Προς το περιεχόμενο

DimitrisGR

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    166
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Lost&Found

ΑΛΛΑ

  • Βιογραφικό
    Προσπαθώ.....

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.283 προβολές προφίλ

DimitrisGR's Achievements

  1. DimitrisGR

    keyboard + linux

    Καλησπέρα, Θα μπορούσες να δώσεις κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά με: 1. Τη διανομή που έχεις εγκαταστήσει/πιο γραφικό περιβάλλον. 2. Σε τι σύστημα. 3. Πιο είναι το πληκτρολόγιο που δεν δουλεύει. 4. Είναι "φρέσκια" εγκατάσταση, παλιά εγκατάσταση που ενημερώθηκε και έπειτα σταμάτησε να δουλεύει; 5. Από live usb εγκατάστασης, αν το συνδέσεις συνεχίζει να μην αναγνωρίζεται το πληκτρολόγιο; Ευχαριστώ.
  2. Παιδιά καλό μήνα. Άργησα λίγο να μπω λόγω κάποιων δυσχερειών της εποχής... Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. @music_lover, η ίδια απειρία σε τέτοιες οθόνες μέχρι τώρα και ένεκα στενότητας (€) κοίταξα να πάρω κάποια γνώμη από μας πρώτα. Ωραία φαίνεται, αλλά θα σ πω την επιλογή μου πιο κάτω, μαζί με το λάθος που θα έκανα. @Lezantas26 ήταν και η συγκυρία τέτοια που καθιστούσε το walk-in σε κατάστημα αδύνατο (μέχρι και τη Δευτέρα) άλλα παράλληλα ξέρω ότι τα "φιλτρα μου" δεν έδιναν και πολλές επιλογές. 22άρια x 2 έκανα χρήση. Δυστυχώς το gaming έχει παρέλθει ένεκα χρόνου αλλά όταν ξανάρθει θα πράξω αναλόγως σε full setup. Δεν πηγα σε Ultrawide, παραλληλα έπεσα στα 2κ μιας και μου δόθηκε μια ευκαιρία δοκιμής που με γλύτωσε. @Lumini ναι, δεν είμαι για Ultrawide και το 27" αποδείχθηκε best fit για το χώρο αλλά και τις ανάγκες μου. @leros2004 γιατί είσαι τέτοιος άνθρωπας τώρα , αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματα του..!!! Εν τάχη λοιπόν, έκατσε από σπόντα και κουβέντα να μου δώσει γνωστός να δοκιμάσω 2 μόνιτορ το ένα 4Κ, 28" LG το άλλο 2Κ Philips . Για τα δικά μου μάτια (κυριολεκτικά) 4κ monitor θα ήταν πραγματικά λάθος αγορά και θα έμπαινε στις αγγελίες πώλησης με σχόλιο 'λάθος αγορά / δε με βολεύει'. Εκεί κόλλαγε το κόμπλεξ του να τη δω. Παρήγγειλα σήμερα αυτή -> Philips 272B8QJEB 27" LED-IPS 1440p στα 260€ χοντρά με όλα τα σούρτα φέρτα. Specs: https://www.displayspecifications.com/en/model/9d9911b3 Συγκεντρώνει τα 4 standard παράθυρα βασικών εργασιών στις διαστάσεις που θέλω έχει και 5 πραγματάκια plus (όλα τα input, adjustable βάση, rotation). Thanks πάλι για τον χρόνο σας παιδιά και καλή λευτεριά να έχουμε από Δευτέρα !
  3. Συμφορουμίτες καλημέρα, Καλή Ανάσταση και καλές γιορτές. Τη βοήθεια σας στη παρακάτω αναζήτηση. Είμαι στη φάση που λόγω βλάβης της μίας εκ των 2 LG οθονών μου '1920 x 1080' (προπολεμικές, τα βγάλαν τα λεφτά τους) σκέφτομαι να πάω σε '3840 x 2160'. Σκοπός μου δεν είναι το gaming αλλά περισσότερο η "συγκέντρωση" σε μια οθόνη για να βγάλω και τη "σκαλωσιά" από το γραφείο μαζί με τα επιπλέον καλώδια. Επί το πλείστον η χρήση θα είναι IDE, terminal, multi-window, multi-moulinex, κλπ. Στο θέμα οθόνης επειδή είμαι λίγο κομπλεξικός, θέλω να τη δω να παίζει (ίσως κάποιοι να με καταλαβαίνετε). Aπό τα γνωστά search engine για "μαγαζά" με τα σχόλια που βλέπω δε βγάζω άκρη μιας και το ένα ακυρώνει το άλλο. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη και περισσότερο από την εμπειρία σας πάνω σε κάποιο μοντέλο για ανάλογη χρήση. Δεν έχω ξαναδουλέψει με τέτοιο display setup. Specs που έχω καταλήξει (feel free to comment on that παρακαλώ ή να αντιπροτείνετε ). * Pane typel : IPS ή TN * Ανάλυση : 3840 x 2160 * Ίντσες : 27" - 28" * Budget (ενεκά στριμοκ0λιασι0ν ) : 250€ - 300€ [max] Κάποιες από τις επιλογές μου Asus VP28UQG _ https://www.skroutz.gr/s/12786486/Asus-VP28UQG.html Samsung U28E590D _ https://www.skroutz.gr/s/7283401/Samsung-U28E590D.html LG 27UD59 - https://www.skroutz.gr/s/13903490/LG-27UD59.html Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Δημήτρης.
  4. Να' σαι καλά La_MoRt,σιγουρα αμα δε βάλεις χέρι δε θα καταλάβεις. Περισσότερο "κουβεντούλα" ήθελα να γίνει σε επιπεδα DoA ή Ελλατωματικών παρτίδων σε HW και "Προσφορές". Οφείλω να πω δε οτι το configuration δεν το διάλεξα εγω.. Δε θέλω να πω ανοιχτά απο που, αλλά στα laptop τους, οι μητρικές ειναι Clevo σε μεγάλο ποσοστο. Απο το "Ο υπολογιστής κατά την πρώτη εκκίνηση" μέχρι .. "εμφανής ούτε στο bios." Ειναι η συνοδευτική επιστολή προς το service μαζί με κάποια scrennshots. Τις προστριβές θέλω να αποφύγω για το λόγο αυτό δεν επεμβαίνω. Καταλαβαίνεις, "βάλατε χέρι και το χαλασατε, σε έμας δουλευε... ή κανένα έπιασε υγρασία... ( χαριτολογω..)"
  5. Φίλε La_MoRt, προσωπικά δεν θέλω καν να βάλω χέρι στο μηχάνημα γιατί ήταν out of the box, δεμένο από το Service & Assembly center του καταστήματος. Το μηχάνημα σήκωσε κανονικά λειτουργικό την πρώτη φορά, οπότε αν δεις παραπάνω την περιγραφή, “αδιαφορώ” για επιπρόσθετο troubleshooting ( το αδιαφορώ καταλαβαίνεις οτι δεν πάει στο troubleshooting σου που θα ήταν και οι πρώτες κινησεις μου). Στo BIOS, δεν είναι εμφανής ο δίσκος, επίσης και από f12 startup / boot devices δεν τον “βλέπει”. Δε προτίθεμαι να βάλω χέρι σε κάτι που έχει περάσει “διαγνωστικά” όπως πάντα σε κάθε γραμμή παραγωγής. Φίλέ SPANK πέρασε κανονικότατα. Όχι σε λογικό χρόνο ( σε σχέση με άλλά μηχανήματα με SSD που έχω σετάρει και με υποδιαιστερο HW. Εβαλα και τα drivers απο mobo / GPU και βγήκε internet για Updates ( συνολικά 6ή 7 προκαθορισμένα reboot) και μετά Ηρθε το Τελος. Live Linux / Πάλι windows 8.1 ( CD / DVD ) δεν ειναι εκεί ο δισκάκος.
  6. Παιδιά καλησπέρα, Εχθές αγοραστηκε απο γνωστό πολυκατάστημα configuration desktop PC χωρίς OS. Θα ήθελα να ρίξετε μια ματια στα βήματα και να μου πέιτε κατα τη γνώμη σας αν όντως ο δίσκος ήταν For the man reproductive organ ride ( γτπκ) και λοιπά.... Συγνώμη για τα "Γαλλικα"... Κρίνω ότι ο δίσκος μάλλον ήταν ελλατωματικος (Sandisk Ultra II 120GB.) Η περιγραφή που θα συνοδευσει το μηχάνημα. Ο υπολογιστής κατά την πρώτη εκκίνηση διάλεξε by default σαν πρώτη συσκευή το οπτικό ( DVD-Rom ) και ξεκίνησε την εγκατάσταση του λειτουργικού. Κατά την επιλογή δίσκου εγκατάστασης του λειτουργικού , εμφανίστηκαν 2 : Ένας SSD ονομαστικής χωρητικότητας 120 GB. Ένας ΗDD ονομαστικής χωρητικότητας 1 TB. Επιλέχθηκε ο SSD στο εύρος του, ο οποίος ήταν εμφανής μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κατά την διαδικασία εγκατάστασης, παρατηρήθηκε ότι για να περάσει το λειτουργικό μόνο ( Windows 8.1 x64 ), χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 1 ώρα 20 λεπτά που για το configuration του μηχανήματος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τη παρακάτω σειρά εγκαταστάθηκαν: Drivers μητρικής από τον συνοδευτικό δίσκο μέσα στο φάκελο του πλαισίου. ( 2 Restart ) Drivers κάρτας γραφικών από τον συνοδευτικό δίσκο μέσα στο φάκελο του πλαισίου. (1 restart ). Έπειτα από αυτές τις ενέργειες “βγήκε internet” για να κατεβάσει ενημερώσεις. Σε λιγότερο από 2 λεπτά ο υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση εμφανίστηκε μήνυμα (σε μαύρη οθόνη), ότι δεν έχει επιλεχθεί συσκευή εκκίνησης που να περιέχει λειτουργικό. Δεν ειναι εμφανής ούτε στο bios. Ετσι για κουβεντούλα, θα ήθελα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ για το χρόνο που δώσατε για την ανάγνωση του post.
  7. DimitrisGR

    εθνική τράπεζα και paypal

    Ξέθαμα, Παιδιά καλησπέρα, Ένεκα αλλαγής τραπέζης έφτιαξα και μια Virtual στην Εθνική. Περίμενα τον κωδικό στην περιγραφή του online transaction statement αλλά δεν . . . . . Έχει κανείς εμπειρία από συνδεση Virtual Εθνικής αν χάνω κάτι ? Πρέπει να περιμένω το hardcopy για να δω κωδικό, ή να καλέσω στο Customer Service? Ευχαριστώ !!!
  8. Συγκεκριμένα ο Γερμανός και θα το επιστρέψει εντός της επόμενης εβδομάδας με περιγραφή βλάβης. Δεν δίνει στην οθόνη καθόλου παροχή. Σαν USB device και απόκριση από το power led το βλέπω. Άρα, η πλακέτα/ συσκευή είναι λειτουργική υποθέτω. Από κει και πέρα θα πάρω μια οθόνη από έξω, ή αν βρω ανάλογη normal τιμή ίσως και από Ελλάδα. Θα το αλλάξω και τελειώσαμε. Απλά με προβληματίζει αυτό το "πρόβλημα στο κύκλωμα" που το ανέφεραν και απο Samsung και απο Γερμανο. Αφοδευμένο το έχω το IMEI, αλλά αυτό μου ανεβάζει το κόστος να μου το φτιάξουν να τελειώνω, μη κάθομαι και ασχολούμαι.....πάλι..... Αλλά δεν το γλυτώνω μάλλον .
  9. Αν το είδες θα κατάλαβες ότι είναι της αδερφή μου ( καμία επαφή με το άθλημα ) και όχι δικό μου. Οπότε το βήμα ότι το πήγε κάπου άσχετα , αν και λάθος, παρ' το σαν δεδομένο γιατί δεν το έκανα εγώ. Δυστυχώς όλοι κυμαίνονται δέκα πάνω δέκα κάτω .ΜπαρμπαΘανάσης, samsung, Γερμανός. 134 είναι το κόστος του ανταλλακτικού ΑΝ δεν είχα το πρόβλημα ΙΜΕΙ. Κοινώς επειδή είναι έτσι, θέλουν να μου τα πάρουν. Εγώ περιμένω την ανάλυση και θα δουλέψει από εκεί και μετά internet. Θα τα αλλάξω και τελειώσαμε. Αλλά χτίκιασα..
  10. Αν έχετε λίγο χρόνο παιδιά, κοιτάξτε το από την αρχή για να σας λυθούν οι τυχόν απορίες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  11. Καλησπέρα παιδιά! Μόλις πήραμε και την επίσημη απάντηση από τον Γερμανό, η οποία guess what???? ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΜΕΙ ΤΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ. 294 € το κόστος. (αντί 134 μόνο οθόνη.) Άρα και ο Γερμανός δεν είναι ανεξάρτητος αλλά κινείται επάνω στην λογική των αντιπροσωπειών ( Δεν το γνώριζα να πω την αλήθεια.) Πάντως δε μου βγάζεις από το μυαλό ο μαστρομήτσος έχει κάνει ματσακονιά. Επίσης υπάρχει στην αναφορά βλάβης με περιγραφή: "πρόβλημα στο κύκλωμα" , εγώ βλέπω παραπάνω από ένα κυκλώματα οπότε..... ζήτησα να μου εξηγήσουν τι και πως ( τους πλήρωσα οπότε: απαιτώ να με πεις σε περικαλώ πολύ .... ) Πφφφφφφ...... Τα λέμε στο επεισόδιο της επόμενης Τρίτης.... χα χα χα χα!
  12. Εγω κάτι back cover σε 3gs που έχω αλλάξει, απλά ball buster Σαφώς και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα! ίσως και καμιά φωτό τύπου DIY να μην έκανε κακό όπως και ένας κωδικος/τύπος ανταλλακτικού αν αποδειχθεί ποιοτικά και λειτουργικά "καλό". Ευχαριστώ επίσης και για τη βοήθεια με τα appz και τα βίντεο Swimmer21. Σαφώς και αν ο επαγγελματίας είναι καλός τότε θα έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα. Για μένα υπάρχει το επιβιώνω αξιοπρεπώς και αποδίδω στον πελάτη το βέλτιστο αποτέλεσμα με τα μέσα που διαθέτω έτσι ώστε σε επικείμενο πρόβλημα να είμαι η πρώτη επιλογή του και σε περιστατικό σε προσφιλές άτομο να προταθώ. Εγώ στο συγκεκριμένο topic επικεντρώνομαι στον απατεώνα, ερασιτέχνη, ευκαιριολάγνο Και υπάρχουν αρκετοί... Δυστυχώς. Δεν συμπαθώ τις πολιτικές των εταιριών και το guideline που έχουν δώσει στα εξουσιοδοτημένα. Θυμάμαι την Νοκια προ 15 ετών αν δεν απατώμαι, να λέει πάντα από το 8210 και μετά το ΥΓΡΑΣΙΑ ακόμα και για σπασμένη οθόνη! kinder έκπληξη, ένα πράγμα 1+1 δώρο ας το πούμε!
  13. Εκεί είναι το θέμα Swimmer21, δεν ξέρω κατά πόσο έχεις ασχοληθεί με πολιτικές εταιριών, παρ' το αυγό και κουρεφτο.. For the record: Πελάτης έκανε κλασικό update και μετά το κινητό δεν άνοιγε ΚΑΝ. του ζήτησαν 320 για πλακέτα...... Εδώ το είπα στο τηλ κέντρο ότι χρειάζομαι πληροφορίες από το IMEI από την βάση τους για να κινηθώ νομικά προς κάποιον και μου είπαν δεν υπάρχουν....... κάτσε ρε μάστορα και οι άλλοι πως ξέρουν τι έχω και τι δεν έχω? Τεσπα..... Παιδιά για να μην σας κουράζω! Έκανα την εξής ενέργεια, με 9€ ο Service κινητών θα μου δώσει ανάλυση των ανταλλακτικών που θα χρειαστεί να αντικαταστήσει και αν δε δεχθώ θα μου το επιστρέψει. Έπειτα θα βρω τα parts on-line, θα τα αλλάξω και τελειώσαμε. Ευελπιστώ να μην έχει γίνει κάτι "κακό" στη πλακέτα και να πάνε όλα καλά. Θα σας updatάρω.... Σιχαίνομαι να λύνω κινητά.
  14. Μωρέ το IMEI άμα το αλλάξω θα το πάω πάλι στη Samsung? τώρα είναι ίδιο. φτιαχτέ το με 150
  15. C'est la vie, που να τον φάει ο King Cobra.! Έχω βρει και από ebay και από Ali express και δύναμαι να το επισκευάσω. Αλλά το ποιοτικό κοστάει κατά πολύ. Έρχομαι ίσα καράβια ίσα νερά στο περίπου με το να το πάω στο εξουσιοδοτημένο.
  • Δημιουργία νέου...