Προς το περιεχόμενο

BEDROCK

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    132
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens, Greece

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

BEDROCK's Achievements

  1. Χαρίζονται: TP-Link 8 port Gigabit Switch Mikrotik RB 750G Φορτιστης USB αυτοκινητου HSPA+ Dongle Παραλαβή από Μαρούσι, πλησίων ΗΣΑΠ. Αν τα πέρνατε όλα μονο μιας θα ήταν το ιδανικό
  2. Χαρίζονται τα παρακάτω βρεφικά παιχνίδια. Επίσης υπάρχει και μία καλαθούνα (δεν έχω φωτό). Παραλαβή από Μαρούσι, Αθήνα
  3. Αρα περιμένουμε Giga Vouchers η απλά αποδέχομαι το γεγονός ότι θα πληρώσω 7 μήνες στο τέλος χωρίς επιδότηση?
  4. Ερώτηση, κάτοχος 100 FTTH με κουπόνι SFBB εδώ και 7 μήνες. Αν ζητήσω τώρα αναβάθμιση σε 300mbps και θεωρητικά ανανέωση συμβολαίου, θα μου το δώσουν στα 31,90 άραγε?
  5. Ford Fiesta 2019 1.0 125hp, κίνηση κυρίως εντός πόλεως, η κατανάλωση κατά μέσο όρο στα 7.5. Όλα τα 1000άρακια τρικύλινδρα, εντός πόλεως καίνε 7-8 κατά μέσο όρο. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, θα έπαιρνα πετρέλαιο. Το 2019 η γκάμα των mild-hybrid, full hybrid ήταν μικρή. Αν ψώνιζα σήμερα αμάξι, υβριδικό ή πετρέλαιο.
  6. Ευχαριστώ για το δωρέαν profiling! Με γλύτωσες από κάποια έξοδα η αλήθεια να λέγεται. Μπορώ να επενδύσω σε κάτι tangible, όπως διακοπές ή να φάω ένα καλό γεύμα σε Μισελενάτο. Μόλις περιέγραψες ένα κάκιστο παράδειγμα. Άτομο κοντινό σου, δεν το κουνάει αν δεν βρει ανάλογο μισθό στην Ελλάδα. Βρες το λάθος στο παράδειγμα αυτό, σε συνάρτηση πάντα με το θέμα μας? Εργάζεται και κατοικεί σε χώρα με ίσο ή μεγαλύτερο βιοτικό επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα? Το ενοίκιο το οποίο καλείται να πληρώσει, εξισώνεται με τις τιμές ενοικίων στην Ελλάδα? Αν ζει π.χ στην Αγγλία Λονδίνο, έχει council tax, oyster ή υψηλά κόστη στα ΜΜΕ και μετακινήσεις. Ειλικρινά του εύχομαι απο καρδιάς να βρει το μισθό τον οποίο αναζητεί. Για να τον βρει όμως, θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Ίσως να βγει λίγο έξω από το comfort zone του και να αναζητήσει κάποια remote θέση εργασίας σε πολυεθνικό ή ξένο οργανισμό.
  7. Μεσαία και ζούσα μια χαρά με 1500 και στο ενοίκιο για καιρό και όχι πολύ παλαιότερα. Έχουμε πληθωρισμό, έχουν ανέβει τα πάντα, άλλα όπως και να χει μπορείς και ζεις αξιοπρεπέστατα με ένα μισθό αυτής της τάξης. Να θυμίσω στην ευρύτερη παρέα, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με λιγότερα και βρίσκονται στο ενοίκιο. Ειναι επιλογή του καθενός πως επιθυμεί να ζει τη ζωή του. Άλλοι θέλουν πολλά, άλλοι τα απαραίτητα.
  8. Έχω μείνει έκπληκτος με τις απαντήσεις στο thread. Μπορούμε άραγε να κάνουμε ένα poll με μισθολογικά ranges? Απότι φαίνεται όλοι όσοι είναι απαισιόδοξοι στο thread αυτό, ανήκουν μεσαία-υψηλή τάξη, είναι ιδιοκτήτες ακινήτου ή μένουν εντελώς δωρέαν λόγω παραχώρησης στέγης - κληρονομιάς. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους αμάξι που πίνει 15L/100χλμ και τους αρέσει κάθε καλοκαίρι να την βγάζουν αντίπαρο και κουφονήσι(Άνω, κρατήθηκα, δεν ανέφερα Μύκονο). Υπάρχει και η κατηγορία πάντα του ξεβράκωτου, που μένει στη στέγη που απέκτησε ως προίκα και κλαίγεται γιατί ναι μεν γλύτωσε το ενοίκιο, αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά για να πάρει Volvo. Δεν το γλυτώνω το flame🔥
  9. Μια χαρά ζεις με 1500 ευρώ ακόμη και στην Αθήνα. Ακόμη και αν συντηρείς σπίτι μόνος σου, χωρίς να συμμετέχει άλλος στα έξοδα του σπιτιού. Απότι κατάλαβα έχεις σχέση, όχι ακόμη οικογένεια. Οπότε ξαναλέω, μια χαρά ζεις. Κλείσε τα αυτιά σου, ρύθμισε μόνος σου τα έξοδα σου και τις προτεραιότητες σου. Θα το βρεις εν καιρό μιας και στην Ελβετία η οικονομία και τα έξοδα είναι τελείως διαφορετικά απότι στην Ελλάδα. Το μόνο που θα σε συμβούλευα, πάρε μαζί ένα μικρό κομπόδεμα για τα πρώτα έξοδα του relocation καθώς και για έκτακτα έξοδα, μην είσαι πανί με πανί. Υ.Γ δεν ξέρω τι επαγγέλεσαι, αλλά αν έχεις την δυνατότητα επιδίωξε να βρεις ρόλο Regional σε εταιρία με δυνατότητα Remote. Αν όχι, οι περισσότερες εταιρίες στην Ελλάδα πλέον δίνουν την δυνατότητα του hybrid working, άρα θα κρατήσεις και το spending στα καύσιμα σε χαμηλά επίπεδα. Υ.Γ2 Αν βρεις θέση εργασίας στην Ελλάδα, επιδίωξε τον πρώτο καιρό να βρεις κατοικία πλησίον στην εργασία σου, ώστε να εγκληματιστείς και να μειώσεις τα έξοδα μετακίνησης. Υ.Γ3 Θα το πω και ας ξεκινήσει flame. Έχεις μάθει σε ένα άλλο εντελώς τρόπο ζωής απότι στην Ελλάδα. Εδώ θα ακούσεις πολλές διαφορετικές γνώμες από διάφορο κόσμο. Με μεγάλη λύπη το λέω, ο μέσος Έλληνας ζει μέχρι τα ~30 ορ Plus, με τους γονείς του. Θέμα κουλτούρας, θέμα βολεψιάς, u name it. Για να φύγει από το σπίτι του ή πρέπει να μείνει με σύντροφο, η να πηγαίνει για γάμο η πρέπει να σιγουρέψει ένα εισόδημα ώστε να φύγει. Το εστί καλό εγγυημένο εισόδημα, είναι υποκειμενικό. Υπάρχει και η κατηγορία του Έλληνα που απλά θέλει να ανεξαρτοποιηθεί. Υπάρχει κόσμος που είναι ευτυχισμένος να ζει έχοντας τα απαραίτητα, υπάρχει και ο κόσμος που θέλει να ρίχνει όλα του λεφτά σε αγαθά όπως αυτοκίνητα, ταξίδια, ξενύχτια και gadgets, υπάρχει και κόσμος που θέλει να τα βγάζει πέρα και μία στο τόσο να κάνει και μία σπατάλη σε υλικά αγαθά. Του τέστιν, στην Ελλάδα δεν νοείτο να μοιραστείς σπίτι με τρίτους συγκάτοικους όπως γίνεται στο εξωτερικό! Στο εξωτερικό αυτό πολλές φορές είναι αυτονόητο λόγω των εξόδων ή αδυναμίας έυρεσης στέγης. Οπότε ξανά επιστρέφω πίσω στην αρχική μου τοποθέτηση, είσαι μια χαρά με 1500 ευρώ, έλα δες, φτιάξε την ρουτίνα σου, οργάνωσε το πορτοφόλι σου και αργότερα κυνήγησε και μια καλύτερη θέση εργασίας που θα σου αποφέρει μεγαλύτερο μισθό! Αυτά.
  10. Αυτο είχα κατανού και εγώ, Γ1 αρχικά γιατί ο μετρητής που θα έρθει με την αίτηση θα είναι απλός, χωρίς νυκτερινό για την ώρα.
  11. Αγαπητοί τα φώτα σας, νέο ακίνητο, 1η ηλεκτροδότηση, τι κάνω? Σταθερό ή με ρήτρα και εν αναμονή ανακοινώσεων? Πρέπει να κάνω αίτηση χθες που λένε στο χωριό μου.
  12. Το κακόγουστο joke τύπου "κάνε block το stack overflow στo Firewall, και αν ο developer γράψει γραμμούλα χαιρέτα μου το πλάτανο" θα γίνει rephrase και θα αναφέρεται πλέον στο Copilot 😁
  13. Γεννημένος το 1985, πρώτος Η/Υ, ένα Spectrum ZX +2, μετά έκανα μία παύση μερικών ετών όπου το 1995 κατέληξα με ένα 486 στα 33 mhz από το τότε μεγάλο και ξακουστό Big City στη Στουρνάρη! Ήταν η χρονιά όπου εγκατέστησα Windows 95 και άφησα πίσω στο παρελθόν τα Windows 3.11 1995 η χρονιά επίσης που απέκτησα για πρώτη φορά πρόσβαση στο Internet. Το πρώτο μου modem ήταν ένα Zoom 33.6k, εξωτερικό, με συνδρομή στην Acropolis Net! Αγοράζαμε φακελάκι μηνιαίας συνδρομής από Παπασωτηρίου στη Στουρνάρη Επίσης θυμάμαι συνέχεια να φωνάζω όπότε έπεφτε το connection, ΡΕ ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑ! Συνήθως σήκωνε το τηλέφωνο ως είθισται και έπεφτε η σύνδεση Χριστούγεννα 1995, με κάλαντα και κάτι άλλα χαρτζηλίκια, μάζεψα 35 χιλιάδες, όσα μου έλειπαν για να αποκτήσω CD-ROM Drive, εταιριας Sony και ταχύτητας ανάγνωσης 8x! Επόμενη αναβάθμιση, ήταν μία sound blaster ISA και ηχεία της Creative! Μετά μεταπήδησα σε Cyrix 686, Intel Pentium 200 MMX, AMD K5, Intel Celeron, Intel Pentium Q και βάλε..... Ωραίες εποχές, ρομαντικές όπου ο συνδετήρας ήταν το gadget απαραίτητο για να κάνεις eject το tray του CD-ROM Drive.
  14. Round 2 Keyboard απο Surface Pro 3 - ΚΡΑΤΗΜΕΝΟ Δίσκος 160GB SATA 2,5" Seagate - ΤΕΛΟΣ Δίσκος 160GB SATA 2,5" Fujitsu - ΤΕΛΟΣ Δίσκος 320GB SATA 2,5" Seagate - ΚΡΑΤΗΜΕΝΟ 1gbps PCI-Ε Network Adapter HP - ΚΡΑΤΗΜΕΝΟ HSPA+ USB Modem Παραλαβή από Μαρούσι, Αθήνα
  • Δημιουργία νέου...