Προς το περιεχόμενο

mariav

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    4
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με mariav

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1980

mariav's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Παιδια ενα τραγουδι που ακουγεται πολύ τωρα τελευταια ποιος το λεει? ",,,,,,,να ξαναγυριζα τη γη...να ξαναρχιζαν ολα απο την αρχη....." Ευχαριστω!!
  2. Οι φιλοι σου που στο ειπανε, θα παρουν ευρακια επειδη φερανε ατομο.. Το καλοκαιρι τσιμπαγες 200 ευρω για καθε ατομο που πηγαινες, λογω αυξημενης ζήτησης.. Νωριτερα σου εδιναν 60 ευρω για καθε ατομο που πηγαινες και 100 για τα δύο... Τα τμηματα που εχει ειναι ειτε για εξυπηρετηση πελατων ή πωλήσεις (ιντερνετ-τηλεφωνιας), ειτε για ληξιοπροθεσμες οφειλες. Δε θα σου αρεσει.. Θα ακους απειλες για μηνύσεις, θα λες το επωνυμο σου καθε 20 δευτερολεπτα ενω μιλας με τον ιδιο ατομο, και γενικα ειναι ψυχοφθόρο.. Και δεν παιζει και καλο εργασιακο κλίμα.. Γενικα δεν ειναι ωραια... Σε αλλες εταιρείες , ειναι πιο ωραιο το εργασιακο κλιμα ως agent, εκει δεν είναι καλό. Αλλά ο,τι αποφασίσεις. Παντως αν πας, ζητα απο τοςυ φιλους σου να σου δωσουν τα μισα απο αυτα που θα παρουν επειδη πηγαν ατομο.. ;) Προφανως δε στο ειπανε αυτο εεεεε??? υγ: Τωρα σε σχεση με τα χρηματα, στην Teleperformance, δε θα εχεις προβλημα, γιατι δινουν και bonus υπερωριων (αλλά και άλλα bonus, παραγωγικοτητας) και γενικα δε θα εχεις προβλημα. Στο θεμα των χρημάτων ειναι ξηγημενοι. (Ενταξει, κρατα και συ καπου τις ωρες που εχει δουλεψεις, καλου κακου).
  3. Παιδιά επειδη σκέφτομαι να μετακόμισω συντομα μονη μου, και όπως καταλαβαίνετε το μονο που με απασχολει περισσοτερο ειναι το θεμα της ασφαλειας, θα ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που το σπιτι δεν εχει πορτα ασφαλειας (πραγμα πολύ πιθανό σε σπιτια προς ενοικίαση), η κλειδαριά ασφαλείας τύπου κύλινδρος ειναι 100% ασφαλης? Επισης γενικά, οι πόρτες ασφαλείας ειναι 100% ασφαλείς? Γενικά τι άλλους τροπους για προφύλαξη απο διαρρήξεις προτείνετε? Εχετε ακουσει να εχουν διαρρήξει ποτέ καποιον με πορτα ασφαλείας/θωρακισμένη? Ευχαριστω..
  4. Γενικά πιστευώ οτι οι περισσότεροι προσαρμόζουν τις τιμές συμφωνα με το "τί παιρνουν οι περισσοτεροι". Οπως ισχυει και με τους γυναικολόγους και τις εξετάσεις που κανουν στο ιατρείο τους. Μάλλον ειναι θεμα συλλόγου, αλλά μπορει να κανω και λάθος. Για παράδειγμα εχω ακουσει, οτι ο οδοντιατρικός σύλλογος ειναι λιγο αυστηρός, για παράδειγμα δε τους αφήνουν να κανουν εμφανίσεις στην τηλεόραση για διαφημιστικούς λόγους. (π.χ. ηταν μια με στραβά δοντάκια, πηγε στη Στεφανίδου, την πηγαν σε μια Οδοντίατρο να της τα φτιάξει, αλλά δεν ανέφεραν το όνομα της Οδοντιάτρου γιατί τους ειπε οτι θα εχει μετά πρόβλημα με τον συλλογο τους). Μπορεί να ισχυει κατι τετοιο και με τις τιμες για τις διάφορες εργασίες που κάνουν.. Καποιος επιστήμονας του χώρου θα μπορουσε να μας διαφωτίσει.. Αλλωστε οπως εγραψα, για οποιαδηποτε άλλη εργασία το καταλαβαινω το κόστος (ή μπορω να το καταλαβω) αλλά για εναν απλο καθαρισμούλη 70 ευρω? Μόνο για τη συγκεκριμενη εργασία προβληματίστηκα και γενικά η τιμή 60 ευρώ για εναν καθαρισμό παίζει πολύ γενικα απο την παρέα μου που ρώτησα... Μπορει να μου πηρε 70 γιατι ειχα μπόλικη πετρα... Ειχα και 2-3 χρονια να παω σε οδοντιατρο γαρ!
  5. Οντως ειναι λίγο "πιάσιμο" οι τιμές... Και ενταξει αν υπαρχει κανένα χοντρό προβλημα, να τα σκάσουμε αλλά τώρα για εναν καθαρισμούλη? Εχει παει κανεις στο Γουδί, στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Οδοντιατρικής? Ειχα δει το site τους και για καθαρισμό (λογικά αυτο θα εννοουν οταν γραφουν αποτρύγωση) παιρνουν 10 ευρω αν ειναι ο φοιτητής προπτυχιακός και 15 νομιζω αν ειναι μεταπτυχιακός. Αξίζει τον κόπο ή μπορει να σου "παρει" το μηχανημα κανά ούλο? Παντως δεν εχω και χοντρό προβλημα να παω εκει την επομενη φορα! Να βοηθήσω και τα παιδια να μαθουν!!!! :lol: Σε αυτο αναφερομαι: http://www.dent.uoa.gr/node.php?n=patients_3&lang=el
  6. Και να φανταστείτε οτι δεν πηγα και σε κανα Κολωνάκι ή Κηφισιά! Σε μια απλη περιοχη και απο τις πιο υποτιτημενες μάλιστα... Θα ήθελα γνώμες και απο κατοίκους Αθηνών.... Απλως μου εκανε εντυπωση γιατι και πριν δυο χρονια σε αλλο οδοντίατρο ειχα δωσει 60 και μια φιλη μου στα κατω πατησια πριν λιγα χρονια ειχε δωσει 54 και μου κανει εντυπωση, μου φαινεται πολύ 70 ευρώ για ΜΟΝΟ καθαρισμό απο πέτρα... ευχαριστω για τις απαντησεις!
  7. Παιδιά , εκανα καθαρισμό σε οδοντίατρο, χωρίς να ειναι κανας "φιρμάτος" και μου πηρε 70 ευρώ , χωρις να μου κάνει κάποια θεραπεία ή φθορείωση ή κατι άλλο. Μονο καθαρισμό από πέτρα. Την τελευταία φορά πριν 2 χρονια ειχα πληρωσει 60 ευρω σε αλλον οδοντίατρο, που και πάλι μου ειχαν φανεί πολλά. Εσείς ποσο πληρωνετε για εναν απλο καθαρισμό? ΝΟμίζω 70 ευρω χωρις απόδειξη, ειναι παρα πολλά. Θυμαμαι πριν 10 χρονια, πλήρωνα 7.000 δρχ δηλαδη περιπου 20 ευρώ. Ασχετο τοπικ ολιγον τι ...βεβαια.... Ποια ειναι η γνώμη μας, στο δισεπίλυτο αυτο προβλημα?
  8. @Typhoon νομιζω συμφωνουμε απολυτα.... οπως ειδες τον προετρεψα να γινει μηχανικος.. οπότε μαλλον απαντησες στον προβληματισμό του Midi_miliz που ρωτησε αν υπαρχει καμια πρακτική διαφορά....
  9. Η διαφορα εγκειται κυρίως στην μισθολογική κλίμακα, στις προοπτικές, στο prestige, στις αξιωσεις κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι ο μηχανικός θα ειναι περισσοτερο ταλαντούχος απο κάποιον που πιάνουν τα χέρια του απο τα 5 του χρόνια.... Απλως ο μηχανικός μεσα σε μια εταιρεία θα του δοθεί πιο γρηγορα η δυνατότητα να ειναι supervisor του τεχνικου, ο οποιος μπορει να ειναι περισσοτερο ταλαντουχος μεν, δεν ειναι ομως μηχανικός δε. Νομιζω καταλαβαινεις τη διαφορά , που υπαρχει στην αγορά εργασίας. Βεβαια το ταλεντο δεν παει Πανεπιστημιο, το εγραψα πολλές φορες, ο μισθός ομως παει...και παρα παει.... Δεν αναφερομαι στο ε.ε. ομως. Αναφερομαι σε εξαρτημενη σχεση εργασίας. Καλη επιτυχια στον μικρο :) ΥΓ: Α, και δεν αναφερθηκα καθολου στη μαγικη λεξη "Δημόσιο" που ισχύει για τους αποφοίτους Πολυτεχνικών σχολών κλπ
  10. Για να γινεις σκέτο τεχνικός Η/Υ και να δουλεψεις στην εκπληκτική εταιρεία "ΠΛΑΙΣΙΟ" δε χρειαζεται καν να περασεις κάπου, αρκει να εισαι αποφοιτος λυκείου και να εχεις καποιες βασικες γνωσεις hardware (οπως μπορείς αν δεις στην αντιστοιχη αγγελία του Πλαισίου για τη συγκεκριμένη θεση). Φυσικα αυτο σημαινει βασικός μισθός και το γεγονός οτι θα εισαι αναλώσιμος. Αν ομως γραψεις καλά στις πανελλήνιες, μπορεις να γινεις μηχανικός Η/Υ, και να εχεις αξιώσεις για καλυτερους μισθούς και θεσεις εργασίας. Τιποτα βεβαια δεν σου διασφαλίζει την επιτυχία, πρεπει να εχεις ταλέντο (το λιγότερο) και καποια αλλα χαρακτηριστικα στην προσωπικότητα σου που θα σε καταστήσουν ικανό να επιβιώσεις στην συγκεκριμενη αγορά εργασίας. Καλη επιτυχία!
  11. Οπως σου ειπαν και παραπανω το επιτοκιο ειναι ετήσιο, απλως οσο μεγαλυτερο χρονικό διαστημα δεσμεύεις τα χρηματα σου, τοσο καλύτερο επιτοκιο σου προσφερει η τραπεζα. Ο συνολικος τοκος που θα παρεις στη ληξη της προθεσμιακης καταθεσης, υπολογίζεται ως εξης: Κεφάλαιο x Ετησιο επιτοκιο x Αριθμος ημερων που κλεινεις τα λεφτα σου / 360 (Η Millenium bank, εκτοκιζει το κεφαλαιο σε 365 ημερες, οποτε εκει που λεει 360, διαιρείς με 365, κατι που δε σε συμφερει οταν αφορα τοκο καταθεσης. Αντιθετα σε συμφερει οταν αφορα τοκο δανειου). Για παραδειγμα: Εάν εχεις 5000 ευρω και θελεις να τα κλεισεις για 3 μηνες και το ετησιο επιτοκιο ειναι 3%, στο τελους του 3μηνου θα παρεις συνολικο τοκο: 5000 x 3% x 91 ημερες / 360 ημερες = 37,91 ευρω προ φορων 37,91 - 37,91 x 10% = 34,11 ευρω Σε αντιθετη περιπτωση, στη milleniumbank, θα επαιρνες λιγοτερο τοκο στη ληξη, δηλαδη: 5000 x 3% x 91 ημερες /365 = 37,39 ευρω προ φορων 37,39 - 37,39 x 10% = 33,65 ευρω Eπίσης, εχε στο νου σου στο εξης: Εκτος απο γεγονος οτι αλλες τραπεζες εκτοκιζουν σε 360 ημερες και αλλες σε 365 (εσενα σε συμφερει 360 ημερες, για καταθεσεις), καποιες αλλες αντι για φορο προς το δημοσιο 10%, χρεώνουν 15%. (πχ η Hellenicbank, εχει φορο 15% σε καποια προθεσμιακα προιοντα της). Μπορεις εξαρχης, να ζητησεις αυτοματες ενημερωσεις στη ληξη της προθεσμιακής, με επανεπενδυση τοκου (ή οχι, δηλαδη να επανεπενδύεται μονο το κεφαλαιο και ο τοκος να σου μενει μποναμάς) ή να ζητησεις απλως 3 μηνες δεσμευση και στη ληξη του 3μηνου να γινουν παλι διαθεσιμα τα χρηματα σου μαζι με τον τοκο εννοειται.
  12. mariav

    Αγιο Φως

    Την εχεις ακούσει την ιστορία με τον πιστό που έλεγε "Μη με ελεείς" , ενώ εννοούσε "Ελεησον με" ;; Κατι τετοιο ισχυει σε αυτην την περίπτωση. Δεν εχει σημασία αν αυτο που θες να φερεις σπιτι σου σώο ειναι το αγιο φως οπως λενε ή το φως του αναπτήρα καποιου καπνιστή, αλλά η πιστη που αισθάνεσαι για αυτο που νιώθεις οτι μπορεί να συμβολίζει. Και οσο κι αν μπορεί να υπάρχουν δυστυχως παπαδες που ισως αναβουν τη λαμπαδα με αναπτήρα, οι πίστοι πανε στα σπιτια τους αυτο που νιώθουν. (προσωπικά πιστεύω οτι ολα αυτα ειναι τελείως επιφανειακα και σημασία εχουν οι πράξεις μας και η συμπεριφορά μας προς τους άλλους ανθρώπους).
  • Δημιουργία νέου...