Προς το περιεχόμενο

Lighter122

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    56
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Lighter122

  • Ημερομηνία γέννησης 11/01/1983

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Always Somewere

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Lighter122's Achievements

  1. Ναι, αλλα ειπε μηπως η γυναικα του δουλευει μεσα στην Χαλκιδα. Ο νηματοθετης δεν την γλιτωνει την αποσταση αφου εχει αποκλεισει το Σχηματαρι σαν επιλογη. Υποθετω οτι τωρα ψαχνει τι βολευει περισσοτερο την γυναικα και το παιδι στην καθημερινοτητα τους, απο θεμα σχολειου, εργασιας της γυναικας, σουπερμαρκετ κτλ
  2. Σουπερμαρκετ εχει αρκετα. Μεχρι και Lidl εχει αν θυμαμαι καλα, αναμεσα σε Χαλκιδα και Δροσια. Μεσα στην Δροσια εχει Κρητικο και Βασιλοπουλο στην κεντρικη πλατεια. Αμαξι λογικα θα χρειαστεις, ακομα και Κανηθο να μεινεις, αμα το νηπιαγωγειο ειναι στο κεντρο της Χαλκιδας. Προσωπικα θα προτιμουσα να μενω στον καθαρο αερα και την ησυχια του χωριου, ειδικα αν μιλαμε για κυριολεκτικα 5 λεπτα μεγαλυτερη αποσταση με το αμαξι. Αν παρ'ολα αυτα βρεις σπιτι μεσα στην Χαλκιδα που να ειναι σε αποσταση περπατηματος απο δουλεια, νηπιαγωγειο κτλ τοτε θα πρεπει να σκεφτεις ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου. Αν προτιματε να μενετε μεσα σε μια πολη, αυτο το ξερετε εσεις.
  3. Κοιτα προς Δροσια. Χωριο που εχει ο,τι μπορει να χρειαστεις σε καθημερινη βαση, 10 λεπτα απο την Χαλκιδα, διπλα σε παραλιες και ισως φθηνοτερα ενοικια απ'οτι μεσα στην πολη. Φανταζομαι και πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης απο το να εισαι στο κεντρο της Χαλκιδας
  4. Lighter122

    Αγορά μηχανής espresso

    Μεχρι τωρα εχω φτιαξει καμια 10αρια καφεδες μονο. Πηρα 2 συσκευασιες απο το Motiv στο κεντρο, και γενικα ειναι ικανοποιητικος. Κανει κρεμα, αλλα μεχρι τωρα μονο διπλο εσπρεσο εχω ευχαριστηθει. Προσπαθησα μια φορα να κανω φρεντο και δεν μου βγηκε καλος, γιατι προφανως δεν ηξερα την σωστη δοσολογια. Το καλαθακι του διπλου χωραει μεχρι 17γρ νομιζω. Με μια δοση που πηγα να φτιαξω βγηκε χαλια. Μαλλον θελει 2, δεν ξερω. Πρεπει να ψαξω να βρω δοσολογιες, γραμμαρια καφε και ml νερου. Επισης μαλλον πρεπει να παρω μεγαλυτερο καλαθακι, κατι που να χωραει μεχρι 20γρ.
  5. Lighter122

    Αγορά μηχανής espresso

    Καλημερα Μολις αγορασα την Dedica της Delonghi σαν πρωτη μηχανη για να πινω εναν αξιολογο καφε στο σπιτι. Ψαχνω να βρω ενα μεγαλυτερο καλαθακι ομως, να παιρνει μεχρι 20γρ και δεν εχω βρει κατι. Εχει κανεις κατι υποψιν του? Επισης, αξιζει να αγορασω botomless portafilter, απο την στιγμη που πινω κυριως freddo ή καπουτσινο? Εχετε να προτεινετε αλλα εξαρτηματα που θα με κανουν να δω διαφορα και να αξιοποιησω την μηχανη καλυτερα? Το μονο που εχω παρει για την ωρα ειναι μια κανατα νερου Brita
  6. Καθολου παραμυθια. Μεχρι και στην Αθηνα πολλες επιχειρησεις εχουν προβλημα και δεν βρισκουν σερβιτορους και μαγειρες. Αν εισαι του χωρου παντως και ξερεις ατομα που ψαχνουν και δεν βρισκουν δουλεια, στειλε μου μηνυμα. Θα χαρω και εγω και οι υπολοιποι συναδελφοι να τους δωσουμε γη και υδωρ. Αν δεν εισαι του χωρου και απλα λες την γνωμη σου, καλα κανεις, αλλα να ξερεις οτι εισαι λαθος.
  7. Ρε αδερφε, τι 800 ευρω? Ολη η εστιαση εχει θεμα φετος και δεν βρισκουν προσωπικο ευκολα για κανενα ποστο. Πριν κανεις το οτιδηποτε, ριξε μια ματια τριγυρω στην περιοχη και ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα παρακαλανε για μαγειρα. Παραιτησου μολις βρεις καπου αλλου και αστους να ψαχνουν. Μπες και εδω περα και απλα ρωτα αν υπαρχει καποια θεση στην περιοχη που σε ενδιαφερει https://www.facebook.com/groups/110487274853 Τωρα για το αν θες να τους τραβηξεις και μια καταγγελια αφου φυγεις, ειναι δικο σου θεμα. Τωρα προσεξα οτι λες 800 ευρω μεικτα. Δηλαδη τον βασικο σου δινουν; Βρηκαν ατομο για σεζον, να του δινουν τον βασικο, χωρις να χρειαζεται να του παρεχουν σπιτι, και σου κανουν και την ζωη δυσκολη; Ψαχνεις αλλου, και αφηνεις τον σεφ να καλυψει αυτος την βαρδια σου αφου εχουν τοσο θρασος
  8. Εμπιστευομαστε Chef John Γενικοτερα ο κανονας στις κουζινες ειναι, ζεστη roux με κρυο υγρο ή κρυα roux με ζεστο υγρο. Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι ο μονος τροπος. Απλα ο πιο ευκολος και γρηγορος.
  9. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Θα αγοραζα απο τωρα το μονιτορ, αλλα θα επρεπε να κοψω απο το υπολοιπο συστημα. Οποτε τα κανω αναποδα, για να εχω pc να ασχολουμαι μεχρι τοτε. Ετσι κι αλλιως οι επιδοσεις δεν με ενδιαφερουν τοσο πολυ, απο την αποψη οτι προτιμω να τα βλεπω για καποιους μηνες σε 1080, αλλα το μηχανημα να πεταει και να μην κολαει πουθενα, παρα να χαροπαλευει σε ενα ακριβο 4k μονιτορ, μεχρι να αναβαθμισω καρτα και επεξεργαστη. Απλα το τωρινο συστημα εφτασε στο σημειο να σερνεται στο WoW με ολα στο low, και να μην παιζει καν το Fall Guys για παραδειγμα. Για την στρατηγικη που λες, δεν καιγομαι να παιξω καποιον AAA τιτλο με ultra γραφικα και raytracing. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με νορμαλ settings αρκει να ειναι smooth το παιχνιδι. Θελω ομως να δωσω καποια λεφτα τωρα και μεσα στον επομενο χρονο, και να μπορω να παιζω εστω και με medium settings τα παιχνιδια που θα βγουν τα επομενα 4-5 χρονια. Δεν ειμαι απο αυτους που θα αλλαξουν καθε 1-2 χρονια καρτα για να εχουν την καλυτερη δυνατη επιδοση. Απλα θελω να τον κανω οσο πιο τουμπανο μου επιτρεπουν οι υποχρεωσεις μου τωρα, για να μου κρατησει αρκετα χρονια, οπως και αυτος που εχω αυτην την στιγμη. Οποτε λες να παω σε ακομα φθηνοτερο επεξεργαστη, για ενα διαστημα? Επισης δεν θα βγουν καινουριες μητρικες για zen 3 σιγα σιγα? Μηπως αξιζει να παρω καποια απο αυτες που θα τις φτιαξουν καθαρα για αυτην την γενια ή δεν εχει σημασια? Δεν θα παει χαμενη μια ακομα καλυτερη καρτα γραφικων, αφου σκοπευω να την αλλαξω σε λιγους μηνες? Βασικα εψαχνα για καμια προταση για φθηνοτερη, απλα για να κανω την δουλεια μου για κανα εξαμηνο Μαλλον για τον 5800X θα παω, εκτος αν η διαφορα για την χρηση που τον θελώ ειναι μικρη. Αυτο για τον ssd δεν το ηξερα. Ισως παω σε κατι φθηνοτερο με λιγο μικροτερες ταχυτητες
  10. Καλησπερα σας. Αποφασισα να αναβαθμισω σιγα σιγα το 8ετιας pc μου, μεσα στον επομενο μηνα. Ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη περιοδος τωρα, οποτε θα ηθελα την γνωμη σας. Τον χρησιμοποιω για παιχνιδια και youtube, ταινιες κτλ. Τα παιχνιδια δεν με ενδιαφερει να παιζουν σε ultra settings, απλα να τα τρεχει απροβληματιστα στην 27αρα 1080 οθονη μου. Μιλαω κυριως για MMO. Τα ΑΑΑ εχω και την επιλογη να τα παιξω σε μια κονσολα. Θελω να στησω ενα pc που να με κρατησει για 4-5 χρονια απροβληματιστο. Σκοπος ειναι μεσα στο επομενο ετος, να αγορασω 1) Καλυτερη οθονη 2) Καλυτερο επεξεργαστη, μαλλον zen 3 3) Μια 3070 ή 3080 ή καποια αντιστοιχη αναλογα τις τιμες εκεινη την περιοδο Μεχρι τοτε ομως εχω διαλεξει την παρακατω συνθεση, και θα ηθελα να μου πειτε αν θα μπορω να κανω αυτες τις αλλαγες στο μελλον, και αν οχι, τι να αλλαξω στην συνθεση. Περισσοτερο με προβληματιζει η επιλογη μητρικης. Επισης μηπως η gpu ειναι υπερβολικη, δεδομενου οτι θα την αλλαξω μετα? Ποια θα ηταν μια καλη φθηνοτερη λυση βασει των απαιτησεων και της οθονης που εχω? Επισης αν κρατηθω μεχρι το νεο ετος, και βαλω κανα 200-300αρι παραπανω, τι θα ηταν καλυτερο να παρω πρωτα? Τον zen 3 ή την gpu? Η οθονη θα ερθει μετα απο αυτα τα δυο ετσι κι αλλιως.
  11. Lighter122

    Ποδήλατο

    Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ζητησω την γνωμη σας. Εχω κοιταξει για ποδηλατο και εχω καταληξει σε 3. Η χρηση του θα ειναι σε δρομο, για χαλαρη γυμναστικη, στα Βριλησσια. Εχω να κανω απο πιτσιρικι, και δεν θα το χρησιμοποιω με τις ωρες, απλα να κανω 2-3 φορες την εβδομαδα μια ελαφρια γυμναστικη. Ισως και περισσοτερο αν μου αρεσει, αλλα μεχρι εκει, δεν θα πηγαινω στην δουλεια μου, ουτε θα κανω 300 χλμ την εβδομαδα. Τα ποδηλατα ειναι τα εξης, γιατι αυτην την περιοδο δεν υπαρχουν πολλες επιλογες ετοιμοπαραδοτες, ειδικα στο μεγεθος μου. https://www.tsirikosbikes.gr/kona-dew-2019.html https://www.action-bikes.gr/shop/podhlata/polhs/trecking-off-road-podhlata-men/head-i-peak-1-men-28-2020/ https://planetbikes.gr/component/eshop/catalog/item/podilata/27-mtb-29ers/5686-superior-mtb-hardtail-xc-819-black-2020.html Νομιζω με τις σχεδον μηδαμινες γνωσεις μου, οτι ενα καλο all-around για εμενα, εναι το Head. Εχετε καποια γνωμη οσοι γνωριζετε περισσοτερα, πανω σε αυτα?
  12. Εχω το dainese που θες σε μαυρο. Εχει τα σκληρα προστατευτικα, σε αντιθεση με αυτα του revit που ειναι μαλακα. Δεν ξερω αν κανει μεγαλη διαφορα, αλλα περυσι που επεσα, πολυ χαρηκα που ο ωμος μου δεν καταλαβε τιποτα. Το μπουφαν σκιστηκε ακριβως πανω στο προστατευτικο, αλλα εγω δεν ειχα ουτε μελανια. Τουλαχιστον σε αυτο το σημειο.
  13. Παιδια κανεις δεν ειπε οτι ειναι λαθος να μπει το ποδηλατο στις ζωες μας. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε τις υποδομες για αυτο, και πανε και φτιαχνουν το τελικο σταδιο ενος τεραστιου εργου πρωτα, με αποτελεσμα να ταλαιπωρουνται ανθρωποι καθε μερα. Γνωριζοντας μαλιστα το πως λειτουργουν τα πραγματα εδω, το πιθανοτερο ειναι να μεινουν εκει και να δινουν συγχαρητηρια μεταξυ τους για το εργο πνοης, χωρις να εχουν κατι στην ουσια.
  14. Ωραια ολα αυτα, και εγω μαζι σου αν ειναι να μην μπορουν να τα καταστρεψουν τα διαφορα ζωα. Δεν υποτιθεται ομως οτι ειναι πιλοτικο? Γιατι να ριξεις τοσα λεφτα για κατι τετοιο αμα υπαρχει περιπτωση να δεις οτι εργο δεν λειτουργει? Ή θες να "φας" ή το εργο δεν ειναι πιλοτικο και πουλας φουμαρα στους πολιτες για να μην αντιδρασουν πολυ με την ταλαιπωρια. Προσωπικα πιστευω το δευτερο, και περιμενω μετα το καλοκαιρι να αρχισουν τους διθυραμβους τα ΜΜΕ ωστε να κριθει επιτυχημενο. Οπως ειπαν και πιο πανω, δεν ξεκινας με κλεισιμο κεντρικων αρτηριων και πεζοδρομησεις, χωρις να εχεις τις υποδομες για να λειτουργησει θετικα. Για αλλη μια φορα ξεκιναμε απο το τελος (και εκει θα μεινουμε) για να εντυπωσιασουμε.
  15. Το πιο αστειο ειναι ο γραφικος ποδηλατης που ειδα χτες, να πηγαινει στην μεση της δεξιας λωριδας. Καμια ελπιδα. Κατα τ'αλλα πολυ προχειρη υλοποιηση σε πολυ κακο χρονο. Φτιαχτε πρωτα τα ΜΜΜ ρε παιδια, και μετα κλειστε κεντρικες αρτηριες για περιπατο.
  • Δημιουργία νέου...