Προς το περιεχόμενο

Meraklis56

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.036
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.629 προβολές προφίλ

Meraklis56's Achievements

  1. Μιλάς για μια περίοδο σχεδόν 20 χρόνων. Αν αναζητάς design consistency ζητάς πάρα πολλά. Μπορείς να το δεις και σε πιο απλά πράγματα ότι αυτό δεν γίνεται, όπως μόδα, αμάξια κλπ
  2. τεράστιο; μάλλον δεν έχεις ζήσει εποχές touchwiz. Πάντα θα υπάρχουν σελίδες στο xda, για να βγάλεις το bloatware και είναι φυσιολογικό, γιατί πλέον τα κινητά κάνουν πολλά παραπάνω από τα βασικά. Τόσες υπηρεσίες της samsung που νομίζεις ότι βρίσκονται; Προσωπική συμβουλή, μετά από 8 χρόνια rooting και modifying το Android, δεν χρειάζεται πλέον ούτε το rooting. Πλέον οι συσκευές πετάνε και ο αποθηκευτικός χώρος είναι άπειρος. Ελάχιστα stutter, η μπαταρία από τη φύση της είναι πολύ μεγάλη, καμία εφαρμογή δεν θα πλησιάσει την default της κάμερας αν είσαι σε exynos, το greenify δεν χρειάζεται πλέον, ούτε το xposed, για να κόβεις permissions με το xPrivacy (πλέον σε μεγάλο βαθμό το κάνει το OS). Απόλαυσε την συσκευή σου
  3. Ξεχνάς το ποσοστό των χρηστών που έχει custom rom και το γεγονός ότι μπορεί το Android να είναι open source, αλλά οι εφαρμογές του όχι. Η google δεν θα αφήσει εταιρίες να αλωνίζουν, γιατί ξέρει ότι τα gapps είναι τα σημαντικά. Πριν μερικά χρόνια, προσπάθησε η Samsung να κάνει κολπάκια, να μην χρησιμοποιεί τον όρο "Android" ώστε σιγά σιγά να προωθήσει το Tizen. Κάπου τότε, έβαλε κανόνα η google, στο bootscreen να γράφει "powered by Android"
  4. Φυσικά και μπορεί να το κάνει. Όπως είχε προσπαθήσει και η Microsoft με τα Windows Phone, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετύχει όμως. Ήδη η huawei έχει αναφέρει ότι θα κάνει δικό της λειτουργικό αλλά ακόμα είναι πολύ μακριά από αυτό. Προσπάθησαν με κολπάκια να μπορείς να εγκαταστήσεις τα google apps, αλλά οι της google, κατέβασαν τον διακόπτη για το αν είναι ασφαλής η συσκευή (ξέχνα κάθε "ευαίσθητη" εφαρμογή, όπως τραπεζικές και άλλες). Βέβαια, η Huawei στηρίζεται στην εσωτερική κατανάλωση της Κίνας, κάτι που δε το χε η Microsoft. Θα συνεχίσει να υπάρχει η Huawei και ας ήταν μόνο εταιρία κινητών τηλεφώνων. Έχει την βοήθεια της κυβέρνησης. edit: https://twitter.com/somospostpc/status/1156131038067920897/photo/1 Όπως λέει, πάντα το Q2 ήταν πιο δυνατό από το Q1. Μόνο που φέτος η διαφορά είναι 0. edit2: "But, this last quarter Huawei has increased their sales in China (where unaffected) by 20.6% This means that non-China Huawei smartphone sales fell by 22.7% after Trump's veto."
  5. Καλά το ίδιο ισχυρίζονται οι flat-earthers: "Ωστόσο το να είμαι flat-earther δεν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός"
  6. Καταρχας, δεν το είπε η Apple. Δες τα sources απο την πρόταση που έκανα quote. Κατα δεύτερον, physical vs remote attack, έχουν ίδιο αποτέλεσμα αλλά είναι τέρμα διαφορετική φύση επιθέσεων. Αν δε καταλαβαίνεις την διαφορά, δεν ξέρω γιατί συζητάμε. Ως επι των πλείστων, οι πιο πολλές υπηρεσίες ακόμα και τώρα δεν έχουν 2 step verification (μόνο optional). Just saying Ποιό 2019; Το fappening έγινε καμια 4-5 χρόνια πριν. Που ακόμα και η google δεν ξέρω αν είχε υποχρεωτικο 2-step verification τότε...
  7. Τι εννοείς; Μια πρόταση απο το άρθρο έκανα quote που λέει ότι είναι phishing attack. Πόσο πιο ξεκάθαρα δηλαδή; Από όσο ξέρω, μιλάς για το fappening το ίδιο. Με το που αποκτήσεις φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα, θεωρείται, ένας γνώστης έχει αποκτήσει ήδη πρόσβαση στα δεδομένα σου. Αυτό, σαν γνώστης όπως ισχυρίστηκες ότι είσαι θα πρεπε να το ξες. Άρα επέτρεψε στην κοινότητα να θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο physical και στο remote attack. Τώρα για μεθόδους με φυσική παρουσία, wikipedia. Όπως είπαμε, θα μπορούσε να έχει και καλύτερο σχεδιασμό. Αλλά δεν σημαίνει ότι χωρίς αυτόν, κινδύνευαν οι χρήστες, άμα βάζαν έναν ανθρώπινο κωδικό και όχι "1234567890"
  8. Αν διάβαζες αυτά που έγραφα, θα έβλεπες ότι πόσταρα ένα λινκ που λέει ότι δεν ήταν φταίξιμο της Apple σύμφωνα με το δικαστήριο και ότι οι κωδικοί αποκτήθηκαν με spear phising attack. Τώρα τα άλλα που λες είναι άσχετα. Βάζεις physical attack στην συνάρτηση και αυτομάτως είναι εκτός θέματος. (που ακόμα και αυτό, brute forcing είναι. Πάλι δεν θεωρείται ότι είναι bug, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από θέμα ασφάλειας είναι καλή τεχνική) edit: Θα το βρίσκαν οι υπεύθυνοι της δίκης. Έχει παραδεχτεί η apple όπως και όλες οι μεγάλες εταιρίες ότι έχουν υπάρξει bugs γενικώς, άσχετο με αυτό. Δεν είναι απαγορευμένο. Αλλά δεν ήταν bug όπως και να χει.
  9. Υπήρχε κάποιο bug στο σύστημα της Apple; Όχι Αν οι χρήστες είχαν πιο πολύπλοκο και μοναδικό κωδικό, θα γινόταν το fappening? Οχι Θα μπορούσε να είναι πιο ασφαλή; Ναι (2-step verification) Η αλλιώς, αν εγώ μαντέψω τον κωδικό σου στον υπολογιστή σου επειδή ξέρω τα γενέθλια σου, έχω χακάρει τα Windows η τα Ubuntu που μπορεί να έχεις; Όχι, γιατί μπορώ να το κάνω μόνο σε εσένα και όχι σε κάθε windows, ubuntu κλπ. Που σε αυτό υπάρχει τεχνικό hack;
  10. https://en.wikipedia.org/wiki/ICloud_leaks_of_celebrity_photos The images were initially believed to have been obtained via a breach of Apple's cloud services suite iCloud,[1][2][3] or a security issue in the iCloud API which allowed them to make unlimited attempts at guessing victims' passwords.[4][5] However, access was later revealed to have been gained via spear phishing attacks.[6][7] Το χουμε; Άκου εκεί "hacking και cracking αλλά τεχνική guessing με τηλεπαθητικές προεκτάσεις δεν έχω ξανακούσει"... Το ότι υπάρχουν λίστες με τα πιο δημοφιλή passwords, και μπορείς ανα πάσα στιγμή να "μαντέψεις" τον κωδικό οποιουδήποτε, δεν το σκέφτηκες; Μαγεία... https://techcrunch.com/2016/03/15/prosecutors-find-that-fappening-celebrity-nudes-leak-was-not-apples-fault/ Ψάξε λίγο στο google πριν πετάξεις την ειρωνεία σου.
  11. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπαταρίες είναι limited απο το software να φορτίζουν μέχρι το 95% κάπου. Μπορείς να ψάξεις και να δεις ότι απο το S8 η samsung υποστηρίζει πάρα πολύ μικρότερο degrading της μπαταρίας. Στο s7 ήταν κάπου στο 30%, στο s8 καπου στο 1% η 5%. Δεν ανακάλυψε η samsung την μαγική μπαταρία για να μην χαλάει με το πέρασμα του χρόνου. Τώρα αν προσπαθείς να εκτιμήσεις γιατί ένα σύστημα με τόσα components βγάζει την ίδια διάρκεια με ένα άλλο σύστημα χωρίς δεδομένα, είναι απλές υποθέσεις.
  12. https://www.techradar.com/news/samsung-galaxy-note-9-could-have-a-massive-battery Νομίζεις με τις οθόνες που μεγαλώνουν συνεχώς, είναι εύκολο; + ότι πρέπει οι μπαταρίες να αντέχουν το degradation.. Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο ότι το S7 edge είχε 3600mAh και το s8 plus είχε 3500mAh?
  13. Βρε μίρλα... Παίζει να υπάρχει είδηση για ζωή στον Άρη και εσύ να αναφέρεις τον σύριζα και την Ελλάδα... Κουράζεις(ετε). Αφήστε τα off-topic
  14. Με επιχειρήματα λες, και στο προηγούμενο post πετάς ένα "ότι s6,s7,s8,s9 έχω δει είναι σπασμένα"... Και πως το δικαιολογείς; "δες στις αγγελίες". Εντάξει, αν είναι να δούμε τις αγγελίες του insomnia για να καταλάβουμε την ποιότητα των οθονών τότε πάω πάσο. Τώρα αν εγώ πω ότι έχω s7E για 2 χρόνια, και η οθόνη είναι αψεγάδιαστη ή δεν έχω εντοπίσει πιο πολλά σπασμένα Sx κινητά από άλλα, θα το πιάσεις σαν επιχείρημα η όχι; Δεν έχω σκοπό να σε πείσω, αλλά όταν εσύ παραθέτεις μια προσωπική γνώμη ως γενική αλήθεια, εσύ πρέπει να το αποδείξεις, όχι οι άλλοι.
  15. "Ευχαρίστως" + "πληρώσουμε" δεν κολλάει σε μια (πολυεθνική) εταιρία χωρίς κάποιο άλλο όφελος. Το όφελος της θα το αντιληφθούμε σύντομα. Αυτό μου θυμίζει την τελευταία κίνηση της google για να βάλει ad-blocker στον chrome. Πως γίνεται μια εταιρία που βγάζει τα χρήματα της από διαφημίσεις, να ενσωματώνει ad-blocker? Μα τι άλλο, για να μπορεί να ελέγχει ποια ads θα εμφανίζονται από ποιες εταιρίες.
  • Δημιουργία νέου...