Προς το περιεχόμενο

DioNiSis_000

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    691
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με DioNiSis_000

  • Ημερομηνία γέννησης 27/06/1981

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

DioNiSis_000's Achievements

  1. DioNiSis_000

    ZTE H288A (Nova)

    μπορείς αρκεί η σύνδεση μεταξύ τους να γίνει με καλώδιο . Στο δεύτερο θα πρέπει να αλλάξεις την ip να μην έχουν την ίδια και να απενεργοποιήσεις το dhcp. βέβαια κανε μια δοκιμή με τα ρουτερ διπλα-διπλα πριν τραβήξεις καλώδιο στο αλλο δωμάτιο γιατί εμένα έκανε κάτι περίεργα ο dhcp. δεν ειχα 2 ίδια ρουτερ αλλα διαφορετικά και ο dhcp έτρεχε στο άλλο ρουτερ . το πρόβλημα ηταν με τις συσκευές που μετακινούνταν και άλλαζαν ap. οταν ενα κινητό πχ συνδεόταν πρώτα στο zte και μετα πήγαινε κοντα στο άλλο άλλαζε ap και ολα οκ. όταν ηταν συνδεμένο στο αλλο και μετά πήγαινε κοντά στο zte den μπορούσε να συνδεθεί, δεν έπαιρνε ip και ακόμα και με static δεν έβλεπε τίποτα στο δίκτυο πέρα απο το zte και κάποια στιγμή μετα απο ώρες μπορεί να συνδεόταν. η μονη λυση να πάρει ip ήταν με αλλαγή της mac address.
  2. DioNiSis_000

    ZTE H288A Bridge

    μπαίνεις με τους root κωδικούς?
  3. DioNiSis_000

    Πόσo να πουλήσω..?

    καλησπέρα. έχω μια μητρική mini itx asrock με intel j4105 cpu. 8gb ram G.Skill DDR4 3200 (2x4gb), τροφοδοτικό pico , παίρνει ρεύμα με καρφί 12v . ποσο να τα δώσω ολα μαζι?
  4. DioNiSis_000

    AceMagician AMR5 AM06 Pro Mini PC

    δίπλα στον ssd εχει κατι κόκκινα pins να κανεις reset cmos . δοκιμασε και αυτο .
  5. DioNiSis_000

    ZTE H288A (Nova)

    γίνεται αυτό που γράφεις εφόσον σε καλύπτει το wifi του, εγώ έτσι το έχω τώρα. θα πρέπει να έχουν διαφορετικές ip στο ίδιο lan και να υπαρχει μονο ενας dhcp server σε ένα από τα δυο.
  6. DioNiSis_000

    Home Assistant Hassio RPi

    από την έκδοση 2022,12 εμφανίστηκε ενα πρόβλημα με την κατανάλωση μνήμης στις ffmpeg κάμερες. σήμερα το πρωί βγήκε το update 2022,12,3 που το διορθώνει . κανε το αν δεν το εχεις κάνει ακόμα και δες αν διορθώθηκε.
  7. DioNiSis_000

    Smart Home

    η πιο οικονομική λύση είναι κάποιο esp board, με tasmota ή esphome, με μια lcd i2c οθόνη, μπορείς να έχεις και τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο ίδιο board.
  8. DioNiSis_000

    Home Assistant Hassio RPi

    μπορείς σε όποια διανομή χρησιμοποιείς, να εγκαταστήσεις την homeassistant core εκδοση σε python virtual enviroment με την εντολή pip . νομίζω έχει οδηγίες στη σελίδα του πως να το κάνεις. θα τρέχει σαν απλο προγραμμα οπως θελεις. οι διαφορες ειναι, δεν θα εχεις το addon store που ειναι κατι σαν το repository της διανομης haos, αλλα εχεις τα repositories της διανομης που ηδη χρησιμοποιείς για εφαρμογές. hacs μπορεις να εχεις. τα updates θα τα κανεις οταν βγαινουν δίνοντας μια εντολη στο τερματικο ή φτιαχνεις script να γίνονται απο το interface του ha. δεν χρησιμοποιεί docker και containers με αποτέλεσμα να έχεις πολύ χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης .
  9. DioNiSis_000

    Home Assistant Hassio RPi

    μια λύση ειναι να βάλεις ενα esp32 board που εχει ενσωματωμένο Bluetooth με tasmota , εντος εμβέλειας της Bluetooth συσκευής και να την προωθεί με mqtt μέσω wifi στο home assistant . θα πρέπει ομως η συσκευη που εχεις να υποστηρίζεται απο το tasmota μέσω bluetooth. κοίταξε το documentation του tasmota να το επιβεβαιώσεις πριν.
  10. DioNiSis_000

    Nova - Huawei DG8245v Bridge mode

    o ποιο απλος τροπος να το κανεις ειναι να εχεις ενα δευτερο καλωδιο απο μια lan του ΑΧ3 σε μια του DG8245v. θα πρεπει να ειναι και οι 2 συσκευες στο ιδιο lan με διαφορετικές ip και απενεργοποιημενος ο dhcp στο DG8245v
  11. DioNiSis_000

    Nova - Huawei DG8245v Bridge mode

    αφου συνδεθεις με τους κωδικους της forthnet πατας advanced > security > access control. εκει στη λιστα η πρωτη επιλογη ειναι οι ethernet και η 2η το wifi . πατας σε οποιο χρησιμοποιείς ή και στα δυο και απο κατω για καθε ενα στο application επιλέγεις και το ssh. μετα μπορεις να μπεις με ssh στο ρουτερ, μονο με τους κωδικους της forthnet. για να δεις ολες τις διαθεσιμες εντολες πατας το ?
  12. DioNiSis_000

    Nova - Huawei DG8245v Bridge mode

    δυστυχώς δεν τα έχουν βάλει στο web interface. ένας τρόπος να τα δεις είναι να ενεργοποιήσεις το ssh για το lan ή και wlan , να μπεις με ssh και να δώσεις την εντολή display xdsl connection status
  13. σε ευχαριστώ, το standalone script δουλεύει όπως ήθελα για το home assistant . το output μπορείς να το παίρνεις είτε με την παράμετρο value_template στο yaml configuration είτε πιο απλά εκτελώντας το script με την εντολή grep
  14. DioNiSis_000

    Smart Home

    εγω το εχω σε esp με tasmota , δεν νομιζω να εχεις προβλημα με esphome.
  • Δημιουργία νέου...