Προς το περιεχόμενο

yiannis_1

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.575
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με yiannis_1

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1980

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

yiannis_1's Achievements

  1. Είναι Samsung Tab 2 του 2012 και απ' ότι έχω δεί mega drive και snes είναι το ταβάνι του.😔 Θα το δοκιμάσω πάντως. Αποψή μου ότι αρτιστικά τα 2d sprite games άρχισαν να είναι γίνονται όμορφα απο 16bit και πάνω και τα 3d απο ps2-xbox og και πάνω. 8bitα και 5ης γενιάς κονσόλες πρέπει να έχει γίνει θαύμα απο τους developers για να αντέξεις να τα κοιτάξεις και μόνο την οθόνη σήμερα. Δεν μιλάμε για το nostalic factor. (1o παιχνίδι κτλ)
  2. Ήθελα να δω πως περίπου είναι το gaming σε 3,5" οθόνη που έχουν τα anbernic 😛
  3. Εχει καταφέρει κανείς να συνδέσει ipega dark knight σε jailbroken 3gs με cydia? Εχω καταφέρει με to bluetrol να συνδέσω ps3 controller αλλά το ipega δεν το βλέπει το bluetooth του 3gs. Σε ότι παροπλισμένη android συσκευή δοκίμασα δούλεψε και έχω σκυλιάσει γιατί όχι με το λιλιπούτειο iphonάκι.
  4. Ενα φιλαράκι είχε κάνει κάποια στιγμή μια μπούκα σε ενα stablecoin το οποίο βούλιαζε και κάπως του είχε βγεί κάποιο καλό κέρδος το οποίο το είχε στο Binnance. (μάλλον δεν μηδένισε εντελώς και έκανε κίνηση bounce το stablecoin) Μικρό σχετικά ποσό, κάτω απο χιλιάρικο. Είχε πάει να το βγάλει κάποια στιγμή που είχε πρόβλημα το binnance. Ο μόνος τρόπος που βρήκε ήταν να κάνει κάποιο web 3 wallet και να τα μεταφέρει στο coinbase. Τώρα μπαίνουμε στο CB και βλέπουμε το ποσό του σε κάποιο web 3 wallet και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ούτε στο My assets του coinbase το δείχνει να το διαχειριστεί, ούτε του δίνει στο web 3 tab κάποια δυνατότητα για να το διαχειριστεί ή να το κάνει ανάληψη. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο?
  5. Ο ηλιακός έχει αρχίσει να δίνει το τελευταίο 15θήμερο. Ουσιαστικά απο ότι καταλαβαίνω του λείπουν οι κατάλληλες μοίρες για να αποδώσει Νοέμβρη με μέσα Φλεβάρη. Κρίμα είναι αλλά αφου καλύπτει αυτή την 3μηνη περίοδο η λειτουργία του boiler του καυστήρα δεν ξέρω αν αξίζει επανατοποθέτηση και βάση που να τον σηκώνει.
  6. yiannis_1

    Home Assistant Hassio RPi

    Καλά δεν τα έδωσες για το H.A. Hardware πήρες. Στην τελική το πουλάς και τα παίρνεις πίσω. Εγω επειδή συμπαθώ το πρότζεκτ και ας είναι πάντα σε beta και ας χαλάνε πράγματα σε κάθε update τους δίνω το ετήσιο εβδομηντάρη για το nabu casa χωρίς διαμαρτυρίες.
  7. Ξεβίδωσε τον να δεις τι έχει απο κάτω. Σε μένα είχε χαλάσει το εξωτερικό αλλά απο κάτω ήταν οκ και ανοιγόκλεινε (αφού του ριξα ξίδι πρώτα) με 6αράκι γαλλικό αν θυμάμε καλά.
  8. yiannis_1

    Home Assistant Hassio RPi

    Όλα πήγαν κατ ευχήν.😃 10 λεπτά να ρυθμίσω τα ssid με τα password και οι υπόλοιπες συσκευές και το home assistant δεν κατάλαβαν τπτ. Ο υπάλληλος του γερμανού έσκιζε τα ρούχα του ότι δε θα παίξει γιατί αλλάζουν οι ip... Όλα συνδέθηκαν σε 2,4ghz στο οποίο έδωσα το παλιό ssid.(ήθελε seperation απο το 5ghz) Το 5ghz δουλευεί με το νέο ssid του οτε και δουλεύει και αυτό αν και δεν έχει ακόμα νόημα αφού δεν μου έχουν βάλει ακόμα την optical. Μόλις μπει θα δουλέψει υπερωρίες σε παιχνιδόπισο, κινητά και σε σύγχρονες συσκευές Μέχρι και το lamtec ups του Ote δούλεψε!!! Ευχαριστώ @mechpanos !!!
  9. yiannis_1

    Home Assistant Hassio RPi

    Καλησπέρα παίδες!! Επειδή επίκειται αλλαγή του παλαιού ρούτερ (speedport entry 2) λόγο αναβάθμισης σε fiber. Το speedport plus 2 έχει wifi 2,4g??? Επίσης: Υπάρχει τρόπος να μην ξαναπερνάω τις 40βάλε συσκευές wifi, zigbee κτλ κτλ. Κάποιος φίλος μου πρότεινε να κρατήσω τα ssid του παλιού ρούτερ, και τους κωδικούς που έχω και ότι θα είμαι ok. Έχω 2 ssid ανοιχτά γιατί το 1ο το default είχε όριο στο entry 2 τις 35 συσκευές και τις είχα ξεπεράσει... To έχει κάνει κανένας??? (τι ρωτάω τώρα 😁) Δεν θέλω να ξαναστήνω όλα τα entities, να βγούνε dublicated τα ήδη υπάρχοντα devices και να χάσω και τους αυτοματισμούς που θα μου πάρει ώρες να ξαναθυμηθώ τι είχα κάνει για να δουλέψουν. Επίσης θα είναι εφιάλτης να ανοίγω όλα τα κουτιά και τις μπρίζες που έχω βάλει μέσα sonoff για να τα ξανακάνω pair.
  10. Σαββάτο και Κυριακή το Asyg 24btu ήπιε μόνο του 29,86 kw.h Δευτέρα το Morris Wifin 50132 18 btu ήπιε για να ζεστάνει παγωμένο γραφείο 18,01 kw.h στις 10 ώρες που δούλεψε. (απο 8 στους 20 βαθμούς) Κάποια στιγμή γύρω στις 10 που κοίταξα τον χώρο είχε ακόμα 18 αλλά επειδή έδινε πόνο με ζεστό αέρα δεν ένιωθες κρύο. Λίγο δεν το λές αλλά μες στο μήνα πέφτουν οι μέσοι όροι με τις καλές μέρες. Και εδω είναι το ερώτημα. Με συνεχή λειτουργία και 28-29 βαθμούς χλιαρό αέρα στις περσίδες των "upper end" AC μερικές φορές νιώθω να κρυώνω περισσότερο και ας έχω μεγαλύτερη θερμοκρασία συνολικά στο χώρο, απο ότι με τα κινεζάκια Midea-Gree-TCL που δίνουν πόνο και βγάζουν αέρα σαν αερόθερμα. Στην θέρμανση με καλοριφέρ επίσης όσο ανεβάζουν την θερμοκρασία του χώρου νιώθω γλυκιά θαλπωρή (άσε που δεν υπάρχει και φασαρία και ρεύματα) αλλά όταν φτάσουν 20 ας πούμε και αρχίσουν να κόβουν νιώθω σιγά σιγά μια ψύχρα. Παρόλα αυτά τα κλιμα παίζουν αρκετά φτηνότερα ειδικά νοέμβριο δεκέμβριο που πέρασε ήταν στο 1/6 της κατανάλωσης του λέβητα. Τώρα στους μηδέν και πέριξ η διαφορά μικραίνει - αλλά πόσες είναι αυτές οι μέρες 15 - 20 άντε πες 30
  11. Και εγω ergoaction vx πήρα. Ήθελα mesh πάνω κάτω για το καλοκαίρι. Καλή φαίνεται, κανένα τρίξιμο καλή κύλιση και με υλικά που φαίνεται ότι θα αντέξουν. Μόνο τα πλατιά υποβραχιώνια δεν λοκάρουν αριστερά δεξιά και τα βρίσκω λίγο με το π.πώ μου όταν πάω να καθήσω. Απ την άλλη το πλαστικό πάνω τους είναι soft και πιέζεται που δεν το περίμενα! Αντικατέστησαν αυτή την igo η οποία ήταν αρκετά ανατομική και εργονομική αν σκεφτείς ότι είναι 10ετίας προς 15ετίας
  12. Πάντα θα υπάρχει μια δικαιολογία για να ανέβουν οι τιμές. Πλημμύρες, mining, AI και ούτω καθεξής. Η αλήθεια είναι πως δίνουν την τεχνολογία με το σταγονόμετρο. Για παράδειγμα οι μεσαίες σειρές της nvidia που πλέον είναι των 300-400 ευρώ 🤣 και βγαίνουν με 128 bit δίαυλο μνήμης! Αντε μπρος και για 16μπιτες.
  13. Μη το κάνεις!!! Αν δεις πόσες φορές έχει βγεί εκτός σύνδεσης για διάφορους λόγους το sonoff μου δε θα το σκεφτόσουν καν. Άσε τον παλιό θερμοστάτη όπως έχει ή ρύθμισε τον λίγο χαμηλότερα πχ στους 50-55 βαθμούς και πέρνα το κοντρόλ άναμα-σβήσιμο για την αντίσταση του ηλιακού απο τον πίνακα σε εναν smartδιακόπτη όπως ο sonoff. Βάλε το θερμοστάτη του sonoff ιδανικά σε θέση για κυάθιο στο boiler του ηλιακού αν έχει. Αλλιώς θα κάνεις πατέντα σκάβοντας την μόνωση του καζανιού σε ενα σημείο ίσα ίσα να περάσει το κυάθιο του θερμοστάτη. Στα settings του sonoff επέλεξε ρύθμιση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να ξεκινάει off, ώστε να μην σου ανάβει την αντίσταση και την αφήνει αναμμένη σε κάθε διακοπή ρεύματος. Ο συγκεκριμένος συνδιασμός sonoff και θερμομέτρου πολλές φορές τα βρίσκουν σκούρα (false readings) αν επιμηκύνεις το καλώδιο του θερμομέτρου πάνω απο τα 3 μέτρα.
  14. Επειδή λες Μάρτιο με Οκτώβριο. Αν παρατηρήσεις την παρακάτω φωτογραφία θα δεις ότι απέχουν περίπου το ίδιο απ το χειμερινό ηλιοστάσιο. Περίπου 2 μήνες. Αν έχεις μικρή κλίση στους συλλέκτες 10-15 μοίρες (πχ ξαπλωμένους στα κεραμίδια) θα πρέπει να την αλλάξεις σε 35++ για να δεις φως ή μάλλον ζεστό νερό.
  15. Είμαι σε μια φάση φίλε hp8 που δεν ξέρω αν καν αξίζει να επιδιορθώσω ή να πάω σε τελείως άλλη λύση να ησυχάσω. Ούτε οι μοίρες είναι σωστές, ούτε ο ελεγκτής είναι διαφορικός, και η κυκλοφορία του νερού γίνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση απο αυτή που δείχνει ή assos στο manuαl της... Και που κρατάει μέχρι σήμερα και βγάζει 46-48 βαθμούς θαύμα είναι!
  • Δημιουργία νέου...