Προς το περιεχόμενο

Axelfc

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    634
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Axelfc

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/2001

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

  1. Μιας και φτάσαμε και στο backup 3 αντίγραφα έχω. Τα 2 onsite και το 3ο σε άλλη τοποθεσία. Επειδή έχουν αρχίσει και γεμίζουν οι δίσκοι σκέφτομαι αν θα πάω σε λύση NAS ώστε να μπορούν εύκολα και άλλοι μέσα στο σπίτι να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες και στα βίντεο και επιπλέον να έχω προστασία από bitrot μέσω brtfs και raid. Τη BackBlaze επίσης κατά καιρούς τη σκέφτομαι για να είμαι καλυμμένος. Πρέπει να ξαναδώ τη διαφορά ανάμεσα σε personal και b2.
  2. Θα συμφωνήσω κι εγώ με το @Snorky.GR. Έχω κάποιες γενικές κατηγορίες πχ Landscapes, Family, Travel και μέσα σε κάθε κατηγορία φάκελος με την τοποθεσία και μετά ημερομηνία. Αν θες πχ να βρεις φωτογραφίες από το ταξίδι στο Ζαγόρι είναι πολύ πιο δύσκολο να θυμηθείς το έτος και την ημερομηνία. Αντιθέτως θα το βρεις εύκολα στο Travel / Ζαγόρι Απρίλιος 2023. Επίσης το Digikam το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Βολεύει για να βάζεις αστεράκια, tags, color labels κ.α. στις φωτογραφίες. Έτσι αν θες να δείξεις σε κάποιον τις φωτογραφίες από το Ζαγόρι τις φιλτράρεις σε 4/5 αστεράκια και του δείχνεις τις καλύτερες από τις 600 φωτογραφίες που τράβηξες εκεί. Έχει και αναγώριση προσώπων, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει για να έχω άποψη. Επίσης αν οι φωτογραφίες έχουν location data στις δείχνει και πάνω σε χάρτη.
  3. Δεν ξέρω τι γίνεται με κάρτες πιο αργές από v30. Η ένδειξη πάντως που βγάζει το κινητό σου σημαίνει πως δεν είναι αρκετά δυνατό για να αναπαράξει τα βίντεο της gopro μέσα από το Quik App. Σύνδεσαι τη gopro με το usb καλώδιο με τον υπολογιστή σου ή πάρε ένα usb card reader και αντέγραψε τα βίντεο στον υπολογιστή σου για να δεις τι γίνεται. Εγώ χρησιμποιώ αυτό https://www.skroutz.gr/s/3541139/Transcend-RDF5-Card-Reader-USB-3-0-gia-SD-microSD.html
  4. Έριξα μια ματιά στο Google Maps. Το light pollution φαίνεται πως προέρχεται από τη Λάρισα.
  5. Όχι. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη Απρίλιο. Το κίτρινο που βλέπεις είναι light pollution, φώτα από κάποια πόλη. Λίγο πιο πάνω διακρίνεται και green airglow.
  6. Η ζώνη του Ωρίωνα πάνω από την Όσσα. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στη Χαλκιδική στο νότιο άκρο της Κασσάνδρας.
  7. https://petapixel.com/2023/03/21/chris-niccolls-and-jordan-drake-join-petapixel-to-lead-its-youtube-channel/
  8. Κι εγώ κάπου τόσο είχα πληρώσει μεταφορικά και στα μηνύματα που μου είχαν έρθει DHL express αναφέρονταν. 13 μέρες συνολικά για να παραλάβω.
  9. Και σε δική μου παραγγελία στο Orly φαινότανε, τους έστειλα μήνυμα, μου έστειλαν την ίδια ακριβώς απάντηση και μετά από λίγη ώρα μου ήρθε μήνυμα από dhl. Στο μήνυμα έλεγε πως ίσως περάσει τελωνείο το οποίο δεν έγινε. Έκανε παραπάνω από εβδομάδα πάντως να έρθει τελικά.
  10. Τα ND είναι μόνο για να αυξηθεί ο χρόνος που έχεις ανοιχτό το shutter. Ανάλογα με το ND ενδέχεται να έχεις κάποιο color cast στη φωτογραφία σου. Για πιο έντονα χρώματα, μείωση των αντανκλάσεων, πιο επιβλητικό ουρανό πας σε polarizer.
  11. Πολύ ενδιαφέρον νήμα και πολύ ωραίες εικόνες! Προσωπικά ασχολούμαι με αστροφωτογραφία τοπίου. Για την ώρα δεν έχω κάποιο αστροστάτη. Συνήθως θα βγάλω 12 λήψεις και θα τις στακάρω στη συνέχεια με το Sequator που ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. Βοηθάει να καθαρίσεις το θόρυβο από τη φωτογραφία και έτσι τραβάς εύκολα με υψηλά ISO. Έχω γράψει και κάποιες οδηγίες για όποιον ενδιαφέρεται. How to stack Milky Way photos using Sequator Κάθε χρόνο σκέφτομαι την αγορά ενός star tracker. Έχει κανείς εμπειρία από move shoot move ή vixen polarie; Να προσθέσω και μερικές φωτογραφίες στο νήμα.
  12. Βρίσκομαι σε αναζήτηση κάρτας γραφικών. Η χρήση της θα είναι σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (Lightroom, DxO Pure Raw 2, Topaz Denoise ) που χρησιμοποιούν πλέον την gpu για τους υπολογισμούς και αραιά και που Davinci Resolve. Παιχνίδια δεν παίζω. Οπότε ψάχνω για Nvidia. Η 750ti πλέον δεν επαρκεί. Θα βόλευε να μπει στο υπάρχον σύστημα (i7-6700, pcie 3.0 στη μητρική, psu XFX TS Series 550W Bronze) μέχρι να το αναβαθμίσω σε i7-13700k. Ξεκίνησα να βλέπω τη 1660 super και μετά ανέβηκα σε 2060 και 3060 12GB... Λογικά όλες αυτές τις σηκώνει το τροφοδοτικό μου; Το budget είναι γύρω στα 350-370€. Επίσης καλό θα ήταν να είναι όσο πιο αθόρυβη γίνεται. Κοιτούσα πχ την Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Eagle OC, αλλά βρήκα πολλά σχόλια πως κάνουν πολύ θόρυβο τα ανεμιστηράκια. Για την Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Windforce OC https://www.skroutz.gr/s/39291219/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-12GB-GDDR6-Windforce-OC-Κάρτα-Γραφικών-GV-N3060WF2OC-12GD.html έχει κάποιος άποψη; Κάποια άλλη πρόταση;
  13. Κάποιοι κάνουν την εγκατάσταση χωρίς internet, μάλλον όπως δείχνει το βίντεο του φίλου από επάνω. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν επιπλεόν switch. Και κάποιοι διαφορετική κάρτα δικτύου... Εδώ θα βρείτε πολλές αναφορές σε threads με προβλήματα του controller αυτού. https://www.techpowerup.com/303854/psa-intel-i226-v-2-5gbe-on-raptor-lake-motherboards-has-a-connection-drop-issue-no-fix-available
  14. Πιθανολογώ πως είναι το πρόβλημα που έχουν οι intel network controllers i226 και i225. 1 x Intel® 2.5Gb Ethernet βλέπω πως έχει η μητρική σου. Γενικά εμφανίζεται random το πρόβλημα, απ'ότι έχω διαβάσει. Απ'ότι λένε είναι hardware πρόβλημα και προσπάθησε η intel να το διορθώσει με software fix. Σε κάποιους διορθώνεται αν βάλουν να λειτουργεί σε 1Gb.
  • Δημιουργία νέου...