Προς το περιεχόμενο

yilliy

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    121
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.808 προβολές προφίλ

yilliy's Achievements

  1. Όταν σου ζητούν να ακυρώσεις (επειδή δεν θέλουν να ακυρώσουν εκείνοι) συνήθως (πάντα για τις δικές μου περιπτώσεις) σου ζητούν λογαριασμό στο Paypal, για να σου επιστρέψουν τα χρήματα.
  2. Εμένα, στο AliExpress, επειδή δεν ακύρωνα, όπως μου ζητούσε ο πωλητής, περιμένοντας να ακυρωθεί αυτόματα η παραγγελία, μου έτυχε (και όχι μόνο μια φορά) να μου στείλει ψεύτικο tracking number, οπότε περιπλέχτηκε και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ πολύ περισσότερο η επιστροφή χρημάτων. Ο ένας παραδέχτηκε πως πράγματι δε μου έστειλε το προϊόν και με αποζημίωσε άμεσα στο PayPal - μάλιστα είχα διαπραγματευτεί να μη μου κρατήσει προμήθεια το PayPal και να συμπεριλάβει στην επιστροφή κι ένα κουπόνι του Ali που είχα χρησιμοποιήσει. Σε άλλες περιπτώσεις χρειάστηκε να περιμένω πολύ για το refund. Εδώ και μερικούς μήνες, επειδή κάποια disputes για προϊόντα που δεν παρέλαβα ποτέ ήταν εις βάρος μου και δεν πήρα δραχμή πίσω (ούτε το προϊόν) αποφάσισα να αποφεύγω να ψωνίζω από Ali και δεν ξαναγόρασα τίποτα. Αντίθετα, προτιμώ το Banggood, όπου δεν είχα ποτέ θέμα με το aftersales και με αποζημιώσαν σε κάθε περίπτωση που δεν παρέλαβα κάτι. Οπότε, μήπως να ξανασκεφτείτε την ακύρωση, για να μην περιμένετε / μπλέκετε;
  3. Το σετ των τριών ανταλλακτικών, γύρω στα 8 € το ένα. https://www.skroutz.gr/s/24987010/Philips-QP230-50.html Πριν από λίγο καιρό υπήρχε μόνο το σετ των 2 ανταλλακτικών (γύρω στα 26 € σε καταστήματα όπως ο Κωτσόβολος). Απ' τα σκρουτζογραφήματα φαίνεται ότι ποτέ δεν πουλιόταν σε χαμηλότερη τιμή. Εγώ το αγόρασα από το allsmart της Shell 24,9 € (8,3 € το ένα) με δωρεάν παράδοση σε πρατήριο Shell.
  4. Πιο συγκεκριμένα μήπως; Κάτι σαν αυτό https://www.camerashuttercount.com/ δουλεύει; Και, αν ναι, μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο; Το δοκίμασα με την άλλη DSLR μου και μου έβγαλε: "CAMERA SHUTTER COUNT Find out how many shots your Digital SLR has taken RESULTS It looks like your camera doesn't supply the necessary information. CHECK ANOTHER CAMERA" Μήπως θέλει raw φορμάτ; Ούτε αυτό https://shuttercounter.com/ βρήκε τέτοια πληροφορία. Και λέει: "Shutter Count info exist in most Nikon, Pantax DLSR and Canon 1D series DSLR" Αυτό πάλι http://www.freeshuttercount.com/ θέλει εγκατάσταση και λέει ότι υποστηρίζει και το δικό μου μοντέλο. Αναφέρει και το πώς λειτουργεί ("Free Shutter count try to reveal the real shutter actuation number stored in the firmware of your camer") Να το εγκαταστήσω; Πάντως, ευχαριστώ @k_dinos Τς τς τς! Τι μαθαίνει κανείς στο insomnia!
  5. Εγώ παρήγγειλα μάλλον τελευταίος στη Media, χθες, μάλλον κατά τις 14:30 που ξανατσέκαρα μήπως έχει ακυρώσει ή έχει αλλάξει κάποιος γνώμη και δεν έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό. Πλήρωσα με κάρτα, και μάλιστα -10 € (359 €, ένας κωδικός δώρου από προηγούμενη αγορά, που, φυσικά, εμφανίστηκε αυτόματα και απρόσμενα στο αντίστοιχο πεδίο της παραγγελίας). Στη συνέχεια ξαναέγινε "Μη διαθέσιμη". Έλεγα ότι θα φάω άκυρο. Σήμερα 12:12 μου ήρθε SMS ότι η παραγγελία μου παραδόθηκε στην ACS και από τότε - από χθες στην πραγματικότητα, όταν είχε ξαναγίνει διαθέσιμη - αναρωτιέμαι ποιον λάκο έχει η φάβα και αν είναι εκθεσιακό ή κομμάτι από επιστροφή. Ξέρει κανείς αν πρέπει να έρθει σφραγισμένο το κουτί ή αν γενικά τα προϊόντα της Canon έχουν κάποιο κλείσιμο ασφαλείας; Πριν από χρόνια που είχα αγοράσει έναν ακριβό (για τα δικά μου δεδομένα) φακό από τον Κωτσόβολο και δεν ήρθε σφραγισμένος, ρώτησα στην Canon, αλλά φυσικά απέφυγαν να μου δώσουν σαφή απάντηση.
  6. Αλλά όταν πας να πληρώσεις βγάζει: Σφάλμα Δεν υπάρχει απόθεμα για κάποιο από τα προϊόντα σου.
  7. Δοκίμασα αυτό https://drive.google.com/file/d/1fA6XK3SpekGPCI2ceORlqJRkAK0mLts0/view?usp=sharing και, ναι, έχω πιο έντονα χρώματα (ειδικά το κόκκινο στις διάφορες δυναμικές αποχρώσεις του ίσως παραείναι έντονο, αλλά μου αρέσει πιο πολύ έτσι). Ή ίσως απλώς έχω αρχίσει να συνηθίζω τη νέα "παλέτα", whatever. Πώς έχουν τα πράγματα: Μετά από και τις πρώτες εικόνες και τον αρχικό εντυπωσιασμό, που εξακολουθεί να κρατάει όχι σε πολύ μικρότερο βαθμό, άνοιξα το AC Odyssey, το προτελευταίο παιχνίδι διάρκειας πολλών ωρών που έπαιξα, και όλα έδειχναν ακόμη πιο εντυπωσιακά. Και τα ΧΡΩΜΑΤΑ, που ποτέ δεν είναι σταθερά και στατικά, αλλά μεταβαλλόμενα συνεχώς, αφού συνεχώς αλλάζει και το περιβάλλον ή ο χρόνος του παιχνιδιού (η ώρα της μέρας κι ο ο φωτισμός της) και κυρίως η ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ (τα πεσμένα βέλη που δεν έβλεπα ξεκάθαρα) που μάλλον έχουν να κάνουν με το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης (29'' --> 34''). Σε κάθε παιχνίδι οι λεπτομέρειες φαίνονται ευκρινέστερες πλέον. Όταν συνέχισα με το τελευταίο παιχνίδι διάρκειας πολλών ωρών που έπαιζα, το Anno 1800, απογοητεύτηκα όχι λίγο. Εκεί οι αποχρώσεις δεν αλλάζουν κι είναι σταθερές, για να μπορείς να ξεχωρίζεις τα διάφορα κτίρια και καράβια σου με μια ματιά. Παρόλο που το παιχνίδι σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζει ο χρόνος της ημέρας κι ο αντίστοιχος φωτισμός και σκιάσεις, εγώ προτιμώ να έχω συνεχώς τον ίδιο. Το Anno 1800 είναι τόσο περίπλοκο και οι διάφορες παράμετροί του αλλάζουν αρκετά συχνά, που σιγά μη θέλω να με μπερδεύω κι άλλο. Σ' αυτά τα λίγο πολύ σταθερά χρώματα, που τα μάτια μου έβλεπαν για παραπάνω από 100 ώρες σε Game profile (και η LG μου έχει 2 game profiles και χρησιμοποιούσα πάντα, όταν έπαιζα, το πιο έντονο) το κόκκινο και το πράσινο κυρίως μου φαίνονταν πιο ξεθωριασμένα. Δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση λάθους μετά από 100+ ώρες παρατήρησης. Τώρα πια, μετά από την πρόταση του @imvrios -τον οποίο ευχαριστώ, όχι για πρώτη φορά νομίζω- μου φαίνονται ότι παραείναι ίσως έντονα ή απλώς, όπως είπα ήδη, έχω αρχίσει να τα συνηθίζω, παρόλο που εδώ και καμιά δεκαριά μέρες δεν έχω καθόλου χρόνο να παίξω κανένα παιχνίδι... τα χριστούγεννα ξανά ή στο επόμενο lockdown (κουνιέμαι απ' τη θέση μου). Κανείς άλλος δεν παρέλαβε ακόμη να πει εντυπώσεις; Και ξημερώνει Σάββατο!; Κουράγιο συντρόφια!
  8. Έχει κάποια profiles και αρκετές άλλες ρυθμίσεις (brightness, contrast, black, backlight gamma, DCR (τι είναι αυτό;)... Ένα game profile, ένα low blue light, eco, custom (και κάτι άλλο; default νομίζω - δεν είμαι σπίτι αυτή τη στιγμή να τα ξαναδώ). Ναι, έπαιξα λιγάκι (μια μέρα την έχω), δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις (μερικές, όπως το DCR απενεργοποιούν άλλες επιλογές, όταν τις επιλέγεις), και κατέληξα στο ότι η LG (ίσως λόγω του IPS) έχει καλύτερα χρώματα. Ωστόσο σαν εμπειρία, η σκέψη που μου δημιουργήθηκε από την αρχή ήταν ότι οι υπόλοιπες οθόνες (και οι μικρότερες 21:9) θα έπρεπε να απαγορευτούν. Επαγγελματίας φωτογράφος δεν είμαι, τα χρώματα είναι θέμα χρόνου πιστεύω να τα συνηθίσω...
  9. Κυρίως το κόκκινο και το πράσινο μου φάνηκαν πιο ξεθωριασμένα σε σχέση με την παλιά IPS.
  10. Και, ναι, η παλιά μου LG 29UM68-P έχει καλύτερα χρώματα. Το sRGB, που η LG έχει 99% ενώ η xiaomi 121%, τι είναι; https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b7d614ff8a
  11. Καλά που το είπες! θα το προσέξω. Πάντως καθόλου ζεστός τώρα που τον ακούμπησα.
  12. Την παρέλαβα σήμερα με Speedex (ενώ, όπως ξέρετε όσοι την παραγγείλατε από Τσεχία, φεύγει με DHL από Γερμανία - όχι Τσεχία). Μου την ανέβασαν στην πόρτα - ίσως γιατί στο παρελθόν είχα μαλώσει μαζί τους. Κι ο άγιος φοβέρα θέλει... κι όσον αφορά τη speedex... άσε καλύτερα. Με το παλιό Dipslay Port 1.2 που είχα συνδεδεμένη την LG 29'' δεν έπαιζε και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το δικό της DP1.4. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, χρειάζεται αντάπτορας για την πρίζα (που δεν περιέχεται στη συσκευασία), επειδή είναι κινέζικη. Η συναρμολόγηση του βραχίονα γίνεται με μια κίνηση και το βίδωμα στη βάση χωρίς κατσαβίδι, με μια βίδα (thumb screw). Εντυπωσιακά απλά. Το πιο εντυπωσιακό φυσικά ήταν η πρώτη εικόνα! Απίστευτη! Κι όταν έπαιξα για λίγα μόνο λεπτά ένα παιχνίδι παρατηρούσα για πρώτη φορά μερικές χρηστικές λεπτομέρειες που δεν είχα προσέξει (κάτι χρησιμοποιημένα βέλη μπορούσα να τα μαζέψω όχι μόνο όταν έπεφτα κατά τύχη πάνω τους!) Στο μεταξύ στην Κίνα δίνουν 3-year full warranty 'ντάξει μπορεί να μην ισχύει στην ΕΕ, αλλά κάτι δείχνει... Πάντως καλά λένε πως την πρώτη 29άρα λίγο την κρατάς (για μένα τα τρία χρόνια - από το 2017- δεν είναι πολλά κι αυτό με κρατούσε αρκετές φορές απ' το να προχωρήσω σε 34άρα) και μετά δεν υπάρχει επιστροφή σε 16:9 αναλύσεις. Καλορίζικη και σε όσους παραλάβετε τις επόμενες μέρες!
  13. Αυτό! Επίσης για παρουσιάσεις με σύνδεση κατευθείαν στον προτζέκτορα. Είναι πολύ ελαφρύτερο και μικρότερο από λάπτοπ. Τα ηχειάκια του είναι αρκετά δυνατά (τηρουμένων των αναλογιών). Στα 4Κ δεν το δοκίμασα. Βασικά για TV box το πήρα (άψογο με το KODI) επειδή δεν ήθελα άλλο ένα android για τα επόμενα 2 χρόνια μόνο.
  14. Κι εγώ απ' τον Ιούνιο το χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα. Το μόνο που βαριέμαι, επειδή το έχω συνδέσει στην tv της κρεβατοκάμαρας, είναι ότι πρέπει να σηκώνομαι να πατήσω το power on. Ακούγεται λιγάκι και το ανεμιστηράκι, στην απόλυτη ησυχία, όχι ενοχλητικά.
  15. Κι εγώ αυτό σκέφτομαι και δεν έχω ακυρώσει ακόμη την παραγγελία από Τσεχία. Ακόμη είναι διαθέσιμη.
  • Δημιουργία νέου...