Προς το περιεχόμενο

gerontas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    673
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

gerontas's Achievements

  1. Σύμφωνα με την κοινή λογική και το Δίκαιο, η ευθύνη ανήκει σ' αυτόν που πετάχτηκε. Στο ιδιότυπο δίκαιο της ελληνικής ασφάλτου, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λεσχών της απάτης, που ονομάζονται κατ' ευφημησμόν "ασφάλειες αυτοκινήτου", το θέμα θα κλείσει γρήγορα μόνο άν τα φορτώσουν πάνω σου Αν έχεις μάρτυρες/βίντεο και έχεις κρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου που πετάχτηκε, η λύση είναι να κάνεις εναντίον του οδηγού/ιδιοκτήτη του "αγωγή επ' αδικοπραξία" (ή κάπως έτσι). Η διαδικασία θα τραβήξει, απλά έχεις πιθανότητες να δικαιωθείς. Περισσότερα, άν ρίξει καμμιά ματιά στο θέμα ο paredwse, ως καθύλην αρμόδιος.
  2. Thnx για την ενημέρωση, τώρα για τις τιμές στην Ελλάδα (και τις συνθήκες συντήρησης με ελάχιστες εξαιρέσεις και την έλλειψη μιας έστω σοβαρής προσπάθειας για ελληνικό καπνό), άστα να πάνε. Καλορίζικη η δεύτερη Stanwell, με το καλό να τους κάνει παρέα η Peterson. Για τις τελευταίες: Το σύστημα (που τώρα πιά το έχει αντιγράψει ο κάθε πικραμένος) είναι πολύ καλό και η ευκολία που στέκονται χωρίς ν' απασχολείς τα χέρια (π.χ. όταν πληκτρολογείς) αξεπέραστη. Εχω πάντως ενστάσεις για την ποιότητα του ξύλου, θέλει ψάξιμο να βρείς καλό κομμάτι. Δες π.χ. την Standard 303, στην όψη που το επιστόμιο βλέπει προς τα δεξιά: Μπροστά και κάτω το μπωλ δείχνει ένα ρόζο που δεν είναι καλό σημάδι. Αν οι φωτο είναι πραγματικές (κι όχι από τον κατάλογο της Peterson) πολύ καλό κομμάτι δείχνει η 317. Είναι όμως λεπτότοιχη κι αυτό την κάνει ακατάλληλη για Βιρτζίνια, άν σου αρέσουν οι Λατάκια, είναι ιδανική για σύντομο γέμισμα. Ρώτα τον μήπως φέρνει τη σειρά Premium, η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης και η επιβάρυνση -συνήθως- υποφερτή. Ασχετο: Ελιωσα με τους φ@φ@ρες της Mastercard, δεν το είχα πάρει είδηση!
  3. Εδώ (στην ενότητα "Σπουδές" -> "Γενικές Πληροφορίες") τα λέει όπως ο kage. Κάποια πηγή για τον δικό σου ισχυρισμό;
  4. @ Luci: Μόλις πήρα είδηση ότι το ξέθαψες, Welcome! Οπως συνήθως, ο naftis απόλυτα σωστός, λίγα έχω να προσθέσω σ' αυτά που είπε. (Τις διαφωνίες μου για τα φίλτρα και τα λοιπά, τις κρατάω, αλλά δεν αποκλείεται καθόλου να είμαι λάθος). Είναι καλή. Η Stanwell, παρότι ξανοίχτηκε στην αγορά, εξακολουθεί να σέβεται τ' όνομά της. Ρε σύ δεν ρουφάμε τον καπνό, πώς έκανες κεφάλι; Αυτό το 2ο στέλεχος, Αστο για την ώρα. Ο καπνός κρυώνει καλά, όλα τα βαριά κατάλοιπα δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στην ταλαίπωρη τη γλώσσα σου, αλλά θα βλαστημήσεις να την κρατήσεις αναμμένη. Και καθόλου άν γίνεται! Το λούστρο κάτι προσπαθεί να κρύψει, ή στοκαρίσματα, ή ρόζους ή και τα δυό. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα ελαττωματα, θα την άφηναν "Natural" και θα την πούλαγαν στη διπλή τιμή. Να παίξει! Αλλιώς η δοκιμή σου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Ακόμη και το καλύτερο ρείκι, όσο ακριβό και ποιοτικό κι άν είναι θ' αρχίσει να πικρίζει και το πιό πιθανό είναι να καταστρέψεις την πίπα, ειδικά άν την "ζορίσεις" στις πρώτες μέρες της. Πάρε τουλάχιστον μία ακόμη. Εκεί που είσαι, χρεώνουν ένα Lucifer (και καλά Art Creations) αλλά μακριά απ' τους γδάρτες: Υπάρχουν δυό τρεις εταιρείες που σέβονται τον πελάτη με πολύ καλό VFM, τουλάχιστον για τις entry σειρές τους: Η Stanwell είναι μια απ' αυτές, το ίδιο η Nording και η Karl Erik Ottendahl. Μια εναλλακτική που αντέχει στη βαριά χρήση από την πρώτη στιγμή (αλλά σπάει εύκολα, υστερεί στη γεύση και δεν θα βελτιωθεί ποτέ με το καιρό όπως ενα καλό ρείκι) είναι οι πίπες από meerschaum. Αν το αποφασίσεις, ζητάς να είναι "block" και ποτέ "pressed". Τίμιο μαγαζί στα μέρη σου (αν και μου τη σπάνε τα supermarket) είναι αυτό. Τέλος για να μην καώ στην κόλαση, όταν έγραψα παραπάνω για "γδάρτες" δεν εννοούσα τον Peter Heeschen. Φρόντισε να επιστρέψεις με μία (τουλάχιστον) Heeschen και κάνε μια προσπάθεια να ανακαλύψεις κάποιον, που δεν ξέρει πόσο πουλιούνται τα τελευταία κομμάτια του Hedegaard μετά το θάνατό του.
  5. Σε μια παλιά συζήτηση σχετική με με τις εμπειρίες μας από το after sales των διαφόρων εταιρειών κατέληγα "...το επόμενο θα είναι οπωσδήποτε Dell". Δεν ήταν μόνο το επόμενο, αλλά και το μεθεπόμενο που κατέφθασε πρίν λίγες μέρες. Επικοινώνησα με την Dell Hellas για κάποια τυπικά που διευθετήθηκαν άμεσα και το τόλμησα μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων: "Ξέρετε έχω ένα παλιό Inspiron 8100, έχω το resource CD, αλλά έχω χάσει το CD των XP. Δεν μου είναι απαραίτητο, το βασικό λειτουργικό του μηχανήματος είναι πλέον Debian, αλλά...". Σε δύο μέρες το CD ήταν στα χέρια μου με courier και χωρίς την παραμικρή χρέωση! Απίστευτη υποστήριξη για μηχάνημα σχεδόν δεκαετίας. Ας τα βλέπουν μερικοί-μερικοί.
  6. Μπορείς να πάρεις ένα bluetooth ποντίκι και να μείνει ελεύθερη η USB. @alexzzz: (Για την πρώτη απορία σου) γιατί να είναι πρόβλημα; Μόνο ένα κακό του βρίσκω: Υψηλότατος συντελεστής MAD (Mac Acquisition Disorder)
  7. Χμ, εδώ θα διαφωνήσω. Μούχει λείψει ξέρεις. Από τότε που η εισβολή των flamers διασκόρπισε την παρέα του alt.smokers.pipes και του pipes.org, πάνε κι εκείνες οι ατέλειωτες διαφωνίες: Πετραδάκια και πλέγματα ή όχι, ξύλινα ή πλαστικά φίλτρα (ή μήπως καθόλου), αρωματικοί καπνοί ή όχι (Ο Χαμός), ρείκι ή Meerschaum (ή μήπως clay), ξύνουμε το κάρβουνο ή όχι, αναπτήρας ή σπίρτα... Ορεξη νάχει κανείς... Για τα πετραδάκια ή αυτή τη συρμάτινη βάση: Πιστεύω ότι απαραίτητη προϋπόθεση για σωστό κάπνισμα είναι η κωνική διατομή του καυστήρα. Η χρήση τους, εξαφανίζει όντως (πολλές από) τις συνέπειες ενός λανθασμένου γεμίσματος, καθώς δημιουργεί ένα απαραίτητο στρώμα αέρα στο κάτω μέρος του μπωλ, αλλά επιτρέπει τη δημιουργία κάρβουνου μόνο από ένα ύψος και πάνω, καταστρέφοντας όλη τη γεωμετρία. Just my two cents. @ ManGour:Ξέρεις, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ν' αντέξεις τους "παλιούς", που σου σπάνε τα νεύρα, λέγοντας το μακρύ και το κοντό τους.
  8. Τάγραψε ο φίλος naftis, τα γράφει στο site του κι ένας άνθρωπος με διεθνή αναγνώριση: Να προσθέσω: Μετά το γέμισμα, πριν ανάψεις, δοκίμασε τη ροή: Αν είναι τελείως ελεύθερη, σαν να μην έχει καπνό ή άν (αντίθετα) ο αέρας περνάει με δυσκολία, άδειασε και ξαναπροσπάθησε. (Στη δεύτερη περίπτωση, κάποιοι ανοίγουν μια κατακόρυφη τρύπα στη μέση με το "καρφί" του εργαλείου. Το κόλπο πιάνει, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ). Δοκίμασε μ' ένα κουτί σπίρτων, έστω κι άν δεν το χρησιμοποιείς για άναμμα. Το πιό απαραίτητο είναι αυτό: Θα συμφωνήσω και πάλι με τον προηγούμενο φίλο: Αν είναι ξερός ο καπνος δεν σβήνει...καίγεται γρήγορα. (και καταστρέφει την πίπα και ...τη γλώσσα σου ) O Captain Black έχει τόσο δυνατό άρωμα, που δεν πρόκειται να τον επηρεάσει κανένα μήλο (και πολύ περισσότερο η τελείως ουδέτερη πατάτα). Καθώς δεν καπνίζω ποτέ Aromatics, μια μέθοδος που προτιμώ είναι να κλείνω τον καπνό σε μια δεμένη και καλά σφιγμένη (όχι αεροστεγώς) πλαστική σακούλα και να την βάζω στην κατάψυξη. Σε δυό-τρεις μέρες έχει τραβήξει την απαραίτητη υγρασία και έχει ανακτήσει τη φρεσκάδα του.
  9. Θα τον βρεις στου McGahey. Αξιόπιστος και με το παραπάνω, αλλά 7 λίρες για Captain Black (συν ταχυδρομικά) δεν θάδινα με τίποτε. Γενικότερα, αποφεύγω τις αγορές καπνού μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι φόροι είναι ληστρικοί. Προτιμώ ν' αγοράζω από Αμερική, κρατάω τις παραγγελίες λίγο κάτω από το κιλό και με 60 περίπου παραγγελίες τα 10 τελευταία χρόνια μόνο μία σταμάτησε στο τελωνείο. Εννοείται, πως δεν έδωσα σημασία, το συνολικό κέρδος είναι τεράστιο, έστω κι άν έχανα μια παραγγελία το χρόνο. Τα γούστα μας διαφέρουν CB δεν θα κάπνιζα με τίποτε, ωστόσο ο Mel Feldman του Smoker ή ο γιός του ο Mike, σίγουρα μπορούν να σου συστήσουν κάποιο bulk τους που να πλησιάζει πολύ. Απόλυτα ευχαριστημένος έχω μείνει κι από το smokingpipes ή την knoxcigar, έστω κι αν είναι λίγο supermarket-style και δεν θα συνοδεύσουν το order shipped μήνυμα, με μια πρόσκληση για φιλοξενία, όπως οι Feldman. Θα σου πρότεινα άν προχωρήσεις σε αγορές από USA ν' αρχίσεις να δοκιμάζεις τους καπνούς του "Θεού" aka G.L.Pease. Από Ευρώπη, είναι πιθανό να βρεις CB (κι όχι μόνο) σε λογικές τιμές στο Dan Pipe. Υπήρχε στους παλιότερους καταλόγους τους, αλλά δεν έχω πάρει τους πιό πρόσφατους, για να μην παρασύρομαι Εξαιρετική περίπτωση, με σαφώς λιγότερες πιθανότητες για τελωνειακά προβλήματα και το ελβετικό Synjeco. Ο Dan Schneider είναι ευγενέστατος και θα σ' ενημερώσει τόσο για το άν σχεδιάζει να φέρει CB (ήταν ο πρώτος που έφερε Pease στην Ευρώπη), όσο και για το ποιά από τα -εξαιρετικής ποιότητας- bulk του τον πλησιάζουν γευστικά. Θάταν παράλειψη, να κλείσω το μήνυμα χωρίς να επιβεβαιώσω, όσα γράψατε για τον Ρεντζή στη Στοά της Οπερας. Μετά από τριάντα περίπου χρόνια στο άθλημα -και μια συλλογή που ξεπερνάει τα 250 κομμάτια- μπορώ να πω, ότι ο Κώστας είναι ένας Κύριος που τιμά το χώρο και καλύπτει επάξια το κενό που άφησαν ο γερο-Μάνεσης ή ο γερο-Αλεξόπουλος.
  10. Αν δεν βιάζεσαι να το ξεφορτωθείς (θα είμαι εκτός Αθηνών όλη την εβδομάδα), θα το ήθελα. Ευχαριστώ.
  11. gerontas

    Στρατός

    Και πού ν' άκουγες τη ..."δική μου" φωνή που έλεγε "670 και σήμερα". Ούτε να σκέφτομαι δεν ήθελα, την πιθανότητα να πάω για δόκιμος και να λέει ...912! Για νάμαι ειλικρινής: Ημουν από τους πολύ τυχερούς, πέρασα πολύ καλά κι ασχολήθηκα με πράγματα, που μου φάνηκαν χρήσιμα όσο (περίπου) ένα μεταπτυχιακό. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή, ήταν τότε που μάθαμε, ότι το "670" έγινε μαγικά "639".
  12. gerontas

    \\ Stop The Spam //

    Οτι μειώνονται, μειώνονται... Υπάρχουν ωστόσο και μερικοί, που δεν χαμπαριάζουν με τίποτα. :evil:
  13. Καλά, με κάνατε να νιώσω τελείως ψάρακας 1985 Β ΕΣΣΟ 175 Σειρα Ξεκίνησα για 19 μήνες, γλύτωσα στο τσακ το αξιωματηλίκι (27 μήνες παρακαλώ), πρόλαβα κι ένα μήνα μείωση... Για όσους είστε μέσα: Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε
  • Δημιουργία νέου...