Προς το περιεχόμενο

Dr.Strangelove

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    467
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Dr.Strangelove

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Ηλιούπολη

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Dr.Strangelove's Achievements

  1. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα των άλλων κατασκευαστών δεν είναι ότι δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα headset με αυτά ή και καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά ότι δεν θα μπορούσαν να το τιμολογήσουν όπως η Apple.
  2. Χαίρομαι που στην Ελλάδα των 16 εκ. συνδρομητών κινητής σε πληθυσμό 11 εκ., που τα παιδιά πηγαίνουν με το κινητό στο δημοτικό, που οδηγούμε χωρίς κράνος και ζώνη σα να μην υπάρχει αύριο και για τέταρτη φορά σε μια δεκαετία προσπαθούμε να εφαρμούσουμε εναν αντικαπνιστικό νόμο που σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου κόσμου θα ήταν αυτονόητος, υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν για τις επιπτώσεις του 5G στην υγεία τους. 😁
  3. https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-flow/ Υποστηρίζει screen mirroring και έλεγχο του κινητού μέσω του PC. Το χρησιμοποιώ πάνω από 1 χρόνο και δε νομίζω ότι η εφαρμογή της MS κάνει κάτι παραπάνω.
  4. Κι όμως δεν είναι αδύνατο https://www.theguardian.com/environment/2016/dec/22/solar-panel-road-tourouvre-au-perche-normandy Βέβαια αυτά είναι μερικά δοκιμαστικά χιλιόμετρα δρόμου και λόγω του τρελού κόστος, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το δούμε ποτέ να υλοποιείται. Ίσως όμως να δούμε κάτι σαν αυτό https://www.theguardian.com/environment/2018/apr/12/worlds-first-electrified-road-for-charging-vehicles-opens-in-sweden που ναι μεν δεν είναι το ίδιο φουτουριστικό, αλλά είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και μπορεί να παρέχει αρκετή ισχύ για να μπορούν να κινηθούν ηλεκτρικά οχήματα, ακόμα και χωρίς μπαταρίες.
  5. Για Άνω Ηλιούπολη μου βγάζει και επιλογή για 50, προφανώς από τις υπαίθριες καμπίνες που έχουν μπει από την αρχή του χρόνου και μάλλον ενεργοποιήθηκαν τώρα.
  6. Εκτός αν η microsoft κατοχυρώσει τα παράθυρα, οπότε δε θα μπαίνουμε καθόλου. ..
  7. Εγώ από όλο αυτό το άρθρο κρατάω αυτό... Αλήθεια, τι κάνει το αντίστοιχο Ελληνικό υπουργείο εκτός από το να βάζει φόρους και εμπόδια σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν κάτι;
  8. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για ποιό λόγο θέλουμε μικρότερες SIM όταν τα κινητά γίνονται όλο και μεγαλύτερα; Όταν η επόμενη γενιά smartphones θα φτάσει στις 5", το μέγεθος της SIM μας πείραξε;
  9. Πολύ καλή εφαρμογή, για όσο τη χρησιμοποίησα τουλάχιστον, γιατί τους τελευταίους 2 μήνες που το Nexus S αναβαθμίστηκε σε Android 4, το Viber δεν λειτουργεί. H επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία είναι ότι θα υποστηρίζει ICS στην επόμενη αναβάθμιση, χωρίς όμως να προσδιορίζουν πότε θα κυκλοφορήσει. Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να το αναβαθμίσουν, μάλλον θα το ξαναχρησιμοποιήσω. Πάντως, σε τέτοιου είδους εφαρμογές σημασία έχει πόσοι από τους γνωστούς σου τις χρησιμοποιούν και όχι ποιά είναι η καλύτερη (εκτός αν καταφέρεις να τους πείσεις να χρησιμοποιήσουν όλοι την ίδια...)
  10. Δυστυχώς δεν μπορώ να κρατηθώ και θα το σχολιάσω. Επίσημα το iPad 1 ήρθε στην Ελλάδα πριν 1 περίπου μήνα και σε λιγότερο από 2 μήνες, οι άτυχοι που τα έσκασαν για να αγοράσουν το ολοκαίνουριο παιχνιδάκι της Apple, θα έχουν το παλιό παιχνιδάκι της Apple και θα πρέπει να δώσουν άλλα τόσα για να αποκτήσουν το νέο super duper wow iPad που είναι 33% πιο λεπτό και είναι 2 φορές πιο γρήγορο. Θα ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς αισθάνονται ότι εν μέσω κρίσης κάποιοι τους πιάνουν κορόιδα... ΥΓ. Αυτοί που ανακοίνωσαν την ημερομηνία της κυκλοφορίας του στην Ελλάδα μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η 25η Μαρτίου είναι (ακόμα) επίσημη αργία στη χώρα μας.
  11. Αν η Ηλεκτρονική, που είναι απλός μεταπωλητής, σε παραπέμψει στον Κωτσόβολο που είναι εξουσιοδοτημένο σέρβις και αυτός δεχτεί το προϊόν για επισκευή, θεωρώ ότι εμπλέκεται και αυτός στην διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν χρεώνει (έστω και στα χαρτιά) ένα σωρό λεφτά για την επισκευή και τελικά ο υπολογιστής επιστρέφει σε χειρότερη κατάσταση. Αν μη τι άλλο, ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής θα έπρεπε να διαβιβάσει το αίτημα στον αντιπρόσωπο (ο οποίος πιθανόν να έπρεπε να το διαβιβάσει στην Apple) και τελικά να αποφασιστεί πως θα αποκατασταθεί (ή αντικατασταθεί) ο υπολογιστής του ανθρώπου. Όταν όμως η επίσημη, αλλά εμπιστευτική, γραμμή της Apple είναι ότι οι τεχνικοί θα πρέπει να πείσουν τους άτυχους πελάτες της ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρουσιάζει χρωματικές διαφοροποιήσεις η οθόνη του 2000€ iMac τους, μάλλον το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να αποποιηθούν την όποια ευθύνη μπορεί να έχουν, κάνοντας μπαλάκι τον άτυχο πελάτη. Αν ήσουν εξουσιοδοτημένος πωλητής μιας εταιρείας σαν την Apple και δεχόσουν ένα τέτοιο αίτημα από ανταγωνιστή, που τυγχάνει όμως να είναι και εξουσιοδοτημένο σέρβις, η λογική λέει ότι αν δεν θα ήθελες να έχεις πρόβλημα στη συνεργασία σου θα έπρεπε να το ικανοποιήσεις, εφ'όσον είχε ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία και η αντικατάσταση είχε εγκριθεί από αυτόν που θα την χρεωνόταν, δηλαδή την "μαμά" εταιρεία (ή έστω τον επίσημο αντιπρόσωπό της). Και γιά όσους είπαν ότι θα έπρεπε να αφήσει τον υπολογιστή στο Public για να πάει από εκεί στο σέρβις, υποθέτω ότι η συνέχεια θα ήταν κάπως έτσι: Ο πελάτης αφήνει τον iMac στο Public. Αφού περάσουν κάποιες μέρες ώστε να μαζευτούν και άλλα προϊόντα για επισκευή, αυτός καταλήγει στην Systemgraph, επισκευάζεται σε 15 μέρες και μετά από κάποιο διάστημα επιστρέφει στο Public για να τον παραλάβει ο ιδιοκτήτης του. Αυτός διαπιστώνει ότι η βλάβη όχι μόνο δεν έχει αποκατασταθεί, αλλά ο υπολογιστής είναι σε χειρότερη κατάσταση και επιστρέφει στο Public, όπου απόλυτα φυσιολογικά του λένε ότι αυτοί έκαναν το χρέος τους και για την μη αποκατάσταση της βλάβης ευθύνεται το σέρβις (λογικότατο) και αυτοί σαν καλοί επαγγελματίες που είναι θα τον ξαναστείλουν για επισκευή. Αν ο πελάτης δεχτεί, θα έχουμε μια επανάληψη της πιό πάνω διαδικασίας (ίσως και περισσότερες από μία φορές). Αν ζητήσει αντικατάσταση θα του πουν, όπως έιναι λογικό, ότι για την μεγαλύτερη ζημιά που προκλήθηκε ευθύνεται η Systemgraph και όχι το Public που απλά έκανε τον μεταφορέα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Φυσικά, κανένας λιανέμπορος δεν μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει ένα προϊόν κάποιου κατασκευαστή, παρά μόνο αν έχει την συγκατάθεση του κατασκευαστή ο οποίος θα καλύψει και το κόστος, αφού σύμφωνα με το νόμο αυτός έχει την ευθύνη για την καλή λειτουργία του προϊόντος. Ακόμα και τα όρια της καλής θέλησης που έχουν κάποια καταστήματα προκειμένου να έχουν ευχαριστημένους πελάτες εξαντλούνται όταν πρόκειται για προϊόν κόστους 2000€...
  12. Ανεξάρτητα με το ποιός έχει δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο άγραφος νόμος του εμπορίου είναι ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο. Έτσι λοιπόν, ειδικά σε μια περίοδο σαν αυτή που διανύουμε τώρα, είναι πρωτοφανές μια εταιρία να αυτοδυσφημείται με τέτοιο τρόπο χωρίς να έχει το παραμικρό κέρδος (εκτός αν πιστεύετε ότι υπάρχει δικαστής στην Ελλάδα που θα επιδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση αποζημίωση μεγαλύτερη από αυτή που επιδικάστηκε για τα θύματα του "Σάμινα"). Ναι, μπορεί να ήταν δυσφημιστικές οι αναφορές του παθόντα, αλλά η εν λόγω εταιρία θα έπρεπε πρώτα απ'όλα να λειτουργήσει ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της APPLE και να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τον πελάτη προωθώντας το αίτημά του στην APPLE και όχι να του πει "να πάει αλλού". Αντ'αυτού, προτίμησε να περάσει στην αντεπίθεση και να χάσει το όποιο δίκαιο μπορεί να είχε στέλνοντας στο δικαστήριο έναν πελάτη της (ή έστω της εταιρίας που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα). Δεν ξέρω πόσους πελάτες έχει η APPLE στην Ελλάδα και αν τους ενδιαφέρει ή όχι να τους διατηρήσουν, αλλά ξέρω ότι αυτή την εποχή όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις προσπαθούν με νύχια και με δόντια, πολλές φορές κάνοντας απίστευτες υποχωρήσεις, να διατηρήσουν την πελατεία τους.
  13. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό, σκέψου απλά ένα κομμένο καλώδιο και τον ΟΤΕ να πρέπει να το αποκαταστήσει. Οι 2 μέρες είναι ακραίο παράδειγμα που μάλλον δε θα συμβεί ποτέ, αλλά για μια μεγάλη επιχείρηση ακόμα και 30 λεπτά χωρίς να λειτουργεί κανένα σύστημα θα ήταν τεράστιο πρόβλημα.
  14. Όταν γίνονται τόσο σημαντικές τροποποιήσεις στους όρους του συμβολαίου, ο πιό σωστός τρόπος ενημέρωσης είναι με επιστολή μαζί με τον μηνιαίο λογαριασμό και όχι με κάποιο δελτίο τύπου που μπορεί τυχαία να δει κάποιος ενδιαφερόμενος χαμένο μέσα στο χάος που υπάρχει στα websites και των τριών Ελληνικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Έχει ελάχιστο κόστος και διασφαλίζει την (καλόπιστη*) εταιρία από τέτοιου είδους κυρώσεις.Επίσης, θα έπρεπε να δίνεται η ευκαιρία στους συνδρομητές να λύσουν τα συμβόλαιά τους αν διαφωνούν, αν και αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο μπέρδεμα με τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων και αν οι εταιρίες θα είχαν δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή τους από τη στιγμή που η λύση του συμβολαίου θα γινόταν με δική τους υπαιτιότητα. *Λέω καλόπιστη γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι εταιρίες επίτηδες δεν θέλησαν να ενημερώσουν με αυτό τον τρόπο, ώστε να το μάθει όσο το δυνατό λιγότερος κόσμος.
  • Δημιουργία νέου...