Προς το περιεχόμενο

xanthigior

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    135
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

xanthigior's Achievements

  1. xanthigior

    Macbook Air M1 vs Pro M1

    Εγκατάσταση TensorFlow από εδώ https://github.com/apple/tensorflow_macos εκμεταλλεύεται το Metal API. Είναι αρκετά γρήγορο για μικρά μοντέλα και datasets. Μπορείς να βρεις πολλά συγκριτικά, π.χ.: https://towardsdatascience.com/apples-new-m1-chip-is-a-machine-learning-beast-70ca8bfa6203 https://wandb.ai/vanpelt/m1-benchmark/reports/Can-Apple-s-M1-help-you-train-models-faster-cheaper-than-NVIDIA-s-V100---VmlldzozNTkyMzg και φυσικά έχω δει τα αποτελέσματα με τα μάτια μου σε πραγματικά πρότζεκτ δουλειάς. Ό,τι βιβλιοθήκη έχει γίνει optimised για M1 τρέχει πολύ γρηγορότερα (2, 3 φορές παραπάνω). Ωραία video έχει κι αυτός: https://www.youtube.com/channel/UC_IdJ4-VidHg79QQBRJOnnA
  2. xanthigior

    Macbook Air M1 vs Pro M1

    Έχω το MacBook Air M1 16GB από την αρχή της κυκλοφορίας του. Προχώρα άφοβα, δε θα σου χρειαστεί ανεμιστήρας. Το έχω δουλέψει για ώρες σε machine/deep learning και παιχνίδια και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όταν ζορίζεται ανεβάζει θερμοκρασία αλλά τίποτα ανησυχητικό. Μετά από πολύ ώρα λειτουργίας των πυρήνων στο 100% εννοείται θα ελαττώσει ελάχιστα χρονισμούς για να μη γίνει ζημιά. Αν θες ένα φορητό θηρίο είναι η καλύτερη επιλογή.
  3. xanthigior

    Big Sur προβλήματα

    Όντως υπάρχουν θεματάκια με iCloud tabs αλλά νομίζω είναι θέμα ημερών να στρώσουν. Κατά τα άλλα μου φαίνεται πιο γρήγορο, πιο όμορφο, και ο Safari παίζει πλέον 4Κ στο Youtube. Επίσης παίζει και 8K (και άλλοι browsers, π.χ. Firefox) χωρίς σπασίματα και frame drops και χωρίς να υπάρχει υψηλό CPU ή GPU usage. Όχι ότι έχω 8Κ οθόνη για να τα δω, αλλά τρέχουν νερό τα βίντεο. Τι παίζει με αυτό; Περίεργο δεν είναι;
  4. xanthigior

    Αγορά soundbar

    Τελικά αγορά της JBL Bar 2.1 μιας και δε θεώρησα τόσο απαραίτητο το 4Κ passthrough. Αγορά σε τιμή προσφοράς στα 289 ευρώ από Media Markt. Εντυπώσεις πολύ καλές. Αρκετά δυνατή για να γεμίσει ένα σαλόνι ή ένα χώρο περίπου στα 20-25 τ.μ. πιθανώς και μεγαλύτερο χώρο στα 30 τ.μ. Προς το παρόν δεν την έχω πολύ πάνω από το μισό της ισχύος για να μην παραπονεθούν οι γείτονες. Νομίζω τζάμπα θα αγόραζα την πολύ δυνατότερη 3.1. Το μπάσο αρκετά δυνατό. Το βράδυ Movie με Surround On. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  5. xanthigior

    Αγορά soundbar

    Μπορείς σε παρακαλώ να το εξηγήσεις; Βλέπω ότι η 3.1 υποστηρίζει και 4Κ. Φαίνεται αρκετά καλύτερη και πιο δυνατή.
  6. xanthigior

    Αγορά soundbar

    @Pleo - Θα προσπαθήσω αν βρω χρόνο σήμερα να πάω να την ακούσω αν υπάρχει κάπου αν και εμπιστεύομαι και την εταιρεία αλλά και τη γνώμη σου που φαίνεται να έχεις γνώσεις και εμπειρία επί του θέματος. Το μόνο κακό που βρήκα είναι ότι δεν υποστηρίζει 4k passthrough όπως η 3.1. Η TV που έχω είναι 4Κ οπότε όλες οι συνδέσεις θα πηγαίνουν εκεί, δηλ. Apple 4K TV, PS, κλπ.; Σκέφτομαι ακόμα και την αγορά της 3.1 ανεβάζοντας όμως αρκετά το budget. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι η 3.1 έχει ανύπαρκτο midrange. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου.
  7. xanthigior

    Αγορά soundbar

    Ευχαριστώ, δεν το κατάλαβα. Θεωρούσα ότι η Yamaha είναι εξίσου καλή λόγω WhatHiFi review.
  8. xanthigior

    Αγορά soundbar

    Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απόκρισή σου. Εσύ ποια από τις δύο θα διάλεγες με βάση την εμπειρία σου;
  9. xanthigior

    Αγορά soundbar

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, σκέφτομαι την αγορά soundbar και είμαι μεταξύ των κάτωθι: Yamaha YAS-207 με πολύ καλά reviews. JBL Bar 2.1 Δεκτές άλλες προτάσεις σε εύρος τιμών €300-450. Ευχαριστώ, Γιώργος
  10. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα με οποιοδήποτε δίσκο. Το πρόγραμμα παρέχει τον driver για NTFS, οπότε θα δουλεύει για όλους τους δίσκους με αυτό το φορμάτ. Απλά με την αγορά Seagate δίσκου παίρνεις δωρεάν το προγράμματα. Στην τελική βρες ένα φίλο σου που έχει τέτοιο δίσκο και κάνε την εγκατάσταση. Ούτε καν αγορά δε χρειάζεσαι.
  11. https://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/item/ntfs-driver-for-mac-os-master-dl/
  12. Καλημέρα. Η καλύτερη και πιο συμφέρουσα και νόμιμη λύση είναι να αγοράσεις από το skroutz.gr έναν εξωτερικό δίσκο Maxtor (ή Seagate, νομίζω ίδια εταιρεία). Εγώ πήρα με 40 ευρώ περίπου 1Τ Maxtor, ο οποίος περιέχει το Paragon. Η συγκεκριμένη έκδοση δε δουλεύει σε High Sierra, αλλά πηγαίνοντας στο web site της Paragon, κατεβάζεις την πιο πρόσφατη έκδοση και την εγκαθιστάς κανονικότατα έχοντας συνδεδεμένο τον εξωτερικό σκληρό που αγόρασες. Όλα νόμιμα και σου μένει και ένας εξωτερικός σκληρός με δωρεάν το πρόγραμμα. Αν έχεις ήδη τέτοιο δίσκο, θα σου βγει δωρεάν!
  13. Το TP-Link modem/router Archer D20 V1.0 είναι καλό για σύνδεση με wind;
  14. http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2008/08/12/moon-hoax-why-not-use-telescopes-to-look-at-the-landers/
  15. xanthigior

    Tv Turner for mac mini

    Καλύτερα θεωρώ τα προϊόντα της elgato https://www.elgato.com/en/eyetv εγώ είχα αγοράσει το eye tv go https://www.geniatech.eu/eyetv/product/eyetv-go/ δούλευε τέλεια και έχει και πολύ καλό λογισμικό. Το πούλησα εδώ μέσα γιατί έχω κόψει την τηλεόραση.
  • Δημιουργία νέου...