Λίγους μήνες μετά την επίθεση DDoS στο PlayStation Network που το έθεσε εκτός λειτουργίας, η Sony συνεχίζει να έχει προβλήματα με hackers. Δεν έχουν περάσει μερικές ώρες από την τελευταία μεγάλη επίθεση στο δίκτυο της Sony Pictures Entertainment, κατά την διάρκεια της οποίας hackers έκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα εξαναγκάζοντας την εταιρεία να "κλείσει" τα συστήματα της.

Οι hackers ισχυρίζονται ότι ανήκουν σε μία ομάδα με την ονομασία #GOP (Guardians of Peace) και προειδοποίησαν την Sony ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα δεδομένα που κατάφεραν να αποσπάσουν από το δίκτυο της εταιρείας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ευαίσθητα δεδομένα, οικονομικής φύσης δεδομένα και επιχειρησιακά μυστικά.

 

Η εικόνα που διέρρευσε αποκαλύπτει ορισμένα από τα συμπιεσμένα αρχεία σε μορφή zip που οι hackers της ομάδας #GOP απέσπασε από τους διακομιστές της Sony και περιέχουν διάφορα οικονομικής φύσης δεδομένα καθώς και private keys για την πρόσβαση στους servers. Η επίθεση επιβεβαιώθηκε από την Sony, που διερρευνά το ζήτημα.

 

Όλοι οι υπολογιστές στην εταιρεία δεν ανταποκρίνοντας δείχνοντας στις οθόνες τους την παραπάνω εικόνα με τον σκελετό και τις διευθύνσεις URL. Μαζί με τους υπολογιστές, δεκάδες λογαριασμοί στο twitter που ανήκουν στην εταιρεία έπεσαν θύματα των hackers, αν και η Sony έχει ανακτήσει τον έλεγχο στους περισσότερους από αυτούς. Σύμφωνα με υπάλληλο της Sony Pictures Entertainment οι υπολογιστές και το δίκτυο βρίσκονται κάτω, και έχουν παραλύσει. Τα αιτήματα των hackers δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: GSMArena