Προς το περιεχόμενο

k_antoni

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    835
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με k_antoni

  • Ημερομηνία γέννησης 17/02/1977

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

k_antoni's Achievements

  1. Καλησπέρα σε όλους, έκανα το λάθος και ανακάλυψα αργά το νήμα, οπότε έχω κάνει ήδη την αγορά με 1 ευρώ του Gamepass Ultimate χωρίς να έχω ακολουθήσει τη διαδικασία με αγορές Gold μέσω Βραζιλίας. Είναι στον προσωπικό μου λογαριασμό της Microsoft όπου έχω προσθέσει και μέλη της οικογένειας στην κονσόλα. Η συνδρομή μου στο ultimate λήγει σε 3 εβδομάδες περίπου. Μπορώ να κάνω αυτή τη διαδικασία από το δικό μου λογαριασμό ή πρέπει να το κάνω με κάποιο μέλος της οικογένειας που έχω προσθέσει στην κονσόλα; Να πάρει δηλαδή αυτό το μέλος τις συνδρομές gold και μόλις λήξει η δική μου να κάνει ενεργοποίηση το Ultimate; Τι προτείνετε; Κ.
  2. Περί ορέξεως... είτε το Playstation Classic, είτε το Pi3 με Retroarch, είτε υπολογιστής φορτωμένος με emulators ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος, να παίξουμε παιχνίδια που αγαπήσαμε ή πάντα θέλαμε να παίξουμε και δεν είχαμε πρόσβαση π.χ Neo Geo. Ωραία ιδέα τα remakes, μόνο για το χαβαλέ της υπόθεσης και μετά για την κοινότητα που θα κάνει τις χακιές της. Προσωπικά το 60ευρω θα το δώσω για 2 καλούτσια ασύρματα χειριστήρια που θα συνδεθούν στο Pi3 που έχω στην τηλεόραση. Η άποψή μου θα άλλαζε με τα 1000 αν τον C64 τον είχανε βγάλει ολοκληρωμένο full size με πληκτρολόγιο ή κάποιος έκανε κίνηση να βγάλει ολοκληρωμένη Amiga 500. Στο μεταξύ υπάρχουν κοινότητες που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές... ίσως την επόμενη 5ετία μόλις προχωρήσει κι άλλο η τρισδιάστατη εκτύπωση... Καλή χρονιά σε όλους
  3. Urban Terror 4.3.4, δεν είναι το Counter Strike Go (το χει αυτές τις μέρες προσφορά) αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Είχα απογοητευτεί που δεν έπαιζε πλέον κόσμος, αλλά δεν είχα δει ότι έκανε αναβάθμιση από την 4.3.2 στην 4.3.3 και μετά στην 4.3.4. Έχει αρκετό κόσμο και πολλούς φανατικούς παίχτες. https://www.urbanterror.info/home/ Κ.
  4. Από περιέργεια: έχει χαλαρώσει λίγο αυτό που λέμε distro-wars? Δε βλέπω πλέον τόσο φαγωμα σε φόρα, blogs, κοινωντικά δίκτυα, youtube κτλ...
  5. Γύρισα έναν φορητό σε Xubuntu! Αρχίζει και μου αρέσει τόσο που σκέφτομαι να το βάλω και στα άλλα όταν βγει η 18.04.1
  6. Ναι, είναι πιο κάτω από τον φάκελο "Κένεντι"
  7. 2 Pi 2 έχουν Openelec με Kodi και είναι media players, αν και τελευταία προστέθηκε και ένα Chromecast για λόγους ευκολίας! Ένα Pi 1 είναι κοντά στο ρούτερ ως VPN και το Pi 3 το χω για Amiga Emulation... Όπως είπες, για πρότζεκτς είναι, δεν το δοκίμασα ως desktop γιατί είδα διάφορα βιντεάκια στο ίντερνετ, αλλά για ένα χωριό ή εξοχικό πχ. δε θα ήταν άσχημο... στο μεταξύ βρίσκεις φτηνά refurbished ακόμα και στην Ελλάδα με αυτά τα λεφτά (το Pi θέλει και παρελκόμενα, κάρτες μνήμης, τροφοδοτικά κτλ). Αστοκαλό σου πρωί πρωί, με έβαλες στα μεράκια να αναβαθμίσω τον έναν φορητό σε Buster
  8. Στα 10άρια πήγα όχι γιατί ήταν bleeding edge, αλλά γιατί ήταν δωρεάν στην αναβάθμιση και πήραν άδειες χρήσης. Καθώς κινούμαι σε έναν χώρο με επαγγελματίες, κόπιες δε χρησιμοποιώ. Χώρια που τα 7άρια μου δημιουργούσαν ιστορίες με ένα λογισμικό που μου χρειάζεται, το Articulate Engage. Δεν πρότεινα σε κανέναν να πάει σε "αναχρονιστικές" διανομές, όπως τις χαρακτήρισες, αν και ξέρω αρκετό κόσμο που προτίμησε από Debian 8 να αναβαθμίσει σε 9 και όχι να πάει σε Buster. Επίσης αν φάνηκε ότι εξυμνώ το Debian, είναι παρανόηση. Είπα ότι για τις ανάγκες μου με καλύπτει στο έπακρο. Π.χ Video editing δε θα έκανα ποτέ στο KDEnlive, ακόμα και αν ήταν η τελευταία του έκδοση, αλλά στο Camtasia των Windows. Είναι θέμα εξοικείωσης, αλλά και ανταλλαγής των project με τους συνεργάτες μου που δεν έχουν λίνουξ. Ωστόσο κείμενα γράφω και με τα Office 2016 που έχω αγοράσει και με το LibreOffice 5 που έχω σε Debian 9. Ο buster όταν είχε βγει πχ. δεν υποστήριζε το Kodi PVR Vuplus, κάτι το οποίο μπήκε πρόσφατα στα repos... έχανα στα μηχανήματά με λίνουξ τον δορυφορικό μου δέκτη (τώρα βλέπω ότι υπάρχει). Σίγουρα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το vlc, αλλά δε συγκρίνεται με τις ευκολίες του Kodi. Στις ανάγκες και τη χρήση που αναφέρεις πιο πάνω εγώ θα πρόσθετα και την εξοικείωση. Λειτουργώ καλύτερα πλέον σε περιβάλλον Debian, παρά σε κάποια άλλη διανομή όπως Manjaro ή SUSE. btw, ένα βραδάκι την καταβρήκα με το Raspberry Pi 3 που έτρεχε Amibian με Amiga OS 3.9. Έβλεπα demo, άκουγα audiobooks σε MP3 και έφτιαχνα τη λίστα με τα παιχνίδια σε WHDLoad. Υπόψη, το OS 3.9 είναι 28 χρονών πλέον χωρίς αναβαθμίσεις... Δε διαφωνώ μαζί σου, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις μου για τα μηχανήματα είναι συγκεκριμένες, όσο πιο παλιά είναι, τόσο λιγότερες έχω.
  9. Οκ, πέρα από την πλάκα... Το δίκτυο μου είναι μεικτό με Windows 10 (2 σταθεροί+1 φορητός), Debian 9 σε 2 file/media server (ένας σπίτι και ο άλλος αλλού), Debian XFCE 64bit (1 φορητός και 2 ακόμα σταθεροί στο χωριό), Maemo σε ένα Nokia N800 (το χρησιμοποιώ ακόμα για συναισθηματικού λόγους), ένας παλιός φορητός με Windows XP γιατί έχει το πρόγραμμα που καίει τα Minidisc μου (επίσης για συναισθηματικούς λόγους), Android στα κινητά, Openelec στα Raspberry Pi 2+3, Debian 9 στα Raspberry Pi που κόβουν διαφημίσεις στο δίκτυο και λειτουργούν ως VPN. Τι έχω πετύχει; Δε θέλω να ασχοληθώ με συντήρηση, εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις κτλ. Και δεν το κάνω! Ως προς το λίνουξ, τα μηχανήματά μου είναι από 9-15 χρονών, ωστόσο δε θέλω να τα αποσύρω και έχουν βρει το δρόμο τους. Δε με ενοχλεί που δεν έχω τις τελευταίες εκδόσεις και έχω εγκαταλείψει το distro hopping. Γι' αυτό αποφάσισα μόνο debian σε όλους του υπολογιστές με το ίδιο configuration, για να μη χρειάζεται να ψάχνομαι με τεκμηρίωση από διαφορετικές διανομές. Από την άλλη δεν είμαι αρχάριος χρήστης στο linux, οπότε δε χρειάζεται να με πάρει η διανομή από το χεράκι για να κάνω εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις κτλ. Δε θα πάω όμως σε Arch ή Gentoo. Είμαι εξοικειωμένος με μια διανομή και εκεί θα μείνω, καθώς τα μηχανήματά μου έχουν μια ηλικία και δε χρειάζονται τους τελευταίους drivers. Απλά λειτουργούν.
  10. Μπα, βλέπω φανατικά το Homeland και ξέρω όλες τις τεχνικές τους πλέον Είμαι καλά εκπαιδευμένος... ROFL
  11. Εκεί που πήγα για να γλιτώσω από τη προχθεσινή νίλα χρησιμοποιούν το Red Star OS... Οπότε πλέον δεν έχω επιλογές για άλλη διανομή @the other one μας κατέστρεψες με το σχόλιό σου!!!
  12. Η γυναίκα μου μπήκε με καινούργιο χτένισμα, με έπιασε να γελάω με το σχόλιο και με ρώτησε "γιατί γελάς"... τζίζους, βοήθεια
  13. k_antoni

    Προβλημα

    Δεν περνάει η ώρα ε; Δε δοκιμάζεις να βάλεις Windows? ;-) K.
  14. Καλησπέρα, Ψάχνω μια φθηνή αλλά αξιόπιστη λύση για VPN με σέρβερ στη Γερμανία/Ελβετία. Θα ήθελα να βλέπω τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές που δεν είναι προσβάσιμα από τη χώρα μας, όπως πχ. το Zatoo.de ή το TVNOW.de. Καλό θα ήταν να είναι ανεξάρτητο πλατφόρμας, δηλ. να μην χρειάζεται εγκατάσταση σε windows/linux, αλλά να μπορώ να συνδέω μια σειρά από συσκευές (υπολογιστές με windows-linux, Pi3 με openelec) και λογισμικά (kodi, browsers κτλ). Προς το παρόν έχω το freemybrowser plugin στον google chrome, αλλά θα ήθελα ακόμα και κάποιο payed vpn στο εξωτερικό (value for money κατά προτίμηση και όχι παααρα πολύ ακριβό) Ευχαριστώ Κ.
  15. k_antoni

    ποια linux σε παλιο λαπτοπ?

    Είχα την εντύπωση ότι ήταν στο πενηντάρικο, άλλα τελικά η τιμή ήταν για τα χρέπια Efika και Sam460! Και θέλουν να το κάνουν port σε x86 τρομάρα τους... την τιμή μόνο να μην κάνουν πορτ! Κ.
  • Δημιουργία νέου...