Προς το περιεχόμενο

Nikdev

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    334
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Nikdev

  • Ημερομηνία γέννησης 11/08/1972

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.012 προβολές προφίλ
  1. Nikdev

    Laptop - - Lenovo - - G50-70 15.6"

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/04/2024 04:54 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Lenovo G50-70 Model: 20351 Ι3 -4030U, 16GB Ram, 500GB SSD, DVDRW, Card Reader, Usb2/3, Lan Port, HDMI, Vga, Headphones Out,Kensington Lock https://pcsupport.lenovo.com/gr/el/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/g50-70-notebook-lenovo/20351 Πωλείται σε καλή κατάσταση, αγορασμένο από You, πλήρως λειτουργικό, αθόρυβο, ελληνικό πληκτρολόγιο, άριστη μπαταρία και εργοστασιακό φορτιστή. Έχουν αναβαθμιστεί: Ο SSD σε Samsung EVO 500GB (υπάρχει και το κουτί του) H Ram σε 16GB O Wifi Controller σε Intel 9260 802.11ac για Wifi5 https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/99445/intel-wirelessac-9260/specifications.html Τα πάντα είναι πλήρως λειτουργικά (πληκτρολόγιο, μπαταρία,φορτιστής). Το φορητό το είχα μόνο σε επαγγελματικά ταξίδια και η χρήση του ήταν ελάχιστη. Πρόσφατα πιέστηκε στο πορτπαγκάζ αυτοκινήτου σε ταξίδι κι έκανε την κηλίδα στην οθόνη. Υπάρχει η οθόνη ως ανταλλακτικό (45€+ΦΠΑ) και μπορεί να επισκευαστεί εάν κάποιος το επιθυμεί. Προφανώς λειτουργεί και με την εξωτερική οθόνη. Δεν επηρεάζει άμεσα την λειτουργία και είναι σε σχετικά ανώδυνο σημείο. Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Θα δοθεί χωρίς λειτουργικό σύστημα, με τον εργοστασιακό φορτιστή του και δώρο τσάντα μεταφοράς της Addison. Εναλλακτικά μπορεί να δοθεί χωρίς βαλίτσα και SSD στα 90€ Μόνο με κατάθεση και αποστολή με δικά μου έξοδα. Βρίσκομαι Επαρχία.

    120 €

  2. Αν δουλεύεις 4Κ μεγάλης διάρκειας, πήγαινε σε 64Gb. 8K εκτιμώ δεν δουλεύεις, αν ναι θα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε επίπεδο υλικού. Προσοχή στον Nvme, πάρε μοντέλο που έχει μεγάλη αντοχή (TBW) αλλά και μεγάλη υψηλή διάρκεια διαμεταγωγής. Δεν είναι όλοι ίδιοι, πέφτουν αρκετά μετά από μερικά μεταφερόμενα Gb. Καλύτεροι σε Gen4 αλλά και ακριβοί (Seagate Firecuda 530/WD SN850X) φτηνότερος ο Kingston KC3000. Αν κάνεις σύστημα Gen5, δες Crucial T700. Αν μιλάμε περιστασιακά για μερικά 720/1080p, 32Gb Ram και SSD της σειράς είναι αρκετά για μοντάζ/επεξεργασία. Αν λοιπόν απαντάς θετικά σε πολλά από τα προηγούμενα που παρέθεσα καλό είναι να πας και σε μια Gpu όπως σωστά λέει κι ο Leros2004
  3. https://www.skroutz.gr/s/10874715/Sandisk-Extreme-Pro-128GB-USB-3-1-Stick-Mayro.html
  4. Αφού πάρεις τους δίσκους, δοκίμασε ως cloud το Idrive που τρέχει promo τον τελευταίο καιρό για 5ΤΒ
  5. Ήρθε η αντικατάσταση του Exos Χ20, πάλι με βαθουλώματα (2 μόνο και μικρότερα). Σε αντιστατική συσκευασία χωρίς bubble και στο γνωστό χάρτινο κουτάκι του Eshop, οπότε έκανε βόλτες μέσα. Αυτή τη φορά έγινε ακύρωση της παραγγελίας. 70 ημέρες για ένα HDD από το Eshop και στο τέλος ... τίποτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα ελληνικά καταστήματα, μια τραγική πραγματικότητα όποιος έχει επαφή με επιχειρείν, καταστήματα και προσωπικό τη γνωρίζει. Όταν στην αλυσίδα υπάρχει το απρόσωπο του κάθε τμήματος και η αδιαφορία, η έλλειψη ελέγχου, η μη τήρηση νομοθεσίας είναι επόμενο να συμβαίνουν όλα αυτά. Ας μην ξεχνάμε και το κακοπληρωμένο προσωπικό, αλλά και μια γενικότερη ελαφρότητα που χαρακτηρίζει πλέον το εργατικό δυναμικό. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο 2ος υπάλληλος (20-25) με ρώτησε τι είναι αυτό κι αν επηρεάζει το βαθουλωματάκι. Υπάλληλος σε κατάστημα η/υ δεν ξέρει ν΄αναγνωρίσει ένα σκληρό δίσκο. Δεν παραξενεύτηκα βέβαια για το χάλι μας..
  6. 1. Δεκέμβρη παρέλαβα και εγώ έναν EXOS Χ20 με χτύπημα από το Eshop. Ήταν τυλιγμένος με μια στρώση bubble και ο υπάλληλος ανέφερε ψευδώς ότι δεν είχε κουτί. Το κουτί ήταν χτυπημένο και σκισμένο και το έκρυψε, μου το είπε ο άλλος υπάλληλος άλλης βάρδιας (ο ρουφ 🤭) σε άλλη μου επίσκεψη μετά τις γιορτές. Τον άνοιξα μπροστά του στην παραλαβή έβγαλα φωτό και έφυγε επιστροφή ως DOA, λόγω γιορτών άργησε η αντικατάσταση έρχεται εντός των ημερών. Είχε χτυπήματα. 2. Παρόμοιο περιστατικό αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση τέλος Νοέμβρη, παραγγελία EXOS X20 από Marketking, μέσω skroutz όμως ήρθε γεμάτος χτυπήματα. Φωτό κατά το άνοιγμα και έγινε άμεση επιστροφή και μετά από ημέρες μέσω Skroutz και αποζημίωση. (Σημειώνω δε, ότι το κατάστημα μετά από 35ημέρες, όπως ανέφερε το Skroutz δεν μπόρεσε καν να το δει "τεχνικός" 🤔οπότε θα έκαναν αντικατάσταση ή αποζημίωση.) Άντε δηλαδή να έχεις αγοράσει κατευθείαν απο αυτούς ή έχεις αυτόν για ένα και μοναδικό σκληρό να στήσεις μηχάνημα. Το θέμα είναι ότι, χρειαζόμουν 4 σκληρούς EXOS Χ20 και το 50% ήρθε DOA και έγινε επιστροφή. Προτίμησα Ελλάδα, αλλά το 50% είναι τραγικό όπως και να το κάνεις. Και ας λάβουμε υπόψη ότι ο κάθε σκληρός μπορεί εμφανισιακά να είναι εντάξει αλλά πλέον η μεταχείριση από τα καταστήματα που στέλνουν ή μεταφέρουν αυτά τα προϊόντα είναι χείριστη, γεννά λοιπόν ερωτήματα και για τη μετέπειτα πορεία του. Παλαιότερα αγόραζα σκληρούς από Amazon, Πλαίσιο, Eshop, Skroutzομάγαζα και 1-2 καταστήματα Γερμανικά, κυρίως για να είναι από διαφορετικά batches. Δυστυχώς μεγάλα μοντέλα της WD ή Seagate δύσκολα θα βρεί καποιος σε φυσικά καταστήματα άμεσα διαθέσιμα, ώστε έστω και με κάποιο καπέλο ή ταλαιπωρία (χρόνος-παρκάρισμα)να τα προμηθευτεί. 3. Εδώ δείχνω φωτό πάλι από Skroutz κατάστημα Marketking πως έστειλε Nvme αξίας 400+€ σ΄ένα απλό φάκελο και όχι σε έστω ένα κουτάκι με bubble. Ευτυχώς όλα καλά. Η ελληνική αγορά στο μεγαλείο της..
  7. Στην υπογραφή όρων συμβολαίου, η DEH στο pdf ακόμα εμφανίζει τις τιμές Δεκεμβρίου. Όχι ότι έχει καμία σημασία, αλλά φαίνεται η τσαπατσουλιά της.
  8. Αν δεις, γράφω ότι η θήκη έχει και Usb-A (περιλαμβάνει έξτρα καλώδιο). Εδώ οι θερμοκρασίες του, ενώ κάνω Validation σε backup (read 450-1200Mb/s), (σε idle πέφτει πιο κάτω), συγκριτικά με 2 Nvme στη μητρική. Η θήκη περιλαμβάνει εντός, θερμοαγώγιμο υλικό και χάλκινη ψύκτρα σε πλακάκι. Το σώμα είναι όλο αλουμινένιο. Εκτός αυτού, την έχω στο πάνω μέρος του tower που φυσάνε ανεμιστήρες, άρα δροσίζεται σχετικά. Οπότε μη σε απασχολεί το θέμα θερμοκρασίες. Είχα παλαιότερα τη λύση, που μόλις προτίμησες. Είναι αισθητά ταχύτερο το backup με την λύση που σου πρότεινα, ιδιαίτερα στα αρχεία και μεγέθη που προανέφερα. Έκανα τη μετάβαση κυρίως διότι θέλω να παίρνω το μέσο μαζί μου και να το αποθηκεύω σε άλλο χώρο, μόλις τελειώσει. Οπότε ανά δύο ημέρες, κερδίζω αρκετό χρόνο. Εξάλλου στο Sata SSD οι ταχύτητες είναι μικρότερες, αναγκαστικά. Υπάρχει και η λύση Pci-e Usb κάρτας αν κάποιος υπολογιστής δεν έχει θύρες ικανές, για έστω 10Gbps. Όπως και να χει, με γεια ο SSD και εδώ είμαστε ξανά!
  9. Για τέτοιο καθημερινό backup σου προτείνω ενδεικτικά ένα σετάκι που χρησιμοποιώ για προγραμμισμένο εβδομαδιαίο backup, Δευ-Τετ-Παρ, πλήθους 510.290 αρχείων και μεγέθους 1.6ΤΒ, με αρχικό Full και κατόπιν Differential backup. Ταχύτατο και ευέλικτο. Η θήκη είναι 2x2 Usb-C & Usb-A, 20Gbps. Nvme αν θες βάζεις και ακριβότερο/ταχύτερο. LC-Power Θήκη για Σκληρό Δίσκο M.2 PCI Express NVME με σύνδεση Type-C Kingston NV2 SSD 2 ή 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
  10. Αν υπάρχει δυνατότητα και τα πάρει κάποιος από Αθήνα και κάνει αποστολή εμένα μενδιαφέρει το τελευταίο καλώδιο, είναι από ATEN KVM που έχω.
  11. Οι απαιτήσεις είναι αυτές: https://helpx.adobe.com/illustrator/system-requirements.html#ai-on-the-desktop Χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση Creative Cloud All Apps (μάλιστα τρέχει και -25% λόγω BF) σε φορητό Ryzen 5 5500U, 24GB Ram, 2TB SSD Nvme Gen3, Radeon Graphics GPU, 17,3 " IPS 1920x1080 Full HD η ταχύτητα είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση από τα 8->24GB Ram. Παλαιότερα η nvidia gpu (πριν 10+ χρόνια) ήταν καθοριστικής σημασίας. Εκτιμώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε κάτι αντίστοιχο σταθερού με μεταχειρισμένα κομμάτια Ryzen 5, 32GB, SSD Gen3/4, 3060 (ίσως), noctua ψήκτρα (ή αντίστοιχη) βεβαίως τα 500€ είναι λίγα για καλό μηχάνημα, αλλά όταν μιλάμε για δουλειά η απόδοση εξαρτάται άμεσα με την επένδυση σε εξοπλισμό υλικού/λογισμικού.
  12. Δεν έχει nvme το μηχάνημά σου, αλλά απλό Sata m2. Άρα μπορείς να βάλεις μόνο m2 sata, στο λέει κι ο από πάνω, όχι nvme. https://www.skroutz.gr/s/12731710/Western-Digital-Blue-3D-SSD-500GB-M-2-SATA-III-WDS500G2B0B.html
  13. Χρειάζεσαι έναν 3ο δίσκο για να αντιγράψεις τα δεδομένα από τη συστοιχία Raid-1. Αν είναι bootable θες ένα πρόγραμμα όπως το Macrium Reflect. Αφού πάρεις τα δεδομένα ή εξασφαλίσεις ότι ο νέος δίσκος είναι bootable με τα σωστά δεδομένα, μπορείς να σπάσεις τη συστοιχία. Για το άλλο που ρωτάς έχει αρκετά προγράμματα, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το Acronis.
  14. Για κλώνους Bootable (Nvme,SSD,HDD) με περίεργα partitions το καλύτερο και πιο αξιόπιστο είναι το Macrium Reflect
  15. Χαρίζεται Wifi Atheros Ar5bhb63 Pci-e 802.11g Wireless Card Ιδανικό για Lenovo & IBM Επαρχία. Αποστολές με BoxNow μετά απο κατάθεση με Paypal και μόνο.
  • Δημιουργία νέου...