Προς το περιεχόμενο

xnoudas_

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    95
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με xnoudas_

  • Ημερομηνία γέννησης 28/01/1982

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.631 προβολές προφίλ

xnoudas_'s Achievements

  1. xnoudas_

    Φακοι για Νικον

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22/03/2024 09:24 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Tokina Full Frame Φωτογραφικός Φακός AT-X 16-28mm F2.8 Pro FX AF ----> 290E Nikon Full Frame Φωτογραφικός Φακός AF-S Nikkor 28mm f/1.8G ----> 290E Σε καλη κατάσταση, καθαρά κρύσταλλα, πλήρως λειτουργικοί. (Θα ανεβουν φωτογραφίες, δεν εχω χρόνο) Ευχαριστώ!

    0,01 €

  2. Ελπίζω τουλάχιστον οι σένσορες να είναι ανθεκτικοί στην μπόχα.
  3. http://www.dxomark.com/Lenses/Compare-Camera-Lenses/Compare-lenses/(lens1)/205/(lens2)/1208/(brand1)/Nikkor/(camera1)/865/(brand2)/Nikkor/(camera2)/865
  4. http://www.dxomark.c...-Camera-Sensors Εδώ συγκρίνουμε εργαστηριακά τις μηχανές και τους φακούς σε απόδοση με απόλυτα νούμερα. Υπάρχουν εκπλήξεις. Βάση δίνουμε γενικότερα στην απόδοση στο σκοτάδι και τι θόρυβο έχουμε. Τα μεγαλύτερα ISO, το καλύτερο. http://www.dxomark.c.../(brand3)/Nikon Θα πρότεινα την D5100 γιατί έχει κάποια Pro χαρακτηριστικά (πχ. ίδιο αισθητήρα με την D7000), οι D3200/3100 είναι καθαρά entry-level. @samniotis Camera Control Pro 2 για να ελέγχεις την κάμερα σου με USB σύνδεση.
  5. Κρατήστε τα φράγκα σας και πάρτε φακούς. Είναι προτιμότερο να έχεις καλά κρύσταλλα γενικά, άσε που ο φακός δε θα πάθει τίποτα και θα τον έχεις μια ζωή, ενώ το σώμα το αλλάζεις σε βάθος χρόνου.
  6. Έβαλα τους τελευταίους Drivers της Intel, Bios Update (είχα ξεμένει στην version F5 και υπάρχει η F9 πλέον) και ξεμπούκωσε το μοτέρ επιτέλους! Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
  7. Μητρική Gigabyte Site: B75M-D3V Μνήμες PC EVO Corsa 2 x 4 GΒ DDR3-2133 - PC3-17000 - CL10 (GOC38GB2133C10ADC) CPU i5 Ivy Bridge 3570K HDD SSD OCZ Agility 3 120GΒ OS Win 7 SP1 Έχω διαβάσει το Site: άρθρο για τους SSD και όλα φαίνονται σωστά, αλλά από ταχύτητα κλάιν. Έχει κάποιος ιδέα τι να κοιτάξω γενικά (και ας είναι από την αρχή η έρευνα); Ευχαριστώ πολύ για τυχών απαντήσεις.
  8. Εάν δε βλέπεις διαφορές στις κάρτες, τότε δε φταίνε οι κάρτες, αλλά ο εξοπλισμός. Οι Sandisk είναι φτιαγμένες με επαγγελματικές προδιαγραφές για επαγγελματίες και θεωρητικά είναι κορυφαίες σε αξιοπιστία με πολύ καλές επιδόσεις. Συνάδελφος που έχει την Nikon D800 με την 95ΜΒ/s είδε μεγάλες διαφορές σε απόκριση στο read (μετάβαση σε preview κατάσταση από την μια φωτογραφία στην άλλη) μιας και τα αρχεία του είναι σε μορφή RAW και 36MP περίπου (μην αναφέρω και το USB 3 πρωτόκολλο που διαθέτει). Σε μηχανές των 100-200 ευρώ μη ψάχνετε διαφορές, και την χειρότερη θεωρητικά κάρτα να πάρετε το αποτέλεσμα θα είναι πάνω κάτω το ίδιο.
  9. xnoudas_

    RAID 0 με SSD

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Τα δεδομένα καθημερινά θα είναι της τάξης των 50-60GB (import + export files), άρα το 30% και παραπάνω θα είναι μόνιμα ελεύθερο (μόνο windows, photoshop και lightroom είναι εγκατεστημένα). Σκέφτομαι να το κάνω από τώρα αν είναι έτσι που τα λες, κρατάω ένα πρόγραμμα benchmark για τον δίσκο για βλέπω επιδόσεις (εάν γνωρίζεις κανένα να δουλεύει σε RAID θα σε παρακαλούσα να μου το πεις) και με image δε θα ασχοληθώ, 2 ώρες το πολύ και έχω κάνει κανονικό φορμάτ και όλα από την αρχή, μια στο τόσο, το θέμα είναι πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται αυτό...
  10. Έχω δύο SSD OCZ Agility 3 στα 60GB και μητρική της ASUS P8Z77-V. Σκέφτομαι να κάνω RAID για να περάσω το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα μου. (Ασχολούμαι αποκλειστικά και επαγγελματικά με επεξεργασία φωτογραφιών σε πολύ μεγάλο όγκο.) Από μια πρόχειρη έρευνα ανακάλυψα ότι δε δουλεύει το TRIM σε RAID. Με πειράζει πολύ αυτό; Είναι πολύ σοβαρό; Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με κάποιο πρόγραμμα που θα το κάνει έστω και χειροκίνητα, εάν ναι, πόσο αποτελεσματικό είναι; Υπάρχει άλλο αρνητικό εκτός αυτού; (Δε το δοκιμάζω ακόμα γιατί ο ένας δίσκος είναι σφραγισμένος και εάν δεν αξίζει θέλω να τον δώσω/πουλήσω) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  11. Τυχαίνει να έχω ίδιο σετάπ στο PC μου. Το 8πινο το "σπάς" στην μέση (έχει κούμπωμα), και μόνο το ένα απο τα δυο 4πινα ταιριάζει στην μητρική σου. Μου φαίνεται αδιανόητο να είναι σύγχρονη και να μην δέχεται ένα 4πινο (ή και 8πινο). Λογικό να μην μπουτάρει ή να σβήνει στα ζόρια αν και απορώ εάν θα άναβε καν εάν δεν είναι τοποθετημένο. Το 6+2πιν θα το βάλεις στην κάρτα σου στην μια υποδοχή (άσε το 2πιν στην άκρη) και στην άλλη υποδοχή θα πρέπει να βάλεις αυτό. Απλά τα πράγματα... Το τροφοδοτικό δεν είναι τόσο χάλια, αν και δε θα το πρότεινα σε "advanced" χρήση. Εγώ ένα χρόνο το δουλεύω και δε μου έκανε το παραμικρό. Μην κάνεις πειράματα, είναι ευαίσθητα ηλεκτρονικά και μπορεί να τα χαλάσεις εύκολα. Αν και βλέπεις ότι οι κατασκευαστές κάνουν τα πάντα να σε αποτρέψουν να κάνεις λάθος στα κουμπώματα σε όλα τα εξαρτήματα, (πόσο μάλλον στα καλώδια που λόγο ρευμάτων μια προσοχή παραπάνω την έχουν). Για να ζορίζεσαι να κάνεις με τα PC μετά από δεκαετίες εξέλιξης, τουλάχιστον στην εγκατάσταση του Hardware, πάει να πει ότι 100% είσαι λάθος στην προσέγγιση σου.
  12. Κι εγώ παρέλαβα επιτέλους σήμερα (την παραγγελία από τις 27-5) και είχα τρεις ευχάριστες και μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα ευχάριστα ήταν η μια γενναία έκπτωση, ένα λάθος στην μητρική (παρήγγειλα την Asus P8Z77-M PRO και μου ήρθε η P8Z77-V στην τιμή της πρώτης) και τέλος δε μου χρέωσαν μεταφορικά σε καμία από τις 2 αποστολές που έκαναν, αλλά το δυσάρεστο ήταν ότι παρέλαβα τον Agility 3 τον 60άρη αντί του 120άρη (μικρό το κακό σε σχέση με τα ευχάριστα νέα). Ανακεφαλαιώνω: Motherboard Asus P8Z77-V Ram PC EVO Corsa 2 x 4 GΒ DDR3-2133 PC3-17000 CL10 Cpu Intel Core i5 3570K SSD Agility 3 120 GΒ SSD Agility 3 60 GΒ Γενικό σύνολο με ΦΠΑ 445 Ευρώ (ούτε του παπά) Κρίμα που δεν είχα παραγγείλει κουτί και υδρόψυξη, ήταν καλή ευκαιρία. Πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, φαίνεται άξιζε η αναμονή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω ξανά στην ίδια διαδικασία.
  13. Αφού είναι στα 18V λογικά είναι καλό. Τα 14,4V είναι αρκετά ψόφια.
  14. Αν κατάλαβα καλά τι έπαθες κι εμένα είχε σπάσει το sata connector όπως λες και απλά πήρα ένα φρέσκο καλώδιο sata, πήρα το κομματάκι (που ήταν και μεγάλο, να φανταστείς πως οι ακροδέκτες από τις επαφές ήταν γυμνές στον αέρα) σαν αυτή την περίπτωση εδώ και απλά ίσιωσα τις επαφές, λείανα το σπασμένο κομμάτι πλαστικό (πάνω στα 2 σπασίματα στα σημεία επαφής μεταξύ τους) με λίγο ψιλό γυαλόχαρτο νερού και το τοποθέτησα στο εσωτερικό του καλωδίου (προσοχή στο πάνω κάτω!), ελάχιστη Locktite, και αργά αργά έφερα τo καλώδιο στον δίσκο and there I fixed it...
  • Δημιουργία νέου...