Προς το περιεχόμενο

nickolas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.278
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

11.251 προβολές προφίλ

nickolas's Achievements

  1. To θέ μα είναι να σκουπίζει μόνη της. Το ότι είμαστε άχρηστοι το ξέρουμε 😂
  2. Η τιμή ξεκινάει στην Κίνα από τα 1440 ευρώ. Δηλαδή πιο ακριβό από Macbook!! Με πλεονέκτημα τον μεγαλύτερο SSD
  3. Απλό «κλικ» σε IPhone 13Pro. Το κινητό διάλεξε μόνο του να κροπαρει απο τον υπερευρυγωνιο αντί για τον κύριο αισθητήρα που δεν εστιάζει τόσο κοντά.
  4. Για εμένα, τα έχει αλώσει όλα η Apple. Πλέον και στις τιμές.
  5. H Intel δεν υπαρχει σαν λεξη στο αρθρο...
  6. Πιο πολύ "proof of concept" είναι το προϊόν. Δε θα πουλήσει πολύ και ούτε θα βγάλει τα έξοδα από αυτό η Apple. To 2ης γενιάς προϊόν όμως θα έχει χαμηλότερη τιμή και παρόμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά. Αλλά δεν μπορεί να γίνει κατευθείαν τέτοιο άλμα, ούτε καν από την Apple.
  7. Θα σου έλεγα να πας στο RF mount της Canon, όπου ό,τι και να αγοράσεις θα είναι "επίκαιρο" για πολλά χρόνια. Οπότε πας στον EF-M 18-150mm F3.5-6.3 IS STM φακό με κάποιο βασικό RF μοντέλο της Canon (M100 ή Μ50) Τον βρίσκω μόνο με την Μ10 στα 1500 ευρώ https://www.skroutz.gr/s/36435707/Canon-EOS-R10-Mirrorless-Camera-Crop-Frame-Kit-EF-M-18-150mm-F3-5-6-3-IS-STM-Black.html Αλλά αν πας σε μαγαζί ίσως μπορέσεις να διαπραγματευτείς να τον πάρεις με πιο basic μηχανή κοντά στα 1000 ευρώ. Λιγότερα από 1000 βέβαια δε νομίζω Το σωστό είναι να πουλήσεις το τωρινό σου σώμα οπότε ίσως μπορείς να κινηθείς κοντά στα 1500 ευρώ τελικά
  8. To ProRaw της Apple είναι RAW από ~15 φώτο σε 1. Έτσι έχει γαλάζιους ουρανούς χωρίς θόρυβο και καλό δυναμικό εύρος. Αν πέσεις σε απλό RAW 1 φωτογραφίας, δουλεύεις με έναν τεχνολογικά καλό αλλά μικρό αισθητήρα. Το βασικό είναι ότι το RAW της Apple μπορείς να το κάνεις σχεδόν ό,τι θέλεις. Εφόσον η αρχική σκηνή είχε φως μπορείς να σηκώσεις 5 stop τις σκιές ή να ρίξεις 5 στοπ τα highlights και να έχεις κάτι που βλέπεται. Εφόσον τονίζω η αρχική σκηνή είχε φως
  9. Νομίζω το Apple ProRAW είναι το RAW που θέλεις από το κινητό σου. Ένα απλό RAW αρχείο όπως το τραβάνε οι φωτογραφικές μηχανές θα ήταν σαφώς χειρότερης ποιότητας (ανάλογης του μικρού μεγέθους του αισθητήρα).
  10. Ενδιαφέρον και αυτό το συγκριτικό για τον δημιουργό του θέματος
  11. Δε θα του δώσει βέβαια αυτό που ζητάει. Αλλά είναι καλύτερο από κιτ σύστημα σε χαμηλό φως έχει έτοιμη λύση για τον ήχο και άνετα το ταιριάζει και με μια πηγή φωτός.
  12. Τέλος πάντων με μια Α6400 και έναν Viltrox 13mm AF f1.4 (συνολικό κόστος ~1300ευρώ καινούργια) θα πλησιάσεις αυτό που θέλεις. (υποθέτω θέλεις ευρυγώνιο φακό)
  13. Θα τραβάς καλύτερο βίντεο σε σκοτάδι, αλλά δε θα τραβάς αυτό που ζητάς. Σε καμία περίπτωση δε θα "βλέπεις αυτό που βλέπουν τα μάτια σου" ιδιαίτερα αν έχεις περάσει λίγη ώρα σε χαμηλό φωτισμό και έχει προσαρμοστεί η όρασή σου.
  14. Μια full frame Sony Α7ΙΙΙ ή νεότερο/ακριβότερο μοντέλο με έναν prime f/1.4 φακό θα σου δώσουν αυτό που ζητάς. Αλλά μιλάμε για ~3000 ευρώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση θέλεις έξτρα φωτισμό τύπου:
  • Δημιουργία νέου...