Προς το περιεχόμενο

masterakos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    11
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

masterakos's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Να δώσω ένα παράδειγμα που κάτι κάποτε έγινε θέμα ας πούμε και το θεωρώ υπερβολή.
  2. Όχι όχι, το νομίζω το έγραψα για ευνόητους λόγους αλλά τώρα που το λέω φαίνομαι σαν χαζός.. Ξέρω από που έρχονται και ποιός και γιατί! Το θέμα είναι γιατί πρέπει να γίνει θέμα. Και ρωτώ διότι τα τελευταία χρόνια αυτή η χώρα έχει γίνει λίγο "περίεργη". Οπότε είναι τυπική διαδικασία ή πρώτη φορά το ακούτε εσείς (όσοι έχετε παρόμοια εμπειρία). Επίσης φαντάζομαι ότι τα "τσακάλια" του κράτους ανταλλάσουν δεδομένα και με τις τράπεζες. Επίσης κάτι τύποι κάπου κάνουν google search όλη μέρα και έχουν ονόματα τραγουδιστών με μπλε στολές.
  3. Δεν χρειάζεται διεύθυνση τραπέζης οπου θα πάω ο ίδιος να παραλάβω το έμβασα; Παραπληροφόρηση δέχτηκα;
  4. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μετά από αρκετή αναζήτηση για να δω αν δεν το ψάχνω σωστά ή είναι σπάνια η περίπτωση. Θέλω να παραλάβω κάποια χρήματα απ' το εξωτερικό, απ' την Αγγλία νομίζω. Αυτός που θέλει να στείλει τα χρήματα ζητάει διεύθυνση τραπέζης. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί.. Δηλαδή τι νόημα έχει..; Η δική μου τράπεζα μου λέει πως θέλει την διεύθυνση της τράπεζας που θα πάω να υπογράψω για το έμβασμα.. Και εγώ ρωτώ: Γιατί πρέπει να πάω κάπου και να υπογράψω κάτι και να γίνει τέτοιο θέμα για να μου στείλουν χρήματα στο λογαριασμό μου; Αν για παράδειγμα μου έστελνε ο Παππούς μου απ' τα καλάβρυτα (μέσω άλλης τράπεζας) θα έπρεπε να κάνω την ίδια διαδικασία; Είμαι σίγουρος ότι κάτι μου διαφέυγει εδώ και κάτι χάνω πάνω στην αφέλεια μου για αυτό ρωτώ.
  5. masterakos

    VS C# Custom Control

    Δεν μπορώ να φανταστώ πιο πρόβλημα είναι αυτό το οποίο χρειάζεται ο χρήστης να βλέπει 1 έως N γραμμές με 1.000.000 στήλες σε κάθε γραμμή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανθρώπινος εγκέφαλος ο οποίος μπορεί να κρατήσει πληροφορίες τέτοιου μεγέθους προσωρινά έτσι ώστε να σχηματίσει pattern και τελικά να έχει νόημα αυτό που βλέπει. Για δεν μας λες το πρόβλημα ! Θα σκάσω !
  6. Η εντολή καταχωρεί στην μεταβλητή Ι_x το εξής : (πρώτη παρένθεση μείον δεύτερη παρένθεση) δια 2 Αν θέσουμε την πρώτη παρένθεση ως 'K' και την δεύτερη ως 'M' τότε I_x=(K-Μ)/2 και αναλύουμε 'K' είναι τα στοιχεία του Πίνακα I(όλες οι γραμμές , στήλες από την 2 έως την nx και την στήλη nx επιπλέον στο τέλος. αναλύουμε 'M' είναι τα στοιχεία του Πίνακα I(όλες οι γραμμές , στήλες η πρώτη μαζί με πρώτη έως την nx-1) Είναι λίγο περίπλοκο οπότε για να εξηγηθεί περισσότερο χρειάζεται χαρτί και μολύβι.
  7. masterakos

    C# - OpenOffice

    Χρησιμοποιώ βιβλιοθήκες unoidl.com.sun.star.* του open office για να κάνω επεξεργασία και εκτύπωση αρχείου Calc(*.ods) μέσω C#. Για να γίνει γενικά διαχείριση ενός αρχείου open office χρειάζονται τα εξής αντικείμενα τα οποία δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι : * XComponentContext oStrap = uno.util.Bootstrap.bootstrap(); * XMultiServiceFactory oServMan = (XMultiServiceFactory)oStrap.getServiceManager(); * XComponentLoader desktop=(XComponentLoader)oServMan.createInstance("com.sun.star.frame.Desktop"); Κατά την δημιουργία του desktop απ'την συνάρτηση "createInstance()" ανοίγει το αρχικό παράθυρο του openoffice για να επιλέξεις εργασία. Φτάνω λοιπόν στο σημείο της εκτύπωσης και εκτελώ την (έτοιμη) συνάρτηση ((XPrintable)document).print(new PropertyValue[] {}); Η εκτύπωση ξεκινά αλλά θα ήθελα έπειτα να κλείσει αυτόματα η εκτέλεση του open office ως αυτόνομο πρόγραμμα. Έτσι εκτελώ το παρακάτω: Process proc = Process.GetProcessesByName("soffice.bin")[0]; proc.Kill(); Το θέμα τώρα είναι πως εάν γίνει "killed" δεν γίνεται η εκτύπωση. Κάτι σαν να μην προλαβαίνει να το πω λίγο "παιδικά" όπως το καταλαβαίνω. Έτσι του έδωσα μια καθυστέρηση Thread.Sleep(1000); και η εκτύπωση "προλαβαίνει" να δοθεί. Όλο αυτό με το sleep() δεν μου κάθεται καλά βέβαια γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει σε άλλα PC και γενικά μοιάζει πολύ πρόχειρο. Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό αφού η .print() βρίσκεται στο ίδιο Thread και λογικά θα τελειώσει το block της προτού γίνει killed το openoffice. ((XPrintable)document).print(new PropertyValue[] {}); // Για να γίνει εκτύπωση Thread.Sleep(1000); // Χωρίς αυτό σαν να μην εκτελέστηκε η .print() γιατί από κάτω κάνει kill to office Process proc = Process.GetProcessesByName("soffice.bin")[0]; proc.Kill(); // Για να κλείσει το OpenOffice
  8. Ψηφίζω Tmark Δαγκωτό...Είπε ότι ακριβώς σκέφτηκα προτού διαβάσω. Αφού λοιπόν δεν σ'αρέσουν οι έτοιμες συναρτήσεις κ.τ.λ.π. πήγαινε δημιούργησε για την πάρτι σου να έχεις να χαίρεσαι τα εξής: Αντικείμενα για διασύνδεση σε βάσεις δεδομένων. Βλέπε πακέτο ADO.NET (adapter,dataset,command κ.τ.λ.π.) Αντικείμενα για αποστολή δεδομένων με TCP/IP. Με ένα Listener θα ήταν καλά να ξεκινήσεις. Κάνε αυτά για αρχή να μπεις στο νόημα και έχει αρκετά για την υπόλοιπη ζωή σου. Αν δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου ξεκίνα με ένα απλό String to Int convert που το κάνει και η γιαγιά μου με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης για keyboard.
  9. masterakos

    Πρωτη Γλωσσα

    Η pascal είναι παλιά όμως να μάθεις προγραμματισμό είπες... Όχι την πιο εμπορική γλώσσα. Πώς θα μάθεις προγραμματισμό με copy paste και σχόλια στο κώδικα τι είναι το ένα και το άλλο; Πρέπει να μάθεις αρχικά τι είναι ο προγραμματισμός τι στόχο έχει ο προγραμματιστής. Μετά να μάθεις τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής (CPU). Και αφού έχεις καταλάβει τα παραπάνω να εξασκήσεις τον εαυτό σου στο να ψηφιοποιείς τα προβλήματα που πηγάζουν απ'το αποτέλεσμα που ζητάς έτσι ώστε να δώσεις τι κατάλληλες εντολές στον υπολογιστή και να ονομάσεις πρόγραμμα το σύνολο των εντολών που στοχεύουν στην επίλυση του προβλήματος.
  10. masterakos

    Πρωτη Γλωσσα

    Εγώ θα πρότεινα pascal -> C++ -> C# / Java / PHP και είσαι έτοιμος
  11. Είναι όλα αυτά ο φίλος σου και στο τέλος προγραμματίζει σε visual basic... Παιδική χαρά... Ρώτα τον με visual basic διαβάζει την RAM για να crackarei τα .exe ?
  12. Καλά ρε! θα του δώσεις 100 ευρώ; Αντιπροσφορά στην προσφορά του 90 Ευρώ ΜΟΝΟ ! Και εάν έπεται συνέχεια τότε καθορίζω : Προσφορά μου = (Καλύτερη προσφορά όλων - 1) Αν προσφορά μου < 20 Άκυρο !
  13. Εάν τα ζητούμενα κομμάτια είναι πάντα ίδιων διαστάσεων τότε το πρόβλημα είναι εύκολο όσο αναφορά το υπολογιστικό μέρος. Όσο αναφορά το γραφικό μέρος αφού ο αλγόριθμος θα "βρίσκει" τα σημεία κοπής όταν ολοκληρώνεται ένα κομμάτι τότε το όλο θέμα είναι απλές μετατροπές pixel σε εκατοστά. Π.χ βρέθηκε σημείο κοπής στο εκατοστό 80 του δοσμένου κομματιού μήκους 200εκ. Στην οθόνη το ορθογώνιο σου είναι από το pixel 100 έως 1100 άρα αφού στα 200 είναι 80 στα 1100 είναι πόσο; πόσο=(80*1100)/200 και έτσι σημαδεύεις το σημείο (πόσο,ορθογώνιο.Y). Γενικά είναι θέμα γραψίματος όχι τόσο μελέτης. (Αν τα ζητούμενα κομμάτια είναι πάντα ίδιων διαστάσεων)
  14. try { Proccess.start(textbox1.text) } Catch(Exception error) { Messagebox.Show("Σφάλμα: "+error.ToString()); } Μπορείς στο catch να μην βάλεις και τίποτα οπότε εάν είναι invalid το proccess που "έδωσες" θα συνεχίζει τη ροή της συνάρτησης.
  • Δημιουργία νέου...