Προς το περιεχόμενο

Neurotic_Fest

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    202
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Neurotic_Fest

  • Ημερομηνία γέννησης 17/08/1978

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Neurotic_Fest's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

6

Φήμη

  1. Όχι μασώμενο καπνό παιδάκια, ούτε το ντιπ γενικά το αμερικάνικο, για να έχετε δοντάκια, ουλάκια και στοματάκι ακόμη σε μερικά χρόνια, μόνο snus παιδάκια μου, που έχει πολύ λιγότερες νιτροζαμίνες και είναι συνολικά πολύ πιο ασφαλές. Deesnider αν και εν μέρει συμφωνώ, δοκίμασε και κάποιo extra stark snus με το ποτάκι σου αν δεν το έχεις κάνει ήδη, και γενικά δοκίμασε snus (ξεκίνα με κάτι πιο μέτριο) αν δεν το έχεις κάνει, η διαθεσιμότητα της νικοτίνης είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα ακόμη και όταν οι συνθήκες στο στόμα δεν είναι βέλτιστες για την απορρόφηση της να έχεις κάποιες απολαβές, η αμεσότητα απόδοσης νικοτίνης πάντως του τσιγάρου είναι αμίμητη ακόμη, συν την όποια απόλαυση δίνει η γεύση βεβαίως βεβαίως αν μιλάμε για αξιοπρεπής ποιότητας καπνά, και κει όλα τα άλλα πάσχουν.
  2. Τυποποίηση ελαιολάδου μπορείς να κάνεις μόνο σε πιστοποιημένα τυποποιητήρια. Χρειάζεσαι και μια χημική ανάλυση για να αναφέρεις την θρεπτική αξία στην ετικέτα. Αυτά είναι τα μίνιμουμ της τυποποίησης. Αν το εμφιαλώσεις μόνος σου πέρα απ'το ότι είσαι εκτεθειμένος νομικά δεν θα φτάσεις πολύ πιο μακριά από τον πάγκο της λαΪκής ή κάποιο συνοικιακό μαγαζί που θα αναλάβει το ρίσκο να το πουλήσει. Φέτος βέβαια λόγω πεσμένης παραγωγής μπορεί να κερδίσεις αρκετά ακόμη και από αυτό. Και η τιμή στο ελαιουργείο του χύμα λογικά θα ανέβει αρκετά.
  3. fylatos, επιγραμματικά, ναι, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αντιστοιχία ποιότητας τιμής. Όταν έχεις μια πολυεθνική που διαχειρίζεται 20 φίρμες ξέρω γω και μπορεί να επιλέξει από μια σειρά κατασκευαστών φακών με σημαντικότερη προτεραιότητα το κόστος και όχι την ποιότητα, η οποία ούτως ή άλλως δεν μαρκετάρεται και εύκολα στο ευρύ κοινό, τότε είναι μεγάλη μπεδεψοδουλειά να βρείς ένα προϊόν από αυτές τις φίρμες που να "αξίζει" τα λεφτά του, μάλλον αδύνατο αν δεν έχεις κάνα οπτικό κολλητό. Αν σε ενδιαφέρει και πρακτικά το ζήτημα εκτός από το "κουβέντα να γίνεται" να σου δώσω μια συμβουλή: ν'αναζητάς μάρκες που ανήκουν σε μικρούς και αναγνωρισμένους κατασκευαστές. Πάρε τρεις γ'αρχή: Vuarnet, Serengeti, Maui Jim. Και τα Polaroid που ανέφερες είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους, τέτοια έχω και γω για γενική χρήση, αλλά σε σχέση με τα Vuarnet που έχω για την οδήγηση ισχύει το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".
  4. Πετίτ Φλέρ, Πλατεία Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι, και Ομήρου αν δεν κάνω λάθος ή κάπου εκεί γύρω στο κέντρο. Ξέρω επίσης ένα καφέ/ρακάδικο στα Φέρμα Ιεράπετρας που απαγορεύεται αλλά δεν στο προτείνω, πέρα απ'το ότι σου πέφτει μακριά, έχει άθλια ρακή. Βλέπω μια σημαντική πτώση στους καπνίζοντες ηλικιών 15-25, σιγά σιγά θα αυξάνονται τα μαγαζιά που απαγορεύουν το κάπνισμα ανεξαρτήτως νόμου, αν ισχύει αυτή η εντύπωση. Δεν έχω συναντήσει αθλιότερη και πιο κοιμιστική ατμόσφαιρα από τα μη καπνιστικά Σταρμπαξ Μητροπόλεως προ τετραετίας οπότε και δεν ξαναπάτησα. Ειλικρινά άρχισα να σκέφτομαι ότι είναι μελετημένος ο εξαερισμός έτσι ώστε να σε κάνει να θες καφέ.
  5. Μην ανησυχείς αγορίνα μου, δεν θα γίνει ποτέ "αφοπλισμός", βλάκες είναι να χάσουν από τις λίγες κότες με τα χρυσά αυγά που έχουν μείνει. Θα βρεθούνε ισοδύναμα, από εσωτερική πληροφόρηση ξέρω ήδη ότι εξετάζεται πρόταση γαλλο-ελβετικού ομίλου για πώληση της Ρόδου.
  6. Ο ΕΟΦ έχει πρόσφατα αναθεωρήσει τις τιμές τον φαρμάκων, σε πολλές, αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις, με μεγάλες μειώσεις. Σε αντίστοιχο περιστατικό που βίωσα από κοντινό μου πρόσωπο, υπήρχε αδυναμία να βρεθεί ένα φάρμακο, ο φαρμακοποιός μια χαρά ήταν πρόθυμος να το παραγγείλει, αλλά, κατά δήλωση του, επειδή η εταιρεία είχε πρόβλημα με την νέα τιμή είχε μπλοκάρει με κάποιον τρόπο την προμήθεια του, δεν το παρήγαγε ή δεν το εισήγαγε ή δεν το έστελνε στις φαρμακαποθήκες ξέρω γω. Δύσκολα ένας φαρμακοποιός ο οποίος σε έχει πελάτη χρόνια θα αρνιούνταν να παραγγείλει ένα φάρμακο, εκτός αν έχει φτάσει το πιστωτικό του οριο με τους προμηθεύτες και προσωρινά δεν μπορεί να το παραγγείλει ας πούμε.
  7. Ένα μικρό κουίζ, έτσι γιατί δεν μπορώ να κρατηθώ, σε ποιά λούμπεν διάλεκτο η παραπάνω φράση γίνεται λογοπαίγνιο χωρίς παράλληλα να προστίθεται κάποιο άσχετο με αυτό το θρέντ νόημα; Κατά τ'άλλα ν'αναφέρω και τον παράγοντα της χημικής θυληκοποίησης, πλαστικά, φυτοφάρμακα κτλ, που επηρεάζουν και ψυχολογικά εκτός από σωματικά. Αν τύχει ποτέ να συζητήσετε με ουρολόγο ρωτήστε τον απλά πόσο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα υποσπαδία στα νεογέννητα αγόρια τις τελευταίες δεκαετίες, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστος.
  8. Όντως είναι πολυ σχετικό "το προσφέρεις στην πατρίδα" gsis αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να ίσχύει ο δεύτερος λόγος σου χωρίς να αποδεχτείς την εγκυρότητα σε ένα βαθμό της προσφοράς στην πατρίδα. Γιατί χωρίς αυτήν την αποδοχή τότε η αλληλεγγυη στα συφάνταρα εξισώνεται με οποιαδήποτε εθελοντική συμμετοχή σε καποιά κοινωνική ομάδα που κάνει μια εργασία αμμισθί με στόχο το ευρύτερο κοινωνικό όφελος όπως το αντιλαμβάνεται αυτή. insomniak παλικάρι μου, μην κάνεις το λάθος και δεν πας στρατό με την ειδικότητα που έχεις. Ένας ωκεανός μαλακίας γεμάτος μαργαριτάρια σε περιμένει να τον χαρτογραφήσεις όπου και αν σε στείλουν. kapodistrias, πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα, αν ο μελλοντικός εργοδότης σου δεν σκοπεύει να σε χρησιμοποιήσει και για δραστηριότητες του στην Ελλάδα, τι μπορεί να τον ενδιαφέρουν οι στρατιωτικές σου εκκρεμότητες σε μιαν άλλη χώρα; Ακόμη και στην χειρότερη των περίπτωσεων δεν είναι δα ότι βγαίνει και κάνα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ειναι μια προφύλαξη από την περίπτωση του να σε προσλάβουν, να σε εκπαιδεύσουν, να την κάνεις εσυ για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα ξέρω γω και να μην σε αφήσουν να φύγεις μετά από την χώρα, αλλά για να ισχύει αυτο πρέπει να τους έχουν κάτσει πολλές τέτοιες φάσεις, πράγμα που φαίνεται απίθανο, για τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον. Λόγω Σένγκεν πολύ δύσκολα μπορείς να κρατήσεις κάποιον που θέλει να φύγει, εκτός ποια αν τους παίρνουν και τους χώνουν κατευθείαν σε ένα στρατόπεδο. Μήπως ρωτάνε γενικά αν έχεις στρατιωτική εκπαίδευση; Άμα πεις και την ακριβή διατύπωση της ερώτησης που συνάντησες μπορεί κάποιος να καταλάβει καλύτερα τους πιθανούς λογους που ρωτάνε και να προτείνει μια πιθανή απάντηση.
  9. Ω ρε μάνα μου πάθος και αγανάκτηση! Προφανως όλα αυτά έρχονται από παιδιά που φάγανε το αγγούρι πρόσφατα. Να προσφέρω δωρεάν ένα υποκειμενικό μάθημα που μάλλον δεν το διδασκουνε στο σχολείο, τουλάχιστον όχι έτσι ρητά και άμεσα, παρότι πολύ σύντομο. Η ζωή είναι άδικη. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άδικο στο σύνολό του. Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι το αποκορύφωμα αυτής της συσσωρευμένης αδικίας. Η 1 (ολογραφώς: μία) θέση που δεσμεύεται για τους μουσουλμάνους σε κάθε σχολή λίγα προσθέτει στο σύνολο. Καλή σταδιοσρομία σε όλους και όσοι από σας σταθείτε τυχεροί, γνωρίσετε στους κατάλληλους ανθρώπους ή συναντήσετε μια καλή ευκαιρία στον δρόμο σας, μην νιώσετε τύψεις, c'est la vie που λένε.
  10. Neurotic_Fest

    Μάρκες τσιγαρων

    Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά καθότι πάνε μερικοί μήνες από το τελευταίο μου πακέτο, αλλά γιατί να μην υπάρχουν; Σε κεντρικά σημεία να τα ψάχνεις, οι περισσότεροι δεν στοκάρουν πακέτα με τιμή 5,20 εκτός αν έχουν σταθερό πελατη που τα ζητά, είναι και σχετικά νέο σήμα, λογικό δεν είναι; Στην Σητεία ας πούμε έτυχε να τα βρω μόνο σε ένα μαγαζί με τύπο. Ωραίο τσιγαράκι το Excellence, αν και βαρύ για τα γούστα μου, συνήθως τέτοια τσιγάρα τ'απολαμβάνω περισσότερο σε ρακο-ουζομεζεδοκαταστασεις που καθαρίζει / προστατεύεται κάπως ο λαιμός και δεν με τσιμπάνε τόσο.
  11. Neurotic_Fest

    Μάρκες τσιγαρων

    Silk Cut μωβ, ίσως και να περιέχει τα ποιοτικότερα καπνά που θα βρείς στην ελληνική αγορά, χωρίς τεχνητά αρώματα και λοιπά πρόσθετα για το τσίμπιμα στον λαιμό. Άμα βαριέσαι το σκέτο Βιρτζίνια θα σου έλεγα να δοιμάσεις και Άσσο μαλακό που έχει και λίγα ανατολικά μέσα, παιζουν και παρτίδες ψιλοσκάρτες πάντως κατά καιρούς, δεν έχει σταθερη ποιότητα. Αν υπάρχει γνωστός Ισπανια ή Ιταλία που είναι στις ίδιες τιμές οι καπνοί θα σου έλεγα να ρίξεις και μια ματιά στους Bali Turkish/Golden Shag και Pueblo. Προσοχή όμως, όταν διαπιστώσεις τι καπνοί υπάρχουν εκεί έξω μπορεί να μην θες να ξανακουμπίσεις τις κολώνιες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
  12. Neurotic_Fest

    Σλαβομακεδόνες

    Εννοείς της αναγνώρισης συγκεκριμμένα ως Σλαβομακεδόνες; Έχω διαπιστώσει προσωπικά πως υπάρχουν άνθρωποι που το δέχονται, μέχρι και παιδί που μου έχει συστηθεί μόνος του έτσι. Και γενικά όπως και να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όταν αντιλαμβάνεται ένα βασικό δεδομένο, ότι στην κυρίαρχη κουλτούρα που τον περιβάλλει το "Μακεδόνας" έχει πολύ διαφορετική έννοια, ή έστω οτι και στην πιο διασταλτική χρήση της λέξης το βάρος κυλάει σε άλλα νοήματα σε αυτή την κυρίαρχη κουλτούρα και γλώσσα που είναι η ελληνική, τότε μπορεί και να καταλάβει πως αν δεν συμβιβαστεί θα πάρει τ'αρχίδια του. Ο "Παυλάρας" είχε κάνει μια δήλωση κάποτε που ήταν κόκκινο πανί τότε για τα μήντια αλλά εγώ την βρήκα αρκετά μετριοπαθή. Είχε πει πως η επιλογή του να είναι "εθνικά Μακεδόνας είναι πολιτική". Πως το καταλαβαίνω εγώ αυτό, όταν σου έχει κληροδοτηθει μια κουλτούρα όχι μονάχα διακριτή στην περίπτωση μας αλλά και με διαφορετικές ρίζες από αυτήν που προάγει το κράτος και η πλειοψηφία της κοινωνίας και εσύ επιλέγεις ότι θέλεις να χτίσεις πάνω σε αυτήν, να την εξελίξεις και να της δώσεις τουλάχιστον ισότιμη αξία αν όχι περισσότερη, τότε μπορείς να επιλέξεις και την εθνική/συλλογική ταυτότητα που αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτούς τους στόχους, αυτό είναι μια συνειδητή κοινωνικοπολιτική απόφαση. Δεν είναι η μόνη συνιστώσα βέβαια, άλλα είναι αυτή που σέβομαι και περισσότερο. Εν πάση περιπτώσει, αν πραγματικά αυτό είναι η κύρια προτεραιότητα τους, να συντηρήσουν και να αναδείξουν την γλώσσα και τα έθιμά τους, το με τι όνομα θα αναφέρεται σε αυτούς και θα συνδιαλλάσεται μαζί τους η πολιτεία είναι δευτερεύων. Πάντως από τότε που τα σπάσανε με κάποιους Εδεσσαίους ιδρυτικούς έχουν βγει κάποια άπλυτα στην φόρα που σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τις πραγματικές προθέσεις.
  13. Neurotic_Fest

    Σλαβομακεδόνες

    Αλλού το πας εσύ, να προσπαθήσω να σου απαντήσω, το να έρθει μονομερώς η πολιτεία και να πει όποιοι θέλετε ελάτε να δηλώσετε μειονοτικοί και να σας αναγνωρίσουμε με κάποιο όνομα, δεν μου φαίνεται να έχει κάποιο νόημα. Ποιό θα είναι το περιεχόμενο της αναγνώρισης; Μειονοτικά σχολεία; Αναγνώριση επίσημης γλώσσας; Ποιά θα είναι αυτή, τα βουλγαρικά; Έτσι; Αποφασίζουμε και διατάζουμε; Όσοι μας κράζουν τώρα για αυτά τα θέματα θα μας πετάνε ρέγγες με μια τέτοια κίνηση, διπλωματικό ξεβράκωμα θα ήτανε, αυτά μπορούσαν να γίνουν προπολεμικά με τέτοιο τρόπο. Ακόμα και αν είναι τα βουλγαρικά θα πρέπει αυτή η απόφαση να είναι το προϊόν μιας διαπραγμάτευσης, από έναν φορέα που θα εκπροσωπεί τους ανθρώπους αυτούς και όχι πέντε χωριά και κάτι αναρχοεθνικιστές απο την Θεσσαλονική και την Αθήνα όπως είναι τώρα. Αυτό με απασχολεί περισσότερο εμένα, δεν υπάρχει πολιτικό εκτόπισμα, γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ίδιους τους σλαβομακεδόνες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν αφομοιωθεί, και όσοι επέλεξαν να μην αφομοιωθούν δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους αιτήματα. Μεχρι και αν αλλάξει ποτέ αυτό, ό,τι συζητήσεις και να κάνουμε πέρι στρατηγικης αναγνωρίσεως είναι καθαρά θεωρητικές. Σε αυτά τα θεωρητικά πλαίσια δεν βλέπω τον λόγο το "Σλαβομακεδόνες" να μην θεωρηθεί ένας τίμιος συμβιβασμός και από τις δυο μεριές, εξαιρουμένων των πορωμένων.
  14. Neurotic_Fest

    Σλαβομακεδόνες

    Μάλλον δεν με κατάλαβες, το γνωρίζω ότι έχουν πλέον ταυτιστεί με το γειτονικό έθνος, αυτό που εννοούσα είναι πως αν δεν τους δώσουν πίσω τις υπηκοότητες να έρθουν όσοι θέλουν έδω και να προστεθούν στην εκλογική βάση του μειονοτικού κόμματος δεν βγαίνουν τα κουκιά. Για να αναγνωρίσει η Ελλάδα μειονότητα πρέπει πρώτα να υπάρχει μια σοβαρή πολιτική διεκδίκηση από την μεριά των μειονοτικών, για όσους μείνανε Ελλάδα η ιδέα δεν πουλάει, εξού και το ισχνό ποσοστό στις εκλογές, εν σχέσει με το μέγεθος του target group.
  15. Neurotic_Fest

    Σλαβομακεδόνες

    Χωρίς την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων αγαπητέ δεν βγαίνουν τα κουκιά. Στην παρούσα κατάσταση ποιούς να αναγνωρίσεις ως μειονότητα; Τους εκάτο και πλέον χιλιάδες πολίτες σλαβομακεδονικής καταγωγής (χρησιμοποιώ τον όρο καθαρά περιγραφικά, όχι ως εθνικό προσδιορισμό) που είναι ένα βήμα πριν την πλήρη αφομοίωσή; Τους 30-40 χιλιάδες που δεν θέτουν εαυτούς υπό καμία εθνική στέγη, ούτε την ελληνική ούτε και τις γειτονικές και απλά γουστάρουν να είναι "Μακεντόντσι" και να κρατήσουν το ιδίωμα και το φολκλόρ τους γενικά, χωρίς βλέψεις για εθνική γλώσσα, επίσημη εκπαίδευση κτλ κτλ; Αυτό το έχουν εξασφαλίσει ήδη λίγο πολύ. Ή τους 5-10 χιλιάδες που έχουν συσπειρωθεί στον γνωστό πολιτικό φορέα και ζητάνε παπάδες εξ ονόματος όλων; Χωρίς σαφή και ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση από τις ίδιες τις ομάδες που έχουν διαμορφωθεί πως θα γίνει το πράμα;
  • Δημιουργία νέου...