Προς το περιεχόμενο

trabakoulas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    425
  • ΜΕΛΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

trabakoulas's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/04/2024 11:45 μμ

    • Πώληση
    • ΝΕΟ

    https://www.skroutz.gr/s/28336354/Lenovo-Tab-M10-HD-2nd-Gen-Folio-Case-10-1-me-WiFi-4G-4GB-64GB-Gri.html#reviews Καινούριο, σφραγισμένο. Προτεραιότητα από Αθήνα για πιο άμεση συναλλαγή

    110 €

  2. Παιδί της Firefox και του Thunderbird.🔥🐦 Προσπάθησαν να κρατήσουν μυστικό τον παράνομο δεσμό τους, αλλά μάταια.😛
  3. trabakoulas

    Gaming Monitors News/Comparison

    Αυτά που αναφέρεις γενικά έχουν σχέση με τα panel, τις συγκεκριμένες υλοποιήσεις κτλ. και όχι με το coating. Πως θα συγκρίνεις το coating και μόνο αυτό, αν είναι το ένα monitor π.χ. στα 50 nit και το άλλο στα 250; Πως θα γίνει αντικειμενική σύγκριση; Τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις; Το να συγκρίνεις γενικά 2 monitor (σε max brightness ή κάποια άλλη συνθήκη) είναι άλλη κουβέντα. Δεν ήταν το θέμα σύγκρισης τα ṕanel, QD-OLED vs W-OLED ή ποιο είναι περισσότερο φωτεινό ή κάτι άλλο.
  4. trabakoulas

    Gaming Monitors News/Comparison

    Καλά μην κοροϊδευόμαστε, γενικά παίζει άρμεγμα. To premium και το latest πάντα το πλήρωνες. Αλλά ακόμα κι εδώ βλέπεις η MSI παίζει στα $900, άλλες στα $1300. Λέμε για το ίδιο panel. Μην σχολιάσουμε σε τι level έχουν πάει άλλα computer parts, motherboards, GPUs κτλ. Αρμέγουν, διαμορφώνουν τις τιμές εκεί που θέλουν. Καλά το coating ήθελε να συγκρίνει, οπότε έπρεπε να είναι στα ίδια nit τα monitor. Κατά τ'άλλα ναι οκ, παίζει λίγο marketing μάλλον για το 1080 480Hz😛
  5. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω από κάτι, αλλά αν νομίζεις πως αποφεύγοντας τις OLED και τον φόβο του burn in, ξενοιάζεις, ετοιμάσου για άλλους φόβους. Μια χαρά θέματα βγάζουν σε βάθος χρόνου και οι κλασικές LCD. Μια χαρά έχω γνωστούς με clouding, color shift, backlight failure μετά από κάποια χρόνια. Κι εννοείται και σε premium μοντέλα. Καμία τεχνολογία δεν σου εξασφαλίζει ξενοιασιά από βλάβες, πιθανά θέματα σε βάθος χρόνου κτλ. Δεν υπάρχει αυτό.
  6. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/03/2024 09:24 μμ

    • Πώληση
    • ΝΕΟ

    https://eu.crucial.com/memory/server-ddr4/mta9asf2g72hz-3g2r Μνήμες για server, NAS (π.χ. synology) κτλ. Για έλεγχο συμβατότητας με το μηχάνημά σας, μπορείτε να τσεκάρετε και στο link της crucial. Καινούριες, σφραγισμένες (η μία συσκευασία ελαφρώς χτυπημένη από τη μεταφορά, απλά σαν σημείωση) Υπάρχουν 2 τεμάχια των 16GB. 35€ το ένα. Προτεραιότητα από Αθήνα για πιο άμεση συναλλαγή

    35 €

  7. trabakoulas

    Gaming Monitors News/Comparison

    Κυκλοφόρησαν τα πρώτα review και για την LG 32GS95UE για όσους δεν τα πήραν χαμπάρι. Pretty nice clean look. Το USB-C λείπει, αλλά πάντα κάτι λείπει.
  8. Είχες αγοράσει onsite εγγύηση έξτρα; Γιατί τα elitebook δεν έχουν onsite εγγύηση. Απλά απορία.
  9. OLED δεν παίζει γιατί δεν είναι η βασική χρήση το gaming. VA 32" έχω, άλλα το black smearing όταν το πετυχαίνεις είναι αρκετά ενοχλητικό. Επίσης και το color shift λόγω μεγέθους/γωνιών θέασης δεν σε τρελαίνει. Οκ όλα συνηθίζονται δε λέω, την έχω χρόνια. Ρωτάω να δω αν παλεύονται τα πράγματα χωρίς να φτάσεις σε επίπεδα mini-led και πολλαπλάσιο κόστος.
  10. Μια ερώτηση προς τους κατόχους. Από IPS glow πως τα πάει; Γενικά με χαμηλό φωτισμό, π.χ. κλειστά φώτα το βράδυ, games σκοτεινά πως φαίνονται;
  11. Κοίταξε εγώ βρήκα άλλον μηχανικό γνωστό μου τελικά, στον οποίον στην τελική θα μπορούσα και να εμπιστευτώ τους κωδικούς taxis. Του εξήγησα τι έγινε κτλ. και μου είπε στο περίπου: "Δεν υπάρχει θέμα, δεν είσαι κανάς παππούς να μην καταλαβαίνεις. Δεν είναι τίποτα, θα σου λέω τι είναι και θα το κάνουμε μαζί όποτε χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να μου δώσεις τους κωδικούς." Να σημειωθεί πως είναι σε διαφορετική πόλη κιόλας ο μηχανικός αυτός. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά όχι πως δεν γίνεται δουλειά αλλιώς, και να είμαστε απόλυτοι κιόλας σε αυτό. Και να σου πω και κάτι στην τελική μέτρησε και ο τρόπος, που δεν ήταν ωραίος. Με παίρνει τηλέφωνο ο μηχανικός δηλαδή την προηγούμενη μέρα που είχαμε κλείσει ραντεβού για μέτρημα και μου δίνει τελεσίγραφο να δώσω τους κωδικούς taxis αλλιώς δεν κάνουμε δουλειά. Μπορεί και να τους έδινα τελικά γιατί απλά "έτσι λειτουργεί η φάση, τι να κάνουμε", αλλά πρακτικά με τον τρόπο που μου το έθεσε, μου το έκανε δύσκολο εώς απαγορευτικό. Και πάλι καταλαβαίνω την όποια πίεση χρονική μπορεί να έχει κάποιος, αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να συνεργαστώ με ανθρώπους που μου δίνουν τελεσίγραφα και προσπαθούν να με φέρουν προ τετελεσμένων.
  12. @Ikucic9 Το γνωρίζω πως η αίτηση γίνεται από εμένα, έχω μπει στο σύστημα των αιτήσεων να ρίξω μια ματιά. Γι'αυτό και του πρότεινα να περνούσα από εκεί να την κάναμε έστω μαζί την αίτηση, αλλά στην πορεία μου παρουσίασε άλλα κολλήματα που περιέγραψα πάνω λίγο γενικά, πως τέλος πάντων θα χρειαστεί να μπει πολλές φορές και να κάνει πράγματα στην πορεία και πως θα πρέπει να με πρήζει συνέχεια να τα κάνω εγώ και θα δεινοπαθήσει. Το οποίο μου φάνηκε κάπως υπερβολικό, χώρια που δεν θα είχα πρόβλημα να με καλεί για να κάνω την όποια ενέργεια αν και όταν χρειαζόταν από μέρους μου. Το γνωρίζω πως είναι πάγια τακτική να τους ζητάνε οι μηχανικοί σε αυτή τη φάση. Δεν φοβάμαι κάτι συγκεκριμένο, παρόλο που διάβασα να έχουν γίνει κάτι περίεργα με μια μικρή αναζήτηση στο thread εδώ, απλά είναι τυπική πρακτική ασφάλειας για διάφορους λόγους τέλος πάντων να μη δίνεις τους προσωπικούς σου κωδικούς, να μην μπορεί όποιος να'ναι να ταυτοποιηθεί αντί για σένα, άλλο που όλη η Ελλάδα είμαστε στο "δε βαριέσαι μωρέ και τι θα σου κάνει...". Τέσπα, δυστυχώς βλέπω να μην υπάρχει κάποια άλλη λύση που να βγάζει περισσότερο νόημα. Υ.Γ. Ναι το ξέρω πως και για τους λογιστές ίδια φάση είναι, είμαστε μπροστά γενικά σε πολλά επίπεδα😛 Βέβαια άλλο να τους έχει κάποιος που γνωρίζεις 20 χρόνια και άλλο κάποιος που ακόμα δεν γνώρισες καλά καλά. Όχι πως θα έπρεπε να κάνει κάποια διαφορά αυτό σε κάθε περίπτωση.
  13. Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω μια γνώμη, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Τα αναφέρω κάπως συνοπτικά. Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω με τον μηχανικό και μου λέει θέλει τους κωδικούς taxis. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά προφανώς εγώ δεν ήθελα να τους δώσω και το ανέφερα. Το είχαμε αφήσει λίγο στο φλου, πρότεινα εγώ να κάναμε μαζί την αίτηση αν ήθελε κτλ. Σήμερα με πήρε και μου λέει έχει πολλά στάδια και θα πρέπει να προβεί σε ενέργειες στην πορεία σε διάφορα σημεία κλπ και πως με έναν πελάτη που έτυχε να έχει αυτή την ιδιοτροπία ο λογιστής του, δεινοπαθήσανε για να κάνουν δουλειά. Κατέληξε τέλος πάντων πως ή θα έχει τους κωδικούς ή δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε δουλειά. Προβλέπεται κάτι από το σύστημα; Τι προτείνετε; Προφανώς μπορώ απλά να δώσω τους κωδικούς και να μην είμαι "ιδιότροπος". Μου φαίνεται όμως "κάπως" να θεωρείται "φυσιολογικό" αυτό. Υπάρχει κάτι άλλο; Να αλλάξω μηχανικό σε αυτή τη φάση; Η βλακεία είναι πως κατά τα άλλα ήταν αρκετά συνεννοήσιμος, ήταν και ο βασικός λόγος που τον επέλεξα.
  14. Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με το NAS και το UPS. Αγορασμένα μαζί πριν 2 χρόνια. Αρχικά δεν υπήρχε κάποιο θέμα, συνεργαζόντουσαν μια χαρά. Εδώ και κάποιους μήνες (δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο, γιατί μάλλον άργησα να το πάρω είδηση, μπορεί να πάει και χρόνος δηλαδή) το NAS σταμάτησε να αναγνωρίζει το UPS (No USB UPS connected). Δεν ξέρω αν προέκυψε από κάποιο update του NAS ή κάτι άλλο. Είχα δοκιμάσει διάφορα πριν κάμποσους μήνες όταν το είχα ανακαλύψει, δεν βρήκα λύση και σταμάτησα να ασχολούμαι και λόγω χρόνου. Προχθές άρχισε να χτυπάει το UPS, έχουν παραδώσει πνεύμα οι μπαταρίες απ'ότι φαίνεται και δυστυχώς πλέον είναι και εκτός εγγύησης. Καλό θα ήταν επί της ευκαιρίας να ασχοληθώ πάλι λίγο πιο σοβαρά. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Δεν βλέπω να μπορώ να κάνω και πολλά🤔
  15. Σωστό αυτό που λέτε, αλλά δυστυχώς δεν μπαίνει πολύ βαθιά. Δεν είναι ιδιαίτερα φαρδύς ο σωλήνας στον τοίχο και σχεδόν αμέσως αποκτά κλίση 90 μοίρες προς τα κάτω. Σα να χωράει ίσα ίσα η αποχέτευση του πλυντηρίου. Προσπαθώ όσο μπορώ κάθε φορά, αλλά λίγα εκατοστά (άντε 2-3) μόνο τα καταφέρνω να το στριμώξω παραπάνω και κάποια στίγμη πάλι τσουπ πετάγεται. Αν είμαι τυχερός μπορεί να κρατήσει μήνες, αλλά δεν είναι σε βολικό σημείο να τραβάω το πλυντήριο κάθε φορά. Πρακτικά μόνο από το στρίμωγμα κρατιέται κάθε φορά, το μαύρο δαχτυλίδι είναι σα να είναι διακοσμητικό, για να το στριμώξω την αποχέτευση όσο μπορώ σχεδόν βγαίνει από τη θέση του, πιέζεται πολύ.
  • Δημιουργία νέου...