Προς το περιεχόμενο

liapinio

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    268
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με liapinio

  • Ημερομηνία γέννησης 27/09/1983

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

liapinio's Achievements

  1. τελικα εκανα λαθος στη συνδεση εξω στο μοντεμ, δεν ξερω το καλωδιο που απογυμνωνα μαλλον δεν το εκανα σωστα και δεν συγχρονιζε η γραμμη. εκοψα ακομη ενα σημερα και το ξαναδοκιμασα και δουλεψε μια χαρα, κλειδωσε 54mbps η γραμμη
  2. Δεν το δοκίμασα αυτό να σου πω την αλήθεια αλλα μου φαινεται απιθανο γτ αποσυνδεω την γραμμη πριν μπει μεσα στο σπιτι και κουμπωνω το μοντεμ. Με την 1η ευκαρια θα το δοκιμασω και θα στειλω καμια φωτο για να υπαρχει καλυτερη εικονα μπας και βγει ακρη
  3. Ευχαριστω για την βοήθεια, ναι μέσα στο σπίτι όταν αλλάξω τα καλώδια, συνδεω δλδ απλα την γραμμη του ΟΤΕ και την γραμμη που παει μεσα στο σπιτι και κουμπωνω το μοντεμ εχω κανονικα ιντερνετ. Οταν βάζω το μόντεμ κατ ευθειαν στην γραμμη του ΟΤΕ που φτάνει στο κουτι έξω απο το σπιτι δεν εχω. Είναι λιγο κουλο γτ ειναι 2 καλώδια, ποσο λάθος να κανω. anyway θα κάνω μια δοκιμή ξανά αύριο και θα στειλω.
  4. @sphinxgr ποσο λαθος να κανω ρε γαμωτο την συνδεση των καλωδίων? ερχεται ενα καλώδιο ουτε ΟΤΕ στο κουτι στο σπιτι το οποιο έχει μέσα 2 καλώδια, κόβω ενα καλώδιο τηλεφωνικης γραμης, ξεγυμνωνω την μια μεριά και αφηνω το κλιπσακι που κουμπωνει στο μοντεμ στην αλλη, συνδεω ρευμα αλλα δεν συγχρονιζει η γραμμη. αναβει σταθερα μονο το power και τα υπολοιπα λαμπακια αναβοσβηνουν μονιμα.
  5. Καλημέρα και πάλι, ήρθα λίγο στο χωριό και είπα να δοκιμάσω λίγο να κάνω τις αλλαγές με την σύνδεση. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω το μοντεμ απ ευθειας στην γραμμή του οτε που έρχεται στο σπιτι. Εκεί είχε μετρήσει ο τεχνικός του ΟΤΕ την ταχύτητα πάνω απο 50mbps ενω μέσα στο σπίτι φτάνει περίπου στο μισό. Αυτό που έκανα για αρχή ειναι να προσάθησω να κουμπώσω την γραμμη πανω στο μόντεμ, έκοψα την μια ακρη απο το κλασσικο καλώδιο τηλ, την συνδεσα στην γραμμη του ΟΤΕ και μετά το κλιπσακι κανονικα στο μοντεμ αλλά δεν συγχρονίζει. Ανάβει μόνο το power και τα υπολοιπα λαμπάκια, dsl, internet, telephony αναβοσβηνουν μονιμα χωρις να εχω ιντερνετ. Τι κάνω λάθος?
  6. Thanks, νομίζω έχω καταλάβει πως μπορώ να το κάνω και να απλοποιηθεί πάρα πολύ το όλο θέμα. Μπορώ να κρατήσω την παλιά καλωδίωση μέσα στο σπίτι για την γραμμή τηλ και ουσιαστικά να κουμπώσω όπου θέλω το modem απ ευθειας στην γραμμη του ΟΤΕ. Εχω και αυτό εδω, https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με ταχυτητες και τ λοιπά οπότε δεν νομίζω να έχω προβλήματα.
  7. @sphinxgr ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ για την εσωτερική καλωδίωση, εκεί είναι το πρόβλημα, το καλώδιο που είχε χρησιμοποιηθει για την εγκατάσταση είναι καλώδιο ρεύματος και όχι τηλεφώνου. Δεν είχα σκεφτεί αυτό που λες, δλδ να κουμπώσω το μοντεμ στο PET που έρχεται και μετά να δώσω απο το modem τηλεφωνια στις υπόλοιπες γραμμές. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω σ αυτο είναι οτι το modem θα είναι στο υπόγειο, θέλω να αποφύγω να τρυπήσω κτλπ. Θα το δοκιμάσω σύντομα και θα ενημερώσω
  8. @timos81 ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για οπτική στην περιοχή και μάλλον θα καθυστερήσει. Επίσης το πρόβλημα είναι στην καλωδίωση εντός του σπιτιού και όχι απο τον πάροχο καθώς στο κουτί του ΟΤΕ η γραμμή που φτάνει είναι 56Μbps. Προσπαθήσαμε σήμερα να δούμε που είναι το πρόβλημα, κάναμε κάποιες δοκιμές εδω στην καλωδίωση, αλλάξαμε το εξωτερικό καλώδιο που φτάνει μέσα στο σπίτι, βάλαμε το PET που πρότειναν και τα παιδιά απο πάνω αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Λίγο για να καταλάβαιτε την συνδεσμολογια, το PET πάει στο υπόγειο και φέυγουν 2 ζευγη καλωδιων στον 1ο και 2ο όροφο. Συνδέοντας το PET απ ευθειας στο modem απο το κουτι του ΟΤΕ η γραμμή κλείδωνε κοντά στα 50Mbps, οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι στα εσωτερικά καλώδια που φεύγουν απο το υπόγειο για τους άλλους 2 ορόφους. Τώρα επειδή έχει αρκετό μπελά για να αλλάξουμε όλη την καλωδίωση θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να μεταφέρω την τηλεφωνικη γραμμη μέσα στο σπίτι χωρίς πολλά καλωδια. Να πω οτι η γραμμή ειναι Voip και το κουτι του ΟΤΕ είναι διπλα στο γκαραζ οπότε θα μπορουσα να τραβήξω ενα καλώδιο μέσα στο γκαραζ και να έχω εκει το modem. Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω μετά την τηλεφωνική γραμμή μεσα στο σπίτι? Επίσης υπάρχει και αυτο το poweline της devolo https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB για να υπάρχει καληψη δικτύου σε όλο το σπίτι. Αυτό που σκεφτομαι είναι: 1. Μπορώ απο την lan του powerline να έχω τηλεφωνικη γραμμή? 2. Μηπως το πρόβλημα λύνεται απλά με ενα ασυρματο τηλ με διπλή βάση?
  9. Ευχαριστώ πάρα πολύ @johnmegarythmos για το χρόνο σου και για τις χρήσιμες πληροφορίες. Παρήγγειλα το PET καλώδιο απο τον καυκά και θα το παραλάβω σήμερα, πολύ ωραίο αυτο με το SCOTCHLOK θα το τσεκάρω. Το καλο είναι οτι η γραμμή κλειδώνει και τώρα πάνω απο 20Mbps οπότε δεν είναι οτι σέρνομαι, απλά αφου υπάρχει η δυνατοτητα για καλυτερη ταχύτητα και την πληρώνω είπα να το δοκιμάσω. Είχε έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ και ήμασταν μαζι στο κουτί έξω απο το σπίτι που έκανε την μέτρηση και ήταν πάνω απο 50, αν θυμάμαι καλά 56Mbps. Το κουτί δεν είμαι σίγουρος τι τύπου είναι και δεν ξερω και τι είναι η κλέμμα. Θα το ψάξω λίγο και θα σου στείλω σε μνμ αν χρειαστώ κάτι. Ευχαριστώ και πάλι ✌️
  10. Καλημέρα παιδιά, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το θέμα μου σχετικό με την κατηγορία αλλά δεν ειμαι σίγουρος που αλλού θα ταίριαζε καλύτερα. Κάναμε μια αναβάθμιση πρόσφατα στην γραμμή για ιντερνετ, adsl 50αρι, για το σπίτι στο χωριό, σκφτείτεότι η 24αρα κλείδωνε στα 23 απλά λεώ αφου η τιμή ηταν σχεδόν ίδια ας παμε στην 50αρα. Το θέμα είναι οτι με την αναβάθμιση η γραμμή πλέον κλειδώνει στα 26. Το δήλωσα σαν βλάβη και ο τεχνικος της ΔΕΗ ήρθε και μέτρησε την γραμμή η οποία φτάνει μέχρι το κουτι του ΟΤΕ στο σπίτι πάνω απο 50Mbps. Το πρόβλημα που μας είπε είναι ότι το καλώδιο που φεύγει απο το κουτί για το σπίτι είναι παλιού τύπου και δεν κάνει για τηλεφωνική γραμμή/ιντερνετ και πρεπει να το αλλάξουμε. Γνωρίζει κάποιος τι καλώδιο πρεπει να χρησιμοποιήσουμε για να υπάρχει καλύτερη απόδοση?
  11. Καλημέρα, έχω τα παραπάνω setup και προσπαθω να χρησιμοποιησω το daisy chain για να συνδεσω τις οθόνες στο mac και να γλυτώσω εξτρα καλώδια και αντάπτορες. Συνδέω την Dell οθόνη στο mac με display port to type C, και με display port τις 2 οθονες, display out port της Dell στο display port της Xiaomi. Το πρόβλημα μου μου είναι ότι οι 2 οθόνες πλέον λειτουργούν σαν μια, mirror και δεν αναγνωριζει οτι έχει συνδεθεί και άλλο monitor. Αναγνωριζει μονο την default οθονη του Mac και την Dell. Έχει κανείς ιδέα αν υπάρχει κάτι στις ρυθμισεις που πρέπει να αλλάξω? PS. Έχω δει κάποια παλιότερα posts ότι το daisy chain δεν υποστηρίζεται απο την Apple.
  12. Καλησπέρα και πάλι μετά απο αρκετό καιρό, έτσι για να σας ενημερώσω λίγο για την πορεία της διαδικασίας, έγινε γενική συνέλευση στην πολυκατοικία, εντάξει πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει το θέμα οπότε κλείστηκε ραντεβού για την προηγούμενη Τρίτη. Ήρθε το συνεργείο με την μηχανικό, και εκεί που μας είχανε διαβεβαιώσει ότι δεν χρειάζεται να δοθεί πρόσβαση σε κανένα άλλο διαμέρισμα εκτός του 1ου ορόφου, τελικα κατάλαβαν οτι δεν μπορουν να βάλουν τα εργαλεια??? και ότι πρεπει να έχουν πρόσβαση και στους 6 οροφους σε 1 διαμέρισμα. Αντε πάλι να ενημερώσω όλους τους ενοίκους και να τους πώ να αν δεχονται. Αυτοι που μένουν στον 5ο δεν θέλουνε να μπουνε το συνεργειο, δεν καταλαβαινω να σας πω την αλήθεια τον λογο, ειναι για 15 λεπτα στο μπαλκονι οι εργασιες που πρεπει να γινουν. Ρωτάω την μηχανικο αν μπορει να γινει κατι άλλο και μου λεει όχι, αλλιως πρεπει να μπουνε οι κατανεμητες και για τον 5ο στον 4ο η στον 6ο οροφο. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατι κάτι τέτοιο δεν μπορει να δουλέψει? Αυτη είναι η προτεινόμενη λύση απο την μηχανικό:
  13. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το θέμα είναι ότι η μηχανικός που ήρθε να κανει την μελετη μου είπε οτι ο μονος τροπος για να ανεβει η οπτική ίνα είναι να ακολουθήσει τις σωλήνες του φυσικού αερίου και να περάσει μέσα απο το μπαλκονι του 1ου ορόφου. Οπότε αυτός που μένει στον 1ο οροφο μπορεί να αρνηθεί και εκει ειναι το θεμα. Επίσης ένα θέμα που έχει προκύψει με αυτό ειναι οτι θα πρεπει να ανεβει 6 ορόφους και σε κάθε όροφο να τρυπάει τον εξωτερικό τοίχο για να μπει στην οικοδομη και να βγαίνει μπροστα απο το ασανσερ. Οπότε αντι να τρυπήσει σε ενα σημείο ας πουμε στο ισόγειο θα πρεπει να το κανει αυτο 6 φορες ξεχωριστα για καθε όροφο. Ξέρω απο γνωστπ στην Θεσσαλονική οτι περάσανε τα καλώδια απο το ασανσερ και ηταν πολυ λιγοτερες οι εργασιες. Στην μηχανικο που το ανεφερα μου ειπε οτι δεν γινεται στην Λαρισα να περαστει απο ασανσερ, δεν επιτρεπει η wind, αυτο δεν ειναι περιεργο παλι?
  14. Καλημέρα σε όλους, έχω κάνει ένα αίτημα για fiber to the home μιας και υπάρχει η δυνατότητα στην περιοχή που μένω Λάρισα. Το πρόβλημα είναι ότι η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούρια αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει προεγκατάσταση για να τοποθετηθεί. Η μηχανικός της wind που ήρθε να κάνει την μελετη για το πως θα μπορουσε να μπει, μου ειπε οτι θα χρειαστούν αρκετές εργασίες για να μπορέσει να ανέβει μεχρι τον 4ο. Έγινε γενική συνέλευση στην πολυκατοικια, γενικότερα όλοι ηταν θετικοι απλα θέλουν να καταλαβουν τι εργασιες θα γινουν και ποσο μεγάλα ειναι τα καλωδια κτλπ. Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει ήδη και θα μπορουσε να ανεβάσει κάποιες φώτο για να το δω? Η αν είναι κάποιος απο Λάρισα να το δω απο κοντα. Επίσης μιλώντας με γνωστό μου απο Θεσσαλονικη μου είπε οτι τα καλώδια εκει περάσανε μέσα απο το ασανσερ, την μηχανικο που ρώτησα μου είπε οτι αυτο δεν επιτρεπεται στη Λάρισα.
  15. liapinio

    TV 46-47 ίντσες

    Ευχαριστω HERTHAN ίσως να ακυρώσω την τρίτη την ΕΤ60, να πάω λίγο στο σπιτι να μετρήσω ξανά αποστάσεις, να μεταφέρω πρώτα και τα έπιπλα για να δώ ακριβώς αποστάσεις και να αφήσω την τηλ τελευταία. Να πάω και απο κανένα κατάστημα για να τις δω live γτ έτσι δεν μπορώ να αποφασίσω.
  • Δημιουργία νέου...