Προς το περιεχόμενο

@topos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    7.702
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Κρητη

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

  1. Ότι ppi στις 24 και 1080 το ~ίδιο σε 32 και 2κ (~92ppi). Οποτε παλεύετε αλλά είναι οριακα οκ. Σε 32αρα και 1080 μόνο για ταινίες, ίσως κανένα βιντεοπαιχνίδι αλλά για browsing/κείμενο είναι παρα πολύ λίγο. Ακομα και στις 27 το 1080 είναι πολύ λίγο.
  2. Σε am5 θα έχεις δυνατότητα για αγορά άλλου cpu σε "μεγάλο" βάθος χρόνου. Σε *am4 + Intel 1700 ότι cpu ήτανε να βγει, βγήκε.
  3. Θα λεγα ότι η μηχανή θα είναι ~ιδια με την dedica και ο μύλος κατατι καλύτερος.(Ο kg 79 δεν είναι "πραγματικός" μύλος). Αλλά επίσης θα έλεγα εάν είσαι ευχαριστημένος από το set up σου μείνε όπως είσαι. Εάν θες να ασχοληθείς περισσότερο, πάρε απλά καλύτερο μυλο (π.χ οι καινούργιοι df54 γύρω στο 200αρη ή κάποιος eureka mignon με κάτι παραπάνω(όχι απαραίτητα καλύτεροι ως προς την αλεση είναι καλές επιλογές). Δυστυχώς ειδικά στον χρόνο της άλεσης δεν είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μύλου. Πέρα από τον τύπο/μέγεθος του κόκκου έχω διαπιστώσει (στον eureka mignon specialita που έχει χρονόμετρο) πως εξαρτάτε περισσότερο από το πόσο γεμάτο είναι το hopper. Και αυτό γιατί όσο περισσότερο καφέ έχει το hopper τόσο περισσότερο πιέζει το βάρος τον καφέ στα μαχαίρια και τόσο περισσότερο καφές βγαίνει τελικά στον ίδιο χρόνο. Από ρυθμισεις δικές μου -με προφανώς ίδιο καφε--> hopper με 250gr μέσα, στα 7.4sec θα μου βγάλει περί τα 18,4 gr καφέ. Hopper με 50gr μέσα, στα 7,4sec θα μου βγάλει περί τα 16,7gr. Γενικά το εάν θέλεις ακρίβεια δεν γίνετε με ρύθμιση χρόνου. Απο την άλλη έχει μια απόκλιση ~1gr(στοχεύω στα 17,5gr που οντως βγαίνει με σχετική συνεπεια στα 7,4 sec με ~μισο hopper γεμάτο) στο min και max που είναι είναι καλύτερο από το να πας εντελως στα "κουτουρου"
  4. Εξαιρετικά φτηνή τιμή για εσπρεσσιερα μαζί με μυλο.(Ενδεικτικά για μέτρια μηχανή+μυλο θέλεις σίγουρα πάνω από 1000 ευρώ). Για κάποιον που θα θελε να μπει σε διαδικασία στο σπίτι του θεωρώ ότι είναι καλή για ξεκίνημα. Για γραφεία που την χειρίζονται αρκετά άτομα, και συνήθως θέλεις τον καφέ στα γρήγορα θα προτιμούσα μια υπεραυτοματη.Εκτος αυτό οι μη αυτόματες θέλουν καθάρισμα μετά από κάθε χρήση.
  5. Oι περισσότερες x670 έχουν αρκετά καλά vrms για 7900x (~220 watt). Το θέμα είναι τι αλλά features ψάχνεις και σε τι budget θέλεις να κινηθείς.
  6. Μάλλον έχεις δίκιο και θα το παγωσω, γιατί όσο τα ψάχνω τόσο μπερδεύει και υπάρχει περίπτωση να δώσω 100-150ευρω και να μην με βολεψει. -Δοκίμασα για λίγο ένα Logitech MX mechanical mini που θα πρεπε να με βόλευε θεωρητικά(low profile/brown switches), αλλά δεν μου έκανε το "κλικ".
  7. Και εγώ γενικά σύμφωνο για 5600g* αλλά θα έλεγα -ειδικα εάν η μητρική έχει 2 slots- να δείτε εξαρχής για 32gb ram. Τώρα γενικά και εγώ προτιμώ Intel λύση για διάφορους λόγους αλλά εάν μιλάμε για ενσωματωμένη GPU πιστεύω πως ο 5600g είναι καλύτερη αγορά και ας είναι ~15% πιο αργος(klain mine) από τον 12400. Εκεί που ίσως άξιζε η υπέρβαση είναι εάν πήγαινες σε am5 σε 8600g και αυτό για λόγους GPU(εάν παιξετε κάπως πιο απαιτητικά παιχνίδια και για λόγους αναβαθμισημοτητα).Αλλά πληρώνεις περισσοτερο για τις μνήμες.Στα 600ευρω θεωρώ πάντως θεωρώ πως βγαίνει μηχανημα -με παραχωρήσεις παντα-.Και με παρεμβάσεις από μέρους(αλλαγή cpu, προσθήκη gpu/ram) σας σε βάθος χρόνου θεωρώ πως θα είναι ένα λειτουργικό pc ακόμα και σε βάθος ~8ετιας.) Από εκεί και πέρα ένα τιμιο τροφοδοτικό 550-650watt παρόλο που είναι overkill για ενσωματωμένα γραφικά σου δίνει την ευχαιρια να προσθέσεις μια low-mid κάρτα γραφικών στο μελλον.
  8. Βρίσκω αυτό το πληκτρολόγιο https://keychron.com.es/products/keychron-k3-wireless-mechanical-keyboard από aliexpress αυτές τις μέρες στα ~67ευρω με τα μεταφορικά. Αξίζει όμως με τους optical keychron switches?Ειναι ναι μεν hot swappable αλλά μόνο με του ίδιου τύπου και μόνο με low profile keychron. Εναλλακτικά σκέφτομαι το keychron v1 max(δεν είναι low profile αυτό αλλά έχει ροδέλα που πιθανώς να μου φανεί χρήσιμη) στα ~110 με μεταφορικά και epomaker th80se στα 80 (ούτε αυτό είναι low profile) κ ως budget λύση το redragon azure/k652 στο ~60ευρω(είναι low profile). Χρήση για photo editing (πολλά shortcuts πρακτικά) και μάλλον σε κάθε περίπτωση θα πάω σε brown switches.Επισης από όσο διάβασα μάλλον θα με βολεύει το 75% μέγεθος και το low profile.
  9. Καλησπέρα στο forum, Με αφορμή την προσφορά που βγήκε για το Logitech pop (πήγα το είδα, δεν με βόλεψε) ψαχνομαι για αλλαγή πληκτρολογίου. Χρήση 90% editing Photoshop/lightroom. Εδώ και 3 χρόνια έχω ένα logilink id0049 (είναι παρόμοιο με αυτό), που για να είμαι ειλικρινης απλά έτυχε και το βρήκα στην αποθήκη. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κάποια full size της Microsoft και logitech(αξίας 30-120,ολα όμως ειχαν μεμβράνη) αλλά παρόλο που προσπάθησα να τα συνηθίσω δεν τα κατάφερα.Μου φαινετε πως είχαν μεγάλη και ασαφη διαδρομή τα πλήκτρα και ήταν αρκετά μεγάλα(κυριως η απόσταση μεταξύ των πλήκτρων) Το -προφανώς φθηνιαρικο- logilink μου αρέσει σαν αίσθηση* και με βολεύει ως μέγεθος για 2 λογους-> A)Έχω σχετικά μεγάλη γραφίδα οπότε πιάνει αρκετό χώρο στα δεξιά του γραφείου. Β)Είναι αρκετά μαζεμένο και μπορώ να το δουλεύω τα shortcuts που χρειάζομαι με το ένα χερι. Ο λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι γιατί προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο ως ποιότητα κατασκευής και κατά δεύτερον θα ήθελα να είναι ασύρματο γιατί έχω και το καλώδιο της γραφιδας. Υπαρχει καμιά πρόταση? *Το ξέρω ότι είναι κάπως παράλογο να έχει καλή "αίσθηση" generic πληκτρολόγιο του 10ευρου, αλλά ίσως γιατί χρησιμοποιώ συγκεκριμένα πλήκτρα κάθε φορά που δουλεύω μπορεί η μικρή διαδρομή του switch να με βολευει στην ταχυτητα. Επιπλέον ισως να είμαι επηρεασμενος από πληκτρολόγια laptop που δούλευα για αρκετά χρονια.
  10. Από ότι βλέπω 65-70% θα ήθελα εγω(νομίζω πως θέλω τα "f" καθώς και το κλασικό "σταυρό" (πάνω/κάτω/δεξιά/αριστερά).Θα τα έχω στη short list. Όσο για το Logitech του θέματος-> -Δηλώνω άσχετος όσο αφορά τα πληκτρολόγια και προφανώς εκφράζω προσωπική αποψη*- Πέρασα και το είδα από κοντά,καλή κατασκευή μου φάνηκε και στα συν οι ΑΑΑ μπαταρίες (έχω επαναφορτιζόμενες). Το σχέδιο/χρώμα το βρήκα ευχάριστο αλλά δεν μου ταιριάζει. Τα στρογγυλά κουμπιά με ξενισανε αλλά πιστεύω πως θα τα συνήθιζα (δοκίμασα typing test με 19(!) λέξεις το λεπτό). Αυτό που τελικά με έκανε να το απορρίψω ήταν η αίσθηση των switches. Μου παραφανηκαν linear και ίσως με μεγάλη διαδρομή. Πάντως κάποιος που είναι οκ με τα πλήκτρα/μέγεθος/χρωμα θεωρώ πως το 50ευρω είναι μια πολύ καλή τιμη.
  11. Και εγώ το σκέφτομαι, ήθελα να ρωτήσω μηπως ξέρει κανείς εάν τα κουμπιά "emoji" μπορουν γίνουν remap σε μάκρο/συντομεύσεις? Υ.γ Υπάρχει κανενα άλλο μικρό/μαζεμένο και ασυρματο στο 50+- ευρω με μηχανικά πληκτρα που να αξίζει περισσότερο? Ψιλοκολλαω στα στρογγυλά κουμπιά και ότι μάλλον τα χρώματα του είναι κάπως "φανταζι" για πληκτρολόγιο γραφειου(εν τω μεταξύ βγαίνει και σε σκετο γκρι -mist το ονομαζουν- αλλά δεν το έχουν κοτσως και πλαίσιο.) Edit-> Από εδω "These emoji key caps can be changed to other emoji key caps that Logitech has included in the box but more importantly, these emoji keys can be customised to whatever you want them to be — including whatever emoji but also various functions, macros and more." Λεω να κάνω τον κόπο να πεταχτω από πλαίσιο κ Κωτσο να το δω από κοντά(εάν έχουν εκθεσιακό).
  12. Την έχω για Photoshop εδώ και 1 3μηνο. Οκ, είναι και μέχρι στιγμής από benchmarks (πάντα μιλάμε για Photoshop) τα πηγαίνει καλύτερα από 4060. Όταν στήσει το pc ας τσεκαρει αν του δίνει το κάθε υποσύστημα δώρο adobe cloud(η 3060 msi έδινε 1 μήνα όλη την creative suite -και η δικιά μου Asus x670 έδινε άλλο έναν μήνα-)
  13. Ναι, οκ το σύστημα για "λίγο από όλα" στέκετε. Απλα πληρώνεις 200-300 ευρώ "καπελο" για την συναρμολόγηση κ τα windows(μπορείς να αγοράσεις κλειδί για τα τελευταία με ~15ευρω). Τώρα εφόσων υπάρχουν η βρίσκοντε τα χρήματα σε λίγο καιρό δεν το πιάνω γιατί να κυνηγάει κάποιος τις δόσεις(δεν το λέω για σένα, τα ίδια κάνει και ο κουμπάρος μου) και να "κλειδώνετε" σε κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. Γενικά τίποτα δεν είναι δωρεάν και τις " άτοκες" μια χαρά τις πληρώνεις άμεσα η έμμεσα.
  14. Εχεις απόλυτα δίκιο και ζητώ συγνωμη. Εντοπισα τις dvi+d-sub στην φωτογραφία και κόλλησα μιας και δεν ήξερα καν ότι έβγαιναν μητρικές με 4(!) εξόδους εικόνας. Στην Asus πήγα αρχικά να βρω τα specs/photo αλλά δεν τα βρήκα σε πρώτη ανάγνωση και πήγα παραπέρα.
  15. Δεν είναι θέμα ταχυτητας(τουλάχιστον εάν έχει USB 3.0). Όλα τα παραπάνω είχαν random αποσυνδέσεις και υπηρξαν φορές που κάνανε corrupt τους δίσκους. Τώρα η αλήθεια είναι πως ήταν και τα 3 σχετικά φτηνά. Την πρώτη φορά είπα πως ίσως έφταιγε το turbo-x, την δεύτερη ότι ίσως έπεσα σε ελλατωματικο, την τρίτη φορά όμως το πήρα απόφαση. Και η αλήθεια είναι πως βολεύουν εάν έχεις αρκετούς δίσκους offline αλλά προσωπικά δεν τα ξανακουμπαω.
  • Δημιουργία νέου...