Προς το περιεχόμενο

george1551

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    276
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με george1551

  • Ημερομηνία γέννησης 19/05/1969

Πρόσφατες Επισκέψεις

6.344 προβολές προφίλ

george1551's Achievements

  1. Χανιά Κρήτης , ηλιακό esolar 160 lt inox μέσα έξω συλλέκτης 2,5 τμ dimas επιλεκτικός.
  2. Για μια σχετικά καλή ημέρα σήμερα καλά πήγαμε .
  3. Μην ανησυχείς και εγώ την ίδια βλακεία έκανα με διπολικό ηλεκτρολογικό που πέρασα και για να βάλω το Sonoff τράβηξα εξτρά καλώδιο για την κεραία του sonoff 10-12 μέτρα και το ανέβασα στην ταράτσα για να εχω ένδειξη θερμοκρασίας. Παρεμπιπτόντως κατά της 5 το απόγευμα σήμερα είχα 58,3 θερμοκρασία στο ηλιακό , δεν το λες και άσχημα από 24,3 το πρωί με 34 βαθμούς άνοδο στα 160 λίτρα με 2,5 μέτρα συλλέκτη , αύριο τώρα αν κάνει ζεστή μέρα θα την ακούσει το ηλιακό αν δεν κάνουμε χρήση.
  4. Δυστυχώς είχε λίγη συννεφιά και δεν θα δω το max της απόδοσης για αυτήν την περίοδο μεσημέρι σχεδόν 2 η ώρα και φτάσαμε χωρίς καθόλου χρήση ζεστού νερού στους 56 βαθμούς.
  5. Κοίτα προχθές που τσέκαρα το νερό χρήσης στην βρύση κάτω είχε την θερμοκρασία που έλεγε το sonoff , έτσι και αλλιώς όταν το έβαλα ήθελα να έχω απλά ένα μπούσουλα και η ακρίβεια δεν με ένοιαζε. Σε γενικές γραμμές ξέρω πότε μπορώ να κάνω μπάνιο και πότε όχι για να ανάψω την αντίσταση η γυναικά πχ θέλει από 50 και πάνω εγώ αντέχω και με 45 αλλά στα 40 δεν το ρισκάρω . Μεσα σε 20 λεπτά πήρε 2,7 βαθμούς πάνω, καλά πάμε.
  6. Πάνω από το θερμοστάτη ανάμεσα στην πολυουρεθάνη και το καζάνι εσωτερικά .
  7. Καλημέρα , σήμερα έχει ήλιο και θα πάρω μετρήσεις , το πρωί το δοχείο ήταν παγωμένο με 24,3 βαθμούς στις 8 το πρωί , πήρα δυο φωτογραφίες προς το παρόν που γράφουν και την ώρα , σε μιάμιση ώρα 13 βαθμούς επάνω και όσο περνάει η ώρα θα ανεβαίνει ποιο γρήγορα
  8. Καλημέρα , θα σου γράψω το μυστικό μου , ειμαι Χανιά και πάγο δεν θα δούμε ποτέ και πήρα το ρίσκο να βάλω στο κύκλωμα του κλειστού μόνο αποσταγμένο νερό για να αυξήσω την απόδοση του ηλιακού και να μην εχω θέματα με την προπυλενογλυκόλη που θέλει άλλαγμα κάθε 3-4 χρόνια ενώ έχει λίγο χειρότερη απόδοση από το νερό , βέβαια του χρόνου που θα αλλάξω το ανόδιο θα πλύνω και το κύκλωμα να δω σε τι κατάσταση ειναι , άσχετα ότι εγώ σκεπάζω από Μάιο έως και Νοέμβριο πάνω από τον μισό συλλέκτη , υπόψιν χθες ξεσκέπασα για το 2022. Παρεμπιπτόντως χθες τον τσάκισα στην χρήση από τις 6-9 το απόγευμα με 3 μπάνια όχι συνεχόμενα και τώρα εχω 26,2 βαθμούς ένδειξη με εξωτερική 18-19 βαθμούς αυτήν την στιγμή που γράφω , να δούμε πόση άνοδο θα δούμε σήμερα στην θερμοκρασία του νερού του ηλιακού.
  9. Το sonoff πρέπει να έχει μεγαλύτερη ένδειξη από ότι πραγματικά ειναι, έχω περίπου 12-14 μέτρα πολυστρωματική 1/2 ίντσας με την εκτεθειμένη σωλήνα να έχει χάσει την μόνωση (περίπου 3-4 μέτρα ) ενώ κατεβαίνει μέσα σε σωλήνα πλαστική τετράγωνη από λούκι μονωμένη , τα τελευταία 2-3 μέτρα είναι πλαστική σωλήνα σε σπιράλ.
  10. Επανέρχομαι και για του λόγου το αληθές έχεις δίκιο , δοκίμασα με θερμοζεύγος σε πολύμετρο και είχα 10% τουλάχιστον απόκλιση σε σχέση με το θερμόμετρο υπερύθρων. Συμπέρασμα το sonoff έχει αρκετά καλή ένδειξη ακόμα και αν το τοποθετήσεις στο υψηλότερο σημείο του καζανιού ανάμεσα στην πολυουρεθάνη και στο μέταλλο του καζανιού εσωτερικά πάνω από τον θερμοστάτη και κατά σύμπτωση η θερμοκρασία που εχω από το sonoff αυτήν την εποχή συμπίπτει με την θερμοκρασία του νερού χρήσης που φτανει στην βρύση μου.
  11. Ας το πάμε λίγο μπακαλίστικα , αν σήμερα η μέση ισχύς από τον ήλιο ήταν 320 watt/ώρα και με 7-8 ώρες ωφέλιμη ακτινοβολία στον συλλέκτη μου (έχω λίγη σκίαση κάποιες ώρες) είχα αύξηση θερμοκρασίας 25 βαθμούς σε 160 λίτρα νερού 25Χ175wh=4375wh και αφού έχω τις καλές ώρες ήλιο θα υποθέσω ότι η μέση ακτινοβολία ήταν 420 watt/ώρα στον συλλέκτη μου και πάλι η απόδοση μου φαίνεται κάπως υπερβολική ή ο συλλέκτης ειναι υπερβολικά καλός.
  12. Το έχω βάλει στην κορυφή ακριβώς στην μέση με την λογική ότι η θερμότητα πάει ψηλά και ότι θα ειναι στο ποιο θερμό σημείο , το κάτω θερμόμετρο ειναι τύπου μπιστόλι υπερύθρων. Τράβηξα λίγο νερό και αφού τώρα έπεσε η ακτινοβολία φτάσαμε στους 65 βαθμούς ένδειξη στο sonoff , αύριο όμως αν δεν κάνω μεγάλη χρήση θα ξεκινήσω στους 50+ γιατί το βράδυ εχω απώλειες της τάξης των 7-8 βαθμών τουλάχιστον στο καζάνι αφού η εξωτερική μου θερμοκρασία πέφτει στους 15.
  13. Τώρα μέτρησα το νερό χρήσης και έγραφε 70 βαθμούς ενώ το θερμόμετρο στο sonoff έλεγε 63,7 , με προβληματίζει λίγο γιατί θα φτάσει 90 για πλάκα τις επόμενες ημέρες και δεν θέλω να το ζορίζω για κανένα λόγο άσκοπα .
  14. Καλημέρα , μια ερώτηση για την απόδοση του ηλιακού μου γιατί μου φαίνεται πολύ καλή για να ειναι αληθινή , το πρωί με θερμοκρασία νερού περίπου 40 βαθμούς Κελσίου τώρα 12 και 45 εχω θερμοκρασία 62 Κελσίου (σήμερα κατά τις 9 και μισή ξεσκέπασα τον συλλέκτη γιατί τον είχα σκεπασμένο όλο το καλοκαίρι πάνω από τον μισό συλλέκτη ) το ηλιακό ειναι ανοξείδωτο (εσωτερικά εξωτερικά) 160 lit της esolar τριών χρονών με επιλεκτικό συλλέκτη 2,5 τμ dimas όχι καφασωτό , περιοχή στα Χανιά Κρήτης , σήμερα έχει καλή μέρα χωρίς συννεφιά , ένδειξη παίρνω με ένα sonoff που τον αισθητήρα τον εχω σφηνώσει στην πάνω πλευρά του καζανιού εσωτερικά στην πολυουρεθάνη να έχει επαφή με το καζάνι . Αν πάει έτσι θα αναγκαστώ να ξανασκεπάσω γιατί μέσα σε 5-6 λεπτά που γράφω ανέβασε 0,9 βαθμούς.
  15. george1551

    Insomnia v2022 - Αναφορά bugs

    Καλησπέρα , από ότι είδα τώρα το θέμα φτιάχτηκε , ευχαριστούμε παιδιά.
  • Δημιουργία νέου...