Προς το περιεχόμενο

dkangel000039

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    450
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Σχετικά με dkangel000039

  • Ημερομηνία γέννησης 11/01/1986

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.421 προβολές προφίλ

dkangel000039's Achievements

  1. Τόσο το μάθημα του udemy που έχει λινκ πιο πάνω όσο και τoυ του Δημήτρη Ψούνη στο youtube είναι καλά δομημένα και δε πετάνε πυροτεχνήματα. Το πιο σημαντικό σε όλα αυτά τα ατελείωτα tutorials είναι το πως δομούν την ύλη παρουσίασης. Δηλαδή να υπάρχει μια ροή παρουσίασης και εκπαίδευσης που να βγάζει νόημα.
  2. Παιδιά δε θέλω να σας στεναχωρήσω άλλα οποίος δεν δίνει τιπς να έχει στο μυαλό του ότι φλερτάρει με το να φάει το φαγητό ή το καφέ του με ροχάλα στη καλύτερη. Άλλοι πάλι τσιμπάνε απ τις ωραίες ζεστές πατατούλες σας με τα χεράκια τους. Επίσης να πω οτι freelancer σε wolt/efood καθαρά βγάζει κάποιος από 1,500-2,500 το μήνα ανάλογα πόσο το κυνηγάει. Ξεχωριστά τα τιπς. Όσοι δουλεύουν σε μαγαζιά και όχι σε πλατφόρμες βγάζουν από 5 ως 7 ευρώ την ώρα καθαρά πάλι χωρίς τιπς. Αρα δεν αμείβονται και τόσο χαμηλά. Δυστυχώς έχουν μαζέψει τη σάρα και τη μάρα οι μεγάλες πλατφόρμες , όλο το λουμπεναριό με τα τσαντάκια, τα καπελάκια και τα φουσκωτά μπουφάν και τους έχουν κάνει μάγκες. Είναι μια κατάσταση που δημιούργησε ο covid. Οι μεγάλοι του παιχνιδιού έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό. Με πίκρα τα λέω ολα αυτά γιατί είμαι χρόνια στο χώρο και τα βλέπω κάθε μέρα. Γενικά προσπαθήστε να μη παραγγέλνετε απ έξω, κατεβαίνουμε με τα ποδαράκια μας πάμε και παίρνουμε το καφεδάκι μας και ξέρουμε όλα οσο έχει μέσα... Ξαναλέω έχουν δεί πολλά τα ματάκια μου και το χειρότερο τα περηφανεύονται πρωί μεσημέρι βράδυ στα παρεάκια τους. Για να μη παρεξηγηθώ φυσικά υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις στο χώρο.
  3. Σπούδαζα Λαμία οπότε συνοπτικά θα σου πω τη γνώμη μου. Η σχολή είναι δράμα, στα όρια της εξαθλίωσης με τα γνωστά κομματικά ναυάγια εκ δεξίων και αριστερών να λύνουν και να δένουν για σημειώσεις, αιτήσεις σε γραμματεία και βιβλιοθήκη, αντικειμενική βαθμολόγηση κλπ κλπ Η υποδομή της σχολής είναι εγκαταλελειμμένη και παρακμιακή με βατράχια στο σάπιο και σιχαμένο νερό της πισίνας του προαυλίου. Wifi που σχεδον ποτέ δε δουλεύει. Εχουν βάλει VPN απο το οποίο πρέπει να περάσεις για να συνδεθείς αλλα μάντεψε..9/10 δεν συνδέεται... Στη βιβλιοθήκη της σχολής η ίδια εικόνα με άτομα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο (προφανώς βίσματα , πολιτικά κονε κλπ κλπ) , δεν ξέρουν καλά καλά να σου βγάλουν ενα account και οταν κάτι πάει στραβά σε παραπέμπουν.....στο Υπουργείο παιδείας.... Μπορεί να μείνεις χωρίς account κυριολεκτικά για μήνες! Γραμματεία. Αν τους βρεις βγάλε αναμνηστική φωτογραφία. Δεν είναι σχεδόν ποτέ ανοιχτά τα γραφεία τους. Κάνουν back office δουλειές η απάντηση που θα πάρεις. Καθηγητές. Οι περισσότεροι είναι της εποχής turbo pascal που κάνανε κάποια επιμορφωτικά ή σεμινάρια στη καλύτερη προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο και να γυρίσουν στο χωριό τους. Το επίπεδο των μαθημάτων και το ενδιαφέρον τους είναι αντίστοιχο. Φυσικά κυκλοφορούν με ύφος Κevin Mitnick αλλά αν τους πεις οτι κάτι θα μπορούσε να υλοποιηθεί αλλιώς θα χρωστάς το μάθημα μεχρι να σβήσει ο ήλιος. Οι σημειώσεις που χρησιμοποιούν είναι άλλων πανεπιστημίων με οτι αυτο συνεπάγεται. Αυτο που απασχολεί τους πάντες είναι τα ερευνητικά προγράμματα καθώς εκεί είναι το πολύ το χρήμα. Η λέσχη κάνει τα γνωστά κεφτεδάκια που απ εξω καίνε και μέσα σου σπάει το δόντι. Αν είσαι αρκετά γενναίος ή φτωχός θα τρως κάπου κάπου και στη λέσχη. Για την πόλη.Μια εκδρομή ενα ΣΚ αρκεί για να σε πείσει οτι πας να κάνεις το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου. Σημείωση: Η αλήθεια είναι οτι υπήρχαν και λαμπρές εξαιρέσεις και παραδείγματα μέσα σε όλο αυτό το σκοτάδι. Καθηγητές και προσωπικό που άξιζαν και θέλανε να προσφέρουν, δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου απο οσο μαθαίνω έχουν φύγει σχεδόν όλοι τους.
  4. Στο 8ωρο είναι 4-5 παραγγελίες ανα ώρα. Όσο για το άλλο που λες γιατί να το κάνω αυτό μη τρελαθούμε κιόλας σιγά το ζήτημα 😎
  5. Τόσο κάνουν γύρω στα 100 km. έχεις δίκιο λάθος υπολογισμό έκανα εγω.
  6. Επειδή τυχαίνει να εχω ασχοληθεί αρκετά με την εστίαση απο διάφορες θέσεις και πόστα θα προσπαθήσω να προσφέρω όσα γνωρίζω. Οι διανομείς παίρνουν από 5 έως 6 ευρώ την ώρα καθαρά ως μισθό. Σε άλλους βάζουν μισά ένσημα, σε άλλους φουλ και άλλοι καθόλου καθώς είναι ταμείο ανεργίας ή σε κάποιο άλλο "έργο". Το να μην έχει καθόλου ένσημα ο διανομέας απο επιλογή εργοδότη πλέον δεν παίζει καθώς υπάρχει τεράστια ζήτηση στην αγορά. Τα tips φαίνονται κατευθείαν στην ηλεκτρονική παραγγελία σε όλες τις πλατφόρμες που έχω δουλέψει efood, wolt, box. Σε ένα κατάστημα με normal κίνηση ο διανομέας θα πάει 30-35 παραγγελίες το 8ωρο. Σε full load μέρα μπορεί να χτυπήσει και 40. Τα tips ποικίλουν τρελά από μέρα σε μέρα και κατάστημα σε κατάστημα. Πολύ χοντρικά πάντως ένας μέσος όρος είναι 1 ευρώ ανα παραγγελία. Ενας μέσος όρος χιλιομέτρων είναι 70-100 στο 8ωρο καθώς τα περισσότερα καταστήματα έχουν κυκλική ακτίνα με μέγιστο 1,5-2 χιλιόμετρα σε ευθεία, όχι με το gps (είναι διαφορετικό), εκει μπορεί να είναι και 3-4χλμ. Δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ απο διανομέα να του κρατάνε τα tips, δεν παίζει τέτοιο θέμα. Κάποιες μεγάλες αλυσίδες τους δίνουν και ένα ποσό το χρόνο για service στα μηχανάκια τους σε συγκεκριμένα συνεργία κλπ. Μιλάμε για λίγες τέτοιες περιπτώσεις. Επειδή οι περισσότεροι διανομείς πλέον δουλεύουν με σκούτερ εχουν μια μέση κατανάλωση είναι 3-4 ευρώ τη βάρδια σε βενζίνες. Ολα τα παραπάνω αφορούν διανομείς που δουλεύουν ως υπάλληλοι των καταστημάτων και όχι ως freelancer - συνεργάτες με τις πλατφόρμες, εκεί παίζει άλλο επεισόδιο δυστυχώς πολύ πιο μαυρο και θλιβερό απο οσο φαίνεται στην ωραία τους βιτρινα και είναι κοινό μυστικό όσων έχουν περάσει απο το χώρο αυτο.
  7. Καλός είναι , όπως λεει και ο φίλος πιο πάνω είναι μάλλον ο καλύτερος ή έστω απο τους καλύτερους ασύρματους που υπάρχουν. Αρκεί αυτό? Σχετική η ερώτηση, σχετική και η απάντηση. Τώρα τι βλέπουμε στο βίντεο που ανέβασα. Οτι ένας χρήστης με συσκευή jammer οχι επαγγελματική (το τονίζω), μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο συναγερμό να "κοιμηθεί". Δηλαδή μπουκώνει με traffic τις συχνότητες,το wifi, το 3g/4g κλπ κλπ και έτσι δεν επικοινωνούν τα components. Το λέω πολύ απλά για αν συνεννοηθούμε δεν έχει νόημα να μπούμε σε μονοπάτια ηλεκτρονικής εδώ τώρα. Αποτέλεσμα να έρθει στο κινητό του μια ειδοποίηση οτι κατι ισως να μην πάει καλά καθώς χάνεται η ορθή επικοινωνία με το server της AJAX αλλα δυστυχώς η σειρήνα του συναγερμού δεν χτυπάει καθώς δεν μπορεί να υπάρξει εσωτερική επικοινωνία λόγω παρεμβολών. Ποιος μπορεί να βρεί μια τέτοια συσκευή jammer (οχι επαγγελματική ξαναλέω) ? Όποιος διαθέτει 300-400 ευρώ. Που? Ακόμη και στο ebay ( Jammer ) αν δε γνωρίζει εξειδικευμένα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη. Εχω συναγερμό Ajax σπίτι μου αλλα θέλω να είμαι αντικειμενικός.
  8. Σχετικα με την αξιοπιστια των ajax ριξτε μια ματια εδω.
  9. Γνωρίζεις κάτι παραπάνω σε αυτό? Πάω σε εξειδικευμένο δικηγόρο?
  10. Καλησπέρα σε όλους. Δυστυχώς με τράκαρε από πίσω σε μονόδρομο "επαγγελματίας" με ταξί, προφανώς κοιτούσε αλλου και καρφώθηκε απο πίσω πάνω μου. Τράβηξα επιτόπου χειρόφρενο κατέβηκα, έβγαλα φωτογραφίες τα οχήματα σε επαφή, την οδό, τις πινακίδες των οχημάτων, τις πινακίδες του δρόμου, τα πάντα! Ολα αυτά ενώ ο "επαγγελματίας" έβριζε και απειλούσε. Προκειμένου να μην εμποδίζω τη κυκλοφορία στη συνέχεια έκανα δεξιά σε μία εσοχή για να πάρω τα στοιχεία του και τα περαιτέρω. Ο "επαγγελματίας" σηκώθηκε και έφυγε σπινιάροντας... Ήρθε τροχαία και ασφαλιστική απο μεριάς μου. Μετά από 2 βδομάδες η ασφαλιστική μου λέει οτι δεν προβλέπεται κάποια ποινή για αυτή τη συμπεριφορά ή κάτι άλλο πέρα απο δικαστική απαίτηση για να μου φτιάξει η ασφαλιστική του το αυτοκίνητο κάποια στιγμή οταν γίνει αυτό το δικαστήριο. Και ρωτάω ρε παιδιά, είναι δυνατόν? Πως τα έχουν κάνει έτσι? Βαράς όποιον πάρει ο χάρος, φεύγεις και δε τρέχει τίποτα? ελα να βάψουμε ενα προφυλακτήρα οταν και εφόσον γίνει κάποιο δικαστήριο? Εχει τύχει σε άλλον? αν αν ναι πως το χειρίστηκε?
  11. Αναφερόμαστε σε crypto όχι stock markets εκεί δεν ισχύουν οι παραδοσιακές παραδοχές περί 100% max return Δεν έχω χρόνο δυστυχώς να επεκταθώ ρίξε μια ματια στο calculator του binance και παίξε με το leverage να δεις τι ποσοστά δίνει το ROI ( σημείωση: το binance έχει leverage έως x125 - υπάρχουν συναλλακτικήρια - untrusted για γενναίους - με x600!! )
  12. Μπορεις, πολύ εύκολα μάλιστα και ακόμη καλύτερα ( ή χειρότερα όπως το δει κανεις ) με τρελά leverage κ margin μιλαμε για τρελά νούμερα όμως. Φυσικά το ρίσκο όσο ανεβαίνουν αυτά τα νούμερα είναι χειρότερο από ρουλέτα με 6σφαιρο που έχει και τις 6 σφαίρες…. για να μη παρεξηγούμαστε. Αλλα ότι μπορεις ναι μπορεις. Τώρα αν για κάποιο λόγο είσαι 100000% σιγουρος ότι κάτι θα πάει κουβά ή μπορεις να το επηρεάσεις με οποιονδήποτε τρόπο τότε ναι σορταροντας μπορεις με κέρματα να βγάλεις εκατομμύρια.
  13. Αν σορτάρεις αυτό το πράγμα ( για οποιοδηποτε σκεπτικό εχεις στο μυαλό σου ) με αυτή την εξέλιξη που δείχνει το γράφημα ναι οντως γίνεσαι εκατομμυριούχος ακόμη και με ψίχουλα. Απλα λίγοι σορτάρουν οποτε για αυτό ισως φαίνεται «ξένο» ή παράλογο.
  14. dkangel000039

    Αγορά μηχανής espresso

    Τα σταθερά αποτελέσματα σε ότι αφορά τη μηχανή τα θες γιατί αλλιώς πας στα τυφλα , το ίδιο βέβαια κ με μυλο αλλά ειδικά με τη μηχανή και θα εξηγήσω. Έστω μολις έφερες το νέο σου σακουλάκι με Ονδούρα , Παναμά κλπ κλπ και είσαι φουλ ενθουσιασμενος αλλά κ σκεπτικος καθως το χρυσοπληρωσες και πρέπει να το σετάρεις με όσο το δυνατόν μικρότερη φυρα. Ξεκινας από ένα σημείο Α με κάποια Χ γραμμάρια καφέ και κάποιο Ψ κοψιμο , τρεχεις ένα shot αλλά δεν σου κάνει γευστικά. Αποφασίζεις να αλλάξεις το κόψιμο σε πιο λεπτό στο μύλο σου ή να βαλεις περισσότερα γραμμάρια στο καλαθάκι σου προκειμένου να αυξησεις το χρόνο εκχυλισης καθώς θες να αφαιρέσεις ξινίλα και να βάλεις σώμα. Φαντασου να κανεις οτιδηποτε από αυτά και στο επόμενο shot να αλλάξει θερμοκρασία ή πίεση στη μηχανή σου Randomly, χωρίς να καταλαβαίνεις αν πήγε κάτι πάνω κάτω κλπ κλπ . Και στο επόμενο shot να αλλάξει πάλι σε κάτι άλλο και πάλι και πάλι ενώ εσυ θα αλλάζεις στο μύλο συνέχεια gr και χρόνο άλεσης και θα τρέχεις shots κάθε φορά και θα τα πετάς…. Μιλαμε για εφιάλτη 😂
  15. dkangel000039

    Αγορά μηχανής espresso

    Ως επαγγελματίας 12 χρόνια σχεδόν έχω να προσθέσω οτι για ένα καλό και αξιοπρεπή εσπρέσσο, χρειαζόμαστε σταθερή πίεση, σταθερή θερμοκρασία, ομοιόρφο κόψιμο μύλου με ελεγχόμενη θερμοκρασία στα μαχαίρια, καλό νερό (άρα ενα καλό φίλτρο νερού), καλή εκχύλιση (άρα καλό ratio καφέ/νερό) και φυσικά πολύ καλή πρώτη ύλη. Ολα αυτα βέβαια όταν μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Οταν μιλάμε για οικιακή χρήση αρχίζουν οι εκπτώσεις ανάλογα και το budget.
  • Δημιουργία νέου...