Τα αποκαλυπτήρια του iOS 7.0 έγιναν πριν λίγη ώρα στην επίσημη παρουσίαση της Apple στο συνέδριο WWDC.

Όπως αναμενόταν, το iOS 7.0 έχει τεράστιες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον και την τυπογραφία σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και σύμφωνα με την Apple αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη μετά την παρουσίαση του iPhone.

 

Ο σκευομορφικός σχεδιασμός αποτελεί παρελθόν και πλέον το flat design είναι η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Apple, κάτι που μπορείτε να διακρίνετε από τις παρακάτω φωτογραφίες. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του iOS 7 είναι το background της home screen αλλά και της οθόνης κλειδώματος το οποίο δίνει μια αίσθηση βάθους η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με την κλίση του iPhone. Οι αλλαγές έχουν επεκταθεί και στα εικονίδια ενώ στις εφαρμογές δεν υπάρχουν πλέον κοινά στοιχεία με αντικείμενα της πραγματικότητας όπως το δερμάτινο πληκτρολόγιο ή η ξύλινη βιβλιοθήκη του iBook.

 

ku-xlarge.gif

 

Εκτός όμως από τις αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον, το iOS 7.0 φέρνει και σημαντικά νέα χαρακτηριστικά όπως το Control Center μέσω του οποίου έχουμε άμεση πρόσβαση σε γρήγορες ρυθμίσεις του κινητού μας. Με κίνηση από κάτω προς τα πάνω, μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια το σχετικό μενού και το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε το WiFi. GPS, Bluetooth, να ρυθμίσουμε τη φωτεινότητα, ακόμα και να ανοίξουμε το flash της κάμερας για να τη χρησιμοποιήσουμε ως φακό.

 

 

 

Screen-Shot-2013-06-10-at-20.28.03-730x469.jpg

 

 

Screen-Shot-2013-06-10-at-20.26.59-730x459.jpg

 

Ακόμα δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες εφαρμογές μπορούμε να βάλουμε σε ένα φάκελο ενώ και το Κέντρο ειδοποιήσεων έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με το αίτημα των χρηστών για πρόσβαση του ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος να γίνεται πραγματικότητα.

 

Αλλαγές βλέπουμε και στο Multitasking το οποίο διαθέτει διαφορετικό μενού και είναι βελτιστοποιημένο για εφαρμογές που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Ο Safari αναβαθμίζεται και αυτός με full screen mode, πιο εύκολη εναλλαγή μεταξύ των ανοιχτών tabs τα οποία μάλιστα πλέον δεν περιορίζονται μόνο στα 8.

 

 

Η εφαρμογή των φωτογραφιών περιέχει πλέον φίλτρα για εύκολη ενσωμάτωση εφέ. Το Siri αναβαθμίζεται με προσθήκη ανδρικής φωνής και υποστήριξης περισσοτέρων ενεργειών στις οποίες περιλαμβάνονται ακόμα και ρυθμίσεις του κινητού ενώ στα αποτελέσματα ιστοσελίδων πλέον υποστηρίζει και τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, το Bing.

 

Μια νέα υπηρεσία που περιλαμβάνει το iOS 7 είναι το iTunes Radio μέσω του οποίου μπορείτε να ακούσετε διάφορες συλλογές τραγουδιών υπό μορφή ραδιοφωνικών σταθμών ή ακόμα και να δημιουργήσετε τους δικούς σας με βάση τα αγαπημένα σας τραγούδια. Η υπηρεσία διατίθεται αρχικά δωρεάν μέ διαφημίσεις όμως μόνο για την Αμερικανική αγορά.

 

Screen-Shot-2013-06-10-at-20.29.05-220x391.jpgitunes-radio-220x391.jpg

 

Το iOS 7.0 θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο για iPhone 4 και άνω, iPad 2 και άνω, iPad mini καθώς και για το iPod Touch 5ης γενιάς.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/ios/ios7/features/[/url]']Apple iOS 7.0 - Όλα τα χαρακτηριστικά