Τώρα, που η Apple έχει κατά κάποιο τρόπο θολώσει τις γραμμές μεταξύ των tablets και των PCs με την κυκλοφορία του iPad Pro, είναι δελεαστικό να σκεφτεί κάποιος την ενδεχόμενη συγχώνευση των λειτουργικών συστημάτων iOS και OS X σε ένα λειτουργικό σύστημα, όπως συμβαίνει και με τα Windows 10, το οποίο θα λειτουργεί σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή που κατασκευάζει η εταιρεία.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν βρίσκεται στα σχέδια της Apple, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Tim Cook, σε μία πρόσφατη συζήτηση που είχε με τον CEO του Box, Aaron Levie στα πλαίσια του συνέδριου BoxWorks που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco. “Θα αφαιρέσει κάτι και από τα δύο” είπε ο Tim Cook, λέγοντας πως “δεν πρόκειται να έχεις την καλύτερη εμπειρία από κάθε ένα από αυτά”. Αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι νέο, αφού η Apple στο παρελθόν έχει εξηγήσει γιατί το OS X δεν υποστηρίζει αφή, ωστόσο και ο Tim Cook δεν φαίνεται να νιώθει την παραμικρή πίεση να ακολουθήσει την Microsoft προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο Tim Cook επίσης είπε ότι οι δύο γίγαντες μπορούν να συνεργαστούν σε περισσότερα πράγματα, από όσα ανταγωνίζονται. Ένα τρανό παράδειγμα είναι η επίσημη παρουσία της Microsoft –για να επιδείξει τις δυνατότητες του Office στο iPad Pro- στην πρόσφατη εκδήλωση της Apple που ήταν αφιερωμένη κυρίως στα iPhone 6s και 6s plus. Το κοινό των επιχειρήσεων, θα ήθελε να δει τις Apple και Microsoft να συνεργάζονται, παρά να μάχονται μεταξύ τους πρόσθεσε ο Tim Cook.

 

Στην ίδια συζήτηση, ο CEO της Apple ανέφερε ότι η εταιρεία του δεν είναι πια τόσο εργο-φοβική όσο ήταν στο παρελθόν και πως στοχεύει σε μεγάλες συμφωνίες με επιχειρήσεις (τον τελευταίο χρόνο τα έσοδα από τέτοιες συμφωνίες με επιχειρήσεις έφτασαν τα $25 δισεκατομμύρια) ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ουσιαστική διάκριση μεταξύ των προσωπικών και των εστιασμένων σε περιβάλλοντα γραφείου συσκευών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZGefgohxo8M

 

Link.png Site: Engadget