Προς το περιεχόμενο

mezger

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    359
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.856 προβολές προφίλ

mezger's Achievements

  1. Αυτό, αλλά δεν εκπροσωπείς κάποιον, για τον εαυτό σου το ζητάς (θα γραψεις οτι εισαι κληρονομος)
  2. Θα κάνεις αίτηση απο τα αιτήματα να στον στείλουν, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι κληρονόμος. Θα σου γράφει στις οδηγίες του αιτήματος και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να στείλεις. Ψάξε για "Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) αποβιώσαντος"
  3. Η Kinderland στον Κάλαμο είναι δοκιμασμένη, καλό περιβάλλον, δραστηριότητες, προσωπικό, φαγητό, με μείον την έλλειψη πισινας και εγγύτητας σε θάλασσα (πηγαίνουν με πούλμαν στην κοντινή παραλία) Το πρόγραμμα του ΕΦΚΑ πάντως δεν έχει εισοδηματικό κριτήριο και συνήθως καλύπτονται όλες οι αιτήσεις, αν είναι κάποιος αυτοαπασχολούμενος κοίταξέ το.
  4. Όχι, οι τροποποιητικές Ε9 δεν έχουν πρόστιμο "μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάρτηση του κτηματολογίου σε όλη τη χώρα", σκέφτεσαι τις δηλώσεις εισοδήματος. Οι αρχικές Ε9 όμως έχουν πρόστιμο, όπου αρχική=η δήλωση με την οποια εισάγεται για πρώτη φορά δικαίωμα σε ακίνητο (επιβεβαιωμένο από actual περιπτώσεις)
  5. Κατάλαβα καλά, έχεις νομικό πρόσωπο, χωρίς λογιστή? (όχι ότι χρειάζεται ή είναι αρμόδιος ο λογιστής για το 39α, αλλά να ξέρουμε ότι παίζεις σε κατηγορία extreme sports) Τα βήματα τελος πάντως είναι συγκεκριμένα, αν θες βοήθεια πες ακριβώς τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, το σφάλμα σκέτο που έβαλες δε λέει τίποτα.
  6. Δεν τα γράφω εγώ, ο νόμος τα γράφει, αλλά ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι του καπνίσει φυσικά. Στην τράπεζα φυσικά και επιλέγεις, και δεν υπάρχει "ιδιωτικός" λογαριασμός.
  7. Δεν υπάρχει τίποτα στο νόμο που να λέει ότι ο λογαριασμός που θα ορίσεις στην ΑΑΔΕ ως "επαγγελματικό" (δηλαδή, λογαριασμός στον οποίο δέχεσαι πληρωμές) θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή η εμπορική ονομασία του να περιλαμβάνει τη λέξη "επαγγελματικός". Άρα μείνε με ταμιευτήριο. Αν θες να το δεις ο ίδιος, νόμος 4446/2016, άρθρο 62, εδ. ιη:
  8. Για σωστό planning δες το https://www.viamichelin.com/ , σου κάνει εκτός της διαδρομής και προυπολογισμό για καύσιμα, διόδια, που να κάνεις στάσεις κλπ Τσέκαρε από πριν τι χρειάζεται για να οδηγήσεις στις χώρες που θα πας, και πολύ προσοχή σε όρια ταχύτητας και περίεργες ζώνες απαγόρευσης παρκαρίσματος ή/και οδήγησης μέσα στις πόλεις. Πολλές πληροφορίες (ίσως περισσότερες απ'όσες χρειάζεσαι ως τουρίστας) θα βρεις και σε site που απευθύνονται σε expats, π.χ. εδώ
  9. Μπορείς να δεις τι καιρό έκανε πέρυσι, π.χ. Ρώμη τον 15αύγουστο: https://www.wunderground.com/history/daily/LIRA/date/2022-8-15 30 βαθμοί, ενώ πρόπερσι 36. Παίρνεις έτσι μια ιδέα. Κατά τη γνώμη μου για Ρώμη αξίζει να μην πάτε τελευταία στιγμή, γιατί θα δυσκολευτείτε με τα εισητήρια στα βασικά αξιοθέατα (συμφέρει και βολεύει να κλείσεις νωρίς). Την Βουδαπέστη θα έλεγα να μην την φοβάσαι, έχει πολλά ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα να δειτε, θα την ευχαριστηθείτε σίγουρα, και θα αποφύγετε και τη ζέστη.
  10. Όπως τα λες είναι, δεν το αποσαφήνισα σωστά, αν δεν τα έφτιαχνα/άλλαζα μόνος θα είχα πληρώσει και 3-4 επισκέψεις τεχνικού τουλάχιστον. Δεν θα έλεγα ότι ήταν και ιδιαίτερα δύσκολες παρεμβάσεις, αλλά σίγουρα όχι για τον καθένα.
  11. Έχω ένα brandt άνω φόρτωσης εδώ και 16 χρόνια (του 2007) με συνεχόμενη συχνή χρήση έχει βγάλει: 1) Λίγη σκουρία στην πόρτα κοντά στους μεντεσέδες, τίποτα σπουδαίο. 2) Στα ~10 χρόνια βλάβη στην αντλία, έβαλα νέα με ~50 € 3) Στα ~12 χρόνια βλάβη στην πλακέτα, την έδωσα για επισκευή, ~40 € 4) Στα ~15 χρόνια βλάβη στο αισθητήριο κλεισίματος πόρτας, τσιγκουνεύτηκα τα ~20 ευρώ του ανταλλακτικού, απλά το βραχυκύκλωσα και τώρα απλά πρέπει να θυμόμαστε να κλείνουμε την πόρτα πριν ξεκινήσει ( που στα άνω φόρτωσης δεν είναι και τραγικό παράπτωμα να μην κλείσει καλά, θα υπάρξει λίγο πιτσίλισμα, όχι πλυμμήρα) 5) Κατα καιρούς έχει τύχει να φύγει κανένα σωληνάκι εσωτερικά, έπαιξε tie-wrap και φτιάχτηκε Τι ΔΕΝ έχει χρειαστεί τα τελευταία 16 χρόνια: αμορτισέρ, ιμάντες, μοτέρ, ρουλεμάν, κάδος, λάστιχο. Συμπέρασμα, είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος, αφού με ελάχιστη DIY συντήρηση και κάποιες εύκολες και σχετικά φτηνές αντικαταστάσεις έχω πλυντήριο που δουλέυει άψογα όλα αυτά τα χρόνια.
  12. Υπολόγισε τζίρο μέιον ασφαλιστικές εισφορές, βάλε το ποσό (ως μισθό) σε κάποιο υπολογιστήρι φόρου για να δεις τον φόρο που βγαίνει, βγάλε άλλα 150 (απο το τέλος επιτηδεύματος), και έχεις την απάντησή σου. Μην παίξεις με το taxis γιατί δε θα βγάλεις άκρη. Για να στο λέει πάντως λογικά θα το έχει κοιτάξει
  13. Γίνεται, αν δεν κάνω λάθος η ΔΕΗ δέχεται Ε2 ιδιοκτήτη και Ε1 κατοίκου για να πάρει το ρεύμα, εφόσον δηλωθεί η παραχώρηση για όλο το 2022 θα πάρει ΚΟΤ από φέτος. Βασικά δε χρειάζεται καν να δηλωθεί για όλο το έτος (πιθανότατα να μη μπορεί λόγω power pass), αρκεί να μη μπει καθόλου φιλοξενία και θα είναι ΟΚ
  14. Εκανες ήδη το καλύτερο - υπέθεσες ότι ο άλλος είναι ούγκανος και μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει ανα πάσα στιγμή, ακόμα και αν προφανώς σε έχει δει/αντιληφθεί. Αν υποθέτεις πάντα ότι οι άλλοι είναι ούγκανοι, δε θα χάσεις ποτέ, συνέχισε έτσι. Edit: και εννοείται μην μπαίνεις σε διαδικασία να τσακωθείς, δεν έχει νόημα. Ο καθένας έχει τον δικο του ΚΟΚ στο κεφάλι του, στον οποίο γίνονται θαυμαστά πράγματα (π.χ. δρόμος που καταλήγει σε Τ δεν έχει προτεραιότητα, το ΣΤΟΠ ισχύει για όσους έρχονται έτσι αλλα όχι για τους άλλους απο κει, οι πεζόδρομοι είναι για να παρκάρουν οι κάτοικοι, οι πεζοί πρέπει να σε περιμένουν όταν στρίβεις και άλλα τέτοια). Απλά μην ασχολείσαι.
  • Δημιουργία νέου...