Προς το περιεχόμενο

dimitk

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    157
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

dimitk's Achievements

  1. Τρέχω μερικές εφαρμογές σε android emulator (από το android studio) γιατί βαριέμαι να ανοίγω το κινητό, να ξοδεύω μπαταρία, να συνδέω το WiFi (το οποίο το έχω κλειστό συνήθως για να μην ξοδεύεται γρηγορότερα η μπαταρία). Π.χ. το myF2G, CASA της TP-LINK, myDLink. Δοκίμασα να τρέξω εκεί και το Mi Home για τον έλεγχο μιας σκούπας robot της XIAOMI αλλά δυστυχώς κράσαρε. Μπορεί κάποια επόμενη έκδοση να τρέξει. Το θεωρώ χρήσιμο και δεν χρειάζομαι τις εφαρμογές της Google στον emulator, εκτός ίσως για την εγκατάσταση προγραμμάτων - αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις π.χ. το apkpure.
  2. Αγόρασα από amazon.de κλειδί για 4 ευρώ. Από ότι διαπίστωσα το κλειδί ήταν MAK (Multiple Activation Key). Δεν το πουλούσε η ίδια η amazon αλλά κάποιος που πουλά μέσα από το κατάστημά της. Δηλαδή η amazon.de κάνει κάτι παράνομο που επιτρέπει αυτή τη συναλλαγή από την οποία προφανώς εισπράττει προμήθεια; Τα Win10 ενεργοποιήθηκαν μια χαρά. Όλα αυτά μάλλον γίνονται με την ανοχή της Microsoft (αν και δεν το παραδέχεται επισήμως) για την ταχεία διάδοση των WIN10. Απλά όποιος ξέρει να ψάχνει... βρίσκει. Δεν έχω τίποτα παράνομο στον υπολογιστή μου. Με τα open-source και free είμαστε πλέον καλυμμένοι στα περισσότερα. Π.χ. LibreOffice, 7Zip, Paint.NET κτλ. Και βέβαια ένα σωρό προγράμματα που φτιάχνω μόνος μου για ειδική χρήση (με Visual Studio, Android Studio).
  3. Μάλιστα, μόλις ανακάλυψα σοβαρό πρόβλημα στη μεταφορά αρχείων μέσω gigabit ethernet σε άλλο PC (με Win7). Εκεί που η μεταφορά ήταν στο επιπεδο των 80-100MB/sec τώρα μετά βίας πηγαίνει στο 4-7! Μήπως η κατάργηση του Homegroup έχει σχέση με αυτό; update: Μοιάζει να διορθώθηκε μετά από reboot
  4. Φαντάζομαι θα εννοούν τις εφαρμογές που έχουν και native κώδικα. Εφαρμογές μόνο με java δεν βλέπω σε τι επηρεάζονται.
  5. 1 χρόνο και κάτι μήνες τώρα, κανένα πρόβλημα. Αλλά, εντάξει, πάντα υπάρχει καιρός. Upgraded σε Marshmallow πρόσφατα. Πολλά προβλήματα μπορεί να έχουν να κάνουν με την κακομεταχείριση των κινητών. Π.χ. να το βάζεις στη πίσω τσέπη του παντελονιού. Το βάζω πάντα σε θήκη στη ζώνη.
  6. Με LG G3 ένα χρόνο τώρα (ήρθε με lolipop) κανένα πρόβλημα, ούτε κρακ ούτε τίποτα. Δεν είχα βάλει ακουστικά μέχρι στιγμής, το δοκίμασα, μπαίνουν εύκολα. Δεν βλέπω τίποτα ανησυχητικό. Να μην το γρουσουζέψω! Πολύ καλό κινητό! Το καλύτερο που είχα ποτέ.
  7. Τέλη 2011 έφιαξα PC γύρο από τον Core i7 2600K(s1155, 3,40GHz, 8MB). Από περιέργεια τσέκαρα τιμές και διαπίστωσα ότι με περισσότερα λεφτά σήμερα θα αγόραζα κάτι αντίστοιχης ισχύος. Πόσο μάλλον για κάτι όχι και πολύ ισχυρότερο. Δηλαδή, αν δεν υπάρξει αποφασιστική βλάβη, upgrade ούτε για αστείο.
  8. Σε πρώτη φάση μου φαίνεται ενδιαφέρον και πολλές φορές σκέφθηκα να πάρω ένα για πλάκα, αλλά μετά δεν βλέπω τι θα μπορούσα να κάνω με αυτό. Δηλαδή πες φτιάχνω προγράμματα που τρέχουν σε αυτό και μετά τι; Δεν είναι καλύτερα να τα τρέξω στο κανονικό μου PC; Μαζόχας είμαι; Άρα στο πι και φι θα το αφήσω στην άκρη. Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το kodi και δουλεύει καλά, μπορεί να το σκεφθώ μελλοντικά. Επίσης θα ήθελα ένα υπολογιστή με πολύ μικρή κατανάλωση να παρακολουθεί 24/7 τις κάμερες ασφαλείας που έχω. Αλλά που, δεν έχει την υπολογιστική δύναμη. Ακόμη κι αν έχω ένα για κάθε κάμερα (μπελάς!). Επομένως; Ξέχνα το. Κανά μικρό παιδί να παίζει και να μαθαίνει, μπορεί. Αλλά δεν είμαι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Αλλά ομολογώ ότι έχει μια γοητεία, ένα αίσθημα ελευθερίας σχετικά με υπολογιστική ισχύ εντελώς προσιτή. Αλλά την ίδια αίσθηση μου δίνει τελικά και το κινητό μου τηλέφωνο και το κουβαλώ παντού, πολύ πιο ισχυρό επίσης. Άκρη δεν βγάζω. Γιατί στο καλό έχει την οποιανδήποτε επιτυχία αυτό το πράγμα; Μήπως γιατί θυμίζει σε μερικούς εκείνες τις ηρωικές εποχές με το γκαράζ του Βόσνιακ και του Τζομπς;
  9. dimitk

    Asustor AS3102T Review

    Δεν βρίσκω αξία σε αυτά τα μέσα για το σπίτι/γραφείο, ειδικά αν πρέπει να έχεις δίσκους που απλά λειτουργούν ως αντίγραφα. Προτιμότερο να βάζω δίσκους στο βασικό υπολογιστή μου, να κάνω Backup βασικών δεδομένων/δουλειάς μεταξύ των δίσκων και το Google drive και φυσικά να λειτουργεί και ως network server π.χ. για το μικρό PC που έχω συνδεδεμένο στη TV για ταινίες. Τελικά βρήκα HDMI και optical καλώδιο κάπου 10 μέτρα στο banggood και αν δουλέψουν καλά, θα συνδέσω τον κεντρικό μου υπολογιστή και στη τηλεόραση ώστε να μη χρειάζομαι ξεχωριστό μέσο γι'αυτή τη δουλειά.
  10. dimitk

    Intel NUC Kit NUC6i3SYH Mini Review

    Σχετικά με το spdif οι τηλεοράσεις (η δική μου LG αγορά 2011 έχει) έχουν οπτική έξοδο για να πάρεις από εκεί το σήμα. Δεν ξέρω αν δίνει passthrough. Φαντάζομαι ότι όσοι λένε ότι το HDMI αρκεί εννοούν ότι ακούν ήχο μόνο από τα μεγάφωνα της τηλεόρασης σε απλό στέρεο, μετατροπή από DTS/DD ψηφιακό σήμα; Ή όχι;
  11. dimitk

    Corsair STRAFE RGB (Cherry MX Brown) Review

    Πρόσφατα ήμουν σε δίλημμα μεταξύ αγοράς του silent της Corsair και του G810 της. Τελικά κατέληξα στο G810 παρόλο που δεν διαθέτει στήριξη καρπού και το θεωρούσα σοβαρό μειονέκτημα. Η σχεδίασή του G810 μου φαινόταν πιο πρακτική και θεώρησα ότι τα switches της logitech θα αποδειχθούν πιο γερά ειδικά όσο αφορά την ανθεκτικότητα των led. Αλλά παρόλο που δεν έχω δει από κοντά πληκτρολόγιο της corsair δεν μου αρέσει ο φωτισμός τους που διαχέεται σε όλο το πληκτρολόγιο και το κάνει σαν καρναβάλι. Στο G810 ο φωτισμός είναι μόνο στο γράμμα και μόνο μια ελάχιστη ανταύγεια διαφεύγει από κάτω. Πάντως για το G810 δεν ξέρω αν είναι μέγα πλεονέκτημα που θέλει τόσο μικρή διαδρομή για να να ενεργοποιηθεί το πλήκτρο. Στο τυφλό σύστημα γραφής μερικές φορές ενεργοποιούνται πλήκτρα που δεν θέλω. Αλλά φαντάζομαι με λίγη εξάσκηση... Όσο για palm rest χρησιμοποιώ ένα αυτοσχέδιο από λευκή μελαμίνη πάχους 16mm το οποίο το έκοψα σε διαστάσεις 7Χ45cm, και επίσης κόλλησα στο κάτω μέρος ένα αντιολισθητικό πλαστικό. Μια χαρά είναι. Το καλύτερο που είχα ποτέ και... μετακινούμενο. Όσοι θελήσουν να δοκιμάσουν κάτι τέτοιο θα χρειαστούν και λίγη σοκοροταινία για να καλύψουν τις αναπόφευκτες γυμνές (από μελαμίνη) πλευρές του ξύλου.
  12. Αγόρασα από το Lidl επαγωγική εστία, ένα μεγάλο μάτι για σχεδόν όλα τα μεγέθη κατσαρόλας, κάπου 40 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, και εδώ και 2-3 χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει τα κεραμικά μάτια της κουζίνας μου. Την επαγωγική εστία την έχω μόνιμα τοποθετημένη πάνω στη κουζίνα. Κάθε σκεύος που στο πάτο του κολάει ένας μαγνήτης, είναι κατάλληλο για επαγωγικη εστία. Η επαγωγική εστία έχει γυάλινη επιφάνεια που ζεσταίνεται λίγο και επειδή δεν καίγονται τρόφιμα πάνω σε αυτή ουσιαστικά δεν λερώνει και πολύ εύκολα με ένα πανί βγαίνει ότι τρόφιμο πέσει πάνω της κατά το μαγείρεμα. Για φούρνο τώρα φαντάζομαι ότι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους θα πρέπει να κολάει ο μαγνήτης ώστε ολόκληρο να θερμαίνεται, γιατί στις κατσαρόλες αρκεί μόνο ο πάτος. Μπορεί π.χ. να ψήσει κρέας με πατάτες; Θα μιλάμε κάτι σε ψητο κατσαρόλας, πιθανώς όχι ακριβώς αυτό που ψήνουμε σε κοινό φούρνο όπου βάζουμε ένα ταψί ανοιχτό. Ενώ στη περίπτωση του ματιού η αναλογία με τα κοινά μάτια αντιστάσεων είναι ευθεία (και άρα τα αντικαθιστά 100%), με το φούρνο δεν την βλέπω. Δηλαδή να μπορείς να καταργήσεις εντελώς τον φούρνο με αντιστάσεις. Διαβάζοντας το αγγλικό κείμενο εξάγω ότι κατά πάσα πιθανότητα οι θερμαινόμενες επιφάνειες δεν θα είναι στο σκεύος αλλά στα τοιχώματα του φούρνου. Σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους σκεύη.
  13. Δηλαδή είναι δεδομένο ότι το Nexus10 δεν θα αναβαθμιστεί ποτέ πλέον;
  14. Πόσο θα κόστιζε αν έβαζαν και μια οπτική έξοδο ήχου;
  15. Διάβαζα μια διαφήμιση στο Internet για ένα πλυντήριο SAMSUNG που μπορείς να το ελέγχεις και να το παρακολουθείς από το κινητό σου όπου κι αν βρίσκεσαι (για Ελλάδα μιλάω). Τρέξτε, καταπληκτικό κτλ. Λέω για να δω πόσο κάνει όλη αυτή η πρωτοπορία. 1200 ευρώ για ένα πλυντήριο. Σοβαρά; Αναρωτιέμαι σε τι κόσμο απευθύνονται αυτές οι διαφημίσεις. Μπορεί να παρακινούν το ενδιαφέρον σου για να κοιτάξεις τελικά κάτι πολύ φθηνότερο που φυσικά αγνοεί το κινητό σου. Ή προετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα αγορά πάνω στην αντικατάσταση των υπαρχόντων συσκευών με τι αντίστοιχες "έξυπνες", έξυπνα πλυντήρια, έξυπνες κουζίνες, ψυγεία κτλ. Όταν μια κουζίνα ή ένα πλυντήριο αντέχουν πάνω από δεκαετία (και λίγο λέω), πως θα ζήσουνε και αυτοί;
  • Δημιουργία νέου...