Προς το περιεχόμενο

godlike

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    837
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με godlike

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1912

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.ancient-ritual.com

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.253 προβολές προφίλ

godlike's Achievements

  1. godlike

    Cyberpunk 2077 [PC]

    Το είχα αγοράσει όταν κυκλοφόρησε και δεν το αγγιξα μέχρι και πριν από μια βδομάδα. Περίμενα υπομονετικά για μια bug-free εμπειρία. Αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης οφείλω να πω ότι κάποια glitches παραμένουν και δυστυχώς είναι ενοχλητικά σε βαθμό που χαλάει η πολύ καλή κατά τα άλλα εικόνα. Προχωράς και θαυμάζεις τον κόσμο και λες τι πιστευτός κόσμος είναι αυτός και ξαφνικά σκάνε οι σακούλες σκουπιδιών δίπλα σου. Είσαι στο αυτοκίνητο και θαυμάζεις πάλι τον κόσμο και αυτό το ανόητο pop-in είναι σαν σφαλιάρα από το πουθενά. Βάζεις ray tracing και λες αυτό είναι το νέο crysis και εκεί που προχοράς σκιές εξαφανίζονται ή τα υφάσματα για κάποιον λόγο είναι μαύρα και κάπου εκεί τσαντίζεσαι και κλείνεις το ray tracing. Πέρα από αυτά το παιχνίδι είναι απίστευτο.
  2. godlike

    Starfield [PC]

    Βλακείες λέει ο Τοντ. Η μηχανή γραφικών του Starfield κάνει πολύ κακή χρήση της GPU. Κάνει dispatch 1000 πράγματα και από αυτά τα 1000 μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι δουλειά για τα GPU cores. Τα υπόλοιπα είναι "inactive dispatches". Οι drivers πρέπει να κάνουν χακιές για να το βελτιστοποιήσουν.
  3. godlike

    Nvidia drivers open source??

    Είναι κίνηση εντυπωσιασμού η απειλή. Η nvidia δεν πρόκειται να ενδώσει σε απειλές γιατί δεν θέλει να ενθαρρύνει παρόμοιες ενέργειες. Και ο κώδικας να δημοσιευτεί άχρηστος θα είναι για την Linux κοινότητα. Η ενσωμάτωση κλεμμένου IP σε άλλο IP απλά δεν γίνεται. Αν "βρομίσει" ένα open source project με κλεμμένο IP πέθανε. Παράδειγμα από το παρελθόν είναι η διαρροή του κώδικα των windows και πόσο μακριά έμειναν οι developers του WINE από αυτόν. Οπότε μην περιμένετε τίποτα καλό από αυτό το hack
  4. Το Ashes είναι ένα fun mod για το Doom 2 το οποίο τρέχει στην GZDoom engine. Πριν κάτι χρόνια είχε κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος και πριν από κανένα μήνα το δεύτερο. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο μέλλον πολλά χρόνια μετά από μια πυρηνική καταστροφή. Ο κόσμος είναι πλέων κατεστραμμένος και ακατοίκητος γεμάτος raiders, mutants και άλλες πιο τρομακτικές απειλές. Γενικά θυμίζει πολύ Fallout και STALKER. Απίστευτα επίπεδα και γενικά κόσμος. Από κατεστραμμένες πόλεις, καταφύγια, σπηλιές, μετρό τα πάντα. Πολύ καλό shooting και εχθροί. Οι μάχες απλά κάνουν κλικ. Ωραία ιστορία. Ιδικά στο 2 κάτι γίνεται που δεν το περιμένεις. Επισκέπτεσαι πόλεις και μιλάς με NPCs. Όχι και τίποτα το τρομερό αλλά κάποιοι αραδιάζουν ολόκληρες ιστορίες. Έχει ορισμένα σημεία που το σκ@τό φτάνει στην κάλτσα. Σκοτάδι παντού και δεν ξέρεις τι και από που θα σου την πέσει. Το 2 έχει crafting στα όπλα. Η μουσική έχει γραφτεί αποκλειστικά για το mod και είναι απίστευτη (ακολουθεί link). Μαζί και με τα δύο πρέπει να έχω φάει πάνω από 10 ώρες. Γενικά δεν θα το ανέφερα αλλά το τελευταίο δίμηνο έχω πάθει την πλάκα μου με την δουλειά που έχει γίνει στο mod. Τι battlefield και πράσινα άλογα, αυτό είναι FPS. Downloads: Ashes 2: Afterglow Το soundtrack
  5. μμμ ναι. Δεν μας λες τι είναι αυτό και σε μας τους άσχετους που έχουν να βάλουν windows καμία δεκαετία;
  6. Και τι αλλάζει σε κάθε power-mode; Διάβασα κάτι για monitor dimming. Τι άλλο; Πειράζει τον CPU governor;
  7. godlike

    PC Gaming (Συζήτηση)

    Δυστυχώς τα physics είναι πονεμένη ιστορία. Σαν workload δεν ταιριάζει ούτε σε CPUs ούτε σε GPUs. Πολλά κομμάτια των physics engines παραλληλίζονται δύσκολα. Αξίζει να δει κάποιος τα physics στο Teardown. Αν και εντυπωσιακά δεν είναι ρεαλιστικά και είναι αρκετά βαριά. Και μιλάμε για PC. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στις physics engines πλέον. Είναι 2 που υποστηρίζονται από μεγάλες εταιρείες και η μία πάει να για θάψιμο (physx 5 αποκλειστικά για το Omniverse της nvidia). Και φυσικά όπως ανέφερε φίλος πιο πάνω οι CPUs στις κονσόλες δεν βοηθούν την εξέλιξη. Να δούμε τι θα κάνει η Epic με την Chaos engine στην Unreal. Αν καταφέρει να κάνει όσα υπόσχεται τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι.
  8. Ο τύπος έκανε μια σφαιρική κάλυψη της συσκευής δεδομένου του διαθέσιμου χρόνου που είχε. Μετά βλέπω την αντίστοιχη κάλυψη του PC gamer. Χάλια. Δεν άγγιξαν τίποτα ουσιαστικό.
  9. Η Valve φαίνεται να προσπαθεί να μπει και σε άλλες αγορές. Καλά κάνει στην τελική αλλά στο παρελθόν είχε μεγάλες αποτυχίες. Πολλές ιδέες της είτε δεν ευδοκίμησαν (steam machines, controller, link) ή ήταν αρκετά ακριβές και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα αγορά (valve index). Προσωπικά δεν με πείθει το καινούριο εγχείρημα αλλά μακάρι να πετύχει (κυρίως γιατί η Valve κάνει ή χρηματοδοτεί καλή δουλεία σε ανοιχτές τεχνολογίες πχ proton, DXVK, DKD3D, Vulkan tools, Linux kernel, Linux drivers κτλ). ΥΓ: Χίλιες φορές να είχα ένα 13" notebook με αυτά τα specs.
  10. Δυστυχώς οι drivers είναι μέρος του kernel και αν δεν γίνει update το kernel απλά δεν θα δουλεύουν κάποιες καινούριες συσκευές. Υπάρχουν και οι LTS kernel releases για όποιους θέλουν κάτι πιο σταθερό.
  11. godlike

    PC Gaming (Συζήτηση)

    Ωραίο παιχνιδάκι το shadowman. Το είχα original μαζί με όλα τα καλούδια. Όταν το είχα τερματίσει είχα πάρει όλα τα κόκκινα powerups (cadeaux). Τέλεια μουσική, ατμόσφαιρα, ιστορία και γραφικά. Από την άλλη, κακός χειρισμός και μέτριο gameplay. Όπως και να 'χει θα το τιμήσουμε το remaster
  12. godlike

    PC Gaming (Συζήτηση)

    Πράγματι ετοιμάζουν καινούρια μηχανή σε DX12 και πειραματίζονται και με Vulkan. Κρατάω μικρό καλάθι κρίνοντας από κάποιες χαζές τεχνικές ερωτήσεις που κατά καιρούς κάνουν σε κάτι channels
  13. godlike

    Metro Exodus [PC]

    Ναι στο steam το έχω. Εκ των υστέρων διάβασα ότι ίσως να είναι πρόβλημα με το DLSS αλλά δεν το επαλήθευσα. Γενικά η ultrawide υποστήριξη μου φαίνεται προβληματική. Για παράδειγμα, το παιχνίδι καταλαβαίνει λάθος το aspect ratio όταν η επιλογή είναι στο auto σε συνδυασμό με ανάλυση 3440x1440. Κάνει stretch το viewport και αναγκαστικά πρέπει να βάλω το aspect ratio με το χέρι στο 21:9.
  14. godlike

    Metro Exodus [PC]

    Ρε παιδιά τι τεχνολογική ανοησία είναι αυτό το παιχνίδι; Σε ultrawide το inventory δεν είναι ευθυγραμμισμένο και τα click απλά δεν δουλεύουν. Κλικάρεις και απλά δεν γίνεται τίποτα. Η απόδοση είναι απαράδεκτη για αυτά που βλέπω. Είναι blurry όσο δεν πάει. Το ray tracing δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο για τα FPS που τρώει άσε που έχει fireflies σε πολλές περιπτώσεις. Ο ήχος ακούγεται λες και δεν έχει γίνει σωστή μίξη. Το παράτησα και δεν νομίζω να ξανασχοληθώ.
  15. Η apple χρησιμοποιεί μόνο το instruction set της Arm και είναι το μόνο πράγμα που κάνει license. Η apple σχεδιάζει η ίδια τις CPUs και τις GPUs της, κάτι το οποίο κάνει και η Arm. Οπότε δεν έχει κανέναν λόγο να αγοράσει όλη την business της Arm για ένα μικρό κομμάτι που ίσως την ενδιαφέρει. Είναι σαν να αγοράζεις όλο το supermarket ενώ το μόνο που σε νοιάζει είναι να φας είναι τα μήλα. Επίσης η apple είναι (κυρίως) hardware company και η Arm IP company και αυτά τα δυο είναι συμβατά.
  • Δημιουργία νέου...