Προς το περιεχόμενο

OxiGiannisGiannakis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    317
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

OxiGiannisGiannakis's Achievements

  1. Ο τιτλος δινει πολλα αν πας το Πασχα στο χωριο. Αλλα μεχρι εκει. Η αγορα εχει στανταρ απολαβες οπως προσπαθησα να σου εξηγησω πιο πανω. Ασε που σε ολες τις χωρες θες security clearance για να πλησιασεις εναν πυρηνικο αντιδραστηρα, ποσο μαλλον να δουλεψεις πανω στην τεχνολογια αυτη. Και τις πιο πολλες φορες αυτο σημαινει υπηκοοτητα. Με λιγα λογια προσπαθω να σου εξηγησω οτι καλες οι εκθεσεις ιδεων που απο οτι υποψιαζομαι προερχονται απο καποιον με ξεκαθαρο ακαδημαικο background, αλλα η πραγματικοτητα στην βιομηχανια και τη ζωη εξω απο τη γυαλα του πανεπιστημιου ειναι διαφορετικη.
  2. Μα αμα πλακωσουν και κανουν ολοι εξιδεικευσεις στην αεροναυπηγικη και σε παρομοια niche πεδια οι μισθοι θα πεσουν στο χωμα και στα πεδια αυτα. Ξαναλεω αν υπηρχαν πολλες δουλειες για μηχανικους με τετοιους μισθους Ελλαδα κανενας δεν θα εφευγε εξω, εκτος απο καμια Ελβετια και αν. Αστο... Και εφοσον πιασαμε το aerospace, σε αυτον το χωρο ειμαι Αγγλια, μιλαμε για εναν κλαδο με 100κ εργαζομενους στη χωρα. Ε δυσκολκα ξεφευγεις απο τα 50k η 3000 καθαρα το μηνα. Και μιλαμε για ανθρωπους με χρονια εμπειρια σε six sigma, lean, FEA, και εμπειρια σε προηγμενες τεχνικες κατασκευες. Αλλα Ελλαδα βρεχει μισθους 2.5k και οι ανοητοι ιθαγενεις χαχολοι δεν το εχουν παρει χαμπαρι. Καλα κρασια.
  3. Σε ρωτησα και αποφευγεις να απαντησεις, ποσοι ειναι σαν τον φιλο σου στην Ελλαδα? 50?100? 200? Η απαντηση για καποιον σε επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα ειναι οτι ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Οποτε τι συζηταμε? Ενα ακραιο παραδειγμα που αφορα ελαχιστους?
  4. Το οτι στο περιβαλλον σου εχεις καποιους σε ενα συγκεκριμενοι ηλικιακο γκρουπ που ειναι στα φορτε τους (30-40) που μαλλον κανανε μεταπτυχιακο και διδακτορικο σαν εσενα και βγαζουν το ποσο που ειπες σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι αυτο αφορα πολλους. Το λεω με την εμπειρια 6 χρονων στην Αγγλια καθως και με εναν μεγαλο κυκλο γνωριμιων και συνεργατων στην Ελλαδα. Αν θες και να μιλησουμε με ποσα, ειναι λιγοι αυτοι που στην Ελλαδα ξεφευγουν απο το 1500αρι το μηνα με προυπηρεσια 5-7 χρονια στη βιομηχανια. Καλα κρασια. Ποσες ειναι οι αναγκες για μηχανικους σαν τον φιλο σου στην Ελλαδα? 50? 100? 200? Καταλαβαινεις λοιπον οτι πιανεσαι απο πολυ συγκεκριμενα παραδειγματα που αφορουν πολυ λιγους και βγαζεις ενα γενικο συμπερασμα που ειναι εντελως ατοπο? Και ενα ακομη σχολιο. Ο φιλος σου δουλευει πανω σε αεροσκαφη και εχει πολυ μεγαλες ευθυνες. Παιρνει εναν μισθο παρομοιο με αρκετους senior developers οι οποιοι δεν εχουν τοσες ευθυνες ουτε τοσο στρες που απορρεει απο τις ευθυνες. Αρα τι συγκρινεις? Ο Developer δουλευει απο το σπιτι, πιο χαλαρος και καθε χρονο παιρνει την αυξηση του. Αμα παιζαν μισθοι 2500 καθαρα Ελλαδα δεν θα ειχε μεινει μηχανικος Αγγλια, εδω για να καταλαβεις το ταβανι σε εναν μηχανικο ειναι 3000-3300 το μηνα καθαρα. Και μιλαμε για aerospace, automotive, robotics etc. Oil and gas παει και παραπανω αλλα δυσκολα μπαινεις...
  5. Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση. Στο χωρο ειμαι και μπορω να σου πω οτι τα χρηματα στους τομεις που αναφερεις ειναι λιγα σε σχεση με την πληροφορικη. Και αυτο ισχυει σε ολες τις χωρες του κοσμου και φυσικα και στην Ελλαδα. Αγγλια που ειμαι το ταβανι για τις ειδικοτητες που ανεφερες ειναι 50k-60k και αυτα μετα απο καμια δεκαετια και βαλε αφου αλλαξεις και 2-3 δουλειες. Τα λεφτα αυτα σαν προγραμματιστης θα βρισκεις μετα απο δυο χρονια προυπηρεσιας. Γερμανια ισως ειναι λιγο μικροτερη η διαφορα αλλα και παλι οι προγραμματιστες εχουν πιο μεγαλους μισθους και πιο γρηγορη εξελιξη. Εξαιρεση στα παραπανω ισως αποτελει καμια πολυ παραξενη ειδικοτητα οπως μηχανικος με εμπειρια στην κατασκευη και στα υλικα σε εγκαταστασεις πυρηνικης συντηξης η κατι παρομοιο. Αυτοι προφανως ειναι ελαχιστοι και γι`αυτο βγαζουν και πολλα χρηματα.
  6. Το σκεφτηκες αυτο που σου ειχα πει την αλλη φορα να πας να γινεις δασκαλος? Και σαν ΕΠΟΠ θεωρω οτι θα ειχες προοπτικη να κανεις καριερα. Που να μπλεκουμε μωρε με ΦΕΚ, ειναι και το AI, θα γινει αχταρμας...
  7. Φιλε το λεω καλοπροαιρετα, αμα εισαι σε απογνωση γιατι μια μικρη χωρα χωρις παραδοση στη βιομηχανια δεν εχει ανεπτυγμενη τη ρομποτικη το προβλημα το εχεις εσυ και οχι η χωρα. Εχεις επιλογες: 1) Εξωτερικο. Ολα δεν ειναι ροδινα κι εκει και ισως να μην βρεις θεση πανω στον τομεα αυτο. Αν κανεις καποιο σχετικο μαστερ εξω σιγουρα αυξανεις πολυ τις πιθανιτητες σου. 2) Χτυπας σχετικες θεσεις Ελλαδα, βλεπε Gizelis, ABB, βιομηχανιες που χρησιμοποιουν αυτοματισμους στην παραγωγη τους. 3) Βρισκεις καποια θεση εργασιας σε αλλον κλαδο των ΜΜ και εχεις το νου σου να βρεθει κατι στη ρομποτικη.
  8. Στην Ελλαδα εχουμε λιγο το χουι να βαζουμε τη ζωη σε κουτακια, πτυχιο 23, στρατος 24, δουλεια 25, συνταξη 55. Η ζωη βεβαια δεν δουλευει ετσι και το πηραμε χαμπαρι και με την οικονομικη κριση και με το κορονοιο. Στην Αγγλια εγω τους χαιρομαι γιατι δεν σκεφονται ετσι, ξερω απειρους που καναν αλλαγη καρριερας στα 40-45, ξεκινησαν διδακτορικο/μαστερ στα 50 κλπ κλπ.
  9. Καλα κρασια. Οταν ενας χειριστης μηχανηματος η εμπειρος χειριστης CNC θα βγαζει τη μερα οσα εσυ σαν "ανωτερος μηχανικος" σε μια εβδομαδα φαε ανωτεροτητα εσυ, ο αλλος θα παρηγοριεται με πολλες χιλιαδες ευρω για την κατωτεροτητα του. Ενα απο τα σοβαρα προβληματα του να μενεις για μια ζωη σε ενα μεγαλο χωριο και ειδικα στον ακαδημαικο χωρο, ειναι να νιωθεις το κεντρο του συμπαντος.
  10. Καλα και Αθηνα/Θεσσαλονικη με εναν μισθο για δυο ατομα ποιος μπορει να ζησει? Ο μισθος αυτος θα πρεπει να ειναι πλεον τουλαχιστον 2000 λιρες καθαρα. Χρησιμοποιησε το numbeo και θα δεις.
  11. Παντως για εναν ανθρωπο που σε καποια φαση της ζωης του το εξωτερικο ειναι μια καλη φαση και περναει καλα μετα απο λιγα χρονια μπορει να μην ειναι πλεον ευχαριστημενος και θα θελει να γυρισει. Και για να ειμαστε ειλικρινεις, εξωτερικο και σε προορισμους οπως δυτικη/βορεια Ευρωπη η αγοραστικη δυναμη καποιου ειναι πολυ πανω απο την αναλογη που θα ειχε αν εμενε Ελλαδα. Ομοιως και η εξελιξη της καρριεας. Αυτο ειναι σχεδον στανταρ σχεδον για ολους.
  12. Οχι, με τιποτα οχι πλεον. Εκτος αν εισαι σε κανενα χωριο στη μεση του πουθενα οποτε παιζει να βρεις κανα σπιτι με 600 λιρες το μηνα. Αλλιως σε οποιαδηποτε πολη ανω των 200Κ οπου εχει μια στοιχειωδη οικονομικη κινηση και ζωη πολυ δυσκολα θα βρεις σπιτι που με λογαριασμους θα ειναι κατω απο 1100 λιρες. Και μιλαμε για one bed... Και θα εχεις αλλα 1100 να περασεις. Οποτε πολυ ανετα δεν το λες.
  13. Καλα γουστα ειναι αυτα, αλλα για ζησε στους 45 βαθμους. Εμενα μου φαινεςτραι δυστοπικο.
  14. Ξερω τρεις. Ολοι ειναι 1400-1500 και εχουν πτυχιο και μαστερ. Χ13 βεβαια αλλα δεν ειναι κατι τρελο. Γλωσσα. Και μια κοινωνια πιο ανοιχτη στους μεταναστες.
  15. Ουτε καν. Ξερω κοσμο πολυ που πηγε απο Ελλαδα εκει και απλα εχουν εναν αξιοπεπρεπη μισθο. Με τα πιο ακριβα σπιτια στην Κυπρο μια η αλλη εισαι. Ειναι κι ο καιρος απαλευτος ειδικα το καλοκαιρι, χιλιες φορες η βροχη και το κρυο της Αγγλιας. Δεν ειναι μονο το μπρεξιτ. Αυτο ηταν το κερασακι στην τουρτα. Γενικα οι μισθοι εχουν μεινει στασιμοι τα τελευταια 15 χρονια. Οι τιμες μονο την τελευταια τριετια εχουν διπλασιαστει σχεδον σε σπιτια και SM. Τι μου θυμισες! Ειχα εναν φιλο Αγγλο πριν τα βραδινα ξυδια παντα πηγαινε σε ενα τοπικο μαρκετ, με ενα fiver επαιρνε φαγητο για δυο μερες! Απλα οι πιο πολλοι εργαζομενοι ειδικα με παιδια και υποχρεωσεις δεν εχουν το χρονο και την ενεργεια να ασχοληθουν.
  • Δημιουργία νέου...