Προς το περιεχόμενο

primitiveart

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    19
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.092 προβολές προφίλ

primitiveart's Achievements

  1. Από θέμα συντακτικού η JavaScript είναι η πιο κοντινή καθώς και οι δυο ακολουθούν την ECMAScript (ES), προφανώς η σύγχρονη JS έχει κάποιες διαφορές αφού φτάσαμε στην ES2023 (14η έκδοση) ενώ η ActionScript 3.0 ήταν ES4 (4η έκδοση). Επίσης η ActionScript υποστήριζε και types οπότε ίσως αξίζει να ρίξεις και μια ματιά προς TypeScript, ο τρόπος που χρησιμοποιείς types στην TypeScript είναι σχεδόν ίδιος με το πως τα χρησιμοποιούσες και στην ActionScript, οπότε δεν νομίζω πως θα σε δυσκολέψει. Τέλος, περισσότερο fun fact, αλλά αν δεν κάνω λάθος η ActionScript υποστήριζε και την γραφή XML κατευθείαν μέσα στον κώδικα κάτι που θυμίζει αρκετά την JSX του σήμερα. Από εκεί και πέρα πάνω στη γενική απορία σου, αν μιλάμε για web, σήμερα δεν υπάρχει αντίστοιχο workflow με αυτό που έκανες στην Flash, δεν ξέρω ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος σου στα projects που δούλευες αλλά θα πρότεινα σε πρώτη φάση να ρίξεις μια ματιά στο frontend κομμάτι. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως ταιριάζει περισσότερο στους ανθρώπους που δούλευαν με Flash. Το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν θα είναι η χρήση μιας άλλης γλώσσας αλλά ο σύγχρονος τρόπος που γίνεται το development, αξίζει ωστόσο να ρίξεις μια ματιά σε κάποια tutorials κάποιας library όπως React, Vue, Angular και να δεις κατά πόσο θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο.
  2. Για να προσθέσω κι εγώ στην συζήτηση θα πω τα εξής: Για το 2ο project και μέχρι την εξήγηση που έδωσες στο παραπάνω μήνυμα, δεν είχα καταλάβει πως είναι κάτι το οποίο αναπτύχθηκε για κάποιο πραγματικό use case και πως χρησιμοποιήθηκε και στην πράξη. Προσωπικά μου είχε δώσει την εντύπωση πως ήταν απλώς ένα personal project για να μάθεις, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Θεωρώ πως αυτό θα πρέπει να το κάνεις λίγο πιο ξεκάθαρο στο CV. Όσον αφορά τα links στα projects, δεν θεωρώ πως κάποιος recruiter θα ξοδέψει χρόνο να δει ένα video, και συμφωνώ με τον @atypicalcoder πως είναι προτιμότερο να έχεις ένα καλοφτιαγμένο README στο github και να το έχεις εκεί. Για τα soft skills, 100% προσωπική άποψη, αλλά σε όλα τα CVs βλέπω τα ίδια κλασικά για communication, team spirit, problem solving, κτλ...Για εμένα, είτε υπάρχουν είτε όχι, το ένα και το αυτό, απλά τα προσπερνάω γιατί όλοι τα βάζουν και η δήλωση τους δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη. Δεν σου λέω να τα βγάλεις, αλλά αν κάποια στιγμή χρειαστεί να μειώσεις κάτι για να χωρέσει κάτι άλλο, εγώ αυτά θα έβγαζα πρώτα. Για το "Excellent spoken and written English skills", προσωπικά θα το αντικαταστούσα με κάποιο από τα levels που υπάρχουν είτε στο CEFR είτε ακόμα και στο ILR.
  3. Πέραν των courses υπάρχουν και άλλα resources τα οποία θα ήταν χρήσιμα να παρακολουθείς, πάραδειγμα: Διάφορα guidelines/documentation από design systems. Κάποια προφανή είναι τα παρακάτω αλλά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα που μπορούν να σου δώσουν μερικές ιδέες για τις ανάγκες του UI/UX. Material Design (https://m3.material.io/) Human Interface Design (https://developer.apple.com/design/human-interface-guidelines/guidelines/overview/) Ant Design (https://ant.design/docs/spec/introduce) Άρθρα από διάφορα σχετικά sites. Ο χώρος συνεχώς εξελίσσεται και συνεχώς υπάρχουν διαφορετικές και νέες απόψεις, οπότε καλό είναι να παρακολουθείς τι γίνεται γενικά, μερικά παραδείγματα. https://uxdesign.cc/ https://www.smashingmagazine.com/ https://www.nngroup.com/articles/ Άλλα ενδιαφέροντα resources είναι διάφορα case studies που κυκλοφορούν εκεί έξω από τις ίδιες τις ομάδες που ανέπτυξαν ένα προϊόν, δεν έχω κάποιο πρόχειρο παράδειγμα, αλλά υπάρχουν κάποια πραγματικά εξαιρετικά που δίνουν λεπτομέρειες πίσω από ολόκληρη τη διαδικασία και πως φτάσανε στις αποφάσεις που πήρανε. Επίσης ένα άλλο είδος χρήσιμων resources είναι άρθρα ή case studies που αναλύουν το user experience σε ένα τρίτο προϊόν, για παράδειγμα: https://growth.design/case-studies Φυσικά υπάρχουν και πολλά showcases (κυρίως για UI), αλλά αυτά θεωρώ είναι περισσότερο για inspiration και ακόμα και τότε υπάρχει μεγάλο controversy σχετικά με την αξία τους, καθώς τις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν φτιαχτεί απλά για τις ιδανικές συνθήκες χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι ανάγκες ενός πραγματικού προϊόντος.
  4. Η Google ενσωμάτωσε αυτό το χαρακτηριστικό κάποια στιγμή το 2019 (αν θυμάμαι καλά) στον Chrome και στην ουσία ελέγχει αν ο συνδυασμός username-password έχει διαρρεύσει σε κάποια παραβίαση δεδομένων, αυτό δεν σημαίνει πως η παραβίαση έγινε στην σελίδα που σου βγάζει την ειδοποίηση, ωστόσο σημαίνει πως αυτός ο συνδυασμός κυκλοφορεί εκεί έξω και δεν είναι ασφαλής πλέον να τον χρησιμοποιείς. Για να αναφέρεις πως έχεις τόσες πολλές ειδοποιήσεις θα μαντέψω πως είχες τον ίδιο κωδικό σε όλες τις περιπτώσεις, όπως και να έχει προσωπικά θα σε συμβούλευα να τον αλλάξεις, όσο βαρετό και αν είναι.
  5. Αν και καταλαβαίνω την λογική να πω απλώς πως η έρευνα δεν αφορά μισθό προγραμματιστών στην Ελλάδα αλλά αφορά μισθό Ελλήνων προγραμματιστών γενικά (και θα υποθέσω πως είναι άτομα που ανήκουν στις κοινότητες που δραστηριοποιούνται οι SocialNerds). Από εκεί και πέρα, χωρίς να γνωρίζω αν αυτή είναι η λογική πίσω από το εγχείρημα, θεωρώ σωστό να φαίνονται όλα τα δεδομένα ασχέτως χώρας μιας και πλέον είναι "εύκολο" για τον καθένα μας να εργαστεί στην εκάστοτε αγορά. Δες το περισσότερο σαν το ποιο είναι το reach ενός Έλληνα προγραμματιστή σήμερα ασχέτως γεωγραφικών περιορισμών. Πάντως είναι αλήθεια πως για όποιον θελήσει να πάρει μια καλύτερη εικόνα των δεδομένων θα πρέπει να δει τα raw data που δίνουν στην περιγραφή του video.
  6. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να είναι σε μια από τις παρακάτω γλώσσες German, English, French, Italian or Spanish, απλά το αναφέρω γιατί δεν ξέρω τι δίνουν τώρα. Το Einreiseanmeldung δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή αλλά να ξέρεις πως ο πιο safe τρόπος να δεις αν το χρειάζεσαι ή όχι είναι να το ξεκινήσεις και θα σου πει αν η περιοχή από όπου ταξιδεύεις χρειάζεται ή όχι (πχ. κάποια στιγμή χρειαζόταν αν είχες επισκεφτεί συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας) Συμβουλή μου είναι να ψάξεις να βρεις τους ακριβείς κανόνες που ισχύουν για τις περιοχές που θα επισκεφτείς, υπάρχουν διαφορές μεταξύ κρατιδίων Πάρε FFP2 και ιατρικές/χειρουργικές (δεν ξέρω πως να τις ονομάσω, εδώ τις χαρακτηρίζουν ως χειρουργικές) μάσκες μαζί σου, αναλόγως το κρατίδιο, το μέρος που επισκέπτεσαι ή ακόμα και άλλες παραμέτρους όπως τα κρούσματα, μπορεί να απαιτείται χρήση τους. Ίσως το πιο ασφαλές θα ήταν να κινείσαι αποκλειστικά με FFP2 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
  7. Δείτε και αυτό https://www.gsmarena.com/xiaomi_mix_4_announced_with_underdisplay_camera_snapdragon_888_plus_and_120w_charging-news-50457.php είναι αρκετά ενδιαφέρον σχετικά με το πως λειτουργεί η όλη φάση, στην ουσία δεν υπάρχει ένα patch πάνω από την κάμερα με μικρότερο ppi, οπότε και για αυτό δεν φαίνεται και διαφορά σε εκείνο το σημείο. Αυτό όμως που πραγματικά με ενδιαφέρει εμένα είναι τι θα σημαίνει αυτό για την κάμερα αλλά και τη γενικότερη ποιότητα απεικόνισης της οθόνης, γιατί δεν ξέρω αν θα ήθελα να ανταλλάξω αποτέλεσμα φωτογραφίας + ποιότητα οθόνης απλά για να μην βλέπω ένα cut out. Πάντως όπως και να έχει, εντυπωσιακό και άκρως ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις.
  8. Καταλαβαίνω αυτά που λες και συμφωνώ κιόλας, απλά να προσθέσω πως ήδη χρησιμοποιείται στις περισσότερες και μεγαλύτερες cloud storage υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και του iCloud, μιας και το ανέφερες.
  9. Αν και δεν συμμετέχω συχνά, απλά να πω με αφορμή τα παραπάνω μηνύματα πως η συγκεκριμένη τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται σε εφαρμογή από όλες τις μεγάλες εταιρίες. Οπότε για όσους φοβάστε πως θα είναι αργά αν το εφαρμόσει η Apple, να ξέρετε πως είναι ήδη αργά και ήδη υπάρχει προηγούμενο. Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως και άρθρα για όταν πρωτοξεκίνησε το project, αλλά μια καλή αρχή είναι και το entry για το PhotoDNA στην WikiPedia https://en.wikipedia.org/wiki/PhotoDNA
  10. Όπως είπε ο tsofras, το innerHtml θα επιστρέψει το & ως "&", το οποίο είναι το HTML entity για το ampersand. Υποθέτω πως και αυτό θα ήταν το πρόβλημα σου, για του λόγου του αληθές τσέκαρε και το https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Element/innerHTML που έχει και note ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα.
  11. Εγώ πριν κάνα χρόνο είχα πάρει στο Aspire S3, με τον i5 βέβαια, από skroutzoμάγαζο. Ο λόγος που είχα καταλήξει σε αυτό και όχι σε κάποιο άλλο μοντέλο ήταν βασικά ότι ήθελα ένα ultrabook γιατί είχα ζήσει με βαρύ φορητό και έκτοτε είπα ότι ελαφρύτερο και μικρότερο μπορώ με τα λεφτά που διαθέτω. Τώρα σχετικά με τον φορητό, η αλήθεια είναι πως δεν τον χρησιμοποιώ συνεχώς γιατί την μέρα μου την περνάω κυρίως στον σταθερό, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα. Στα θετικά του θα έλεγα: + μέγεθος: πανεύκολο στη μεταφορά + πληκτρολόγιο: αν και γενικά είχα δει κάποια αρνητικά σχόλια, εμένα μου άρεσε και με βόλεψε και συγκριτικά με τον τότε ανταγωνισμό το θεώρησα πολύ καλύτερο. Στα υπόλοιπα που είχα δει το καπάκι είχε τρύπα σε όλο τον χώρο που καταλάμβανε το πληκτρολόγιο και το κενό ανάμεσα στα πλήκτρα το καλύπτανε με λάστιχο, με αποτέλεσμα όταν πληκτρολογούσες να ένιωθες να μπαίνει μέσα ολόκληρος ο φορητός. Εδώ το καπάκι είναι ολόκληρο και οι τρύπες για τα πλήκτρα είναι πάνω σε αυτό. + touchpad: η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία από άλλο multitouchpad σε windows μηχάνημα, αλλά αυτό του acer μου φαίνεται πολύ καλό με καλές αποκρίσεις και σε συνδυασμό με win8 και τα multi gestures που υποστηρίζονται μπορώ με σιγουριά να πω πως όταν χρησιμοποιώ τον φορητό προτιμάω το touchpad από το mouse. Στα αρνητικά: - μπαταρία: Προσωπικά, σε γενικές γραμμές με καλύπτει η μπαταρία (θα ήθελα παραπάνω, βέβαια), αλλά κάποιους μπορεί να τους φανεί λίγη. Με τη medium δική μου χρήση 2-3 ώρες, μου έχει τύχει και 2 ώρες μόνο, αλλά αν παίξεις με διάφορες παραμέτρους θυμάμαι σε reviews sites το είχανε βγάλει με ανοιχτό wifi και surfing στο 4ωρο. - οθόνη: Εδώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πολύ καλύτερα. Η φωτεινότητα της δεν είναι ιδιαίτερα καλή, το κάλυμμα στην οθόνη είναι glossy οπότε σε εξωτερικούς χώρους τα πράγματα είναι δύσκολα, ενώ τέλος οι γωνίες θέασης της απογοητευτικές. Από εκεί και πέρα τα χρώματα της προσωπικά μου άρεσαν. - θόρυβος: Αρκετές φορές το έχω πιάσει σε διάφορα tasks να γκαζώνει το ανεμιστηράκι και να βγάζει θόρυβο. Δεν είναι σε τρομερά επίπεδα, αλλά υπάρχει. - ηχεία: Άλλος ένας τομέας που θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα. Η ποιότητα ήχου δεν εντυπωσιάζει, είναι σε ανεκτά επίπεδα, αλλά η ένταση έχει θέμα, αν είσαι ας πούμε σαλόνι και παίζει η τηλεόραση τα ακουστικά είναι μονόδρομος. Έξω ούτε για αστείο... Συνολικά, δε μπορώ να κάνω συγκρίσεις με άλλα μηχανήματα γιατί δεν ήμουν σε θέση να τα δοκιμάσω στις ίδιες συνθήκες, τα όσα είπα είναι σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια και τι θα ήθελα να είναι καλύτερο. Προσωπικά, όπως είπα και στην αρχή είμαι ευχαριστημένος με τον φορητό γιατί τον είχα αγοράσει με βασικό κριτήριο το μέγεθος και με κάλυπτε περισσότερο από τον τότε ανταγωνισμό.
  12. Αν και είμαι χρόνια καθημερινός επισκέπτης του forum, δεν συνηθίζω να κάνω posts, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση γιατί κάποιοι μπορεί να έχουν τις ίδιες ανησυχίες που είχα κι εγώ όταν έκανα την παραγγελία. Λοιπόν, εγώ το παρήγγειλα (925 λευκό) τη Δευτέρα γύρω στις 19.00-20.00 (τη δεύτερη φορά που έγινε διαθέσιμο) χωρίς να είμαι εγγεγραμμένος χρήστης της Vodafone και ενώ μετά την ολοκλήρωση μου έδωσε κωδικό παραγγελίας ποτέ δεν μου ήρθε email επιβεβαίωσης. Παραλαβή έβαλα στο σπίτι (Θεσσαλονίκη) με αντικαταβολή και το κινητό ήρθε χθες το πρωί προς το μεσημέρι και από ότι είδα στο πακέτο από τις αποθήκες έφυγε την Τρίτη, οπότε συνολικά μια εργάσιμη ημέρα. Να τονίσω πως από την πρώτη στιγμή η σελίδα που ελέγχεις την κατάσταση της παραγγελίας έβγαζε "εκκρεμεί", κάτι που δεν άλλαξε ποτέ...εγώ είχα το κινητό στο χέρι και η vodafone έλεγε η παραγγελία εκκρεμεί... Επίσης να προσθέσω πως δεν επικοινώνησαν με κανένα τρόπο μαζί μου, παρότι στο δέμα είχα αναφέρει να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία πριν την παραλαβή. Όλα αυτά τα λέω για όσους παρήγγειλαν κάποια συσκευή και ανησυχούν επειδή δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία από πλευράς Vodafone για την επιβεβαίωση ή την εξέλιξη της παραγγελίας.
  13. 1 StarCraft με διαφορά ... ακολουθούν τα C&C (κυρίως Red Alert 2 και Tiberian Sun)
  14. primitiveart

    i megaliteri patata games pu exete pexi..

    Το χειρότερο game που έχω παίξει ποτέ δίχως δεύτερη σκέψη είναι το Mission Humanity, τελείως μα τελείως πατάτα rts....
  • Δημιουργία νέου...