Προς το περιεχόμενο

Ilias83

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    100
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Ilias83

  • Ημερομηνία γέννησης 29/12/1983

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Ilias83's Achievements

  1. Ilias83

    ZTE H1600 (Cosmote)

    Παρέλαβα σήμερα το ZTE H1600 μετά την μετάβαση από Nova σε Cosmote. Εισάγοντας του κωδικούς που μου έδωσε η Cosmote είχα κανονικότατα internet με το παλιό μου router. Μόλις εγκατέστησα το H1600 απλά δεν συγχρονίζει με τίποτα... Το άφησα περίπου ένα 20λεπτο χωρίς κανένα άλλο καλώδιο πάνω του (απευθείας στην γραμμή μπας και στρώσει) αλλά τίποτα...
  2. Δεν ήξερα καν τι είναι αυτό το βελάκι! Το τσέκαρε πριν λίγο λαμπάκι στον πίνακα κανονικά αναμένο και βελάκι γυρισμένο στον κάτω μετρητή, οπότε έχουν κρατήσει το νυχτερινό σταθερά 11-7 παρά την αλλαγή του ονόματος.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Τα Midea με μετρητή μπρίζας όταν τα πήρα τραβάνε το ένα 350W στο inverter και το άλλο 700W. Πλέον δεν έχω τρόπο να μετρήσω, οπότε κοιτάω το ρολόι. Είμαι Περιστέρι, σύνορα με Πετρούπολη και το σπίτι γενικά με καινούργια PVC πορτοπαράθυρα συμπεριφέρεται εξαιρετικά ως προς τη μόνωση. Με τα A/C να διαβάζουν από τα τηλεκοντρόλ στους 22C το σπίτι έχει σταθερά τόσο και εκεί που βαράνε 24. Τα κλείνουμε το βράδυ που πέφτουμε για ύπνο και ανάβουν εκ νέου αναλόγως του προγράμματος όταν γυρίζουμε από δουλειές χονδρικά 7 το απόγευμα και το σπίτι έχει μέσα περίπου 20C. Τα αφήνουμε να δουλεύουν μέχρι 12-1 το βράδυ και ξανά από την αρχή την επόμενη ημέρα. Ωστόσο η γενικότερη ένστασή μου σχετικά με την κατανάλωση είναι πως για χρόνια με την ίδια χρήση ήμουν στις 1100kWh το τετράμηνο και τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεφύγει εντελώς τα πράγματα. Έχω ήδη 1600kWh στο δίμηνο. Θα ξαναδω το θέμα με τα A/C γιατί τελευταία η κοπέλα μου πατάει και το κουμπί του ιονιστή σε αυτά. Μήπως με αυτό δεν πέφτουν καθόλου σαν λειτουργία. Στο νυχτερινό, το λαμπάκι μου άναβε από τις 11, δεν έχω κοιτάξει μετά την αλλαγή του ονόματος, αλλά βάση της χθεσινής κατανάλωσης πρέπει να έιναι από τις 11. Αλλιώς έκαψα 3,7 kWh 9:30-2:00 και μετά που τα έκλεισα όλα και κοιμήθηκα 8,5kWh, οπότε στάνταρ κάτι δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και πάλι. Πιθανότατα θα φωνάξω έναν ηλεκτρολόγο (δεν ξέρω και κανέναν) να μου βάλει ένα μετρητή στον πίνακα να έχω καλύτερη εποπτία και θα συνεχίσω να ενημερώνω.
  4. Χαιρετώ την παρέα. Μετά τις τελευταίες αυξήσεις στη ΔΕΗ έχω αρχίσει να ψάχνω και τις καταναλώσεις σε ρεύμα. Σπίτι 51τμ με δύο άτομα, μαγειρεύουμε όχι κάθε μέρα, ανάβουμε σταθερά μισή ώρα με 3/4 της ώρας το θερμοσίφωνα με νυχτερινό, πλυντήριο πιάτων ρούχων κάθε όταν βάζουμε πάλι νυχτερινό και η μοναδική "σπατάλη" είναι πως δουλεύουν αρκετές ώρες δύο κλιματιστικά Midea Blanc 18k btu το ένα και 9k btu το άλλο για την θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού. Πρόσφατα αλλάξαμε το ρεύμα από το όνομα του παππού (που μας έχει αφήσει χρόνους) στο όνομα της κοπέλας μου. Ο πρώτος εκκαθαριστικός ήρθε με διαφορά 6 ημερών από τον προηγούμενο. 62€ (με ρήτρα αναπροσαρμογής) και κατανάλωση 195kWh το οποίο μου φάνηκε υπερβολικό. Άρχησα να ψάχνω στατιστικά για την κατανάλωση του ρεύματος που έχουμε από τότε που μπήκαμε στο σπίτι και είδα πως σταθερά από τις αρχές του 2018 που μπήκαμε και μέχρι τα τέλη αυγούστου του 2020 (με τα A/C αγορασμένα Ιανουάριο του 2019) είχαμε κάτω από 1100kWh. Το τελευταίο τετράμηνο του 2020 είχαμε 1500 και σταθερά όλο το 2021 πάνω από 1700kWh το τετράμηνο. Αυτό το δίμηνο (περιμένω εκκαθάριση στα μέσα του Απρίλη) βλέπω το ρολόι να έχει ήδη γράψει 1600kWh πράγμα που θεωρώ πολύ περίεργο. Σκέφτομαι πως είτε το ρολόι έχει αρχίσει να γράφει περίεργα, είτε κάποιος μας κλέβει ρεύμα, είτε κάποια συσκευή έχει διαρροή και καταναλώνει πέραν του φυσιολογικού. Χθες κατέβασα το γενικό και πήγα να δω αν συνεχίζει να δουλεύει το ρολόι. Φαινόταν σταματημένο, όμως γενικά δεν ήταν και κανένας στην πολυκατοικία (5 διαμερίσματα είμαστε). Από χθες το βράδυ στις 9:30 που κατέβηκα μέχρι σήμερα το πρωί (κοιμηθήκαμε 2 το πρωί) δούλευαν AC και τηλεόραση, άναψε μισή ώρα ο θερμοσίφωνας και βάλαμε και ένα πλυντήριο πιάτων - το οποίο είναι ένα μικρό πάγκου για 2 άτομα. Το ρολόι έχει γράψει 3,7kWh στο κανονικό (δηλαδή σε 1,5 ώρα μέχρι τις 11 που γυρνάει στο νυχτερινό) και 8,5kWh νυχτερινό (για 3 ώρες δηλαδή χονδρικά μέχρι να τα κλείσουμε όλα και να κοιμηθούμε). Υπάρχει λέτε περίπτωση τα A/C που είναι Α+++ να ξεκίνησαν ξαφνικά μετά το δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους να καίνει τόσο παραπάνω; (Μου βγαίνει δηλαδή πως καίνε 2,5-3 kW ανά ώρα λειτουργίας - ενώ είναι inverter και το σπίτι έχει σταθερά του 22C που είναι η θερμοκρασία που τα βάζω). Καμιά ιδέα τι άλλο να κοιτάξω;
  5. Καλή ανεργία σου εύχομαι με τα μυαλά που κουβαλάς.
  6. Έχω βαρεθεί να ακούω κόσμο να κατηγορεί τις Δημόσιες Υπηρεσίες διαρκώς. Χρησιμοποιώ ΕΛΤΑ από επιλογή τα τελευταία 20 χρόνια για δέματα που φεύγουν προς το εξωτερικό και φυσικά άλλα που έρχονται από εκεί. Ποτέ δεν έχασα τίποτα, ποτέ μου δεν πίστεψα πως κινδυνεύουν πράγματα αξίας που έφευγαν πακεταρισμένα με ΕΛΤΑ. Αντίστοιχα έχω τις χειρότερες εμπειρίες από ιδιωτικές εταιρίες Courier που πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά με την λογική πως θα λάβεις το δέμα σου την επόμενη ημέρα και την επόμενη ημέρα βρίσκεις απλά ειδοποίηση ενώ δεν έλειπες από τον χώρο σου και δεν σου χτύπησε κανείς κουδούνι ή δεν σε πήρε κανείς τηλέφωνο να σου παραδώσει. Και αντίστοιχα έχω κακές εμπειρίες από ταχυδρομεία σε πιο "προηγμένες" χώρες του εξωτερικού. Έχουμε ένα πραγματικά πολύ καλό ταχυδρομείο που απλά ήρθε η σειρά του να απαξιωθεί και να ξεπουληθεί και αυτό ως ζημιογόνο. Και είναι δικό μας γιατί το έχουμε πληρώσει. Και λειτουργεί παρά τις όποιες του παθογένειες. Και για τον κάθε υπάλληλο που λέτε πως δεν έκανε καλά την δουλειά του έχω να σας δείξω άλλους δύο που την κάνουν με χαμόγελο και το μόνο που αρκεί είναι να τους μιλήσεις ανθρώπινα και θα "σκιστούν" να σε εξυπηρετήσουν.
  7. Το πήρα και εγώ. Η πρώτη μου κονσόλα ever και ας είμαι 35. Για 30€ μόνο τα 2 χειριστήρια Sony USB που κάνουν και στο PC να κρατήσεις είναι μια χαρούλα. Στα υπόλοιπα δοκίμασα το SleemSync πέρασα μερικά παιχνιδάκια όπως Driver, Gran Turismo, ISS Pro Evolution Soccer 2 που τα είχαμε λιώσει στις εποχές τους, αλλά με ένα χειριστήριο δεν έχει νόημα. Θα πάρω ένα OTG Hub από δευτέρα να γίνει σωστά η δουλειά... Έχει κανείς link για images παιχνιδιών λίγο πιο μαζικά, γιατί ένα ένα είναι ταλαιπωρία;
  8. Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, καθώς και τον χρόνο που αφιερώσατε. Νόμιζα πως είχα περιγράψει τον χώρο στο πρώτο μήνυμά μου, αλλά δεν θυμάμαι πλέον. Βρίσκομαι Περιστέρι σύνορα με Πετρούπολη και το κλίμα είναι σχετικά γλυκό σε σχέση με το προηγούμενό μου σπίτι στα ΒΠ. Λοιπόν το σπίτι είναι ανοιχτό από Βορρά Νότο και Ανατολή με μια μπαλκονόπορτα Βόρεια και μία Νότια. Ο τοίχος του Βορρά είναι 4.24μ, του Νότου 5μ. Ανατολικά έχω μια μπαλκονόπορτα, μια πόρτα και δύο διφυλλα παράθυρα, ενώ το συνολικό μήκος του τοίχου είναι 9.5μ. Τέλος είμαι στον 1ο όροφο και έχω ένα διαμέρισμα πάνω και ένα υπερυψωμένο ισόγειο από κάτω. Όλα τα παράθυρα είναι καινούργια με διπλό θερμοδιακοπτόμενο τζάμι και έχουν θερμοδιακοπή αφού είναι PVC. Οι τοίχοι καθώς το σπίτι είναι 40 χρόνων έχουν απλά διπλό τούβλο με αέρα ενδιάμεσα και όχι κάποια εξεζητημένη μόνωση, ωστόσο μένοντας ένα χρόνο πλέον μέσα μπορώ να πω πως έτσι όπως είναι το σπιτάκι είναι ζεστό (χωρίς καμία θέρμανση) το χειμώνα (min 18C) και δροσερό το καλοκαίρι (max 28C) Για τον θόρυβο τώρα η αλήθεια είναι πως πχ ακούω το βράδυ τη μονάδα του δίπλα διαμερίσματος και είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σκεφτόμουν μήπως για αρχή αγόραζα ένα 12000btu (συγκεκριμένα σκέφτομαι το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG) και να δω πως θα μου καλύψει το χώρο. Αν δω πως χρειάζομαι και δεύτερο ή δουλεύει υπερωρίες θα προχωρήσω στην αγορά ενός μικρού για το υπνοδωμάτιο.
  9. Θέσεις για A/C έχουν προβλεφθεί σε δωμάτιο και σαλόνι (οι δύο άκρες) Μαζί με χωλ κουζίνα είμαι στα 40τμ (11 το δωμάτιο) Θεωρείς πως με ένα 12άρι και ένα 9άρι καλύπτομαι ή να μείνω στο 18άρι για τον μεγάλο χώρο; Ξαναλέω πως δεν με ενδιαφέρει να θερμάνω ή να ψύξω χωλ και κουζίνα, απλά δεν κλείνουν. Βασικό μου μέλημα είναι δεδομένου πως θα δώσω λεφτά να πάρω Α++/Α+++ κλιματιστικά να μην τα αναγκάζω να δουλεύουν υπερωρίες με τα αντίστοιχα αποτελέσματα τόσο για το κλιματιστικό, όσο και για την τσέπη μου. Θέλω να πω τι νόημα έχει να κοιτάζω οικονομικό σε κατανάλωση inverter αν δουλεύει μόνιμα στο full και δεν κόβει ποτέ. Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι ακριβώς σωστά. Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
  10. Καλησπέρα. Όταν ένας χώρος δεν είναι ενιαίος, αλλά δεν υπάρχουν πόρτες ανάμεσα στα δωμάτια, πως μπορώ να υπολογίσω πόσα btu χρειάζομαι; π.χ. Έχω 40τμ χωρίς το μπάνιο που έχει κανονικά πόρτα, σαλόνι 14τμ με ανοιγμα εκεί που κοιτάει το AC διπλή πόρτα στο χωλ 7τμ και στην ευθεία πόρτα για δωμάτιο 11τμ. Στο ενδιάμεσο έχει γωνία ανοιχτή πόρτα κουζίνας 7.5τμ. Το σπίτι είναι ανοιχτό από Βορρά Νότο και Ανατολή με 10μ περίπου ανατολικό τοίχο και περίπου 4 Βορρά 5 Νότο. Παράθυρα καινούργια με θερμοδιακοπή, μόνωση όχι, αλλά συμπεριφέρεται πολύ καλά και χωρίς κανενός είδους θέρμανσης-ψύξης μέχρι τώρα 1 χρόνο που μένω. Το κλιματιστικό υπογραμμίζω θα μπει στο σαλόνι... Με ενδιαφέρει κάτι να με καλύπτει χειμώνα καλοκαίρι να είναι όσο πιο ενεργειακά οικονομικό γίνεται και ας πληρώσω μπροστά περισσότερα χρήματα. Θεωρητικά δεν με νοιάζει αν πχ η κουζίνα δεν ψύχεται/θερμαίνεται το ίδιο με τους άλλους χώρους, αρκεί να μην επηρεάζει το να λειτουργεί σωστά το inverter ώστε να μην δουλεύει υπερωρίες το κλιματιστικό.
  11. Δηλαδή δεν επηρεάζει καθόλου την μόνωση πράγμα που κοιτάω πρωτίστως...
  12. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πάω για ηλιακό. Σπίτι 52τμ και αυστηρά 2 άτομα. Είμαι ανάμεσα σε: SOL-Violaris EnergyPro 120lt/2.0m² Glass Επιλεκτικός Τιτανίου FULL PLATE στα 429€ SOL-Violaris 120lt/2.0m² Glass/Inox Επιλεκτικός Τιτανίου FULL PLATE στα 509€ (έχει όντως αρκετές διαφορές ώστε να αξίζει τα +80€ από τον EnergyPro?) Nobel aelios 120 2m² glass επιλεκτικός ALS στα 570€ (έχει νόημα να κοιτάω τους Cus αντί των ALS me +30€?) Sonne 120lt Glass 1.7m² Phaethon στα 570€ (με προβληματίζει λίγο το μικρό εμβαδόν του συλλέκτη) Φίλος υδραυλικός που ρώτησα μου είπε πως όλοι είναι με τα + και τα - τους και πρότεινε αν θέλω να κάνω την υπέρβαση και να πάω σε αυτόν: Calpak Mark-4 Glass 125/2.1 Επιλεκτικός στα 800€ όμως τα βρίσκω πολύ περισσότερα από τον ανταγωνισμό για τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά. Επίσης με δικό μου ψάξιμο είδα πως σε καλές τιμές είναι οι Compact της HELIOAKMI αλλά δεν έχω ιδέα τι λέει σαν εταιρία. Ο αντίστοιχος με αυτούς που κοιτάω στα 120L και 2τμ Glass επιλεκτικός έχει 650€. Γενικά προσπαθώ να κρατήσω το κόστος σχετικά χαμηλά, αλλά δεν θέλω να το μετανιώσω κιόλας με την απόδοση και με συνεχείς βλάβες ή ζημιές. Όμως στην τιμή π.χ. του Calpak αγοράζω 2 EnergyPro. Αν π.χ. μου κρατήσει τα μισά χρόνια θα είμαι ικανοποιημένος. Αν όμως π.χ. ο Sol στα 500 κρατήσει κάπου ενδιάμεσα τότε αποτελεί καλύτερο vfm. Κάτι τέτοιο ψάχνω στην παρούσα φάση. Επιπλέον θα προτιμούσα προϊόντα κατασκευασμένα στην Ελλάδα. Παρακαλώ τα φώτα σας...
  13. Καλησπέρα. Δεν μπορώ να διαβάσω όλο το θέμα για ευνόητους λόγους. Ξεκίνησα διαβάζοντας τις πρώτες 30 σελίδες και πραγματικά έμαθα διάφορα πράγματα που δεν γνώριζα αρκετά ενδιαφέροντα. Στην βασική μου ερώτηση τώρα που σίγουρα κάποιος έχει απαντήσει, αλλά θα ξανακάνω καθώς σε αυτά που διάβασα δεν την βρήκα. Μένω σε δυάρι 52τμ και είμαστε 2 άτομα. Θεωρώ πως το σπίτι πάντα θα είναι για 2 άτομα, αφού 3ο και να έρθει δεν χωράει και θα πρέπει να μετακομίσουμε. Έχει νόημα να κοιτάω για ηλιακό 150 λίτρων; Ή να μην σκέφτομαι για κάτι άλλο πέρα από τα 120; Επίσης τι επιφάνεια συλλέκτη να προτιμήσω για τα 120 λίτρα; Ξεκινάνε από 1.5τμ αλλά σκέφτομαι να επιλέξω κάτι με 2τμ συλλέκτη. Προσανατολίζομαι σε Nobel.
  14. Γενικά η GoPro πρόλαβε να μπει πρώτη σε αυτή την αγορά έκανε όνομα και συνεχίζει να πουλάει επειδή είναι αξιόπιστο προϊόν. Εγώ όταν θέλησα να κάνω δουλειά με Action Camera προτίμησα την Sony λόγω ποιότητας εικόνας και εξαιρετικά καλής σταθεροποίησης σε τιμή στα μισά απ'όσο έκανε η GoPro. Την δουλειά μου την έκανα 3 μέρες με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Όμως φέτος το καλοκαίρι που είπα να παίξω λίγο και να βγάλω κανένα υποβρύχιο βίντεο απλά πήρε νερά και χάλασε στα 3 λεπτά. Αυτό πληρώνεις στην GoPro, πως την βάζεις σε αυτοκίνητα, μηχανές ποδήλατα, την κλωτσάς, την πετάς και μετά την βάζεις στο νερό σαν να μην τρέχει τίποτα και απλά συνεχίζει να δουλεύει.
  15. Παιδιά ψάχνω το τραγούδι που παίζει στους τίτλους τέλους της εκπομπής Street Beat στο MAD. Δεν μιλάω για το If I Can't του 50 Cent που παίζει στην αρχή... Είναι πολύ γνωστό και για να βοηθήσω του "φέρνει" πολύ σε μελωδία (αλλά χωρίς το beat) το θέμα από το Ghost Dog.
  • Δημιουργία νέου...