Προς το περιεχόμενο

kostas_07

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    103
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με kostas_07

  • Ημερομηνία γέννησης 01/02/1987

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

kostas_07's Achievements

  1. Δεν το ανέφερα αυτό γιατί ο λόγος της απόρριψης γράφει μόνο για το προηγούμενο έτος. Το 2020 είχα 43 ένσημα. Αλλά και δω είμαι κατά 99% σίγουρος ότι δεν μιλάμε για ημερολογιακά έτη, αλλά για τα 2 έτη πριν την έναρξη της επιδότησης. Δηλαδή, ότι το 1ο έτος που απαιτούνται 80 ένσημα είναι από 12/5/20 έως 11/5/21 και το 2ο έτος από 12/5/21 έως 11/5/22. Άκυρο τελικά. Μου απάντησαν σε mail από τον ΟΑΕΔ. Μου είπαν ότι έκαναν λάθος. Οπότε όλα καλά.
  2. Ναι, ο ΟΑΕΔ λέει ότι δεν τα έχω. Αλλά είναι δυνατόν να μην έχω 80 ένσημα από τις 12/5/21, σύμφωνα με τα ένσημα που έγραψα ότι έχω στο προηγούμενο μήνυμα από τον 5/21; Μπορεί να κάνω κάτι λάθος και γω, αλλά νομίζω ότι έτσι υπολογίζεται ο αριθμός των 80 ενσήμων. Τώρα μάλλον θα κάνω ένσταση και βλέπουμε.
  3. Καλημέρα, Είχα κάνει αίτηση στον ΟΑΕΔ πριν λίγο καιρό για να βγω πρώτη φορά ταμείο ανεργίας και σήμερα στην πλατφόρμα μου γράφει ότι "ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ (ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ 80 ΗΜ/ΣΘΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΤΟΣ)". Η τελευταία απόλυση που έχω είναι 4/5/22. Επομένως σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο ΟΑΕΔ σχετικά με το οτι επιδότηση αρχίζει από την 7η ημέρα μετά την απόλυση, η έναρξη της επιδότησης θα είναι στις 11/5/22 και άρα το διάστημα για τα 80 ένσημα θα είναι από 12/5/21 έως 11/5/22. Αυτό το διάστημα από ένσημα έχω τον 4&5/22 12 ένσημα και μετά έχω τον 8/21 18 ένσημα, τον 7/21 25 ένσημα, τον 6/21 25 ένσημα και τον 5/21 25 ένσημα. Στον 5/21 οκ δεν μετράνε και τα 25 ένσημα, αλλά θα μετράνε από 12/5 και μετά. Για τα 80 ένσημα θεωρητικά μετράνε και τα ένσημα από τους τελευταίους 2 μηνες πριν την απόλυση, αλλά και να μην μετράνε εγώ από 12/5/21 έως τον 8/21 πάλι βγάζω 80 ένσημα. Κάνω κάτι λάθος εγώ στον υπολογισμό ή ο ΟΑΕΔ έχει κάνει λάθος;
  4. Δες αν περιλαμβάνονται και στο πινακάκι του taxis που έχει στον κωδικό 049. Μήπως τις έχει περασμένες στη στήλη "Πόσο δαπανών (2)". Κανονικά δεν πρέπει να δηλωθούν στον κωδικό 049.
  5. Εφόσον πρόκειται για καταναλωτικό δάνειο, το ποσό αυτό δεν θα έχει προσμετρηθεί στις δαπάνες που αφορούν τον κωδικό 049. Ούτως ή άλλως το δάνειο είναι από την Alpha bank και όχι από την Πειραιώς, όπως φαίνεται από την πληροφόρηση του taxis που έβαλες στο screenshot. Οι δόσεις των δανείων αποτελούν τεκμήριο, διότι σύμφωνα με τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος η απόσβεση δανείου οποιασδήποτε μορφής λογίζεται ως δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
  6. Πρεπει να δηλωθεί στον κωδικό 727 του Ε1. Πρόκειται για αποπληρωμή καταναλωτικού δανείου και αποτελεί τεκμήριο.
  7. Αν δεν έχει ούτε τεκμήρια, τότε μπορεί και να μην βάλει τις αποδείξεις. Παρ' όλα αυτά δεν έχει κάποια διαφορά. Είτε τις βάλει, είτε δεν τις βάλει μηδενικό θα εμφανίζεται το εισόδημα του.
  8. Το εφάπαξ σωστά στον 781. Στον 727 εννοεί το ΑΦΜ της τράπεζας.
  9. Δεν γνωρίζω. Μάλλον δεν ενημερώθηκαν σωστά και έβγαλαν το καταναλωτικό δάνειο 50-50 και την άδεια 95-5.
  10. Στον κωδικό 719 συνήθως δηλώνεται ολόκληρη η αξία του αυτοκινήτου, εφόσον στην αντιπροσωπεία έχει εξοφληθεί και απομένει η αποπληρωμή του δανείου. Στην συνέχεια, στον κωδικό 781 δηλώνεται το ποσό του δανείου. Απλά εδώ το ζήτημα είναι ότι στο δάνειο έχουν ποσοστό συμμετοχής 50% ο καθένας, ενώ στην άδεια κυκλοφορίας ο πρώτος 95% και ο δεύτερος 5%. O κωδικός 840 έτσι κι αλλιώς είναι προσυμπληρωμένος στο taxis με 95% για τον πρώτο και 5% για τον δεύτερο. Το πήρε έτσι μαζί με τον πατέρα του γιατί δεν μπορούσε να πάρει ολόκληρο το δάνειο μόνος του. Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε να πάρει το δάνειο με εγγυητή ώστε να το έπαιρνε 100% στο όνομα του. Αλλά εφόσον τώρα στη σύμβαση του δανείου γράφει ότι ο καθένας έχει ποσοστό συμμετοχής στο δάνειο 50%, δεν θα μπορεί πχ ο πρώτος να δηλώσει ολόκληρο το δάνειο στον κωδικό 781 ώστε να καλύψει ολόκληρο το τεκμήριο της αγοράς. Τέλος, στον κωδικό 719, εφόσον ο πρώτος έχει στην άδεια κυκλοφορίας 95% το λογικό δεν θα είναι να πρέπει να δηλώσει το 95% της αξίας του αυτοκινήτου, εφόσον έχει εξοφληθεί στην αντιπροσωπεία και απομένει μόνο η αποπληρωμή του δανείου!?
  11. Καλημέρα, Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος γνώστης να μου λύσει μία απορία που έχω. Δύο άτομα αγόρασαν ένα αυτοκινήτο αξίας 15.000€. Ο πρώτος έχει ποσοστό ιδιοκτησίας 95% και ο δεύτερος 5%. Ο πρώτος έδωσε προκαταβολή 1.000€ και για το υπόλοιπο ποσό πήραν καταναλωτικό δάνειο με ποσοστό συμμετοχής 50% ο καθένας. Στη φορολογική δήλωση ο πρώτος στον κωδικό 719 θα γράψει το 95% της αξίας του αυτοκινήτου, δηλαδή 14.250€ και ο δεύτερος το 5% δηλαδή 750€. Στον κωδικό 781 θα γράψουν και οι δύο το 50% του δανείου, δηλαδή 7.000€ ο καθένας και στον κωδικό 727 το ποσό των δόσεων που αντιστοιχούν στον καθένα για το 2021. Τέλος, τα επόμενα χρόνια θα γράφουν στον 727 και οι δύο τις δόσεις του δανείου. Σωστά ή όχι; Γνωρίζει κανείς; Βέβαια, αν όντως είναι έτσι, τότε εφόσον πήραν το δάνειο μισό μισό, θα έπρεπε να πάρουν και την άδεια του αυτοκινήτου μισή μισή, γιατί τώρα ο πρώτος δεν καλύπτει μεγάλο μέρος του τεκμηρίου της αγοράς του αυτοκινήτου μέσω του δανείου.
  12. Δεν μπαίνει στο bios. Όταν βγάζω και ξαναβάζω την μπαταρία του bios βγάζει CMOS RESET (502) και μετά από αυτή την οθόνη βγάζει ξανά την κλασσική οθόνη που φωτίζει χωρίς να δείχνει τίποτα και χωρίς να ανταποκρίνεται σε κανένα πάτημα.
  13. Καλησπέρα, Έχω ένα λάπτοπ HP Pavilion - 15-ab103nv το οποίο ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί. Όταν πατάω το power button ενώ ξεκινάει ο ανεμιστήρας να δουλεύει η οθόνη φαίνεται να φωτίζει κάπως, αλλά δεν δείχνει τίποτα. Επίσης, δεν δίνει κάποιο error από το λαμπάκι του caps lock και όταν πατάω το power button για να σβήσει, τότε σβήνει κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται να κρατήσω πατημένο το κουμπί. "Παίζοντας" με τα ντιμάκια της ραμ μου έτυχε κάνα δύο φορές όταν έχω κουμπωμένο το ένα ντιμάκι να ανάψει με την οθόνη τελείως μαύρη (χωρίς να φωτίζει) και χωρίς να δίνει κάποιο error, ενώ για να σβήσει πρέπει να πατήσω παρατεταμένα το power button. Άλλες φορές όμως με το ίδιο ντιμάκι και στο ίδιο slot κάνει το κλασσικό.. Φωτίζει η οθόνη και δεν δείχνει τίποτα.. Τέλος, αν αφαιρέσω και τα δύο ντιμάκια δίνει error από το λαμπάκι του caps lock. Αναβοσβήνει 3 φορές αργά και 2 γρήγορα. Αν αφαιρέσω τον σκληρό δίσκο και αφήσω κουμπωμένη τη ραμ κάνει πάλι το ίδιο. Φωτίζει η οθόνη χωρίς να δείχνει κάτι και χωρίς να δίνει κάποιο error. Τι μπορεί να παίζει; Πόσο πιθανό είναι να χάλασαν ταυτόχρονα και τα δύο ντιμάκια της ραμ; Μήπως τα έφτυσε η μητρική;
  14. kostas_07

    Κατάσχεση αυτοκινήτου

    Οκ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απλώς η τράπεζα πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε το δάνειο και ζητάει να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής εντός λίγων ημερών σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής. Επομένως εφόσον υπάρχει καταγγελία θα μπορεί να θεωρηθεί ότι η μεταβίβαση έγινε από δόλο. Τέλοσπαντων ότι είναι να γίνει θα γίνει.
  15. kostas_07

    Κατάσχεση αυτοκινήτου

    Για χρέη από πιστωτικές κάρτες του πατέρα μου πρόκειται. Δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας από τράπεζα. Απλά το αυτοκίνητο το έχω μισό-μισό με τον πατέρα μου. Και έλεγα ότι αν μου μεταβιβάσει τώρα το δικό του μερίδιο μπορεί να θεωρηθεί εικονική η μεταβίβαση και πάλι να μπορέσει να κατασχέσει το αυτοκίνητο η τράπεζα. Αλλά όπως ανέφερε και ο Joshua21 η τράπεζα θα κρίνει αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί. Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου φαίνεται ότι δεν θα αξίζει να ασχοληθεί. Στο τέλος θα χάσει αντί να βγάλει. Για ένα ibiza 15ετίας μιλάμε...
  • Δημιουργία νέου...