Προς το περιεχόμενο

Salvation

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    240
  • ΜΕΛΟΣ

Σχετικά με Salvation

  • Ημερομηνία γέννησης 02/02/1989

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Salvation's Achievements

  1. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Τελικά επελεξα τη λυση του raspberry pi zero. Το anydesk και προγραμματα τυπου anydesk τα εχω δοκιμάσει, απλά για καποιο λόγο μετα απο λίγο αναγνωρίζουν και καλά οτι δε το χρησιμοποιείς για προσωπική χρήση και χρειάζεται συνδρομή...
  2. Καλησπέρα, Διαθέτω ένα σταθερό υπολογιστή τον οποίο θα ήθελα να ανοίγω εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ. Προς το παρών αυτό το κάνω μέσω ενός παλιού λαπτοπ (το οποίο βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με το σταθερό) και στο οποίο συνδέομαι μέσω ssh, και αφου συνδεθω δινω απλά μια εντολη wakeonlan οπότε και ανοιγει ο σταθερος. Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια άλλη λύση χωρίς να χρειαζεται να συνδεθω στο λαπτοπ ή τελοπάντων κατι και πιο οικονομικό καθως το λαπτοπ πρεπει να ειναι ανοιχτο 24/7. Ευχαριστώ!
  3. Είμαι σε αναζήτηση για οθόνη 24-27 ίντσες κυρίως για δουλειά γραφείου. Υπάρχει κάποια πρόταση μέχρι 190-200Ε?
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σχετικά με το budget μέχρι 2000-2200 και για χρήση κυρίως για μηχανική μάθηση.
  5. Καλησπέρα, Θα προτείνατε κάποια αλλαγή στην παρακάτω σύνθεση για desktop? Η RAM πρέπει να είναι 32GB και η κάρτα RTX 4070. Κάποια άλλη πρόταση για CPU, μητρική? 1) Intel Core i5 13500 2) Motherboard Gigabyte B760M DS3H DDR4 3)RAM: Corsair 32GB Kit 3600MHz 4)Zotac RTX 4070 Ti Trinity OC 12GB 5)PSU Gigabyte 1000W 80+ Gold GP-UD1000GM 6)SSD 980 NVMe M.2 1TB
  6. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Συμφωνώ, απλά να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τη δική μου περίπτωση για να μη παρει και μένα η μπάλα. Τελείωσα πολυτεχνείο με πολύ καλή σειρά. Κατόπιν, έφυγα εξωτερικό για μεταπτυχιακό, με υποτροφία από το εξωτερικό, όπου επίσης αποφοιτησα με πολύ καλή σειρά και όπου η δουλειά της διπλωματικής δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό. Ο τότε επιβλέπων γνωρίζοντας πλέον τη δουλειά μου και έχοντας χρηματοδότηση απο ERC ( european research grant) μου πρότεινε να συνεχίσουμε με διδακτορικό το οποίο αρνήθηκα γιατί δεν με ενδιέφερε το θέμα. Κατόπιν έκανα αίτηση σε διεθνές phd calling για ένα συγκεκριμένο θέμα που με ενδιέφερε και στο οποίο μετα από γύρους αξιολογήσεων απο εξωτερικούς αξιολογητές (συνέντευξη κτλ), επιλέχτηκα. Εντωμεταξύ είχα γίνει ήδη δεκτός σε ελληνικό πανεπιστήμιο για διδακτορικο (σε καθηγητή και τμήμα που δεν είχα φοιτήσει πριν, αλλά που εκτιμούσα και εκτιμώ τη δουλεια του) και τελικά επέλεξα τη λύση του εξωτερικού.
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως προείπα ο επιβλέπων είναι κάπως παθητικός και δεν ξερώ κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει. Συμφωνώ, εν μέρη. Προφανώς και δε περιμένω από τον επιβλέποντα να μου δώσει τη λύση αλλά μια στοιχειώδη καθοδήγηση θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλιώς θα μπορούσα και να μείνω σπίτι μου, και να μιλήσω ξανά μαζί του μετά απο Χ χρόνια. Αλλά δεν είναι αυτό το concept. Το διδακτορικό πιστοποιεί ότι μπορείς να εκτελέσεις έρευνα ανεξάρτητα. Αλλά μέχρι να φτάσεις σε αυτή την "πιστοποίηση" κάτι μεσολαβεί ή θα έπρεπε να μεσολαβεί (κατ'εμέ). Όπως προείπα ξεκινησα και τη χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε κάποιος να ξεκινήσει. Ευθύνες αποδίδω και στον εαυτό μου για την καθυστέρηση, αλλά απ' την άλλη βλέπω και τους συναδέλφους μου που επίσης παλεύουν ή/και έχουν καθυστερήσει και αυτοί. Απλά έχουν το πλεονέκτημα ότι στην πλειοψηφία τους ειναι ντόπιοι και έχουν λιγότερα οικονομικά βάρη εκ των πραγμάτων (ενοίκια κτλ) οπότε δε τους ανησυχεί τοσο.
  8. καλησπέρα, έχω ξεκινήσει ένα διδακτορικό εδώ και 2.5 χρόνια σε πανεπιστήμιο εξωτερικού το οποίο φαίνεται ότι εξελίσσεται πολύ αργά. Ενώ υπήρχε πολύ καλή διάθεση εκ μέρους μου και προερχόμενος από πολύ καλό μεταπτυχιακό, από το οποίο προέκυψε και δημοσίευση, δυστυχώς ξέσπασε η πανδημια και ξεκίνησα με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Εκτός αυτού, το γκρουπ στο οποίο ανήκω έχει πολυ ευρή φάσμα αντικειμένων με το οποίο ασχολείται με αποτέλεσμα καθένας να ασχολείται ουσιαστικά με διαφορετικό θέμα. Συνεπώς, ουσιαστική επικοινωνία-συνεργασία μέσα στην ομάδα δεν υπάρχει. Εκτός αυτού, ο επιβλέπων δε φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει και πολύ (γιατί δεν το κατέχει το θέμα) οπότε κατουσίαν είμαι μόνος μου. Θα ήθελα να ρωτήσω (κυρίως αυτούς που εχουν περασει απο τη διαδικασία) αν υπάρχει νόημα να συνεχίσω ή μήπως να αρχίσω να ψάχνομαι για κάτι αλλό. Προσωπικά, δε έχω φτάσω σε σημείο (ακόμα) να τα παρατήσω, αλλά όπως και να χει υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες στον ορίζοντα, δεδομένου ότι σε μερικούς μήνες η χρηματοδότηση λήγει. Οπότε ίσως χρειαστεί είτε να το πάρω πάνω μου (οικονομικα) και να συνεχίσω πχ remote είτε να βρεθεί κάποια αλλη λύση.
  9. Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι για μια οθόνη 32" για διάβασμα κυρίως. Όχι gaming κτλ. Budget μέχρι 300. Υπάρχει κάτι να προτείνετε;
  10. http://www.ypa.gr/news/aeroporikh-kinhsh-martioy-kai-prwtoy-trimhnoy-2022-megalh-anodos-epibatwn-ejwterikoy-676-8-se-sxesh-me-to-2021
  11. Για να μπεις στη χωρα ισχυει το 9μηνο. Για κυκλοφορια εντός της χώρας ισχύει το 7μηνο.
  12. Γνωρίζεις κανείς τι ισχύει σχετικά με το πρασινο πιστοποιητικό εμβολιασμου? Αναφέρεται οτι πρέπει να εχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον προ 14 ημέρων. Εγώ που έκανα τη 2η δοση στις 23/7 και πετάω στις 6/8, είμαι οκ ή εχω θέμα?
  13. Αναχωρω απο Ελλάδα για εξωτερικό αυτό το ΣΚ. Το θέμα είναι οτι μέχρι τώρα ζητουσαν να συμπληρωθει το PLF και απο αυτους που φέυγουν. Παρολο αυτά, οταν παω στη σχετικη φορμα δεν υπάρχει πλεον η επιλογή "Outgoing". Τι εγινε; Το καταργήσαν; Δε χρειάζεται πλεον?
  14. Salvation

    Χαλασμένο ηχείο

    Έχω ενα macbook pro retina13 early 2015 στο οποίο το τελευταιο καιρο ο ήχος ακούγεται με θορυβο. Έχω την εντύπωση οτι χάλασε το δεξι ηχείο. Γνωρίζετε πόσο κοστίζει η επίσκευη σε ενα από τα γνωστά καταστήματα (επίσημο service)?
  • Δημιουργία νέου...