά εδώ; https://wiki.archlinux.org/index.php/Intel_graphics#Backlight_is_not_adjustable
  9. Δοκίμασε να αλλάξεις τις frag & rts στις τιμές που έχουν και τα windows. Επίσης να κάνεις disable power management και να παίξεις λίγο με τις τιμές του rate. Σε αυτήν την σελίδα έχει τις εντολές: https://wiki.archlinux.org/index.php/Wireless_network_configuration#Failed_to_get_IP_address
  10. Ίσως γίνεται αλλά όχι έτσι όπως θες. Με διαφορετικό Χ instance per tty (αυτά που αλλάζεις με ctrl+alt+FΝ). startx -- :1 startx -- :2 Ψάξτο λίγο.
  11. Για τα skystar modules δες αν υπάρχει κάποια dkms έκδοση του πακέτου που θα τα κάνει rebuild αυτόματα όταν boot-άρει με νέο kernel. (πχ: http://forum.ubuntuusers.de/topic/treiberinstallation-skystar-s2-pci/) ps3mediaserver (dlna) είναι μια καλή ιδέα πάλι σε δυνατό pc, για live transcoding video σε format που πιάνουν μικρότερο bandwidth στην μεταφορά.
  12. Δυστυχώς δεν είναι η ίδια. Ενώ τα mkfs.ext2, mkfs.ext3, mkfs.ext4 και mkfs.ext4dev είναι symlinks στο mke2fs, το mke2fs χρησιμοποιεί το argv για να βρεί με ποιο όνομα καλέστηκε και να διαλέξει το αντίστοιχο fs type. (http://git.kernel.org/cgit/fs/ext2/e2fsprogs.git/tree/misc/mke2fs.c#n1544) Αν καλεστεί κατευθείαν σαν mke2fs (και χωρίς να επιλεχθεί χειροκίνητα το fs type μέσω -t) τότε διαβάζει το /etc/mke2fs.conf για να το βοηθήσει να διαλέξει default fs type. Στην δικιά σου περίπτωση επιλέχθηκε ext2. Δοκιμάσε ξανά σαν ext4 ή ρώτησε σε καμιά mailing list / irc του project αν δεν θες να ρισκάρεις περισσότερο με τα αρχεία σου.
  13. freestyler

    System tar & restore Project

    Wow, εδώ δες θράσος. Βάλαν DRM στο MBR... Κάπου διάβασα οτι σπάει και encrypted drives me truecrypt.
  14. freestyler

    System tar & restore Project

    Γι' αυτό κι εγώ είχα προτείνει το bzImage τότε.
  • Δημιουργία νέου...