Προς το περιεχόμενο

Techno_Knight

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    29
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

578 προβολές προφίλ

Techno_Knight's Achievements

  1. Νομίζω το κάναν αρκετά ξεκάθαρο ότι ο Flint πήγε στη "φάρμα"...
  2. Άντε βρε, και Idris Elbra King Triton να blackάρει τον Ωκεανό με το Μπι-Μπι-Σι!
  3. Δεν έχει σημασία, εφόσον ως ταινία έχει συγκεκριμένο σκορ και λειτουργία. Είναι μια "χαζή" κωμωδία, η οποία κρίθηκε έτσι. Μάλλον δεν έχεις κάνει πολλά πειράματα... Δεν με ενδιαφέρει, και δεν το ανέφερα καν. Πιθανό αλλά όχι βέβαιο. --- Όπως και να έχει, απλά κύκλους κάνουμε τώρα. Εγώ ποτέ δεν ασπάστηκα στην απόλυτη ισότητα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω με τα επιχειρήματα σας. Δεν πιστεύω στην ισότητα ατόμων, εργασιών, χωρών, οτιδήποτε. Ποτέ δεν το έκανα. Για εμένα υπάρχουν κριτήρια τα οποία οδηγούν σε μία ιεραρχία, όποιο και να είναι το θέμα.
  4. Δεκτό. Αλλά και εσύ που είσαι, ποίο το νόημα στην ευρύτερη κοινωνία ; Πρόσθεσε κάτι στον χαρακτήρα σου ; Δεν πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο αν έχεις χρησιμοποιήσει τον χρόνο σου διαφορετικά ; Αν είχες αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε μία ικανότητα που κατέχεις; Μπορείς, ξανά, να μου πεις "επιλογή μου", αλλά αν δεν έχουμε καμία ιεραρχία, τότε οδηγούμαστε σε μία πραγματικότητα χωρίς κριτήρια. Συγγνώμη, αλλά αυτό απλά δεν το δέχομαι. Το άτομο που τρώει ασταμάτητα κάνει κακό στην υγεία του. Το άτομο που βλέπει Survivor απλά σκοτώνει χρόνο. Το άτομο που κάνει γυμναστική όμως, χτίζει ένα όμορφο και υγιές σώμα. Το άτομο που ζωγραφίζει κάνει εξάσκηση σε μια ικανότητα, η οποία είναι χρήσιμη σε αρκετούς τομείς. Η απόλυτη εξίσωση των πάντων οδηγεί σε χάος.
  5. Πάντα στο τέλος όμως υπάρχει μια ορισμένη ομοφωνία, και γνώμες που αντιτίθενται με αυτήν σε κάθε κομμάτι είναι μια ανωμαλία και όχι ο κανόνας. Είναι πολύ πιθανό μέσα στα 100 άτομα τα 90 από αυτά να έχουν διαφορετικές απόψεις για ορισμένες πτυχές μιας ταινίας, αλλά είναι σπάνιο μια αντικειμενικά ορθή ταινία (σενάριο χωρίς τρύπες, λογική ροή, πιστευτές ερμηνείες) να χωρίζει τα άτομα σε υπέρμετρο βαθμό. όπως και σε ένα πείραμα΄αν ακολουθήσεις τις οδηγίες, οι μετρήσεις συσσωρεύονται γύρω από την αναμενόμενη τιμή βάση των χαρακτηριστικών των εργαλείων.
  6. Δεν μπορώ να το κάνω διότι δεν είμαι γνώστης του θέματος. Αλλά σίγουρα μία από τις δύο είναι ανώτερη. Το άτομο 1 περνάει τον χρόνο του τρώγοντας. Το άτομο 2 κόβει το δέρμα του με ξυραφάκια. Το άτομο 3 παρακολουθεί επαναλήψεις Survivor. Το άτομο 4 ζωγραφίζει. Το άτομο 5 κάνει γυμναστική. Είναι όλες οι συμπεριφορές ισάξια χρήσιμες για το άτομο ;
  7. Lindelof είναι, και από την αρχή ήταν γνωστό ότι το μυστήριο ήταν background, όχι κεντρικό θέμα. Δηλαδή δεν μπορώ να κρίνω μια ταινία βάση ερμηνείας των ηθοποιών ; Του σεναρίου ; Δεν μπορώ να κρίνω την επίδοση ενός μαθητή μέσω των βαθμών του ; Δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα των μετρήσεων κατά τη διεξαγωγή ενός πειράματος, βάση του πόσο κοντά είναι στην αναμενόμενη τιμή ;
  8. Για να συγκρίνεις κάτι χρειάζεσαι μια κοινή βάση/λειτουργία. Δύο ταινίες συγκρίνονται μεταξύ τους σε θέματα σεναρίου/σκηνοθεσίας/κτλπ. Η παρακολούθηση μιας ταινίας και ενός αγώνα συγκρίνονται ως ένας τρόπος κατανάλωσης χρόνου. Διαφορετικά κριτήρια.
  9. Αν δεν υπάρχει ούτε καν μια έννοια ενός είδους κατάταξης, τότε τα πάντα όντως καταρρέουν και ισοπεδώνονται. Αλλά όπως και να έχει, δεν πιστεύω να καταλήξει κάπου αυτή η συζήτηση. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν άτομο που υποστήριζε την απόλυτη ισότητα.
  10. Μα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια τα οποία χρησιμοποιούμε για να κατατάξουμε κάτι ως "καλό" ή όχι. Η προτίμηση είναι υποκειμενική, όχι η ποιότητα. Εκτός και αν έχεις πειστικά επιχειρήματα γιατί το Legends Of Tomorrow είναι το ίδιο καλό με το Leftovers.
  11. ...Ναι, το γνωρίζω. Για αυτό και είπα ότι οι υπόλοιπες συνήθεις του είναι ανευ σημασίας. Διότι δεν κάνω κριτική στο άτομο, παρά μόνο στην πράξη. Δεν την συνδέω με κάτι άλλο. Σκέψου ότι βρίσκεται σε ένα μεμονωμένο περιβάλλον.
  12. Βεβαίως. Και αυτό είναι το όλο νόημα. Ειδάλλως θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχουν "μάπα" βιβλία και ταινίες (κάτι που θα ήταν ψέμα). Τότε όλα θα ήταν ίσα, σωστά ; Εφόσον αυτό δεν στέκει ως άποψη, τότε δεν βλέπω το περίεργο στην υποστήριξη ότι υπάρχει μια ιεραρχία χόμπι, ανάλογα με το τι προσφέρουν. Δεν είναι κάτι το οποίο έγραψα. Μίλησα αποκλειστικά και μόνο για την παρακολούθηση του ποδοσφαίρου, χωρίς καμία αναφορά στο άτομο που κάνει την πράξη αυτήν. Οι υπόλοιπες συνήθειες του είναι ανευ σημασίας. Αυτό το οποίο σχολιάζουμε είναι το να βλέπει κάποιος ποδόσφαιρο. Αυτό και μόνο αυτό.
  13. Συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις την μεριά μου ως μία κατάσταση "εγώ έξυπνος, οι άλλοι ηλίθιοι", το οποίο έχει ουδεμία σχέση με το αυτό το οποίο γράφω. Το επιχείρημα τύπου "ελεύθερη χώρα έχουμε, ο καθένας κάνει ότι θέλει" έχει μια ορθή βάση, αλλά δεν είναι χαρτί που μπορεί να παιχτεί παντού. Αλλά τέλος πάντων...
  14. Χάνεις το νόημα και καταφεύγεις σε μία πλέον πολυπαιγμένη δικαιολογία χωρίς περαιτέρω επιχειρήματα. Ελευθερία επιλογών δεν πάει συνάμα με απαλλαγή από κριτική. Από μια αντικειμενική μεριά, η παρακολούθηση του οτιδήποτε είναι χάσιμο χρόνου, εφόσον θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτό το διάστημα για κάτι εποικοδομητικό. Εφόσον όμως δεν είμαστε μηχανές και χρειάζεται μια περίοδο ξεκούρασης, προσπαθούμε να μετατρέψουμε την ψυχαγωγία σε κάτι χρήσιμο, έστω και σε μικρό βαθμό. Παρακολουθώντας μια καλοφτιαγμένη ταινία, διαβάζοντας ένα καλογραμμένο βιβλίο, έχεις κάτι να κερδίσεις από την εμπειρία. Από το να κάτσεις και να κοιτάς 20 άτομα να κλωτσάνε μια μπάλα, είναι ανώτερο. Αλλά και αυτό, με τη σειρά του, είναι ανώτερο του να είσαι κολλημένος με ριάλιτι. Υπάρχει μια ιεραρχία.
  • Δημιουργία νέου...