Προς το περιεχόμενο

Alexaig

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Alexaig

  • Ημερομηνία γέννησης 03/04/1978

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Athens

Alexaig's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Τελείως ερασιτεχνικά ασχολείτε. Άλλους δεν έχω για χάρισμα για αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 3-4 μικροί με θέμα λουλούδια, αλλά πρέπει να πάρω "έγκριση" για να τους χαρίσω. Βασικά έιπαμε να μας φτιάξει έναν-δυο πίνακες και μας έφτιαξε 5-6 για να διαλέξουμε! Από κει και πέρα , με pm με σειρά προτεραιότητας (βασικά δεν κατάλαβα απο τα post εάν ενδιαφέρεστε κάποιος για τους συγκεκριμένους, θα λάβω υπόψιν μου βέβαια τα ost για σειρά προτεραιότητας)
  2. Χαρίζονται 3 πίνακες γιατί ......ασχολείτε ένας συγγενής και μας έχει γεμίσει έργα τέχνης https://picasaweb.google.com/asakelliou/Paintings?authkey=Gv1sRgCMPP4PqXptXd3AE Ο πρώτος είναι 50x70 και οι άλλοι 40x50 Περιοχή Σταυρός Αγ. Παρασκευής, αλλά κατεβαίνω και κέντρο περίπου 1 φορά την εβδομάδα. Για περάστε!!!
  3. Επίσης που ήταν όλοι αυτοί που κράζουν τον κόσμο πριν σκάσει η κρίση για να προειδοποιήσουν για το τι θα γίνει στο μέλλον? Δεν θυμάμαι κάποιον να λέει για το που θα οδηγούταν η χώρα πριν σκάσει η κρίση. Ο λαός δεν είναι οικονομολόγος να ξέρει τι γίνεται με το χρέος , την κατανάλωση κτλ κτλ. Εγώ θυμάμαι να λένε "επενδύστε στο χρηματιστήριο" , "πάρτε δάνεια" , "αγοράστε σπίτια/αυτοκίνητα". Όχι πως δεν φταίει ο λαός, έχει και παραέχει τις ευθύνες του και αυτός, απλά αυτό το αυτομαστίγωμα το θεωρώ άδικο. Στις ΔΕΚΟ μόνοι τους τα πήραν τα λευτά ή μήπως απλά τους τα έδωσαν? Όταν "καλομαθαίνεις" κάποιον, γιατί να φταίει ο καλομαθημένος και όχι αυτός που τον καλόμαθε?
  4. Για τα εισητήρια για Αίγινα που γνωρίζω, μειώθηκε για τον επιβάτη απο 10 σε 9.5 ευρώ...
  5. Εγώ θεωρώ ότι ο Μ.Ο. των μαθητών, εάν έδινε την ίδια σημασία, όρεξη και χρήμα(για να μην κρυβόμαστε) με αυτόν του 19 θα έγραφαν, αν όχι και αυτοι 19, τουλάχιστον 18. Υπάρχουν και οι εξεραίσεις που κάποιος τα παίρνει πιο εύκολα και κάποιος πιο δύσκολα αλλά δεν θεωρώ ότι είναι μεγάλο αυτό το ποσοστό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιστέυεις ότι χρειάζεσε 19 για να βγάλεις κάποιες σχολές. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να την τελειώσει με 6,2 π.χ? Για να τελειώσεις μαι σχολή δεν χρειάζετε να να είσαι ο καλύτερος μαθητής του κόσμου (που παρακάτω βλέπω να συγχέεις καλός μαθητής = έξυπνος, πολύ λάθος και υποτιμητικό). Εγώ στην σχολή μου βλέπω πως ότι έκανα στο λύκειο, στην ουσία δεν χρειάστηκαν σχεδόν καθόλου! Και ναι ενας μαθητής του 14 στα μαθηματικά θα μπορέι να βγει οικονομολόγος... ούτε ολοκληρώματα πιστεύω να χρειάζεται, ούτε τριγωνομετρία , ούτε συνημίτονα, άλλωστε όλα πλέον δουλέυουν με εργαλεία , ο οικονομολόγος δεν κάθετε να λύνει εξισώσεις στο χαρτί, υπάρχουν και οι υπολογιστές. Τέσπα σαν συμπέρασμα θέλω να πω πως απο την εμπειρία μου η ύλη στις σχολές είναι καινούρια σε σχέση με του λυκείου , οπότε ένασ μαθητής του 14 ή και 12 μπορεί να κάνει μια νέα αρχή εάν θελήσει και συνήθως τα λίγα που θέλει απο λύκειο στα ξαναδιδάσκουν. Τώρα για τα ιδιωτικά. Είναι αν μη τι άλλο περίεργο που μερικά άτομα ενώ δεν εμπιστέυτηκαν την δημόσια παιδεία και στράφηκαν σχεδόν αποκλειστικα στην ιδιωτικη (φροντιστήρια), με το που πέρασαν σε κάποιο δημόσιο ίδρυμα "ξέχασαν" το παρελθόν τους και αντιτάσσονται στην ιδιωτική παιδεία (εκπαίδευση μάλλον καλύτερα , γιατί παιδεία με την ευρεία έννοια του όρου δεν έχουμε). Δεν νομίζω να θέλει κανείς να μπουν αλόγιστα όλλα τα ιδιωτικά ιδρύματα σε μια ρύθμιση για την αναγνωρισή τους, αλλά αυτά που προσθέρουν ίδια ή καλύτερη εκπαίδευση απο τα δημόσια, γιατί να μην αναγνωρίζονται? Το μόνο που θα αλλάξει για τους αποφοίτους των ιδιωτικών (εκτος και εαν μου ξεφεύγει κάτι) θα είναι καλύτερες αμοιβές (εφόσον παίρνουν τον βασικό) και δυνατότητα για ενταξη στο δημόσιο σαν ΠΕ. Στον τομέα της υγείας, που είναι πολύ σημαντικός, δεν νομίζω να μας βγήκαν σε κακό τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τελευταίες κουβέντες μου αυτές γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται για υγειή διάλογο.
  6. Σορυ αλλά αυτό έκανα. Προσπάθησα να γράψω σοβαρά, αλλά με αυτά που διάβασα (γενικά απο διάφορους χρήστες) κατάλαβα πως δεν είχε νόημα. Γενικά έχουμε υπερεκτιμήσει τις πανελλήνιες που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σχετικά εώς αρκετά αντικειμενικό σύστημα εισαγωγής, που σκοπό έχει να καθορίσει όχι ποιοί είναι ικανοί να φοιτήσουν σε μια σχολή, αλλά απο αυτούς που θέλουν να φοιτήσουν ποιος έχει το προβάδισμα καθώς δεν μπορεί η κρατική παιδεία να τους απορρωφήσει όλους. Εγώ πιστευω πως και ενας μαθητής του 14 μπορεί να βγάλει μια σχολή, εάν φυσικά το θέλει και αφιερώσει χρόνο. Απο κει και πέρα και η ιδιοτική παιδεία χρειάζεται για ακριβώς αυτό το λόγο. Να μπορέσουν μαθητές που ναι μεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ακαδημαικά που είτε λόγο ατυχίας , είτε λόγω αδιαφορίας στο σχολείο (μην ξεχνάμε ότι κατα την διάρκεια της εφηβείας δεν έχουν όλοι την ωριμότητα να καταλάβουν τι διακυδεύετε)δεν κατάφεραν να μπουν σε κρατικά πανεπιστήμια ή μπορούν επίσης να προσφέρουν μια εναλλακτική καλύτερης εκπαίδευσης (καθώς μην κριβόμαστε , τα στανταρντς των κρατικών σχολών δεν είναι και στα ύψη!). Από κει και πέρα το όλο θέμα είναι εαν αναγωριστούν ιδ. πανεπιστήμια, τι προυποθέσεις θα πρέπει να έχουν και όχι ενα πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι. Η γνώση είναι γνώση έίτε προέρχεται απο το κ΄ρατος είτε απο ιδιώτη. Ίσως μια καλή λύση θα είναι κοινές εξετάσεις....
  7. Εγώ πάλι μετά απο τόσα χρόναι στην δουλεία βλέπω πως ο μαθητής του 14 είναι πολύ πιο καταρτισμένος και σωστός στην δουλειά του απο τον μαθητή του 18. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί συνήθωες ένας μαθητής του 18 σταματάει να διαβάζει όταν περάσει σε σχολή (και φύσικά ότι έμαθε λόγω παπαγαλίας το ξέχασε) ενώ του 14 αρχίζει να διαβάζει μετά το λύκειο, ενώ ότι έμαθε εκεί συνήθως του μένει γιατί ήταν πραγματική γνώση και όχι επιφανειακή. Για να προλάβω μερικούς ... 16,8 τελείωσα το λύκειο.
  8. Θεωρώ το συγκεκριμένο σχόλιο τελείως άστοχο. Δηλαδή εαν υπάρχει κάτι που να καταστρέφει την υγεία σου, πρέπει να δέχεσαι ότιδήποτε την καταστρέφει; Δηλαδή εάν κάποιος έχει καρκίνο (μακριά απο όλους μας), ε δεν πειράζει να πάθει και κανα εγκεφαλικό βρε αδερφέ (και αυτο μακρια )
  9. Νομίζω δεν έχει νόημα παραπάνω αντιπαράθεση. Η Ολυμπιακή έγινε ιδιωτική, οπότε λογικό ήταν να κινηθεί με τους νόμους της αγοράς. Οι εταιρίες καλώς ή κακώς έχουν σκοπό το κέρδος και αμα θεωρήσουν ότι έχουν υπεράριθμους υπαλλήλους, θα τους απολύσουν, που είναι και δικαίωμα τους. Σίγουρα δεν μου αρέσει να χάνει ο κόσμος της δουλειάς του, απλά δεν είναι πως ένας απολυμένος της ολυμπιακής που δεν ξέρουμε πως μπήκε και τι προνόμια είχε (μην παρεξηγηθώ, μπορεί να είναι όλα ενταξυ σε αυτήν την περίπτωση, απλά όλος ο δημόσιος τομέας έχει στιγματιστεί πλέον) δεν είναι περισσότερο αδικιμένος απο τον ταμία στο s/m ή τον courier ή τον διευθυντή που έχασε την δουλειά του λόγω περικοπών. Ιδίως στην προβληματική Ολυμπιακή, ή θα έχαναν μερικοί την δουλειά τους ή θα έκλεινε η εταιρία.
  10. Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν λύνεται με επέκταση μέτρων προς τους Ι.Υ., καθώς αυτοί δεν είναι έξοδο για το κράτος, αντιθέτως είναι έσοδο με την φορολόγησή τους, οπότε δεν νομίζω να φτάσουμε σε τέτοιες παράλογες αποφάσεις.
  11. Εμένα πάντως όταν ήρθαν τα βουβάλια μου θύμισε cow level από Diablo2!
  • Δημιουργία νέου...