Προς το περιεχόμενο

safer97

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    106
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

safer97's Achievements

  1. Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο thread που περιέχει άπειρες πληροφορίες για μας τους αδαείς. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής, μιας και βρίσκομαι στη διαδικασία εύρεσης πόρτας ασφαλείας για καινούρια μονοκατοικία: 1) Έχω πάρει προσφορά από διάφορους γνωστούς κατασκευαστές που έχουν αναφερθεί κι εδώ κατά καιρούς και η καλύτερη προσφορά (με διαφορά) είναι του γνωστού με τη maxi lock. Από ότι έχω διαβάσει εδώ, η συγκεκριμένη δεν είναι και στις τοπ, αλλά ούτε και για πέταμα. Η μονοκατοικία στην οποία θα μπει έχει πολλά ανοίγματα-κουφώματα περιμετρικά της πόρτας ασφαλείας (φυσικά θα μπουν ρολά βαρέως τύπου-συναγερμοί-κάμερες και υπάρχει και εξωτερική περίφραξη). Υπάρχει λόγος να πάω σε κάτι ακριβότερο πχ στον Moto Safe της ίδιας εταιρείας, δεδομένου των παραπάνω; Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αλλαγή αργότερα με κύλινδρο-defender άλλης εταιρείας, χωρίς να γίνει ζημιά στην πόρτα, μιας και ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βάζει και αυτό το χαρακτηριστικό περίεργο τριγωνικό επιστόμιο εξωτερικά; 2) Σε άλλους δύο κατασκευαστές μου είπαν για ISEO R7 o ένας και γενικά για ISEO o δεύτερος, χωρίς να ξέρει συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ στο site της εταιρείας ανέφερε Mottura! Ο ISEO R7 σε σχέση με το Maxi Lock έχουν διαφορά ή είναι στα ίδια επίπεδα ασφάλειας;
  2. Δεν έχω αυτήν την πληροφορία, γιατί εγώ είμαι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για ένα μηχάνημα του 2009-2010 πάντως, οπότε δεν πιστεύω πως έχει κάποια κάρτα, που είναι άξια λόγου πλέον. Επειδή μιλούσα πάντως χθες με ένα κατάστημα της περιοχής του συγγενή μου, για να μας δώσει προσφορά για μία σύνθεση με βάση αυτά που έχετε προτείνει εδώ, μου επέμενε πολύ για ανάγκη για dedicated κάρτα γραφικών, αλλά δεν κατάλαβα καλά γιατί επέμενε τόσο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς ακριβώς μπλέκεται μια κάρτα γραφικών στα specs που χρειαζόμαστε, δεδομένου πως δεν ασχολείται καθόλου με επεξεργασία βίντεο ή κάτι τέτοιο, ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει το μηχάνημα; Ομολογώ πως αυτό το σημείο μου διαφεύγει και θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει και μπορεί να μου το εξηγήσει για να το καταλάβω κι εγώ.
  3. Από όσο ξέρω οι Focusrite Scarlet δεν είναι απλές κάρτες ήχου για σύνδεση με ηχεία, είναι τα λεγομένα audio interfaces. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι χονδρικά είναι μια εξωτερική, πιο επαγγελματικού επιπέδου Soundblaster. Παραθέτω και τις εικόνες της παρακάτω, αν κάνω λάθος, κάποιος που γνωρίζει να με διορθώσει (και φυσικά αν όντως χρειάζεται αυτήν τη στιγμή εσωτερική κάρτα ήχου να την βάλουμε).
  4. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια, πραγματικά είστε εξαιρετικοί και πολύ επεξηγηματικοί! Για την κάρτα ήχου, επειδή όπως ανέφερα πιο πριν, διαθέτει ήδη μία εξωτερική focusrite, που υποθέτω δεν θα θέλει να αλλάξει σε αυτήν τη φάση (μεγάλος σε ηλικία γαρ, δύσκολα αποχωρίζεται πράγματα που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί), θα πάω με τη λογική του Νικόλα, να μπει σε δεύτερο χρόνο αν χρειαστεί. Ευχαριστώ και πάλι!
  5. Από τον παλιό επειδή είναι 12ετίας και βάλε, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κρατήσει κάτι. Έναν Samsung evo ssd (όχι nvme) που είχε βάλει πριν μερικά χρόνια, θα τον βάλω εγώ μέσα ή θα τον χρησιμοποιήσει με ένα case σαν εξωτερικό σκληρό. Windows το παλιό μηχάνημα είχε W7.
  6. Καλησπέρα συμφορουμίτες. Συγγενής μου που ασχολείται με σύνθεση μουσικής, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου, μου ζήτησε να τον βοηθήσω να επιλέξει νέο υπολογιστή για το home studio που έχει στήσει. Δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις και είναι μιας κάποιας ηλικίας, όμως τους υπολογιστές που παίρνει τους κρατάει αρκετά χρόνια (ο προηγούμενος κράτησε 12ετία, μέχρι που πρόσφατα μας άφησε χρόνους η μητρική). Επειδή κι εγώ έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με desktop υπολογιστές θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Παρακάτω παραθέτω τα δεδομένα που μου έδωσε: Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 800-900 ευρώ (όσο πιο κοντά στο κάτω όριο, τόσο καλύτερα) Χρήση υπολογιστή : εργασίες γραφείου, ίντερνετ, streaming και σύνθεση μουσικής-ηχογραφήσεις-επεξεργασία ήχου που ανέφερα πριν. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Finale, Cubase και άλλα αντίστοιχα προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι, υπάρχει ήδη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία (μόνο eshop υπάρχει εκεί) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα, θα ήταν το ιδανικό. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το ιδανικό να έρθει στημένο από το κατάστημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: W11, χωρίς να είναι απαραίτητο, μπορώ να του τα περάσω κι εγώ, μετά την παραλαβή του μηχανήματος. Στο σύστημα θα συνδεθεί εξωτερική κάρτα ήχου, που υπάρχει ήδη (Focusrite Scarlett 2i4). Όπως ανέφερα πιο πάνω, επειδή θέλουμε το μηχάνημα έτοιμο από το κατάστημα, από eshop θα μπορούσε να το παραλάβει απευθείας από τον τόπο διαμονής του, αν, όμως, μπορεί να στηθεί καλύτερο/ πιο συμφέρον μηχάνημα από κατάστημα της Αθήνας, θα μπορούσα να το παραλάβω εγώ και να του το πάω σε λίγο καιρό που θα κατέβω εκεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
  7. Επειδή την χρησιμοποίησα κι εγώ το Σ/Κ, οφείλω να ομολογήσω πως η μαύρη είναι πολύ καλή. Μόνο ένα θεματάκι είχα, στη δική μου, παρατήρησα την πρώτη μέρα που την άνοιξα στην παραλία πως είχε δύο πολύ μικρά ξεφτισματάκια στην ασημένια επιφάνεια εξωτερικά, όπου φαίνεται η εσωτερική μαύρη επένδυση, οπότε καλό είναι να την ελέγξετε πριν την αγοράσετε (αν φυσικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό). Φυσικά μιλάμε για πολύ μικρά ελαττωματάκια, ανευ σημασίας, αλλά οπτικά με ενόχλησε, γιατί τα είδα με το που την έστησα. Btw με κρουστικό 28αρι κι εγώ την πήρα, το οποίο εφαρμόζει άψογα στο πάνω μέρος της ομπρέλας.
  8. Σε ευχαριστώ φίλε μου. Πάνω κάτω σε αυτές τις ρυθμίσεις έχω καταλήξει κι εγώ. Τα ΗD κανάλια είναι σχετικά οκ, ενώ το netflix είναι αρκετά καλό (αν και σε ταινία όπου είχε σκηνή που έπεφταν black lights στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, γινόταν του banding και των artifacts το κάγκελο). Τα SD κανάλια όμως εξακολουθούν να είναι χάλια. Πολύ θολή εικόνα. Δευτέρα θα μιλήσω και με το σέρβις, γιατί υπάρχουν στιγμές που στο τηλεοπτικό τόσο σε HD όσο και SD όταν υπάρχει κίνηση, φαίνεται να αφήνει ίχνος και να κάνει είδωλα, που δεν μου φαίνεται λογικό. Με την προηγούμενη tv που ήταν στη θέση της (f&u) δεν είχα τέτοια θέματα.
  9. 43άρα η δική μου. Όχι, τα ίδια και σε μένα με το μαύρο σε κάποια σημεία. Νομίζω ότι δεν είναι θέμα ελλατώματος, απλά έτσι είναι η tv. Γενικά, μάλλον απογοητεύτηκα ως τώρα απο την τηλεόραση. Και banding που συζητούσαν τα παιδιά πιο πάνω είδα πάρα πολύ και από διαφορετικές πηγές και φυσικά τα out of the box settings είναι τραγικά. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι calibration μπορώ αλλά δεν προσδοκώ πολλά πράγματα.
  10. Τελικά βρήκες σετάρισμα που να είναι ικανοποιητικό; Από σήμερα είμαι κι εγώ κάτοχος της 7000 κι η αλήθεια είναι πως το SD είναι αρκετά κακό, δεν το περίμενα τόσο...
  11. Και να μην ξεχνάμε και τη διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας. Δεν υπάρχει σύγκριση καθώς στα e-book readers κρατανε για πολλές μέρες με μια φόρτιση.
  12. Επειδή αναφέρθηκε το ανεμιστηρακι του, παιδιά εγω το εχω μέσα στο υπνοδωμάτιο συνδεδεμένο στην τηλεόραση για kodi και netflix και το ανεμιστηρακι δεν το ακούω καν. Θα σας το πρότεινα άφοβα για όποιον το χρειάζεται για απλή χρήση, browsing και ταινίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό.
  13. Εμένα με priority shipping αντί για expedited που είναι μόλις 3€ παραπάνω, η Alpha bank μου κράτησε 402€ (χθεσινή παραγγελία). Το παραθέτω για όποιον ενδιαφέρεται.
  • Δημιουργία νέου...