Προς το περιεχόμενο

ALR

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    999
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.kloudesign.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Brooklyn, NY

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    greece

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

ALR's Achievements

  1. Δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση. Δεν χρειάζεσαι κανένα χαρτί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξεις κάτι, είναι να κάνεις κάτι δικό σου. Δεν χρειάζεται να είναι φανταστικό. Π.χ. κάνε 1 page website για το Νίκο Γκάλη με τις καλύτερες στιγμές του. Σκέψου κάτι που θα ενδιέφερε πολύ κόσμο και θα διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Μετά μπορείς να κάνεις το δικό σου website προσφοράς υπηρεσιών. Γεια σας είμαι αυτός, σπουδάζω εκεί, μαθαίνω αυτά και προσφέρω υπηρεσίες Junior web designer. Ξέρω αυτό αυτό κι αυτό, και να και τα 3-4 προσωπικά μου projects. Τέλος, εννοείται ότι όλα αυτά είναι στα Αγγλικά και πως δεν ενδιαφέρεσαι (μονο) για την αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά όλου του κόσμου.
  2. Γεια σου φίλε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις πως να μαθαίνεις. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, τότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το teamtreehouse (google it). Με 25 δολλάρια το μήνα μπορείς να διαλέξεις ένα path ( διάλεξε web design ) και θα μάθεις τα πάντα. Μετά είναι στο χέρι σου το πόσο θα συνεχίσεις να μαθαίνεις από βιβλία + άλλα tutorials online, αλλά για να μη χάσεις τη μπάλα σου προτείνω να ξεκινήσεις από εκεί και αφού τελειώσεις, τότε να προχωρήσεις με τα υπόλοιπα. Επίσης θα σου πρότεινα να μην εξασκήσεις ως επάγγελμα την κατασκευή ιστοσελίδων γιατί τα λεφτά θα είναι λίγα και θα βγαίνουν δύσκολα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Προτείνω να γίνεις καλός στο html/css και να ξεκινήσεις να προσφέρεις ως υπηρεσία το κόψιμο ιστοσελίδων από έτοιμα designs, γνωστό και ως slicing. Ζήτηση και χώρος για νέους υπάρχει σε όλο τον κόσμο και τα χρήματα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα από την κατασκευή ιστοσελίδων.
  3. ALR

    Δημιουργία e-shop

    Εγώ λέω να το κάνεις μόνος σου για να δεις τι γίνεται από μέσα. Πλάκα θα έχει. Δες fusioned.net - Είναι Έλληνες με πολύ καλό support. Κόστος θα δεις στη σελίδα 4. θα μπορέσεις ναι.
  4. Ναι, αν το επάγγελμα σου είναι διαφορετικό και το κάνεις ως hobby τότε έχεις τη δυνατότητα να το μάθεις σιγά-σιγά. Παρόλαυτα, ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει να μάθει πως να προγραμματίζει ή να σχεδιάζει μια σελίδα χωρίς να μάθει αγγλικά, το πρόβλημα είναι ότι θα κολλήσει για πάντα σε μια αγορά που αργοπεθαίνει - αν δεν έχει πεθάνει ήδη - αντί να εκμεταλλευτεί την τεράστια ευκαιρία που δίνεται στον καθένα μας από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το μαγικό πράγμα που λέγεται internet και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο τον κόσμο. Οπότε ξαναγυρνάμε στο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνει κάθε νέος που μαθαίνει πληροφορική ή κάτι σχετικό με το internet και τη δημιουργία ιστοσελίδων. ΜΑΘΕ ΑΓΓΛΙΚΑ
  5. Μάθε Αγγλικά. Αυτή τη στιγμή μάλλον είναι σημαντικότερο κι από τη σχολή σου.
  6. Εγώ θα έλεγα πάλι το αντίθετο Πολλά λόγια σε γνωστούς για να πάρεις γνώμες για το πως θα την κάνεις καλύτερη. Το θέμα είναι να ξέρεις να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και να ξέρεις να καταλαβαίνεις και να χρησιμοποιείς τις απαντήσεις που παίρνεις. Σκέψου το εξής. Τι νόημα έχει να κατοχειρώσεις μια ιδέα αν δεν μπορείς ή δεν αξίζει να την υλοποιήσεις; Η κατοχείρωση όπως και η φορολόγηση, όπως και η χρηματοδότηση είναι στάδια που έρχονται μετά που είσαι σίγουρος ότι η ιδέα σου αξίζει τον κόπο.
  7. Μια ιδέα στην Ελλάδα κατοχειρώνεται όπως μια ιδέα παντού. Πας σε έναν καλό δικηγόρο και κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Από εκεί και πέρα, για να μπορέσεις να κατοχειρώσεις μια ιδέα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά καινοτόμο, κάποιου είδους εφεύρεση δηλαδή. Από εκεί και πέρα μπορείς να κατοχειρώσεις όνομα, λογότυπο στο υπουργείο εμπορίου αν δεν κάνω λάθος. Αλλά όλα αυτά είναι δεύτερα. Το πρώτο είναι να μπορείς να την κάνεις πράξη.
  8. Το crowdfunding είναι μια άλλη επιλογή που έχει κάποιος, αλλά ακόμα πιο δύσκολο. Για να πετύχει πρέπει η ιδέα σου να εμπνεύσει τον κόσμο για να την χρηματοδοτήσει και αυτή η χρηματοδότηση να είναι αρκετή. Στο funding από ιδιωτικά funds το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πείσεις έναν άνθρωπο
  9. 1. Πρέπει να ξέρεις να κάνεις κάτι από όλα όσα απαιτεί η ιδέα σου 2. Πρέπει να βρεις ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν κάτι από όσα απαιτεί η ιδέα σου και να γίνετε ομάδα. 3. Πρέπει να μπορέσεις να αποδείξεις ότι η ιδέα σου κάνει scale up γρήγορα και απότομα, με πραγματικά νούμερα, στατιστικά, business plan, έρευνα μέγεθους αγοράς κτλ κτλ. 4. Τέλος, αφού τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να κάνεις ένα demo για να έχεις να δέιξεις. Έστω και στατικές σελίδες, κάτι για να παρουσιάσεις, να δείξεις πως λειτουργεί. 5. Μετά μπορείς να κάνεις ένα search στο google "Jeremie funds greece" και να βρεις με ποιον θέλεις να επικοινωνήσεις για χρηματοδότηση της ιδέας σου και να πηγαίνεις σε όλα τα open coffee και γενικώς, όλα τα events μπας και τύχει να περάσει κανείς από μπροστά σου, ώστε να του κάνεις pitch μέσα σε μερικά λεπτά το "γιατί να ασχοληθεί μαζί σου". 6. Α ναι, πρέπει να μάθεις να κάνεις pitch.
  10. Γεια σου φίλε, το να βγάλεις μια σχολή όπως η εφαρμοσμένη πληροφορική ή μηχανικών πληροφορικής μόνο καλό θα σου κάνει, αλλά αν θέλεις να σπουδάσεις web design, πρέπει να το κάνεις μόνος σου. 1. Παίρνεις μια συνδρομή στο teamtreehouse.com 2. Παίρνεις μια συνδρομή στο http://tutsplus.com/ 3. Ξεκινάς να εφαρμόζεις αυτά που μαθαίνεις 4. Γράφεσαι στο peopleperhour.com και στο odesk.com και ξεκινάς μικρά freelance projects. 5. Κάνεις μικρά projects για όλη τη γειτονιά, πολύ πολύ φτηνά. 6. Ξεκινάς το δικό σου side project.
  11. ALR

    Wordpress theme

    Για δες αυτά http://www.cssigniter.com/demo2/?theme=ithaca http://www.cssigniter.com/demo2/?theme=indigamer
  12. ALR

    Web designer

    Εγώ τελείωσα το τεχνικός τεχνολογίας internet. Όταν μας έβαλε ένας καθηγητής να κάνουμε κάτι ασκήσεις στο word, είδα ότι έκανε κάτι περίεργο μόνος του, πήγα από κοντά και τελικά έκανε javascript. Τον ρώτησα περισσότερα, μου έδειξε. Τελικά αποδείχθηκε ότι δε γούσταρα καθόλου τη js, αλλά γούσταρα να σχεδιάζω ιστοσελίδες. Αυτό που έμαθα από το ΙΕΚ είναι ότι έχει σημασία το που βρίσκεσαι και το πότε και το πως εκμεταλλεύεσαι αυτά τα 2 πράγματα. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Μείνε στο ΙΕΚ και μάθε τα βασικά πράγματα about everything, μπες σε 2-3 websites και μάθε από tutorials ή από e-books ή από πραγματικά βιβλία ότι θέλεις να μάθεις. Το σίγουρο είναι πως για να φτιάξεις ένα σωστό website, πρέπει να διαβάσεις μόνος σου. Δεν υπάρχει σχολή που θα σου μάθει να κάνεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
  13. ALR

    Δημιουργια site

    Απλά μην πας για έναν καφέ και πλήρωσε 3 ευρώ το χρόνο και πάρε ένα .eu domain, δεν είναι κακό Το παπάκι.gr δίνει και δωρεάν hosting με κάθε αγορά domain, αλλά δεν μπορείς να κάνεις δυναμικό website εκεί με βάση δεδομένων. Αν θέλεις να στήσεις κάτι σαν Joomla! ή WordPress, υπάρχουν άπειρα δωρεάν hosting providers να διαλέξεις. Χρόνια πολλά!
  14. ALR

    Site με συνδρομή

    Κάπου εδώ να επέμβω στη συζήτηση και να πω πως δεν χρειάζεται να βγάλεις χρήματα σε τράπεζα από το paypal για να "γνωρίζει" το κράτος τι κάνεις. Το PayPal από μόνο του συνεργάζεται με τις δημόσιες αρχές και είσαι δεν είσαι verified user, το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να βρούνε ποιος είσαι και τι κάνεις. Οπότε ο κανόνας είναι: Αν βγάζεις 5-10 ευρώ, κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου. Αν βγάζει 5000 - 10000 ευρώ, θα έχεις πρόβλημα, είτε τα βγάζεις σε τράπεζα, είτε όχι.
  15. Δεν ξέρω τι να κάνεις με τα keywords. HTML5 είναι σίγουρα καλό. Όποιοι browsers δεν την υποστηρίζουν (απαρχαιωμένοι πλέον) υπάρχει fall back σε απλή html, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα κινητά ειδικά γουστάρουν πολύ html5
  • Δημιουργία νέου...