-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
276 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Σχετικά με fantakola
- Ημερομηνία γέννησης 22/06/1983
Πρόσφατες Επισκέψεις
Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.
fantakola's Achievements
-
2 ώρες έμμεσο ψήσιμο?? Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ
-
Έχει φτιάξει κανείς Ινοξ σχάρα για Napoleon Rogue 425? Και αν ναι, πόσο το μαλλί και από πού? Είμαι φουλ ικανοποιημένος από το μαντέμι, αλλά σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε ινοξ . Και ναι δεύτερη ερώτηση Θα ψήσω μια Τομαχωκ, μια Πικανια και κάνα δυο Flank steaks στην Rogue και επειδή θα είναι η πρώτη φορά (ανάλογα κομμάτια έχω ψήσει μόνο σε κάρβουνο), τι χρόνους να υπολογίζω και τι θερμοκρασίες? Το τσεκούρι του πολέμου είναι 1.250 , η πικανια 1.900 και τα Φλανκ από 600γρ Reverse searing πάντα Σημείωση δεν έχω θερμόμετρο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ). Ψήνω με βάση την αίσθηση και την εμπειρία μου 🙂
-
Ευχαριστώ πολύ παίδες Δυστυχώς όμως αυτά δεν κανουν δουλειά ,και εξηγώ Η είσοδος της σούβλας στο μοτέρ, είναι τετράγωνη, οπότε τα εξάγωνα τύπου Άλλεν δεν ταιριάζουν ή και να ταιριάξουν κάπως , θα φαγωθούν τα πάσα . Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι το drive , το καρυδάκι δηλαδή, είναι πολύ ρηχό, οπότε δεν μπορεί η σουβλα να μπει καν μέσα . Χρειάζεται δηλαδή κάτι αντίστοιχο που να είναι τετράγωνο αντί για Άλλεν και το "καρυδάκι" να είναι σαν σωληνάκι για να μπορέσει να θηληκωσει. Η λύση θα μπορούσε ίσως να δωθεί από κάτι τέτοιο https://www.amazon.se/KATUR-nyckellös-borrchuck-snabbväxel-omvandlare/dp/B07VVN3F6P Αρκεί να βρεθεί τετράγωνο το πίσω μέρος
-
5-6€ στην Ελλάδα Εδώ Σουηδία δεν έχω βρει σκέτη σούβλα ,παρά μόνο κιτάκια
-
Μα αυτό θέλω να αποφύγω ... Έχω σούβλες και έχω και μοτέρ οπότε μου φαίνεται λογικό να βρω τρόπο να προσαρμόσω τα υπάρχοντα παρά να δώσω αλλά 50€ για να πάρω καινούριο Κιτ 🙄
-
Η μία πλευρά έχει χερούλι ξύλινο Αυτό σκέφτηκα και εγώ κατευθείαν! Δυστυχώς όμως, τα καρυδακια που έχω είναι διαφορετικά από της φωτογραφίας και δεν μπόρεσα να το μονταρω ρε γμτ Πρέπει να δω εδώ Σουηδία που θα βρω σαν αυτά του λίνκ που παρέθεσες!
-
Όχι, αλλά έτσι και αλλιώς δεν θα ήθελα να την "φάω" γιατί η ίδια σούβλα χρησιμοποιείται και στη φουκού οπότε μετά δεν θα ταιριάζει στην εκεί εσοχή και δεν θα μπορεί να γυρίσει
-
Εξαιρετικά Σε αυτή την "φουρνίσια" παραλλαγή , καλό είναι να γίνει όπως το κάνει ο Πετρετζιτζίκης, δλδ με 2 μεγάλες πατάτες στην βάση. Βγαίνει πιο βολικός στο κόψιμο και ο γυρο-πυργος 😂 Το ξύδι ταιριάζει εξαιρετικά στο γύρο απλά θέλει προσοχή στην ποσότητα και στην ώρα που θα κάτσει η μαρινάδα γιατί μετά παραμαλακώνει το κρέας και περνάει πολύ έντονα η ξυδίλα Το μαντέμι καθαρίζει πραγματικά πολύ εύκολα Αν είναι πολύ επίμονοι οι λεκέδες, απλά τους ξύνεις και φεύγουν . Νεράκι, σαπούνι , στέγνωμα με χαρτί+φωτιά και μετά λάδι και είναι σαν καινούριο ξανά. 5' χρόνος 😉 -------------------------------------------------------- Έχω μια σούβλα πάχους 8mm και ένα μοτέρ του οποίου η υποδοχή για σούβλα είναι για μικρότερο πάχος. Δεν το έχω μετρήσει όμως υποθέτω πως είναι 6mm ή 7mm . Προσπαθώ να βρω κάποιον ανταπτορα ή οποιαδήποτε άλλη λύση ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα εξοπλισμό. Ιδέες κανείς? Επισυνάπτω φωτογραφία του μοτέρ
-
Μια χαρά θα γίνει να είσαι σίγουρος, αλλά έχει πλάκα που τελικά έκανες την επιλογή με το περισσότερο λίπος και όχι το λιγότερο 😂😅 Ο χασάπης σου έχει απόλυτο δίκαιο. Πάντα η ποιότητα του κρέατος θα καθορίσει και το αποτέλεσμα. Κανονικά η πανσετα είναι ιδανική για γύρο, αλλά πρέπει να ξυρίσεις το πολύ εξωτερικό λίπος που έχει γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ λιπαρός ο γύρος σου. Ο λαιμός από την άλλη, ειναι πιο ψαχνός και έτσι προτιμάται σε σπιτικές παραλλαγές λόγω του εσωτερικού λίπους που έχει. Οπως και να έχει, γύρος σπιτικούς και να μην βγει καλός δεν παίζει. Θα κάνω και εγώ στην Rogue με την πρώτη ευκαιρία για να δω πως θα βγει. Αλλά εγώ θα τον κάνω στη σούβλα 👹🔥
-
Σπάλα και λαιμό σε αναλογία 2/1 μιας και δεν θέλεις πολύ λίπος, αλλιώς 1/1 Ο γύρος χρειάζεται λίπος και για τη γεύση αλλά και για να γίνεται ζουμερος. Απέφυγε την πανσετα καλύτερα
-
Από αυτά που γνωρίζω μέσα από προσωπικές δοκιμές, δουλειά μέσα σε ταβέρνες και συζητήσεις με ψήστες και μάγειρες, το ψητό ψάρι είναι από τα υλικά που αποφεύγεις να το φέρνεις πολλές βόλτες. Αναφέρομαι πάντα στα "τυπικού" μεγέθους ψάρια που κατά βάση ψήνουμε οι περισσότεροι στις ψησταριές μας. Τα πράγματα αλλάζουν φυσικά όταν το ψάρι ξεφεύγει σε βάρος και μέγεθος όπου εκεί πρέπει να ακολουθηθούν διαφορετικές τεχνικές, όπως γίνεται και με το κρέας εξάλλου. Εμπειρία από ψησταριά υγραερίου δεν είχα μέχρι και πριν από 1.5 μηνα όπου και έψησα πρώτη φορά. Έκτοτε έχω ψήσει ψάρι καμία 10αρια φορές στην "φθηνή" unimac των 3ων καυστήρων. Ένα γύρισμα και χωρίς προσθήκη λαδιού ή λαδολεμονου μετά το γύρισμα. Οι φωτογραφίες είναι από τραβηγμένες σήμερα το μεσημέρι. 4 φαγγρια 700-800 γραμμάρια το καθένα (ήταν 3100 όλα μαζί ) Τραγανή πέτσα και ζουμερό το ψάρι μέσα 🙂 Πάμε τώρα σε ένα ακόμα δίλημμα πριν την τελική απόφαση για αγορά Τελικώς αποφάσισα να βγάλω από την εξίσωση την Exivos. Αν ζούσα ακόμα Ελλάδα θα την προτιμούσα αλλά μιας και ζω εξωτερικό θα προτιμήσω μια εταιρία που μου παρέχει υποστήριξη εκεί που ζω. Είμαι ανάμεσα σε 2 Και πάλι η Napoleon Rogue 425 και η δεύτερη επιλογή η Broil King Crown 480. Η δεύτερη παίζει σε προσφορά στα 500€ ενώ η πρώτη θυμίζω ότι είναι στα 680€. Από αυτά που βλέπω , η Crown είναι "επιπέδου" Napoleon Freestyle? Στα - της Κορώνας ότι είναι κατασκευασμένη από υποδιεστερα υλικά σε σχέση με την Rogue (νομίζω ότι η Baron είναι η αντίστοιχη της). Στα + της η τιμή καθώς και ότι μελλοντικά μπορώ αν θέλω να προσθέσω υπέρυθρες στο πλαϊνό μάτι με 200€. Για να είμαι ειλικρινής , ο έξτρα πλευρικός καυστήρας, το μάτι και η σούβλα δεν αποτελούν must για μένα αυτή τη στιγμή , αλλά σκέφτομαι πως σαν πακέτο στα 500€ είναι πολύ δελεαστικό, ειδικά αν σκεφτείς ότι μελλοντικά μου δίνει και την δυνατότητα να προσθέσω μάτι υπερύθρων αν το θελήσω . Η κυρίαρχη μου έγνοια είναι η αντοχή της στο χρόνο, με δεδομένο ότι θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο (αν τη μαζέψω δεν θα την χρησιμοποιώ ), προστατευμένη από τη βροχή μεν, αλλά εκτεθημένη δε. Γνώμες?
-
Ναι, έτσι λέγεται, πολύ σωστά 👍 Το άκουσα σε ένα βίντεο που είδα . Αυτό συνήθως έχει μια βίδα/ρεγουλατόρο για να προσαρμόζεται ανάλογα με το πάχος της σούβλας . Τουλάχιστον έτσι είναι αυτό που συνοδεύει την σούβλα της unimac
-
Αυτός είσαι !
-
Καπως θα βρω να το στηρίξω το μοτέρ Η σουβλες μου είναι τετράγωνες, αλλά δεν θέλω να τις φάω για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Υπάρχει σιγουρα ένα μεταλλικό πράγματακι που το περνάς στη σούβλα και έχει ένα δαχτυλίδι . Ένα τέτοιο υπάρχει μέσα στη σούβλα της Unimac για παράδειγμα. Είναι μαζί με το βαρίδι. Αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω ρε γμτ για να δω που πρόκειται χωριστά και να πάω να πάρω ένα . Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στο επισυναπτόμενο screenshot
-
30€ ή 40€ το γέμισμα . Αν πάρεις γεμάτη μπουκάλα παίζει από 160-180€. Τιμή για άδεια είναι γύρω στα 130-150, ανάλογα το αν θα πάρεις μεταλλική ή πλαστική Την μπουκάλα την αγοράζεις απο όσο έχω καταλάβει με ένα γρήγορο ψάξιμο. Πχ βλέπω άλλους να τις πουλάνε στις αγγελίες, οπότε υποθέτω πως δεν είναι όπως εδώ όπου ουσιαστικά είναι σαν να την νοικιάζεις Για την σούβλα πως σου φαίνεται η σκέψη μου?