Προς το περιεχόμενο

FilipposMD

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    361
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    4

5 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

9.924 προβολές προφίλ

FilipposMD's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

3,6k

Φήμη

  1. Για Κόμο καλό είναι πάτε και σε κανένα από τα χωριά πάνω στη λίμνη, ε; Πχ Bellagio. Αν θέλετε να πάτε κάπου πιο κοντά, το Bergamo δεν είναι άσχημο. Έχει μια ωραία παλιά πόλη μέσα στα τείχη, οπότε είναι ωραία ημερήσια εκδρομή και πολύ δίπλα στο Μιλάνο. Πάρμα και Βερόνα δεν έχω πάει.
  2. Δεν θα είμαι πολύ βοηθητικός, αλλά 100 zloty είναι ~23 ευρώ. Το καλό από το κακό ανταλλακτήριο τι διαφορά θα σου κάνει; Μισό ευρώ; Ένα; Αξίζει τον κόπο να ψάχνεις για τέτοιο ποσό; Απλώς να κοιτάξεις να μην έχει καμιά εφαπαξ προμήθεια του στυλ 10 ευρώ.
  3. FilipposMD

    NBA Topic

    Τα παιδία παίζει!
  4. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις Heathrow express. Απλό μετρό, όπως σου είπαν και οι άλλοι. Τα παιδιά μέχρι 11 δεν πληρώνουν εισιτήριο. Ναι, με uber θα είστε πιο άνετοι, αλλά αν κολλήσετε στην κίνηση, καλή τύχη. Εφόσον το ξενοδοχείο σας είναι κεντρικά και τα παιδιά δεν είναι μωρά, tube είναι η καλύτερη λύση. Μένω στο Λονδίνο. Για τα παιδιά, εκτός από τα μουσεία που είπαν και άλλοι, μπορείτε να περάσετε από το Lego store και το M&M store στην Leicester Square. Επίσης, προτείνω να πάτε στο Skygarden. Δωρεάν είσοδος, αλλά πρέπει να μπεις τώρα να κλείσεις slot για τον Μάρτιο.
  5. Οσάκα γιατί να καθίσετε 5 μέρες; Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Θα κάτσετε 10 μέρες στην Ιαπωνία και δε θα πάτε στο Κυότο; Κρίμα! Στην Οσάκα μισή μέρα πέρασα να πω την αλήθεια και δεν μου φάνηκε για πόλη που θες να κάτσεις τόσες μέρες. Εκτός αν την χρησιμοποιείτε ως βάση για να πηγαίνετε εκδρομές πχ στο Κυότο ή στο κάστρο του Himeji. Ή για να κάνετε αλλά πράγματα ως νεόνυμφοι 😉.
  6. Ε ναι, αυτό λέω. Το διαβατήριο λήγει πάνω από 6 μήνες αφότου θα φτάσει στη χώρα, οπότε καλύπτει αυτή την προϋπόθεση. Οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι η ανησυχία. Ωχ σωστά, δεν το σκέφτηκα. Οπότε φαντάζομαι θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα ως προς τη διαμονή.
  7. Δυστυχώς οι λέξεις Παρίσι, Αύγουστος και οικονομικά δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Για εισιτήρια κάνε μια έρευνα από το Skyscanner να δεις τι παίζει. Απλώς πρόσεχε γιατί στις τιμές που βγάζει μπορεί να μην περιλαμβάνονται βαλίτσες ή ακόμα και η επιλογή θέσης στο αεροπλάνο, οπότε μην το δέσεις ότι η τιμή που βλέπεις θα είναι αυτή που θα πληρώσεις. Για διαμονή ετοιμάσουν να πληρώσεις πολλά αν δε θέλεις να μείνετε σε τρώγλη. Αν σε νοιάζει κυρίως η Disneyland, καλύτερα να μείνεις έξω από το Παρίσι σε μέρος που πας με τρένο στη Disneyland. Πιθανώς airbnb είναι πιο οικονομικό για οικογένεια σε σχέση με ξενοδοχείο.
  8. Μα 15 Αυγούστου είναι >6 μήνες μετά το ταξίδι σου!
  9. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Να προσθέσω μόνο δυο πράγματα. Οι φοιτητές ιατρικής και οι γιατροί έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά προβλημάτων ψυχικής υγείας για διάφορους λόγους. Αν λοιπόν έχεις κάπως εύθραυστη ψυχική υγεία, σε συμβουλεύω να το αποφύγεις. Οι συνθήκες είναι βάρβαρες και ψυχικά εξοντωτικές. Το δεύτερο είναι ότι είσαι ακόμα νεότατος και καλά κάνεις και σκέφτεσαι τι μπορείς να αλλάξεις στη ζωή σου. Η ιατρική είναι μια πολύ ιδιάζουσα δουλειά και καριέρα. Με βάση αυτά που γράφεις, δε φαίνεται να είναι η πιο κατάλληλη για σένα, αλλά υπάρχουν χίλια δυο άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να σε γεμίσουν και υπό συνθήκες λιγότερο πιεστικές.
  10. Προσωπική γνώμη μου είναι ότι με παιδί τέτοιας ηλικίας (και μέχρι τα 8-9 ας πούμε) αποφεύγεις τις μεγαλουπόλεις που θα πρέπει να μπαίνεις στο μετρό με πολύ κόσμο ή να περπατάς πολλά χιλιόμετρα. Επίσης, αποφεύγεις μεγάλα μουσεία που θέλεις να κάτσεις πολλές ώρες για να τα ευχαριστηθείς. Δυο μέρη που μπορώ να προτείνω είναι τα εξής: - Κυανή ακτή, αλλά όχι καλοκαίρι που θα βουλιάζει από κόσμο. Εμείς πήγαμε φθινόπωρο. Μπορείς να κινηθείς Νίκαια-Κάννες-Μονακό-Εζ και διάφορα άλλα χωριουδάκια. Μέρη μικρά που τα περπατάς, καλός καιρός, ωραία φύση. Μπορείς να κινηθείς με τρένο από την μια πόλη στην άλλη (μικρές διαδρομές) ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Έχει κάτι για όλους. Και ψώνια αν ενδιαφέρεσαι και ωραίο ενυδρείο στο Μονακό και καζίνο και παραλίες και γραφικά χωριουδάκια και 2-3 ενδιαφέροντα μουσεία τέχνης στη Νίκαια που τα βλέπεις σε μια ώρα πριν λαλήσει το παιδί. - Νορβηγία, αλλά όχι τα οργανωμένα ταξίδια που σε τρέχουν όλη τη μέρα. Εμείς πήγαμε με 7χρονο στο Bergen, που είναι συμπαθητική πόλη και με δραστηριότητες για παιδιά (π.χ. λόφους με θέα και τελεφερίκ και πρωτότυπες παιδικές χαρές). Δυο μέρες εκεί και μετά άλλες δυο μέρες στα φιορδ. Χαζεύεις τη φύση, περπατάς στο δάσος και στο βουνό, δοκιμάζεις σάουνα αν θες και έχει ωραίες διαδρομές με τρένο ή/και πλοίο όπου βλέπεις καταρράκτες που σίγουρα ενδιαφέρουν και το παιδί. Αν έχεις μέρες, πας και Όσλο που έχει και μερικά ενδιαφέροντα μέρη που επίσης θα ενδιέφεραν και παιδιά (μουσεία για Βίκινγκς, υπαίθριο πάρκο γεμάτο αγάλματα, την όπερα που ανεβαίνες στην σκεπή και βλέπεις το λιμάνι κ.ά.). Η Τοσκάνη που αναφέρθηκε είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά στη Φλωρεντία δεν γίνεται να μην πας στα μουσεία και έχει παντού ουρές και πολύ κόσμο. Γίνεται να πας και να μην πας στο Ουφίτσι πχ; Εναλλακτικά, σκέψου κάτι σε Πίζα, Λούκα, Cinque Terre, Γένοβα.
  11. To ερώτημα είναι πόσο μικρό είναι το παιδί. Γιατί αυτό επηρεάζει πολύ το τι θα κάνεις. Για παράδειγμα, αν πας στο Λονδίνο με 6χρονο υπάρχουν άπειρα πράγματα να κάνεις που θα το ενθουσιάσουν. Αν όμως είναι η πρώτη φορά που πας κι εσύ, δε νομίζω ότι θα μπορέσεις να δεις αυτά που θέλεις στο Λονδίνο, γιατί θέλει περπάτημα, ώρες σε μουσεία κτλ, ανάλογα τα γούστα. Αντιστοίχως, σε μέρη όπως η Τοσκάνη, αξίζει να γυρίσεις σε διάφορα μέρη, αλλά ίσως είναι ευκολότερο για το παιδί να είσαι με αυτοκίνητο. Αλλά, πες μας πόσο είναι το παιδί και τι σας ενδιαφέρει περισσότερο (τοπία και φύση; μουσεία και τέχνη; ψώνια; αρχιτεκτονική; φαγητό; περιπέτεια;) για να σου κάνουμε καμιά πρόταση.
  12. Αφού δεν επείγεσαι να γυρίσεις πολύ άμεσα, γιατί να μπλέξεις; Δουλειά έχεις, σπίτι να μείνεις έχεις, οπότε θα πρότεινα υπομονή. Κοίταζε για δουλειές, κάνε μερικές συνεντεύξεις και, αν σου εμφανιστεί η καλή ευκαιρία, το παίρνεις απόφαση και γυρίζεις. Αλλά είσαι σε μια πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή γιατί δεν είσαι άνεργη ούτε πρέπει οπωσδήποτε να βρεις δουλειά τον επόμενο μήνα, ξέρω γω. Άρα έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις και να δεις αν θα βρεις κάτι που θέλεις να κάνεις. Η επιστροφή στην Ελλάδα θα είναι ένα σοκ έτσι κι αλλιώς, ειδικά αν είσαι χρόνια εξωτερικό. Θες να προσθέσεις και επιπλέον άγχος πηγαίνοντας σε μια δουλειά που δεν είναι στον τομέα σου; Κι αν δε σου αρέσει; Θα μείνεις άνεργη στην Ελλάδα στα καλά καθούμενα... Οπότε διακοπές, όπως είπαν και προηγούμενοι, υπομονή και έχε τα μάτια σου ανοιχτά για κατάλληλη θέση στην Ελλάδα. Αν δεν καίγεσαι για μια συγκεκριμένη θέση, έχεις και καλύτερα διαπραγματευτικά χαρτιά. Έχω και προσωπική εμπειρία από κάποια στιγμή που σκεφτόμουν κι εγώ να επιστρέψω. Έκανα κουβέντες για δουλειές που κανονικά θα παρακαλούσα να με πάρουν αν έμενα Ελλάδα, αλλά επειδή στο νου μου είχα ότι θα γυρίσω μόνο αν βρω φανταστική ευκαιρία, κατέληξαν να μου προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα έλεγαν αρχικά επειδή με ήθελαν και έκανα τον δύσκολο. Μη βιαστείς!
  13. Μερικά σχόλια και από εμένα: 1. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο για χρηματοδοτήσεις κτλ. Μιλάμε για εντεταλμένο διδάσκοντα, όχι για μόνιμο ΔΕΠ. Οπότε σιγά που θα κάνει και προτάσεις για χρηματοδότηση στο εξάμηνο για το οποίο προσελήφθη. Οπότε, στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον, ο στόχος -θεωρητικά- είναι να βρεθεί το κατάλληλο άτομο να κάνει μαθήματα και όχι πολλά παραπάνω. 2. Είναι γνωστό ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια προσλαμβάνονται συνήθως αυτοί που έχουν τις κατάλληλες σχέσεις με υπάρχοντα μέλη ΔΕΠ ή/και πολιτικούς ή/και την Εκκλησία κτλ. Από τη στιγμή που τα κριτήρια είναι υποκειμενικά, δεν είναι δύσκολο να εμφανίσεις τον τάδε υποψήφιο καλύτερο ή πιο κατάλληλο από εσένα. Πχ λες ότι έχει περισσότερες δημοσιεύσεις και ακαδημαϊκή εμπειρία από σένα. Όπως είδες και από τις απαντήσεις εδώ, μπορεί άνετα να επιχειρηματολογήσει κάποιος ότι αυτά είναι πιο χρήσιμα από τις εξειδικευμένες σπουδές. Αντιστοίχως, αν ήθελαν να πάρουν εσένα, κάποιος θα χρησιμοποιούσε τα δικά σου επιχειρήματα, ότι δηλαδή έχεις την εξειδίκευση και οι δημοσιεύσεις είναι άσχετες με το αντικείμενο. Οπότε είναι και δύσκολο να σου πει κάποιος αν αγανακτείς με το δίκιο σου ή όχι. Αν πχ μιλάμε για διδασκαλία σε προπτυχιακό επίπεδο, σιγά την εξειδίκευση που χρειάζεται ο διδάσκων. Από την άλλη, μπορείς να έχεις διδακτορικό στο αντικείμενο, αλλά να μην έχεις διδάξει ποτέ. Πώς ξέρουμε ότι θα κάνεις καλό μάθημα; 3. Λαμβάνοντας υπόψη το νο.2, αν θεωρείς ότι όντως υπάρχει αδικία, έχεις δυο επιλογές. Η μία είναι να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Η δική μου εμπειρία είναι για θέση ΔΕΠ, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει για τη θέση που σε ενδιαφέρει, αλλά ξέρω περιπτώσεις που άλλοι υποψήφιοι έκαναν ένσταση και ακυρώθηκε η εκλογή γιατί ο "εκλεκτός", που συμπτωματικά ήταν ανηψιός στελέχους του πανεπιστημίου, δεν είχε διδακτορικό σε σχετικό αντικείμενο. Και η εκλογή επαναλήφθηκε. Οπότε ίσως υπάρχει αυτή η επιλογή. Απλώς, παίρνεις απόφαση ότι δημιουργείς "πρόβλημα" στο καθεστώς του πανεπιστημίου και είναι μάλλον απίθανο να σε επιλέξουν στο μέλλον. Ή ακόμα κι αν προσληφθείς, θα αντιμετωπίσεις εχθρικό περιβάλλον. Η άλλη λύση είναι να δοκιμάσεις να δημιουργήσεις κι εσύ αυτή τη σχέση που θα σου επιτρέψει να διεκδικήσεις θέση στο μέλλον. Δε θα σου προτείνω να βάλεις μέσο πολιτικό, οικογενειακό ή άλλο, γιατί δε θεωρώ ότι πρέπει να υποστηρίζουμε το άρρωστο αυτό σύστημα. Μπορείς όμως να επικοινωνήσεις με τα μέλη ΔΕΠ, να προσφερθείς να συνεργαστείς, ενδεχομένως να κάνεις και κανένα μάθημα εθελοντικά, ώστε να σε γνωρίσουν και να σε υποστηρίξουν σε επόμενη διαδικασία. Δυστυχώς παντού υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από τις διαθέσιμες θέσεις, οπότε πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος από όλους τους άλλους για να προτιμηθείς, αν είσαι παντελώς άγνωστος. Καλή τύχη!
  14. Για να βγάλεις εισιτήρια χρειάζεσαι μόνο το όνομά σου, δε δηλώνεις ταυτότητα/διαβατήριο. Μόνο στο check-in θα τα χρειαστείς.
  15. Καλησπέρα. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να πάρεις πτυχίο της προκοπής χωρίς να αφιερώσεις ΠΟΛΥ χρόνο. Ο χρόνος μετράει διαφορετικά όταν είσαι 30αρης με οικογένεια και δουλειά σε σχέση με τον 18αρη που δεν έχει καμιά υποχρέωση και τον ταΐζουν οι γονείς, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη εναλλακτική. Με αυτό ως δεδομένο, νομίζω ότι το 35-40 ώρες μπορεί να είναι κάπως λιγότερο στην πραγματικότητα. Μπορεί κάποιος να είναι φοιτητής χωρίς να αφιερώνει απαραίτητα 8 ώρες κάθε μέρα στις σπουδές. Ειδικά αν είναι online, όπου οι υπολογιζόμενοι χρόνοι δεν είναι πάντα ακριβείς. Θα υπάρχουν όμως περίοδοι που μπορεί να χρειάζεται και περισσότερο χρόνο από αυτό γιατί θα ετοιμάζεις μια εργασία ή θα προετοιμάζεσαι για εξετάσεις. Γενικά, θα σου πρότεινα να το ψάξεις καλά και να σιγουρευτείς ότι και άλλοι φοιτητές βρίσκονται σε παρόμοια φάση μ'εσένα. Ρώτα τους υπεύθυνους. Αν σου πουν ότι έχουν πολλούς mid-career/mature φοιτητές, σημαίνει ότι παλεύεται και θα υπάρχει και μια ευελιξία στο σύστημα. Αλλά, δουλεύοντας σε πανεπιστήμιο με online μαθήματα, θα σου πω ότι ο βασικός λόγος διακοπής σπουδών ή αποτυχίας είναι ότι οι φοιτητές περίμεναν ότι θα χρειάζονται λιγότερες ώρες από όσες πραγματικά χρειάζονται και έτσι δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
  • Δημιουργία νέου...