Προς το περιεχόμενο

Antonisk2003

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    504
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Antonisk2003

  • Ημερομηνία γέννησης 17/07/1987

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.719 προβολές προφίλ

Antonisk2003's Achievements

  1. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά ξέχασα να αναφέρω πως στο 2ο ρούτερ χρησιμοποιώ και το wifi. Στο ρούτερ του παρόχου το wifi είναι κλειστό. Αυτός είναι και ένας λόγος που χρειάζομαι το 2ο ρούτερ πέρα από την επέκταση των θυρών ethernet. Γιατί δυστυχώς το ρούτερ της cosmote μόλις μπούνε πάνω 3-4 συσκευές wifi αρχίζει και τα παίζει. Οπότε δεν μπορώ να κλείσω τον dhcp. Μπορώ μήπως να δώσω συγκεκριμένο range ip στο κάθε ρούτερ ούτως ώστε να γίνουν όλα ένα δίκτυο στο range 192.168.1.xxx ? Τι wan ip θα δώσω όμως στο 2ο ρούτερ? Η lan ip του αυτή τη στιγμή είναι 192.168.1.2.
  2. Καλημέρα παιδιά, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε οικία 3 ορόφων με δομημένη καλωδίωση έχω ξεκινήσει σιγά σιγά να φτιάχνω το δίκτυο. Δεν έχω συνδέσει ακόμα όλες τις πρίζες δικτύου ούτε έχω βάλει switch, έχω μόνο το ρούτερ του παρόχου και έχω βάλει και ένα δεύτερο ρούτερ που είχα να δουλεύει σαν switch για να επεκτείνω λίγο τις θύρες. Πρώτο θέμα είναι ότι σύμφωνα με έναν οδηγό που έχω ακολουθήσει για την σύνδεση του 2ου ρουτερ έχω δώσει wan ip στο 2ο ρουτερ 192.168.2.1. Το ρούτερ του παρόχου έχει 192.168.1.1. Οπότε ότι συσκευή είναι με ethernet στο πρώτο ρούτερ παίρνει ip 192.168.1.x Στο πρώτο ρούτερ το wlan είναι κλειστό. Στο δευτερο ρούτερ ότι συσκευή είναι πάνω με ethernet και wlan παίρνει ip 192.168.2.x, με αποτέλεσμα ο εκτυπωτής να μην αναγνωρίζεται από τον σταθερό που είναι συνδεδεμένος στο πρώτο ρούτερ. Εν αντιθέση η tv που είναι 192.168.1.4 μπορώ και της κάνω broadcast από το κινητό μου που έχει ip 192.168.2.6. !!!!! Πως μπορώ να λύσω το θέμα με τις ip? Και δεύτερον ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος/συσκευή τηλεφώνου που μπορώ να βάλω πάνω στο δίκτυο για να έχω ενδοεπικοινωνία και στους 3 ορόφους. δλδ ένα σταθερό/ασύρματο τηλ σε κάθε όροφο που να το σηκώνεις και να μπορείς να μιλάς με τους υπόλοιπους 2 ορόφους. Ευχαριστώ πολύ
  3. Για ποια τράπεζα μιλάς? Γιατί εμένα η alpha δεν το έχει σε καμία κατηργορία στο αφορολόγητο. Μόνο από alpha κάνω topup.
  4. Είσαι σε πολύ καλό επίπεδο! Εγώ έχω δει down μέχρι 245 και up μέχρι 40 αλλά latency έχω συνήθως γύρω στο 100. Διακοπή μια φορά είχα λόγω ακραίων φαινομένων για 1 ώρα. Απομακρυσμένη περιοχή που δεν φτάνει γραμμή ΟΤΕ σταθερού και δούλευα τόσα χρόνια με 4g. Απελπίστηκα όμως γιατί ή θα έπιανα 20mbps ή δεν θα μου άνοιγε ούτε το mail. Με το starlink σώθηκα δεν το αλλάζω με τίποτα!
  5. Μη έχοντας εμπειρία από το συγκεκριμένο, το μόνο που θυμάμαι από τότε που έψαχνα για μένα, κάπου είχα διαβάσει ένα review από κάποιον που έλεγε ότι είναι πολύ τίμια για τα χρήματα τους. Ελπίζω να τα έχει δοκιμάσει κάποιος χρήστης και να σε καλύψει στην ερώτηση σου.
  6. Κοίτα λόγω χαμηλού σχετικά budget (~250e) δεν είχα και πάρα πολλές επιλογές δυστυχώς.... Κοιτούσα και τα asus zen που είναι περίπου στα ίδια λεφτά αλλά επειδή με το router dsl-ac56u δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος που είχα παλιότερα (πάρα πολλά κολλήματα ειδικά στο wifi όταν είχα 10 συσκευές πάνω) δεν ξαναπήγα σε asus. Έτσι λοιπόν κατέληξα στα deco. Σχετικά με το rack έτσι θέλω να το κάνω αλλά αυτό θα μου πάρει αρκετό χρόνο και χρήμα γιατί ολόκληρο το σπίτι 3 όροφοι έχει πάνω κάτω γύρω στα 50 ethernet. Λογικά θα επανέλθω για βοήθεια εκείνη την ώρα! Να είμαστε καλά να φτιάχνουμε 🤣
  7. Καλά κατάλαβες @poulinos. Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω αρχικά. Και όσων αφορά το ασύρματο στράφηκα κατευθείαν σε mesh μόνο και μόνο για να μην χάσω το roaming, διαφορετικά θα έκανα δουλίτσα με 2-3 φτηνά repeaters του 20αρικου.... Πέρα από το roaming που δεν έχουν όμως αυτά τα φτηνά repeaters δεν είναι και καθόλου σταθερά στη λειτουργία τους. Γιαυτό και ρώτησα εδω στην ομάδα αν έχει κανείς κάποιο mesh system να δω και απόψεις για σταθερότητα και λειτουργία.
  8. Ubiquity θα προτιμούσα και εγώ φυσικά αλλά δυστυχώς πολύ υψηλό το κόστος για την τσέπη μου. Το θέμα είναι ότι θέλω να πάρω με τη μία triple pack mesh γιατί μέχρι να στήσω rack για να δουλέψουν όλες οι πρίζες δικτύου σώθηκα.... πολύ μεγάλο κόστος και προς το παρόν το σπίτι μιας και είναι καινούργιο έχει άλλες προτεραιότητες, οπότε τουλάχιστον ας έχουμε wifi για τα βασικά! Και εγώ καθαρά σαν access point θα το δουλέψω και ρούτερ θα κρατήσω του παρόχου (λογικά cosmote με booster παρέα όπως το έχω και στο υπάρχον σπίτι). Να σας πω την αλήθεια μάλλον κατέληξα στο deco x50 (https://www.skroutz.gr/s/33651985/TP-LINK-Deco-X50-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Triplo-Kit.html) που έχει wifi 6 και απότι διάβασα σε περίπτωση που έχεις smart συσκευές μπορείς να δημιουργήσεις χώρια δίκτυο για αυτές για ασφάλεια. Κοιτούσα γενικά διάφορες εκδόσεις και αν κατάλαβα καλά η σειρά Μ πλέον έχει καταργηθεί σαν πιο παλιά και έχει αντικατασταθεί από τη σειρά Χ.
  9. ok το κατάλαβα, οπότε μιας και έχω τη δυνατότητα καλωδίου καλύτερα να τα βάλω έτσι. Έχει βάλει κάποιος κάποιο σύστημα mesh να μου πει πως δουλεύουν όμως γενικά και αν είναι ευχαριστημένος? αν είναι σταθερά? γενικά στις κριτικές που διαβάζω βλέπω αρκετές αποσυνδέσεις και κολλήματα. Ερώτηση: έχουν όλα τα συστήματα τη δυνατότητα σύνδεσης με καλώδιο? ή πρέπει να το λέει κάπου?
  10. Τι εννοείς αν έχω καλώδιο δεν χρειάζομαι mesh? Θελω όλο το ασύρματο δίκτυο να είναι ένα. Δεν θέλω άλλο repeater σε κάθε όροφο μιας και υπάρχει η τεχνολογία mesh πλέον θέλω να κινούμαι απρόσκοπτα σε όλο το χώρο. Το σπίτι είναι 350τμ στο σύνολο οπότε πιστεύω 1 σε κάθε όροφο θα είναι οκ. Τα ubiquiti ξέρω είναι ότι καλύτερο αλλά φεύγουν εκτός budget. Αυτό το ethernet backhaul που γράφουν μερικά πως ακριβώς λειτουργεί?
  11. Παιδιά καλησπέρα. Όπως λέει και ο τίτλος αναζητώ ένα σύστημα wifi mesh για να καλύψω μια τριόροφη κατοικία. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλάβει στο 100% πως λειτουργούν γιατί διαβάζω ότι κάποια λειτουργούν καθαρά ασύρματα και κάποια με καλώδιο. Εγώ θα έχω το ρούτερ στο υπόγειο και θέλω ένα σύστημα με 3 να βάλω ένα σε κάθε όροφο (υπόγειο - ισόγειο - όροφο). Επειδή το σπίτι όλο έχει καλωδίωση ethernet με πρίζες έχω αφήσει αναμονή σε κεντρικό σημείο του σπιτιού και σε κάθε όροφο για να έμπαινε ένα repeater (με το τότε σκεπτικό). Απότι έχω ψάξει από mesh κυκλοφορούν κυρίως tp-link και d-link στα λεφτά που θέλω (δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200-250ε). Έχετε δοκιμάσει κάποιος κάποιο σύστημα και να μου το προτείνει? Γιατί απο αξιολογήσεις δεν διαβάζω και τα καλύτερα και ειδικά την tp-link δεν την συμπαθώ καθόλου γιατί έχω χτικιάσει με κάτι repeater της παλιότερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  12. Ubiquity σκεφτόμουν σίγουρα για AP και ίσως και για switch... γιατί έχω ψάξει αρκετά και έχω δει ότι είναι από τα καλύτερα. Κοίτα, απότι έχω δει στην περιοχή που είναι το καινούργιο σπίτι πιάνει 50αρα σε αντίθεση με την 24αρα που πιάνει με το ζόρι εδώ που είμαι τώρα γι'αυτό και αναγκαστικά εχω και το booster, αν και δεν εχω σκοπό να το κόψω και 50αρα να πιάνω γιατί θα με πάει σίγουρα στα 75. Γενικά το δίκτυο όμως δεν το κάνω λόγω υψηλής ταχύτητας internet (αν και κάποια στιγμή ευελπιστώ σε FTTH) αλλά για καλύτερη επικοινωνία των συσκευών με το ρούτερ ειδικά σε ένα σπίτι τριώροφο (δεν έχω σκοπό να γεμίσω τον τόπο repeaters κλπ). Πιστεύω ότι οι συσκευές δουλεύουν μακράν καλύτερα με ethernet παρά με wifi. To wifi θα υπάρχει αναγκαστικά για τα κινητά μας τα λαπτοπ και τα τάμπλετ. Μέχρι και τις tv θα τις βάλω σε ethernet.
  13. @eliasbats Κατατοπιστικότατος! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επεξήγηση. Αντιλήφθηκα πλήρως την υλοποίηση που έχεις κάνει και μάλλον με τον ίδιο τρόπο θα το κάνω και εγώ. Η λύση του IP PBX πολύ ωραία γενικά και σου δίνει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό modem/router από αυτό του παρόχου που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι για πέταμα αλλά δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το αποφύγω λόγο speedbooster! Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να βγάλω το asus μου από την εφεδρεία αλλά.... Το μόνο θετικό πάντως με το speedbooster είναι ότι δεν ξεμένεις ποτέ από internet/voip ακόμα και αν η dsl έχει πρόβλημα γιατί χρησιμοποιεί εφεδρικά τα δεδομένα.... PS. Όποτε έχεις χρόνο στείλε μου ένα pm να μου πεις και τι εξοπλισμό έχεις βάλει εσύ στο δικό σου δίκτυο....
  14. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη μακροσκελή και αναλυτική σου απάντηση. Το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσω τη λύση Β γιατί είμαι γενικά της άποψης πως αν είναι να κάνεις κάτι καλό είναι να το κάνεις σωστά από την αρχή. Τα 100 μέτρα δεν νομίζω να τα περάσω σε καμία περίπτωση από το υπόγειο μέχρι και την πιο μακρινή πρίζα γιατί μιλάμε για 300 τμ σπίτι όχι για πύργο! Το μόνο που με μπερδεύει ακόμα μετά από πολύ ψάξιμο είναι το θέμα voip.... όπως όλοι ξέρουμε στην Ελλάδα το ρουτερ του παρόχου βγάζει Phone 1 και 2 σε rj11 και από εκεί παίρνουμε το κλασσικό μας τηλ.... εγώ όμως πως θα πάρω τηλ σε όλους τους ορόφους (duplex φυσικά)? ανεξάρτητα από το switch? Κατευθείαν το cat6 στο phone του ρούτερ και χρήση μόνο των 2 ζευγών για τηλεφωνία και βύσμα rj11 αντί για rj45? Ή μπορώ να αγοράσω συσκευές voip που έχουν rj45 και να της βάλω πάνω στο switch και αυτές? Θα πάρουν τηλ μέσω του ethernet από το ρουτερ? πράγμα που δεν νομίζω να γίνεται.... πολύ χαζή ερώτηση αλλά με έχει μπερδέψει πολύ!
  15. Παιδιά καλησπέρα! Τελικά είμαστε πολλοί που ψάχνουμε το θέμα της δομημένης καλωδίωσης. Είχα κάποιες απορίες σχετικά με το θέμα κ ψάχνοντας λίγο λύθηκαν, ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής: Επειδή εγώ το σπίτι στο οποίο θέλω να περάσω καλωδίωση είναι τρίπατο και θέλω το ρούτερ να είναι στο υπόγειο και όλα να καταλήγουν εκεί, για να μην κατεβάζω όλα τα καλώδια από όλες τις πρίζες στο υπόγειο, μπορώ να έχω σε κάθε όροφο από ένα switch όπου να καταλήγουν εκεί τα καλώδια όλου του ορόφου και μετά να φεύγει ένα καλώδιο που να πηγαίνει στο υπόγειο στο ρούτερ? Επίσης με την τηλεφωνία τι γίνεται αφού όλα είναι voip πλέον? Πως να την μοιράσω?
  • Δημιουργία νέου...