Προς το περιεχόμενο

FaDeR

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    61
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με FaDeR

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1982

FaDeR's Achievements

  1. FaDeR

    Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

    Γειά σας παιδιά, έχει φτιάξει κανείς σύνθεση με 6-core και 2 κάρτες γραφικών; Με ενδιαφέρει για FCP X, After Effects, DaVinci...
  2. FaDeR

    χορτοφαγος

    Κλασικά.
  3. FaDeR

    χορτοφαγος

    Βιοσυσσώρευση και βιομεγένθυνση, στα ψάρια να δεις τι γίνεται...
  4. FaDeR

    χορτοφαγος

    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και άλλο θέμα. Υπάρχουν και παλαιότερα. Έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα της χορτοφαγικής διατροφής, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει σε αυτά.
  5. FaDeR

    χορτοφαγος

    Ison_ , ούτε εγώ, ούτε οι περισσότεροι χορτοφάγοι φοβούνται το κρέας, αν δεν υπήρχε το ηθικό κομμάτι θα έτρωγα κρέας που και που, όπως θα φάω κάτι που θεωρώ junk που και που.
  6. FaDeR

    χορτοφαγος

    Το θέμα του καρκίνου είναι όντως πιο σύνθετο από τις υπόλοιπες ασθένειες. Δεν ήταν ο σκοπός μου να πω ότι όποιος τρώει χορτοφαγικά δεν θα πάθει καρκίνο, απλώς ότι υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες που λένε ότι η χορτοφαγική διατροφή βοηθάει και σε αυτό το θέμα. Ήταν απλώς για τον CROM271 που έλεγε ότι δεν υπάρχουν. Με τις καρδιοαγγειακές νόσους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Για να τα βρεις CROM271, παίρνεις τον τίτλο, πχ Barnard ND, Nicholson A, Howard JL. The medical costs attributable to meat consumption. Prev Med. 1995;24:646-655 το βάζεις στο google και voila: http://www.birdflubook.org/resources/Barnard_1995_PM_24_646.pdf Τόσο δύσκολο.
  7. FaDeR

    χορτοφαγος

    Τα υπόλοιπα είναι άρθρα, δεν είναι references του πρώτου. Τώρα μπορεί ο τίτλος του νέου άρθρου να μην σου αρέσει (δεν είναι δικός μου), αλλά αν το διαβάσεις θα δεις ότι αυτό λέει. Αν διαβάσεις ένα μέρος μόνο μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι έτσι, γιατί ανάλογα την ηλικία είχαν και διαφορετικά αποτελέσματα. Δες και τα υπόλοιπα, αν σε ενδιαφέρει, αυτό το έβαλα μόνο και μόνο επειδή ήταν "φρέσκο".
  8. FaDeR

    χορτοφαγος

    Το άρθρο; για ποιό άρθρο μιλάς; Όλες οι μελέτες αυτές μιλάνε για τη σχέση ζωικών τροφών και καρκίνου, καμία σχέση όμως ε; Νομίζεις ότι όλα αυτά αναφέρονται στην υπερβολική κατανάλωση κρέατος; Και ποιά είναι αυτή, ποιός την ορίζει; Ο μέσος Έλληνας τρώει υπερβολικά κρέας; ο μέσος Αμερικάνος;
  9. FaDeR

    χορτοφαγος

    Πήγε αργά και η αποκατάσταση, θέλει και ύπνο. ;-) Όχι τα θυμόμουν απ'έξω...
  10. FaDeR

    χορτοφαγος

    Δεν θα τελειώσουμε ποτέ με τα άρθρα σχετικά με τροφές ζωικής προέλευσης και ασθένειες... Την τελευταία εβδομάδα βγήκαν αυτά τα δύο: Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου: http://www.cell.com/cell-metabolism/pdf/S1550-4131(14)00062-X.pdf Για τα "θαυματουργά" fish oils: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3914521/ Άλλα πιο παλιά: Thorogood M, Mann J, Appleby P, McPherson K. Risk of death from cancer and ischaemic heart disease in meat and non-meat eaters. Br Med J. 1994;308:1667-1670. Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R, Eilber U. Mortality patterns of German vegetarians after 11 years of follow-up. Epidemiology. 1992;3:395-401. Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R. Dietary and lifestyle determinants of mortality among German vegetarians. Int J Epidemiol. 1993;22:228-236. Barnard ND, Nicholson A, Howard JL. The medical costs attributable to meat consumption. Prev Med. 1995;24:646-655. World Cancer Research Fund. Food, nutrition, physical activity, and the prevention of cancer: A global perspective. American Institute of Cancer Research. Washington, DC:2007. Skog KI, Johansson MAE, Jagerstad MI. Carcinogenic heterocyclic amines in model systems and cooked foods: a review on formation, occurrence, and intake. Food and Chem Toxicol. 1998;36:879-896. Robbana-Barnat S, Rabache M, Rialland E, Fradin J. Heterocyclic amines: occurrence and prevention in cooked food. Environ Health Perspect. 1996;104:280-288. Thiebaud HP, Knize MG, Kuzmicky PA, Hsieh DP, Felton JS. Airborne mutagens produced by frying beef, pork, and a soy-based food. Food Chem Toxicol. 1995;33(10):821-828. Sinha R, Rothman N, Brown ED, et al. High concentrations of the carcinogen 2-amino-1-methyl-6-phenylimidazo-[4,5] pyridine [PhlP] occur in chicken but are dependent on the cooking method. Cancer Res. 1995;55:4516-4519. Jagerstad M, Skog K, Grivas S, Olsson K. Formation of heterocyclic amines using model systems. Mutat Res. 1991;259(3-4):219-233. Murtaugh MA, Ma KN, Sweeney C, Caan BJ, Slattery ML. Meat Consumption patterns and preparation, genetic variants of metabolic enzymes, and their association with rectal cancer in men and women. J Nutr. 2004;134(4):776-784. Norat T, Riboli E. Meat consumption and colorectal cancer: a review of epidemiologic evidence. Nutr Rev. 2001;59(2):37-47. Armstrong B, Doll R. Environmental factors and cancer incidence and mortality in different countries, with special reference to dietary practices. Int J Cancer. 1975;15:617-631. Carroll KK, Braden LM. Dietary fat and mammary carcinogenesis. Nutrition and Cancer. 1985;6:254-259. Rose DP, Boyar AP, Wynder EL. International comparisons of mortality rates for cancer of the breast, ovary, prostate, and colon, and per capita food consumption. Cancer. 1986;58:2363-2371. Lands WEM, Hamazaki T, Yamazaki K, et al. Changing dietary patterns. Am J Clin Nutr. 1990;51:991-993. Hirayama T. Epidemiology of breast cancer with special reference to the role of diet.Prev Med. 1978;7:173-195. Sang-Ah Lee, Xiao-Ou Shu, Honglan Li, et. al., Adolescent and adult soy food intake and breast cancer risk: results from the Shanghai Women's Health Study. Am J Clin Nutr. 2009; 89: 1920-1926. Dorgan JF, Hunsberger SA, McMahon RP, et al. Diet and sex hormones in girls: findings from a randomized controlled clinical trial. J Natl Cancer Inst. 2003;95:132-141. Cho E, Spiegelman D, Hunter DJ, et al. Premenopausal fat intake and risk of breast cancer. J Natl Cancer Inst. 2003;95:1079-1085. Boyd NF, Stone J, Vogt KN, Connelly BS, Martin LJ, Minkin S. Dietary fat and breast cancer risk revisited: a meta-analysis of the published literature. Br J Cancer. 2003;89(9):1672-1685. De Stefani E, Ronco A, Mendilaharsu M, Guidobono M, Deneo-Pellegrini H. Meat intake, heterocyclic amines, and risk of breast cancer: a case-control study in Uruguay. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1997;6(8):573-581. Matos EL, Thomas DB, Sobel N, Vuoto D. Breast cancer in Argentina: case-control study with special reference to meat eating habits. Neoplasma. 1991;38(3):357-366. Snyderwine EG. Some perspectives on the nutritional aspects of breast cancer research. Food-derived heterocyclic amines as etiologic agents in human mammary cancer. Cancer. 1994;74(3 suppl):1070-1077. Singh PN, Fraser GE. Dietary risk factors for colon cancer in a low-risk population. Am J Epidemiol. 1998;148(8):761-74. Giovannucci E, Rimm EB, Stampfer MJ, Colditz GA, Ascherio A, Willett WC. Intake of fat, meat, and fiber in relation to risk of colon cancer in men. Cancer Res. 1994;54(9):2390-2397. Willett WC, Stampfer MJ, Colditz GA, Rosner BA, Speizer FE. Relation of meat, fat, and fiber intake to the risk of colon cancer in a prospective study among women. N Engl J Med. 1990;323:1664-1672. Chao A, Thun MJ, Connell CJ, et al. Meat consumption and risk of colorectal cancer.JAMA. 2005;293:172-82. Fraser GE. Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white California Seventh-day Adventists. Am J Clin Nutr. 1999;70(suppl):532S-538S. Butler LM, Sinha R, Millikan RC, Martin CF, Newman B, Gammon MD, Ammerman AS, Sandler RS. Heterocyclic amines, meat intake, and association with colon cancer in a population-based study. Am J Epidemiol. 2003;157(5):434-445. Siegel RL, Jemal A, Ward EM. Increase in incidence of colorectal cancer among young men and women in the United States. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2009;18:1695-1698. Gann PH, Hennekens CH, Sacks FM, Grodstein F, Giovannucci EL, Stampfer MJ. Prospective study of plasma fatty acids and risk of prostate cancer. J Natl Cancer Inst. 1994;86(4):281-286. Giovannucci E, Rimm EB, Colditz GA, Stampfer MJ, Ascherio A, Chute CC, Willett WC. A prospective study of dietary fat and risk of prostate cancer. J Natl Cancer Inst. 1993;85(19):1571-1579. Kolonel LN. Nutrition and prostate cancer. Cancer Causes Control. 1996;7(1):83-44. Ma RW, Chapman K. A systematic review of the effect of diet in prostate cancer prevention and treatment. J Hum Nutr Diet. 2009;22(3):187-1899; quiz 200-202. Epub 2009 Apr 1. Dolwick Grieb SM, Theis RP, et al. Food groups and renal cell carcinoma: results from a case-control study. J Am Diet Assoc. 2009;109:656-667. Thiébaut ACM, Jia L, Silverman DT, et al. Dietary fatty acids and pancreatic cancer in the NIH-AARP Diet and Health Study. J Natl Cancer Inst. 2009;101:1001-1011. Key TJ, Appleby PN, Spencer EA, et. al. Cancer incidence in British vegetarians. British Journal of Cancer. 2009;101:192–197. Phillips RL. Role of lifestyle and dietary habits in risk of cancer among Seventh-day Adventists. Cancer Res. 1975;35(suppl):3513-3522. Όρεξη να έχεις να διαβάζεις. Όλα αυτά μόνο για τον καρκίνο και το κρέας.
  11. FaDeR

    χορτοφαγος

    Silverado, αυτό το θέμα είναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί αθλητές που να έχουν φτάσει στα όρια την σωματική τους καταπόνηση και να μην παίρνουν συμπληρώματα (και ποιά θεωρούνται συμπληρώματα; τα ασπράδια είναι συμπλήρωμα ή τροφή; ο κουρκουμάς; οι σπόροι chia; η maca; ) ίσως να μην υπάρχουν, ανεξαρτήτως διατροφής.
  12. FaDeR

    χορτοφαγος

    CROM271 υπάρχουν χιλιάδες έρευνες και επιστημονικά άρθρα για την χορτοφαγία αλλά οι περισσότερες είναι υπέρ, ειδικά όσον αφορα τους ασθένειες που μας σκοτώνουν σήμερα. Μιας και αναφέρεις τους ιατρούς (ποιοί είναι άραγε οι σοβαροί; ), οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο περί διατροφής.
  13. FaDeR

    χορτοφαγος

    Silverado, δεν έχω σκοπό να βρεθώ σε αντιπαράθεση μαζί σου γιατί έκανες την προσπάθειά σου και για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν πέτυχε και το σέβομαι αυτό. Για το θέμα την αποκατάστασης θα διαφωνίσω -με μία επιφύλαξη-, γιατί όσοι αθλητές έκαναν την αλλαγή (και πέτυχε) λένε το αντίθετο. Λέω με μία επιφύλαξη, γιατί πχ σε μένα προσωπικά είναι ακριβώς το ίδιο νομίζω και σε κάποιους άλλους έχω ακούσει το ανάποδο. Άρα, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να γενικεύσω επ'αυτού.
  14. FaDeR

    χορτοφαγος

    Να πάνε κάτω τα φαρμάκια ε; Μπα δεν χρειάζεται.
  15. FaDeR

    χορτοφαγος

    Έτσι!! Να τα λέμε και αυτά
  • Δημιουργία νέου...