Εκτός από την Asus που ανακοίνωσε το ZenWatch 3 στην IFA 2016, φαίνεται πως κανένας άλλος κατασκευαστής Android συσκευών δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει Android Wear ρολόγια μέχρι το τέλος του 2016. Τουλάχιστον όχι οι LG, Huawei και Motorola όπως οι ίδιες οι εταιρείες επιβεβαίωσαν.

Ενώ η LG διέθεσε το Watch Urbane 2nd Edition LTE στις αρχές του 2016, η Huawei και η Motorola παραδοσιακά κυκλοφορούν τα ρολόγια τους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Με την ολοκλήρωση της IFA καμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν ανακοίνωση κάποια νέα κυκλοφορία, με όλες τις ενδείξεις να φανερώνουν ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

 

Το 2016 θα μείνει ως η χρονιά κατά την οποία τα Android Wear ρολόγια μεταπηδούν από το να κατασκευάζονται από κορυφαίους κατασκευαστές Android smartphones, στο να είναι βασικό προϊόν εταιριών που παραδοσιακά κατασκευάζουν ρολόγια και προϊόντα fashion brands. Έχουμε δει ήδη προτάσεις των Fossil και Michael Kors να τρέχουν το λειτουργικό της Google και πολύ πιθανό να δούμε στο μέλλον τα smartwatches να μετατρέπονται από αξεσουάρ κινητών σε fashion statement. Φήμες αναφέρουν ότι η Google θα παρουσιάσει σύντομα το δικό της έξυπνο ρολόι πολύ σύντομα με την ονομασία Pixel, όπως και τα επερχόμενα smartphones που αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία.

 

Πάντως οι LG, Huawei και Motorola αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν σημαντική παρουσία στην κατηγορία των έξυπνων ρολογιών. O εκπρόσωπος της LG Ken Hong, ανέφερε «Περιμένουμε να δούμε τι αρέσει στον κόσμο». Εκπρόσωπος της Motorola αντίστοιχα δήλωσε «ένα από τα πράγματα που βλέπουμε για το μέλλον είναι ρολόγια με ενισχυμένη τη δυνατότητα διασυνδεσιμότητας και η άποψή μας είναι πως ενώ κάτι τέτοιο τεχνικά είναι δυνατό να γίνει, οι συνεχείς αλλαγές πάνω στο ίδιο προϊόν μας λένε ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι». Η Huawei φαίνεται πως περιμένει να μικρύνουν σε μέγεθος τα επί μέρους κομμάτια και να γίνουν πιο αποδοτικοί οι επεξεργαστές μέχρι να ονομάσουν διάδοχο του πρώτου wearable που κυκλοφόρησαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Link.png Site: GSMArena