Προς το περιεχόμενο

antonl

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    13.591
  • ΜΕΛΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

18.351 προβολές προφίλ

antonl's Achievements

Crazy Insomniac

Crazy Insomniac (15/15)

  • 20 χρόνια Insomniac Σπάνιο
  • Αφοσιωμένος
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

820

Φήμη

  1. Από ό,τι βλέπω υπάρχει και mopping έκδοση που σφουγγαριζει. Εμείς έχουμε την απλή.
  2. Την πήραμε πριν κανα 6μηνο στα ~250€ κι από τότε είναι η μοναδική ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού (+1 ρομποτική xiaomi 6ετιας). Σπίτι 110τμ, συν καναπέδες/καρέκλες (δεν έχουμε χαλιά) το βγάζει οριακά στη μεσαία σκάλα. Βέβαια η γυναίκα λέει πως είναι άβολη και δε θα την επέλεγε ξανά λόγω βάρους, οπότε...
  3. Όπως είπα και πιο πάνω, με τους default drivers των windows (της microsoft) δεν έχει αυτό το θέμα Βέβαια η περίεργη συμπεριφορά κατά το boot παραμένει επειδή απ ό,τι φαίνεται δεν είναι (μόνο) θέμα drivers. Δοκίμασα και με τον driver της AMD που εγκαθιστά το windows update (αν δεν έχεις βάλει ήδη κάποιον AMD driver). Νομίζω (έχω χάσει λίγο τη μπάλα απ τις δοκιμές) πως κι εκεί τα πράγματα ήταν καλύτερα. Αλλά επειδή ήταν απ την άνοιξη του 2021, θα θελα κάτι πιο πρόσφατο... Δοκίμασα και τη minimum εγκατάσταση απ το setup της AMD, "driver only" όπου υπήρχαν τα κλασικά προβλήματα.
  4. Γίνεται να παίξει η RX 6600 συγχρόνως με τα ενσωματωμένα του i5 3570k; Θυμάμαι τα integrated γραφικά από κάποιους AMD παίζαν μαζί με κάποιες AMD κάρτες. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα
  5. Ναι, έτρεξα το DDU τόσο πριν βγάλω την GTX 670 όσο και αργότερα κατά το troubleshooting. Δοκίμασα και τους 22.10.1 και τους 22.5.1 χωρίς κάποια διαφορά. Αγόρασα την PowerColor Radeon RX 6600 8GB Fighter. Στα παιχνίδια πάντα κάνω enable το v-sync (εκτός όταν τα τρέχω σαν benchmarks). Οι οθόνες είναι 60Hz. Κι εγώ χρησιμοποιώ το RTSS αλλά απλώς για να βλέπω τα stats μέσω OSD.
  6. Ήρθε απ το περασμένο Σάββατο το βράδυ Εννοείται πως είμαι υπερευχαριστημένος! Για παράδειγμα: RDR2 από 30-35fps στα lowest πήγε ~60fps στα high/very high Shadow of the tomb raider από 35 στα lowest πήγε 70+ στα high Όσο έπαιξα αυτά τα 2 (και αρκετά άλλα) δεν είδα κάποιο πρόβλημα με stuttering. Δεν έχω κάνει κάποιο o/c ακόμα στον επεξεργαστή. Έχω όμως κι ένα πρόβλημα αλλά δε ξέρω αν είναι λόγω pci-e 3.0 ή bios/uefi ή κάποιο άλλο κουσούρι της μητρικής ή της 6600. Έχω 2 monitors και δε δείχνει να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα γι αυτό το γεγονός. 'Οταν ανοίγω το pc δείχνει εικόνα το primary monitor για 1-2 sec και μετά πετάει "no signal" σχεδόν μέχρι την ώρα που φτάνει να φορτώσει τα windows. Αφού φορτώσουν τα windows, αν σβήσω το main monitor (χωρίς να σβήσω το pc), δε θα ξαναδείξει εικόνα όταν τ ανάψω ("no signal") εκτός κι αν κάνω reboot. Το 2ο monitor μπορώ να τ αναβοσβήνω χωρίς πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει με τους latest και τους προηγούμενους drivers. Με τους default drivers των windows (της microsoft) δεν έχει αυτό το θέμα. Δοκίμασα να βάλω την κάρτα στο 2o pc που έχω κι εκείνο έχει pci-e 3.0. Εκεί έκανε άλλα κουλά. Κατά το POST είχε σήμα κανονικά η οθόνη. Όταν μέσα στα windows (latest drivers) έσβηνα το main, τότε το "σύστημα" καταλάβαινε πως έσβησε και γινόταν αυτόματα main το secondary. Όταν έσβηνα το secondary, τότε το "σύστημα" εξακολουθούσε να θεωρεί πως η 2η οθόνη είναι ακόμα αναμμένη. Γενικά, ό,τι να ναι. Η σύνδεση έγινε σε 2 display-ports. Δοκίμασα και το hdmi αλλά δε βελτιώθηκε η κατάσταση.
  7. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις όλων. Είναι δεδομένο πως θ αναβαθμίσω κάποια στιγμή "σχετικά" σύντομα. Λόγω του ότι το σύστημα μου με υπερκαλύπτει στο 90% των αναγκών μου, δε μπορώ να με "πείσω" πως μου είναι τόσο απαραίτητη μια αναβάθμιση άμεσα. Κι επειδή έχω το βίτσιο/ψώνιο ο εκάστοτε καινούργιος υπολογιστής μου να είναι ένα κλικ κάτω απ την κορυφαία επιλογή (δεδομένου ότι θα με συντροφέψει για πολλά χρόνια) το καθυστερώ όσο πάει. Το ξέρω πως είναι πιο οικονομικό ν αναβαθμίζεις συχνότερα αγοράζοντας πιο vfm parts αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Δεν τρελαίνομαι μου να παίξω ΑΑΑ τίτλους αλλά απλά να διευρύνω σημαντικά το πλήθος των παιχνιδιών που να είναι playable για τα γούστα μου. Όσο για τον 3770k που αναφέρθηκε, το χα κοιτάξει και το να δώσω 80+€ για έναν επεξεργαστή 10+ ετών, δεν είναι κάτι που θα κανα, ακόμα κι αν είναι ο κορυφαίος που σηκώνει η πλατφόρμα μου. 'Επαιξα λίγο με το o/c σήμερα κι είδα πως μπορώ να πάω απ τα 3.6GHz στα 4.2 με ~75C κατά το stress test. Οπότε αν δω ότι αξίζει τον κόπο, θα πάω προς τα κει για την ώρα.
  8. Παράγγειλα την 6600 και τώρα είμαι στην αναμονή. Σίγουρα θα δοκιμάσω o/c κι αν είναι σταθερός, εντάξει από θερμοκρασίες θα το κρατήσω
  9. Παίζω με χαμηλά fps αλλά από ανάγκη κι όχι από επιλογή, οπότε το ζητούμενο είναι να βελτιωθούν! To χω υπόψη αυτό το με το stuttering και τα frametimes που πανε σαν καρδιογράφημα γι αυτό είμαι φίλος του v-sync. Σαν ακραίο μέτρο ίσως και να έβαζα limiter λίγο κάτω απ τα 60fps μέσω του riva tuner αν αυτό βοηθούσε. Καταλήγω σε μια 2060/6600 με μια μικρή κλίση προς AMD κι ελπίζοντας οι drivers να χουν βελτιωθεί από τότε που είχα μια 1900 XTX * Όσο αφορά την Intel, γενικά δεν είμαι early adopter σε θέματα τεχνολογίας τουλάχιστον. Θα νιωθα άνετα να προβώ σε μια τέτοια αγορά αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία του και δε θα θελα να περιμένω τόσο αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ!
  10. Ο λόγος που δεν προχώρησα σε o/c του 3570k εξαρχής (παρόλου που χω την Noctua NH-D14 απ την οποία είμαι ευχαριστημένος) είναι πως φοβήθηκα τις μακροχρόνιες συνέπειες, λογικό μιας και τελικά τον έχω 10+ χρόνια. Πριν απ αυτόν είχα έναν core 2 duo 6600 που από την πρώτη μέρα τον είχα μ ένα normal o/c @3GHz. Παρά τις φυσιολογικές θερμοκρασίες και ρεύματα, στα 6 χρόνια το degradation έκανε την εμφάνισή του και δεν ήταν σταθερός πάνω από τα μαμήσια 2.4GHz. Βέβαια αν το πάρω απόφαση ότι η αλλαγή συστήματος είναι κοντά, δε χάνω τίποτα να το δοκιμάσω Έχω συνηθίσει να μου φαίνεται φυσιολογικό να παίζω fps games με 20-30fps, οπότε αν έχω κανα stutter πού και πού μάλλον θα μαι οκ! Στην παρούσα φάση θα είμαι ικανοποιημένος να δω κάποια παιχνίδια που τώρα δε μπορώ. Για το full experience, μπορώ να περιμένω μέχρι την ολική αναβάθμιση Ευχαριστώ και τους 2 για τις επισημάνσεις σας.
  11. Έχεις δίκιο την απλή 6600 εννοούσα, όχι την XT. Το πλήρες σύστημα είναι : CPU: 3570k @3.5GHz RAM: 32GB DDR3 RAM @1600MHz M/B: Asus P8Z68 DELUXE GPU: GTX 670 Storage: 1 SSD Samsung 840 250GB & 6 HDD PSU: Corsair TX650M
  12. Αυτή τη στιγμή έχω μια GTX 670 2GB, απ την οποία είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για 10 ετών (και 2 μηνών!) σύστημα. Παίζω παιχνίδια σχετικά περιστασιακά και προφανώς δε μ ενδιαφέρει να τρέχουν σε αρκετά υψηλές ρυθμίσεις, αρκεί να μπορούν να τρέξουν @1080p. Σκεφτόμουν ν αναβαθμίσω κι άρχισα κοιτώντας μεταχειρισμένες 1660 κι είδα οι τιμές να ξεκινάνε λίγο κάτω απ τα 200€. Δεδομένου ότι οι νέες κάνουν ~250€ είπα ότι δεν αξίζει τον κόπο και για ένα 50άρι προτιμώ να πάρω μια καινούργια. Κι εκεί έμπλεξα λίγο στο κλασικό θέμα του ότι με λίγα ακόμα ~270€ πάω σε 2060 και με λίγα ακόμα ~280€ πάω σε 6600xt. Γνωρίζω πως όλες τους τρώνε bottleneck απ τον 3570k (non o/ced) αλλά υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού η σκέψη για αλλαγή του pc κρατώντας τη νέα κάρτα, απλά δε ξέρω αν γίνει σε 6 μήνες ή 2 χρόνια. Επίσης ξέρω πως λόγω pci-e 3 η 6600xt θα χάσει μέρος των επιδόσεων της (λόγω των 8 lanes) αλλά αμφιβάλω λίγο για το αν θα κάνει διαφορά σε μένα μιας και το bottleneck του επεξεργαστή θα χτυπήσει πολύ νωρίτερα. Από τροφοδοτικό είμαι οκ, αν και πάνω κάτω όλες τους απαιτούν το ίδιο ή λιγότερο ρεύμα απ την GTX 670. Κάποια άποψη/πρόταση για τα παραπάνω; Κάτι που δε λαμβάνω υπόψη; Ευχαριστώ!
  13. antonl

    Ασύρματο headset

    Για μια ακόμα φορά είμαι στην αναζήτηση ενός wireless headset για το pc μιας και τα 2 που χω παρουσιάσαν προβλήματα. Απαιτήσεις: Διάρκεια μπαταρίας 20+ ώρες Άνετα στην πολύωρη χρήση Over-the-ear Καλή εμβέλεια Ικανοποιητική ποιότητα ήχου. Είχα στο παρελθόν κάποια που το μπάσο ακουγόταν υπερβολικά σ όλο το εύρος των συχνοτήτων, δε θέλω κάτι τέτοιο. Δεν είμαι audiophile. Αγορά είτε από Ελλάδα είτε από κάποιο Amazon της ΕΕ Επιθυμητά χαρακτηριστικά (nice to have): bluetooth (με κάποια wi-fi που είχα, ο ήχος έκανε διακοπές όταν απομακρυνόμουν πάνω από 5 μέτρα απ το pc, δεν ξέρω αν ήταν πρόβλημα των συγκεκριμένων) Τα μαξιλαράκια είτε να μη φθείρονται εύκολα είτε να μπορούν ν αλλαχθούν. Έχω βαρεθεί μετά από κάποιους μήνες να βρίσκω μικρά κομματάκια πλαστικού απ τα μαξιλαράκια που αποσυντείθονται στ αυτιά μου. Αυστηρό όριο τιμής δε θα πω αλλά βάσει των απαιτήσεων μου, νομίζω ότι κάτι θα υπάρχει κάτω από 100€. Αλλά μπορεί ν ανέβω και στα 200€ αν υπάρχει κάποια πρόταση "τεφαρίκι". Τα τελευταία 6-7 χρόνια έχουν περάσει απ τα χέρια μου 5-6 headsets κόστους 40-80€ τα οποία ζήσαν απροβλημάτιστα για 6 μήνες ως 2 χρόνια. Το μικρόφωνο δεν μ ενφιαφέρει αλλά αν υπάρχει κάποιο headset που μπορεί να προσφέρει απομόνωση των λοιπών εξωτερικών ήχων (πχ τηλεόραση που παίζει στα 5 μέτρα) μπορώ πιο εύκολα ν ανέβω στα 200€. Βλέπω αυτά: HyperX Cloud Alpha Wireless (με κερδίζει η μπαταρία/άνεση) αλλά δεν ξέρω μήπως είναι overkill γι αυτά που ζητάω.
  14. Έκανα ένα cold restart και πλέον βλέπει 8GB. Με κούρασε λίγο, ψάχνω για μητρική...
  15. Τελικά έκανα την επέμβαση απόψε. Αρχικά, αφαίρεσα όλους τους HDD & SDD, όλα τα fans εκτός από ένα του cpu, 1-2 pci-e κάρτες που είχα κι αντικατέστησα την κάρτα γραφικών με μια λιγότερο ενεργοβόρα ώστε να μειώσει το load στο PSU. Btw η iGPU δεν αναγνωριζόταν απ το BIOS (ώστε να μη χρησιμοποιήσω κάποια discrete GPU), το έψαξα λίγο κι είδα ότι δεν ήταν εντελώς ασυνήθιστο με αυτόν τον συνδυασμό chipset και CPU κι είπα να μην μπλέξω με extra troubleshooting. Παρά τις παραπάνω αλλαγές δεν είδα κάποια αλλαγή οπότε προχώρησα στο επόμενο βήμα, να πειραματιστώ με τα memory modules και τα slots. Με ένα memory module μόνο, λειτουργεί κανονικά κι αναγνωρίζει 4GB. Δοκίμασα και τα 4 κι όλα ήταν ΟΚ, οπότε δεν έχει κάποιο πρόβλημα η RAM. Με δύο memory modules, όταν τα τοποθέτησα στα slots Α1-Β1 ή A2-B2, λειτουργούν κανονικά κι αναγνωρίζονται 8GB RAM. Με τρία memory modules, δεν κάνει POST. Αυτό μάλλον είναι λογικό μιας και το manual αναφέρει συνδυασμούς με 1, 2 ή 4 modules. Με τέσσερα memory modules, ναι μεν αναγνωρίζονται όλα στο BIOS αλλά στη συνολική μνήμη αναγράφει 8GB. Δηλ. το ένα ζευγάρι, αν και το βλέπει, δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ακριβώς ό,τι συνέβαινε και πριν. Τα βγαλα, τα ξανάβαλα, τα καθάρισα, φύσηξα ξανά τα slots αλλά τίποτα. Αν και δε θεωρούσα πλέον ύποπτο το PSU, είπα να δοκιμάσω ένα διαφορετικό για να σιγουρευτώ 100%. Το κανα και δεν είδα καμία διαφορά. Απογοητευμένος μετά από ένα 4ωρο κατσαβιδιάσματος, συναρμολόγησα πάλι τον υπολογιστή και αφού τον βάλω στη θέση του, τον ανάβω για να googlαρω πόσο πάει ένα συμβατό motherboard. Επειδή είχα κάνεις clear CMOS, μπήκα γι ακόμα μια φορά στο BIOS για να φτιάξω το boot order. Και τι βλέπω; 16GB RAM... Δεν είμαι αχάριστος και χαίρομαι που μπορώ να δουλέψω κανονικά και πάλι (τα προβληματικά usb παραμένουν αλλά θα ζήσω) αλλά με προβληματίζει λίγο η κατάσταση μιας και ό,τι φτιάχνεται με "μαγικό" τρόπο το ίδιο "μαγικά" μπορεί να ξαναχαλάσει.
  • Δημιουργία νέου...