Προς το περιεχόμενο

batatoudis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    257
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με batatoudis

  • Ημερομηνία γέννησης 04/05/1978

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.327 προβολές προφίλ

batatoudis's Achievements

  1. Ευχαριστώ @Nikdev για την πρόταση. Ξεφεύγει όμως λίγο στο budget σε αυτή τη φάση, οπότε τελικά πήγα σε έτοιμη λύση έναν εξωτερικό Kingston SSD 2ΤΒ (~110€). Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν τον custom συνδυασμό θήκης και NVMe, αλλά δεν κατευθύνθηκα προς τα εκεί γιατί φοβήθηκα μήπως έχω θέματα με ανεβασμένες θερμοκρασίες σε custom υλοποίηση, γι' αυτό διάλεξα κάτι έτοιμο. Επίσης οι υπολογιστές που θα το δουλέψω για το επόμενο διάστημα δεν έχουν καν usb-c και πιθανώς δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν σε καμία περίπτωση αυτές τις ταχύτητες. Εφόσον όμως εσύ το δουλεύεις απροβλημάτιστα, θα το έχω υπόψιν σοβαρά για το μέλλον που σίγουρα θα χρειαστώ.
  2. Στόχος να κάνω καθημερινό backup/sync του υπολογιστή στο τέλος κάθε ημέρας (με λογισμικό τύπου filesync-viceversa), όπου συγκρίνονται 300,000 αρχεία και γίνεται επικαιροποίηση όσων χρειάζονται (ενδέχεται καθημερινά να επικαιροποιεί 100-500 αρχεία συνολικού μεγέθους 10-15gb που αντικαθιστούν τα παλιότερα, το μεγαλύτερο μέγεθος από τα οποία βέβαια αφορά βέβαια μόλις 10 αρχεία). Είναι προτιμότερο να πάρω κάποιον HDD ή κάποιον SSD; Ρωτάω καθώς δεν γνωρίζω ακριβώς τον τρόπο που σβήνει και γράφει δεδομένα ο SSD, και έχω δει ότι ενδεχομένως δεν συστήνεται για την χρήση που περιγράφω.. Αν έχετε και συγκεκριμένες προτάσεις καλοδεχούμενες! (μέγεθος 2tb για SSD, αν τελικά πάρω HDD θα πάω στα 4-5tb) Ευχαριστώ!
  3. batatoudis

    Ψάχνω για...

    Καλημέρα, Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο gps tracker σε μορφή ρολογιού για ηλικιωμένο, κατά προτίμηση που το έχετε δουλέψει για να είμαστε σίγουροι για θέματα διάρκειας μπαταρίας και αξιοπιστίας. Θα πρέπει μάλλον να λειτουργεί με δική του κάρτα SIM ώστε να είναι ανεξάρτητο του κινητού (σε περίπτωση που ξεχάσει το κινητό, εδώ θα έχω μια ασφάλεια ότι το ρολόι το φοράει στον καρπό και δεν θα το ξεχάσει - άλλωστε δεν έχει καν smartphone αυτή τη στιγμή). Με ενδιαφέρει περισσότερο ο εντοπισμός της θέσης σε περίπτωση ανάγκης και όχι απαραιτήτως να δέχεται/κάνει κλήσεις κτλ. Αν υπάρχει εναλλακτική επιλογή (κάτι διακριτικό wearable σε καρπό κι ας μην είναι ρολόι) επίσης ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
  4. Τελικά παίρνουμε αυτήν ή την Sonos Arc του άλλου θέματος;
  5. batatoudis

    Τουρισμός για όλους

    Δεν έχω λογαριασμό στην alpha οπότε έκανα εγγραφή στο web banking με το username και το password που μου έστειλαν. Η κάρτα εμφανίζεται εκεί, αλλά διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να δω τα πλήρη στοιχεία της κάρτας, άρα κατεβάζω το mobile app. Όταν πάω να κάνω register στο app μου ζητάει αριθμό κάρτας και δύο ψηφία του pin (απαράδεκτο, τέλος πάντων). Κατάφερα από το web banking να μου στείλουν στο κινητό το pin για την κάρτα. Έλα όμως που μάλλον η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει αυτό το pin! (πιθανολογώ επειδή έχει στηθεί για να δουλεύει με τις κλασικές χρεωστικές κάρτες της Τράπεζας). Τι πρέπει να κάνω για να καταφέρω να κάνω εγγραφή στο mobile app, γνωρίζει κανείς; Update: απαντάω μόνος μου. Τελικά με το άνοιγμα του app, πάνω από το register (που έχει με έντονη γραφή και προεπιλεγμένο) γράφει Login with credentials που νόμισα ότι αναφέρεται στο Register αλλά τελικά είναι εναλλακτική επιλογή σύνδεσης, δεν χρειάζεται να γίνει ξεχωριστό register στο app. Σχεδιασμός της πλάκας, μόνο όταν πατήσεις πάνω καταλαβαίνεις ότι είναι ενεργή επιλογή σύνδεσης..
  6. Για λόγους πληρότητας του thread, σε φίλο έρχονται αντίστοιχα μηνύματα από Microsoft (και καλά), [LiveMe Pro], αλλά και με ένδειξη "Your Anthropologie code" και όλα δίνουν κάποιον κωδικό επιβεβαίωσης. Υποθέτω είναι όλα της ίδια συνομοταξίας.. Θα του πω για αρχή να μπλοκάρει τους αριθμους, αν και όλα όσα βλέπω φαίνεται να προέρχονται από διαφορετικό αριθμό κινητού (εκτός αν μπορούν να εμφανίζουν ως μάσκα άλλο αριθμό αποστολής του μηνύματος, δεν ξέρω αν γίνεται)
  7. batatoudis

    Να τα πούμε;

    Χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και ψυχική ηρεμία!!
  8. Μάλλον εννοεί ότι δεν θα το πάρεις αν δεν το έχεις πληρώσει ήδη online και είχες σκοπό να πληρώσεις στο κατάστημα με την παραλαβή του (ή στην κούριερ αν το πήρες με αντικαταβολή). Edit (αν το κατάλαβα σωστά): Για αγορά online πρέπει να γίνει η πληρωμή online. Για αγορά από το κατάστημα (ή παραγγελία στο κατάστημα αν δεν υπάρχει εκεί διαθέσιμο) θα πρέπει να γίνει πληρωμή στο κατάστημα. Καλύτερα να διευκρινήσει τι ακριβώς εννοεί ο @giokspy
  9. Την ζελατίνα την έχει ήδη περασμένη πάνω έτσι δεν είναι; Επειδή δεν φαίνεται καθαρά και να μην αρχίζω να σκαλίζω την επιφάνεια πριν σιγουρευτώ.. Αν έχετε να προτείνετε κάποια προστασία οθόνης είμαι όλος αυτιά
  10. Ερώτηση προς όσους το έχουν χρησιμοποιήσει. Στο Aeroccino της Nespresso το ζεστό αφρόγαλα βγαίνει στο πάνω μέρος σαν αφρός σαπουνάδας και όχι αυτό που βλέπουμε στις καφετέριες. Αν το ανακατέψεις βέβαια (δεν αρκεί απλώς να περιμένεις λίγο να καθίσει) αποκτά υφή πιο ομοιόμορφη και "βελούδινη". Αντίστοιχο αφρόγαλα βγάζει και αυτό του θέματος ή έχει διαφορετική υφή εξαρχής;
  11. Επειδή βλέπω σύγκριση Hisense και Xiaomi, αναφέρω εμπειρία φίλου που αγόρασε Hisense 55΄΄ (ή 58΄΄ δεν είμαι σίγουρος) και η εικόνα είχε πρόβλημα κυρίως κοντά στα κάθετα όρια της τηλεόρασης (βλ. παρακάτω εικόνα, τη βάζω σε spoiler). Τελικά πήρε μια Xiaomi στις 55΄΄ ίντσες η οποία δεν είχε τέτοιο θέμα εικόνας (ίσως βέβαια είχε άλλα που απλώς δεν τον ενοχλούσαν). Αναφέρομαι στα φθηνά μοντέλα για τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις. Αυτό έγινε τον Φεβρουάριο του 2021, πιθανώς τώρα τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
  12. Αγαπητέ αν δεν μπορείς να επιβληθείς στο σπίτι σου και φοβάσαι τη γυναίκα σου τι να πω, πάρε μόνο 50 ίντσες και μαζί ένα ζευγάρι κυάλια για να βλέπεις καλύτερα! Ουφ, το είπα και ησύχασα! Πάω τώρα να προλάβω να σφουγγαρίσω γιατί αν γυρίσει σπίτι και δεν έχει στεγνώσει το πάτωμα θα μου βάλει τις φωνές...
  13. batatoudis

    Bluetooth handsfree

    Είναι από τις παραδοσιακές καλές μάρκες σε bluetooth εδώ και πολλά χρόνια (ακόμη και προ δεκαετίας που πήρα το Plantronics, ίσως η Jabra να θεωρούνταν καλύτερη ή τουλάχιστον ισάξια). Κάνε την έρευνά σου και αποφασίζεις..
  14. batatoudis

    Bluetooth handsfree

    Καλημέρα! Επί 10 περίπου χρόνια είχα το Plantronics Discovery 975 έως ότου έπεσε πολύ η ένταση του ηχείου του και δεν άκουγα πλέον καλά τον συνομιλητή. Πράγματι στην αγορά δεν βρίσκει πλέον κάποιος bluetooth handsfree στο ίδιο στυλ. Ήθελα ακριβώς αυτά που αναφέρεις και τα είχα συνηθίσει και στο Plantronics (δηλώνω λοιπόν κι εγώ "παράξενος" 😁). Το καλοκαίρι τελικώς το πήρα απόφαση και αγόρασα το Jabra Talk 45, το οποίο μπορώ να πω ότι με καλύπτει. Το μόνο πρόβλημα που είχα κάποια στιγμή ήταν που απαντούσε αυτόματα τις κλήσεις όταν ήταν πολύ κοντά στο κινητό (είτε τις δεχόταν είτε τις απέρριπτε, δεν κατάλαβα πότε έκανε το ένα και πότε το άλλο). Κάτι απενεργοποίησα από τα μενού του κινητού και δεν ξανάγινε έκτοτε (ούτε καν θυμάμαι τι ήταν). Νομίζω ότι θα σε καλύψει σε σχέση με άλλες λύσεις, αν θες κάτι να ρωτήσεις στη διάθεσή σου.
  15. Μια ψήφος κι από μένα στα Deco που το έβαλα εδώ και 1-1.5 χρόνο και ξέχασα ότι υπάρχει (+ την εύκολη παραμετροποίηση και ιδίως τον αποκλεισμό συσκευών από το δίκτυο μέσω της εφαρμογής στο κινητό, αλλιώς ο μικρός θα ήταν όλη την ημέρα στο youtube). Η δική μου μικρή εμπειρία με τα powerlines είναι ότι η απόδοσή τους εξαρτάται έντονα από την καλωδίωση του κάθε σπιτιού. Έχω διαβάσει για περιπτώσεις που είχε καλή λειτουργία ακόμη και σε διαφορετική "γραμμή" του πίνακα και με τριφασικό ρεύμα, αλλά δυστυχώς στη δική μου περίπτωση, έχοντας τα στην ίδια ασφάλεια πίνακα δίχως να παρεμβάλονται "προβληματικές" συσκευές (π.χ. ψυγείο), είχα συνεχώς προβλήματα και αποσυνδέσεις. Ακόμη και όταν δούλευαν η απόδοσή τους δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και σε θέματα ταχύτητας και σε θέματα σταθερότητας (στην λειτουργία του ασύρματου δικτύου αναφέρομαι, δεν σύνδεσα ποτέ το δεύτερο ενσύρματα με κάποια συσκευή). Και αναφέρομαι σε σχετικά καλά του είδους καθώς είχα πάρει τα TL-WPA8630P (στα 90-100ευρώ πριν κάποια χρόνια). Αν κάποιος δεν έχει δοκιμάσει στο δικό του σπίτι τα powerlines, θα έπρεπε για μένα πρώτα να βρει από κάπου ένα ζευγάρι για δοκιμή και μόνο αν δει ότι δουλεύουν απροβλημάτιστα να προχωρήσει σε αγορά. Πάντως θα ήμουν περίεργος να δω από όσους έχουν δοκιμάσει και τα δυο, πόσοι προτείνουν τα powerlines και πόσοι τα deco.
  • Δημιουργία νέου...