Προς το περιεχόμενο

dim05

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    27
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με dim05

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1920

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

dim05's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

24

Φήμη

  1. μθι Το πρωτο review που αναφερεσαι ειναι απο το https://www.canstarblue.com.au/phone/tcl-20-r-5g-review/ και το δεύτερο απο το https://www.techadvisor.com/article/722970/tcl-20r-5g-smartphone-review.html Υπάρχει ένας αρχαίος κανόνας\συμβουλη στη φωτογραφία, ότι ποτέ δεν φωτογραφίζεις με κόντρα τον ήλιο. Στο πρώτο review λοιπόν εμφανίζεται φωτογραφία με κόντρα τον ήλιο κατά την ανατολή του ήλιου. Το ότι αυτός είναι κρυμένος πίσω απο τα σύννεφα δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αναμένονται παραμορφώσεις στη φωτογραφία και ότι θα ψιλοκαεί το κομμάτι αυτό της φωτογραφίας, εκτός φυσικά αν έχεις ακριβό εξοπλισμό και μεγάλη εμπειρία που μόνο επαγγελματίας φωτογράφος θα μπορούσε να διαχειριστεί\τολμήσει. Στην συγκεκριμένη άστοχη κριτική που παρουσιάζει ο συντάκτης της, εστιάζεις στο μήνυμα σου. Παρόμοιο φαινόμενο υπάρχει και στη φωτογραφία που δημοσιεύεται στο δεύτερο review αν και θεωρώ ότι είναι πιο ισορροπημένη η κριτική του σε σχέση με το πρώτο review. Και στα δύο reviews η τιμή αγοράς τότε, ήταν περίπου στα 240-250 δολλάρια, όταν σήμερα δεν μιλάμε απλώς για τα μισά λεφτά αλλά για ενα επίπεδο τιμής που θεωρώ ότι είναι κάτω απο το κατώφλι για μια αγορά που δεν θα έκανε να μετανοιώσει ένας μέσος χρήστης σε επίπεδο δυνατοτήτων. Αξιοπρεπεστατες οι φωτογραφίες σε κοινό σκηνικό ημέρας που εμφανίζει παραπάνω ο φίλος μας Brainmorf.
  2. Γενικα ειναι υπερβολικο στο συγκεκριμενο περιοχη χρηματων, να αναζητάμε ικανοτητα φωτογραφίας και να συγκρινουμε\συζητάμε με κριτηρια επαγγελματικων DSLR. Ο κοινός χρήστης γενικά δεν θα καταλάβει τίποτα. Ο απαιτητικός και γνώστης ξέρει ότι είτε πρέπει να ξεπαραδιαστεί, δηλαδή να χάσει\ξοδεψει πάνω απο χιλιαρικο, είτε πρέπει να αγοράσει μια κανονικη φωτογραφική μηχανή ( η πικρή αλήθεια δυστυχώς που όλοι ξέρουν). Γενικό σχόλιο που αφορά κυρίως όλους αυτούς τους "επαγγελματιες" κριτικούς, που κάτι πρέπει να πουν στα unboxing και reviews του youtube για να μαζέψουν like/views. Νομιζω για αυτά τα χρηματα είναι πολύ τιμιο.
  3. Εχω να παρατηρησω τα εξης για τα εκτος θεματος: το επιπεδο ακριβειας των trip computer στην καταναλωση ειναι γενικως για γελια το επιπεδο των μαθηματικών των ελληνων ειναι για κλαματα. Για τα εντος θεματος τώρα, οι τιμες των καινουργιων ειναι πολυ αυξημενες. Για αυτοκινητο που ενδιαφερομαι, η τιμη του όταν πρωτοπαρουσιαστηκε πριν απο τέσσερα χρόνια ήταν 4.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με σήμερα (17k->21k, δηλαδη δεν μιλαω για καμια φεραρι). Επιπλέον, και επειδή είμαι και αναποφασιστος, παρατήρησα ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο πήρε μια αύξηση πάνω απο 500 ευρώ. Γενικώς για εμένα δεν λέει η αγορά καινούργιου για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το λέω μήπως και ξεθυμάνει μέχρι τότε η ιστορία με τους ημιαγωγούς και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επιπλέον μήπως καλυφθεί μέχρι τότε και η ζήτηση και μειωθούν οι απαράδεκτοι χρόνοι παραλαβής και το κόστος αγοράς.
  4. Σκεφτομαστε για εγκατασταση inverter στην πολυκατοικια. Μας ενημέρωσαν ότι εχει ενα σημαντικο κοστος περιπου 2000 μας είπαν και ότι για μια μεσαιου μεγεθους πολυκατοικία δεν αξιζει τον κοπο γιατι για λίγες δεκάδες χρησεις την ημερα δεν προσφερει σημαντικη οικονομια για αποσβεση και εξοικονομηση χρηματων, οπότε έχουμε κανει πισω προς το παρον. Έχει εγκαταστησει κανείς στην πολυκατοικια να μας πει αν είδανε σημαντική εξοικονομηση χρηματων στο ρευμα;
  5. Εμενα με προβληματιζει η τάση που υπάρχει στις εστίες για κουμπιά αφής και τα οποία είναι μονοδρομος αν επιλεξει καποιος ανεξαρτητη εστια απο αφουρνό. Δεδομενου οτι οι οθονες αφης ανιχνευουν ουσιαστικά την θερμοτητα απο τα δάκτυλα για να καταλαβουν αν πατήθηκε καποιο κουμπι, δεν ξερω τι θα συμβει αν πχ απο μια κατσαρολα ξεχειλισει το καυτό νερο και φτάσει και επικαλυψει τα κουμπια αφής. Επισης αν χαλανε ευκολα και γενικά αν μπερδευονται απο πηγες θερμοτητες. Εχει εμπειρια κανεις;
  6. Καλησπερα, ανοιξαμε το καλοριφερ (κεντρικη εγκατασταση αεριου) στην πολυκατοικια (6οροφη) και στην αρχη ακουγονταν μονο ηχοι απο το νερο. Μετα απο μιση ωρα δεν ειχε ζεστανει κανενα σωμα και παρολο που καναμε ολοι εξαερωση. Καμια ιδεα απο τα μαστορια του φορουμ; Επισυναπτω και φωτο απο τα μανομετρα. https://imgur.com/1WHOCmo https://imgur.com/BdFmidS https://imgur.com/DU4Foo6
  7. Τα ενοικια δυστυχως εχουν παει στα υψη κυριως λογω airbnb.
  8. Αυτο με το ανθρακικο, το εχω παρατηρησει και εγω. Δεν επαρκεί το ανθρακικό μετά το δεύτερο άνοιγμα του μπουκαλιου. Και ισχύει και γαι τους δύο μεγάλους όχι μονο για τη coca cola. Ισως θελουν να μας στρέψουν έμεσσα σε πιο μικρές συσκευασίες που ειναι πιο ακριβές ανα λιτρο.
  9. Ψαχνωντας στο ιντερνετ για το θέμα, αναφέρονται και τα ESE pods σαν τη χρυση τομη μεταξύ ποιότητας και τιμής. Δεν έχω ξεκαθαρισει όμως το θέμα της τακτοποιησης-καθαριοτητας. Απο ότι ξέρω τα διάφορα συστηματα με καψουλες (πχ ντολτσε, τασιμο, νεσπρεσσο κλπ) φαίνεται να έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται καθάρισμα η μηχανή μετά την παρασκευή του καφέ. Ισχύει το ίδιο και για τις μηχανές με ESE pods;
  10. Σκεφτομαι να αγορασω ενα φτηνο switch (πχ TP-LINK TL-SF1005D ή το D-Link GO-SW-5E) ώστε να συνδεσω περισσότερες συσκευες στο ιnternet. Δηλαδη η μια θυρα του switch θα ειναι στο router και οι υπολοιπες σε άλλες συσκευες/pc. Με προβληματιζει αν με τα switchακια παραπανω που ειναι unmanaged θα ειναι δυνατη η συνδεση στο internet (διαμοιρασμος) για ολες τις συσκευες. Βασικα απο τα ελαχιστα δικτυακα που ξερω θεωρω ότι μολις συνδεθουν οι συσκευες θα αναζητησουν τον dhcp server στο dsl router για να παρουν ip διευθυνση. Aλλά σκέφτομαι ότι θα αποτυχει η επικοινωνια με τον router γιατι δεν γνωριζουν αρχικά την mac address του router όπου ιδανικά θα επρεπε να την προωθούσε το switch και φυσικά ούτε τον default gateway. Οπότε δεν θα πάρει κανένα pc ip, ούτε θα μαθουν τον default gateway και δεν θα μπαινει τιποτα στο internet. Δεν ειμαι εξπερ στο ip και θα ηθελα τη γνωμη σας αν μπορεί να παίξει τελικά η συγκεκριμενη συνδεσμολογια ή δεν θα παίξει καθόλου το internet; Βασικά είναι φτηνα switchακια (λιγότερο απο 10 ευρω). Δεν ξερω αν με κάποιο managed θα μπορούσα να σετάρω το δίκτυο αλλά θέλω να αποφύγω τον μπελά να σετάρω οτιδηποτε με καρφωτές ip και ρυθμισεις.
  11. dim05

    Τιμές ενοικίων

    Να αναφερω και τον παράγοντα "μεσιτες" που αγνοήθηκε τελείως στη συζήτηση, γιγαντωθηκε επι ημερων "φούσκας ακινητων" την προηγουμενη δεκαετια με τα φτηνα δάνεια και να συνεχισω απαριθμώντας τα κακα: α) εξυπηρετούν την πλευρα του πωλητη και οχι του αγοραστη όσον αφορα την διαμορφω ση της τιμης και πολυ λογικα αφου η προμηθεια τους εξαρταται απο το ύψος της τιμης πωλησης ή του ενοικιου β) δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για την ακεραιοτητα τους αφου δεν μπορεις να παζαρεψεις\επικοινωνησεις απευθειας με τους ιδιοκτητες. γ) ελεγχουν σε πολυ μεγαλο βαθμο την αγορά μεσω των γνωστων site. Τα ενοικιαστηρια-πωλητηρια απο τους ίδιους τους ιδιοκτητες είναι ελαχιστα είτε στο internet είτε στο δρομο. Ειδικα στο ενα απο τα δύο site, απο τις τιμες που αναφερονται νομιζεις ότι ζεις στο Manhattan και οχι στην Ελλαδα της χρεωκοπιας. δ) παρασυρομενοι απο τις τιμες που θέτουν οι μεσίτες, πολλοί ιδιοκτήτες θέτουν και αυτοί παρόμοιες εξωπραγματικές τιμές. Τέλος να επισημάνω ότι και εγω πιστευω ότι οι τιμές είναι εξωπραγματικές πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το airbnb αλλά και η νοοτροπια μεσιτων-ιδιοκτητων κατα τη διαμορφω ση τιμων.
  12. Θηκη για ηλεκτρικη οδοντοβουρτσα, που θα βρουμε; Εχει βρει κανεις πουθενα;
  13. η μυρωδια μοιαζει με μυρωδια μπογιάς, πλαστικου ή γενικά χημικου και οχι κατι αηδιαστικο. Σκεπτομαι να το περασω απο πανω με νεα μπογια αλλα το θεμα ειναι αν οντως θα θαψει απο κατω το παλιο χρωμα. Εχω ακουσει τη φραση οτι οι οι τοιχοι αναπνεουν αλλα δεν ξερω τι ακριβως σημαινει αυτο και το ποσο θα επηρεασει την κατασταση. Παντως βαφτηκε μεσα-τελη Σεπτεμβριου, δηλαδη παω για διμηνο.
  14. Έχει περάσει εναμιση μήνας. Ετσι έλεγα και εγω στην αρχή ότι θα ήταν για μερικές ημέρες. Το χειροτερο είναι οτι πλεον χειμωνιασε για τα καλα και δεν μπορω να εχω ολη μερα ανοιχτες πορτες.
  15. Καλησπερα, νοίκιασα σπιτι προσφατα και πριν μπω βάφτηκε με ευθύνη του ιδιοκτήτη. Δυστυχως ομως μετα απο εναμιση μήνα εξακολουθεί να υπάρχει έντονη μυρωδια και παρόλο που το άφηνα με τις ώρες κάθε μέρα ανοιχτό. Υποψιάζομαι ότι οι μπογιές ήταν φτηνές-προβληματικές. Αν το ξαναβάψω θα απαλλαγω απο τις οσμες ή έχουν μείνουν μόνιμα;
  • Δημιουργία νέου...