Πηγές της ιστοσελίδας TechCrunch αναφέρουν ότι η Apple βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά του Shazam, της δημοφιλούς εφαρμογής αναγνώρισης τραγουδιών.

Η συμφωνία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -τις οποίες επιβεβαιώνει και το Bloomberg- θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα και το ποσό το οποίο θα καταβάλει η Apple κυμαίνεται περίπου στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέον ότι αν το συγκεκριμένο ποσό επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί σημαντικά μικρότερο από τη θεωρητική αξία της εταιρείας που αποτιμάται στο 1.02 δισ. δολάρια με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης το 2015.

 

Το Shazam είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο του 2016 ότι η εφαρμογή του είχε ξεπεράσει το 1 δισ. downloads, ένας αριθμός που σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερος φέτος. Τα έσοδα της εταιρείας κυμάνθηκαν στα $54 εκατομμύρια την περσινή χρονιά, όταν το 2014 είχε παρουσιάσει ζημιές 22 εκατομμυρίων το 2014, και 5.3 εκατομμυρίων το 2015.

 

Η δωρεάν εφαρμογή του Shazam ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή αφού χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του smartphone για την ηχογράφηση ενός μικρού δείγματος του κομματιού που αναπαράγεται, εμφανίζει όλες τις πληροφορίες όπως τον καλλιτέχνη, τον τίτλο και το άλμπουμ. Στη συνέχεια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει από το iTunes ή να το ακούσει σε κάποια streaming υπηρεσία όπως το Spotify. Έχει παρουσία σε όλες σχεδόν τις mobile πλατφόρμες ενώ η ψηφιακή βοηθός Siri χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Shazam για να προσφέρει παρόμοια δυνατότητα.

 

Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις της εφαρμογής, το Shazam έχει εξελίξει την τεχνολογία αναγνώρισης και πέρα των τραγουδιών, αναγνωρίζοντας συσκευασίες, βιβλία, περιοδικά αλλά και άλλα αντικείμενα, κάτι που όπως φαίνεται αποτελεί στόχο και της Apple για ανάπτυξη σχετικών υπηρεσιών.

 

Link.png Site: TechCrunch